Şimdi Ara

Samsung NP530U4C-S01TR (i5-3317U, GT 620M) [Oyun Testleri Eklendi] (16. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.327
Cevap
18
Favori
133.769
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Ultrabook'u ekranı kapatarak uykuya alıp tekrar açtığımda wireless'a bağlanmakta problem yaşıyorum. Sizde de böyle bir durum var mı? Sanki bu cihazın wireless'ı biraz güçsüz geliyor bana.
  • quote:

Orijinalden alıntı: barslan78

Arkadaşlar

Ultrabook'u ekranı kapatarak uykuya alıp tekrar açtığımda wireless'a bağlanmakta problem yaşıyorum. Sizde de böyle bir durum var mı? Sanki bu cihazın wireless'ı biraz güçsüz geliyor bana.

Güç seçeneklerinden kablosuz bağdaştırıcı ayarlarını aşağıdaki ekran görüntüsündeki gibi ayarlamayı deneyin ve kullanmadığınızda bluetooth kapalı konumda olsun.

Samsung NP530U4C-S01TR (i5-3317U, GT 620M) [Oyun Testleri Eklendi]

• Teşekkürler işe yarayacaktır umarım
  • Deneyen varsa ben de pes performansını merak ediyorum ??
  • quote:

Orijinalden alıntı: erkoz

Arkadaşlar,

Gördüğüm kadarıyla bazı arkadaşlar, Masaüstü bilgisayarlarda yapıldığı gibi, İşletim Sistemini cihaza entegre olan SSD'ye kurup, data olarak HDD'yi kullanmışlar. Bizler de böyle yapsak, Express Cache'den daha hızlı ve istikrarlı bir kullanım elde etmiş olur muyuz ? Tavsiye eder misiniz ?

Merhabalar,

SSD konusunda herhangi bir tecrubem yok, giris seviyesinde bir sorular geliyor hazir olun

Bilgisayarin geldigi haliyle SSD sadece cache/onbellek midir? Bilgisayarim altinda listelenmemesi normal midir? Yeni bir kurulum yapip isletim sistemini SSD uzerine kurmanin performans etkisi nedir, bunu tavsiye eder misiniz?

• Eğer cihazınızda kurulu olan ses sürücü 6.0.1.6699 nolu sürüm değilse güncellemenizi öneririm.

http://downloadcenter.samsung.com/content/DR/201209/20120904105557103/Sound_6.0.1.6699.ZIP

Güncel sürücüyü kurduktan sonra ses kalitesini 24-bit, 192000Hz olarak ayarlayın.

2. adım olarak da SoundAlive'ı açın ve efekti kendi tarzınıza göre ayarlayın ancak cihazın kendi hoparlörünü değil de başka bir ses aygıtı kullanıyorken bu efekti kapatın.

• quote:

Orijinalden alıntı: mkaradas

quote:

Arkadaşlar,

Gördüğüm kadarıyla bazı arkadaşlar, Masaüstü bilgisayarlarda yapıldığı gibi, İşletim Sistemini cihaza entegre olan SSD'ye kurup, data olarak HDD'yi kullanmışlar. Bizler de böyle yapsak, Express Cache'den daha hızlı ve istikrarlı bir kullanım elde etmiş olur muyuz ? Tavsiye eder misiniz ?

Merhabalar,

SSD konusunda herhangi bir tecrubem yok, giris seviyesinde bir sorular geliyor hazir olun

Bilgisayarin geldigi haliyle SSD sadece cache/onbellek midir? Bilgisayarim altinda listelenmemesi normal midir? Yeni bir kurulum yapip isletim sistemini SSD uzerine kurmanin performans etkisi nedir, bunu tavsiye eder misiniz?

Bu cihaza entegre SSD'nin konma nedeni ExpressCache görevi yapmasıdır ve bu nedenle bilgisayarıma girdiğinizde görememeniz normaldir. Samsung Easy Setting programını açıp Express Cache kısmından SSD'yi görebilirsiniz.

Denemek için geçen hafta ben de SSD'ye Windows kurmuştum ancak SSD ağzına kadar dolduğu için Windows'u tekrar HDD'ye kurdum. Bir de SSD'ye hız testi yapmıştım onu da paylaşayım.

• quote:

Orijinalden alıntı: haqoco

quote:

Orijinalden alıntı: sarppy

quote:

Hocam benim Intel HD4000 driver tarihi: 26.03.2012 versiyon: 8.15.10.2712; GT620 ise tarih: 28.05.2012 versiyon: 8.17.12.9687.
    Buna göre grafik notu 4,9, oyun grafik notu ise 6,3.

Bu duruma göre driverları güncellemekle hata mı ettim nedir yani???

Güncel sürücüler ile alınan performansın düşmemesi gerekiyor aslında. Bir ara bu sürücüleri ben de indirip deneyeceğim. İsterseniz siz de nVidia'nın yeni çıkardığı WHQL sertifikalı 306.23 nolu sürücüyü deneyebilirsiniz.

http://tr.download.nvidia.com/Windows/306.23/306.23-notebook-win8-win7-winvista-64bit-international-whql.exe

Eve gittiğimde deneyeceğim fakat sorunun daha çok HD4000 driverından kaynaklandığını düşünüyorum. Çünkü test sırasında kullanılan kart olarak HD4000 gözüküyor.

Bugün 3 farklı Intel ve nVidia sürücüsü ile DiRT3 benchmark testi yaptım. Yeni sürücüler ile Windows derecelendirmesindeki oyun grafikleri puanı sizde olduğu gibi bende de 6,3'e düştü.

Tüm testlerdeki görüntü ayarları aşağıdaki gibidir, oyunu açtığımda çıkan default ayarlardı ve hiç ellemedim.

Samsung NP530U4C-S01TR (i5-3317U, GT 620M) [Oyun Testleri Eklendi]  Samsung NP530U4C-S01TR (i5-3317U, GT 620M) [Oyun Testleri Eklendi]  Samsung NP530U4C-S01TR (i5-3317U, GT 620M) [Oyun Testleri Eklendi]

ForceWare 296.01 - Intel 8.15.10.2618

ForceWare 296.87 - Intel 8.15.10.2712

ForceWare 306.23 - Intel 8.15.10.2761

İlk sürücüler yüklüyken GPU-Z programını açtığımda aşağıdaki ekran görüntüsündeki Intel Open CL ile ilgili hata mesajını alıyordum ancak sonraki sürücülerle bu sorun ortadan kalktı.

< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• quote:

Orijinalden alıntı: sarppy

quote:

quote:

Arkadaşlar,

Merhabalar,

Bu cihaza entegre SSD'nin konma nedeni ExpressCache görevi yapmasıdır ve bu nedenle bilgisayarıma girdiğinizde görememeniz normaldir. Samsung Easy Setting programını açıp Express Cache kısmından SSD'yi görebilirsiniz.

Denemek için geçen hafta ben de SSD'ye Windows kurmuştum ancak SSD ağzına kadar dolduğu için Windows'u tekrar HDD'ye kurdum. Bir de SSD'ye hız testi yapmıştım onu da paylaşayım.

Bilgi için teşekkürler

• quote:

Orijinalden alıntı: kobayashi26

quote:

Orijinalden alıntı: @bdullah

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: kobayashi26

quote:

Orijinalden alıntı: @bdullah

Bu cihazdan bende 3 gün önce vatandan aldım.
    Şuan üzerinde yüklü gelen işletim sistemi var. Acaba temiz bir format atsammı? Hangi şekilde daha hızlı olur sizce?

Cihazda hazırda bekleyi etkinleştiremiyorum.Cmd'den powercfg /hibernate on deyince sistem bellenimi hazırda beklemeyi desteklemiyor diyor. Bu olay yeni msdn windows sürüm kurarsak da ortaya çıkıyormu?

Bu arada sürücüler şuradan indirilmiyormu? Benim cihazda touchpad driverı eksikti. Buradan tamamladım.
    http://www.samsung.com/tr/support/model/NP530U4C-S01TR-downloads?downloadName=UM

Merhaba,

Touchpad üzerinden zoom in yani yakınlaştırma olmuyor ama zoom out yapıyor. Driver ı yeniden kurdum ama bir fark yok. Ayrıca touchpedin yan kısmından sayfayı aşağı-yukarı kaydırma işlemi de yapamıyorum. Acaba sadece benimki mi sorunlu yoksa genel mi? Kontrol edip dönen olursa sevinirim.
    Not: Zoom in için iki parmağı aynı anda touchpad a koyup birbirine yaklaştırmak gerekiyor.

Benim gibi touchpad ile kullananlar icin biraz can sikici bir durum, ornegin webde gezinirken istemeden yakinlastirma ayarlarini touchpad ile bozabiliyor, ama yine touchpad ile eski ayarlara gelemiyorsunuz. Var midir bir cozum?

http://downloadcenter.samsung.com/content/DR/201207/20120718133139563/Touchpad_4.5.0.0.ZIP

Touchpad programı olarak bunu indirip yükleyin.

Denetim masasında fare bölümünde touchpad sekmesine gelin. Burada seçenekler var. Buradan touchpad'in istediğiniz özelliğini açıp kapatabilirsiniz.

Bu arada bende de webde gezinirken bu olay oluyor. Elim bazen çarpıyor. Ama benzer şekilde parmakları açarak büyütebiliyorum. Touchpad ile tekrar eski haline getirebiliyorum yani. Sorun yok bende.

İlk önce bende çok uğraştım touchpad den zoom out yapmıyor diye. Üst üste kaç kez driver kurdum. Ama sonradan anladım kı sadece mozillada zoom out olmuyor. Internet explorer ve herhangi bir fotoğraf üzerinde denediğimde sorunsuz çalışıyor. Bilginize...

@bdullah, touchpad surucu icin tesekkurler, guzel hareket destekleri var, cift parmak ile sag click favorim oldu
    @kobayashi26, bu çok enteresan bir durum, gerçekten de doğru, firefox'da çalışmayan bu fonksiyon internet explorer ile çalışıyor.
    On numara beş yıldız şıkır şıkır bir dikkat gördum sizde, bu bilgiyi paylaştığınız için de ayrıca teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mkaradas -- 20 Eylül 2012; 0:06:15 >

• sarppy hocam yaptığın teste göre son güncel driverları kurmak 1 fps de olsa performans artışı sağlıyor fakat windows skorunu negatif etkiliyor??? Bu da demek oluyor ki son driverlar daha bizim için daha yararlı olacaktır. Zira windows derecelendirmesindeki 1 puanlık azalış bize 1 fps olarak geri dönüyor???
  • quote:

sarppy hocam yaptığın teste göre son güncel driverları kurmak 1 fps de olsa performans artışı sağlıyor fakat windows skorunu negatif etkiliyor??? Bu da demek oluyor ki son driverlar daha bizim için daha yararlı olacaktır. Zira windows derecelendirmesindeki 1 puanlık azalış bize 1 fps olarak geri dönüyor???

Aynen öyle.

DiRT3'te nVidia'yı test ettikten sonra tüm gün sistemi Intel grafik işlemcisi devrede olarak kullandım ve onda da bir sorun yaşamadım şimdiye kadar. Yani Samsung'un yayınladığı ekran kartı sürücülerinden daha güncel sürümleri üretici firmaların kendi sitelerinden indirip kurduğumuzda da sorunsuz olarak kullanabiliyoruz.

ForceWare 306.23

http://tr.download.nvidia.com/Windows/306.23/306.23-notebook-win8-win7-winvista-64bit-international-whql.exe

Intel 8.15.10.2761

http://downloadmirror.intel.com/21430/a08/Win7_64_152612.exe

• Selam,

Ben de aynı şekilde wireless ile ilgili sıkıntı yaşıyorum.Müşteri hizmetlerini aradığımda driverları güncellememi önerdi.Atheros tercih ettiklerini söyledi,denedim kurulumu gerçekleştiremedim.Daha sonra tekrar intel driver yükledim ve aynı şekilde zayıf erişime sahibim.Arkadaşım yanımda ve netbooku full çekiyor,benimki ise sadece bir diş çekiyor ve en küçük hareketimde düşüyor.

Ayrıca kucağıma aldığımda bağlantı kopuyor,alta yastık koyduğumda ise tek diş ile bağlanıyor.

Bir öneriniz olursa çok memnun olurum,arkadaşa söylediklerinizi de denedim ama bir değişiklik olmadı...

Şimdiden teşekürler...
  • Cihazın PES'teki performansını merak eden arkadaşlar; bugün sizin için PES 2013 kurup denedim ve aşağıdaki görüntü ayarları ile oyunu 60FPS'de sorunsuzca oynayabiliyorsunuz.

• DiRT3 Oyun Testi:

Görüntü Ayarları:

Samsung NP530U4C-S01TR (i5-3317U, GT 620M) [Oyun Testleri Eklendi]  Samsung NP530U4C-S01TR (i5-3317U, GT 620M) [Oyun Testleri Eklendi]  Samsung NP530U4C-S01TR (i5-3317U, GT 620M) [Oyun Testleri Eklendi]

Benchmark Sonucu:

Oyun içi ekran görüntüleri:

Samsung NP530U4C-S01TR (i5-3317U, GT 620M) [Oyun Testleri Eklendi]  Samsung NP530U4C-S01TR (i5-3317U, GT 620M) [Oyun Testleri Eklendi]
     Samsung NP530U4C-S01TR (i5-3317U, GT 620M) [Oyun Testleri Eklendi]  Samsung NP530U4C-S01TR (i5-3317U, GT 620M) [Oyun Testleri Eklendi]

• Testler için teşekkürler, emeğine sağlık.
  • sarppy hocam testler için teşekkürler. sonuçlar bir hayli tatminkar gözüküyor. ben de bu akşam sleeping dogs' u deneyip paylaşmaya çalışacağım. aslında max payne 3' ün performansını merak ediyorum deneme imkanı olan var mı acaba?
  • Herkese merhaba arkadaşlar,

4 yıldır kullanmakta olduğum ve şu an itibariyle bataryası tamamen ölü, dahili hoparlörleri ile power butonu çalışmayan (bu nedenle sadece quickplay tuşu ile açabiliyorum) HP Pavilion dv6000 serisi 15,4" lük laptopumu sadece evdeyken ve acil durumlarda kullanmayı düşündüğümden yeni bir laptop almaya karar verdim. Bir süredir yaptığım araştırmalar ve bu forum sayesinde benim de kararım bu konuda yer alan ultrabook oldu.

Ancak sizlere sormak istediğim bir konu var. Birkaç gündür yaptığım incelemelere göre şu an Darty, Vatan, Bimeks, MM dahil hiçbirinde sizlerin aldığınız 1.500 TL civarındaki fiyatlardan eser yok. Bulduğum en düşük fiyat hepsiburada'daki 1.770 TL'lik fiyat. Hepsiburada'dan yaklaşık 7-8 yıldır onlarca ürün almama rağmen konu laptop olunca tereddüt ediyorum. Sizler ne dersiniz? Hepsiburada'dan bu fiyata alınır mı? Yoksa az önce saydığım mağazalardan birinde tekrar bir kampanya olur mu?

Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.

• arkadaşlar kusura bakmayın bir şey sorucam, ekran kartını harici kullanmak vs. ne demek? bir ayarı mı var ya da nereden ayarlanıyor? bu laptopta iki tanemi ekran kartı var? olayı anlamadım tam olarak ne yalan söylim... ben hala memnun değilim, aldığım gibi ofiste duruyor, istiyen arkadaşa aldığım fiyattan veririm...
  • quote:

Orijinalden alıntı: vindobona

arkadaşlar kusura bakmayın bir şey sorucam, ekran kartını harici kullanmak vs. ne demek? bir ayarı mı var ya da nereden ayarlanıyor? bu laptopta iki tanemi ekran kartı var? olayı anlamadım tam olarak ne yalan söylim... ben hala memnun değilim, aldığım gibi ofiste duruyor, istiyen arkadaşa aldığım fiyattan veririm...

bir üst mesajdaki arkadaş alacakmış anlaşın işte :)

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.