Şimdi Ara

Samsung NP530U4C-S01TR (i5-3317U, GT 620M) [Oyun Testleri Eklendi] (20. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
1.327
Cevap
18
Favori
133.764
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Oncelikle almakta kararsiz kalan arkadaslar icin sahsen tavsiye ederim. Bir sure fabrika ayarlariyla kullandiktan sonra SSD ve HDD ye sıfır format atip tum windowsumu SSD ye kurdum ve bariz bir performans farki yasadim. Acilis suresi sıfırdan 24sn. Express Cache bellekte cok fazla yer kalpladigi ve islemci gucu de gerektirdigini tahmin ettigimden bu yola basvurdum ve SSD performansi yanlis hatirlamiyorsam 86mb-372mb (yazma-okuma) yani gayet iyi. Windows acilsi sonrasi kullanilan bellek miktari ise 900mb~. Bu yuzden bellek yukseltmekte anlamsiz oldu benim icin. 5 saati gecen kullanim suresi var ve wireless gayet iyi cekiyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ac1DBuRN

Oncelikle almakta kararsiz kalan arkadaslar icin sahsen tavsiye ederim. Bir sure fabrika ayarlariyla kullandiktan sonra SSD ve HDD ye sıfır format atip tum windowsumu SSD ye kurdum ve bariz bir performans farki yasadim. Acilis suresi sıfırdan 24sn. Express Cache bellekte cok fazla yer kalpladigi ve islemci gucu de gerektirdigini tahmin ettigimden bu yola basvurdum ve SSD performansi yanlis hatirlamiyorsam 86mb-372mb (yazma-okuma) yani gayet iyi. Windows acilsi sonrasi kullanilan bellek miktari ise 900mb~. Bu yuzden bellek yukseltmekte anlamsiz oldu benim icin. 5 saati gecen kullanim suresi var ve wireless gayet iyi cekiyor.

express cache gerçekten fazla ram yiyor. Şu an express cache kapalı kullanıyorum ve ssd atıl halde duruyor. SSD'ye windows kurmuşsunuz, ne kadar yer kaldı ssd'de. Programları falan nereye yüklüyorsunuz ?

• quote:

Orijinalden alıntı: Gone With The Wind

quote:

Orijinalden alıntı: KNK-Amiral42

Arkadaşlar recovery alan yüklemesi için 85 tl ücret istedi servis ;) Böyle bir garanti anlayışı olabilirmi yaa... Ben daha önce bilerek silmiş ve kendime göre tekrar yapılandırmıştım ama şimdi eğer olursa orjinal halinde yüklemesi için servisle görüştüm ücret isteyince çok şaşırdım. Yaptıkları hiç uygun bir davranış değil bence... Samsung destek gözümden düştü...

Bana da telefonda görüştüğümde yazılım yüklemenin normalde ücretli olduğunu söylemişlerdi ama bilgisayarı alalı sadece 5 gün olduğu için bir defaya mahsus ücretsiz yapacaklarını beyan ettiler. Bu sabah teslim ettim ve akşama almayı planlıyorum.

Ne kadar şanlısın :) Bende aslında bilgisayarımdan çok memnunum ama böyle bir imkan varken tekrar yükletmek isterdim.

Diğer yandan vazgeçmek istedim, çünkü hdd istediğim ölçülerde ayırdım, recovery alanını forumdan bir arkadaşımızın sayesinde sorunsuzca istediğim şekle getirdim ( Allah razı olsun ondan ) bundan dolayıda vazgeçtim.

Ben sadece servisin bu kadar kolay para istemesine şaşırdım :)

• quote:

Orijinalden alıntı: CΛRNIVΛLE

quote:

Orijinalden alıntı: Ac1DBuRN

Oncelikle almakta kararsiz kalan arkadaslar icin sahsen tavsiye ederim. Bir sure fabrika ayarlariyla kullandiktan sonra SSD ve HDD ye sıfır format atip tum windowsumu SSD ye kurdum ve bariz bir performans farki yasadim. Acilis suresi sıfırdan 24sn. Express Cache bellekte cok fazla yer kalpladigi ve islemci gucu de gerektirdigini tahmin ettigimden bu yola basvurdum ve SSD performansi yanlis hatirlamiyorsam 86mb-372mb (yazma-okuma) yani gayet iyi. Windows acilsi sonrasi kullanilan bellek miktari ise 900mb~. Bu yuzden bellek yukseltmekte anlamsiz oldu benim icin. 5 saati gecen kullanim suresi var ve wireless gayet iyi cekiyor.

express cache gerçekten fazla ram yiyor. Şu an express cache kapalı kullanıyorum ve ssd atıl halde duruyor. SSD'ye windows kurmuşsunuz, ne kadar yer kaldı ssd'de. Programları falan nereye yüklüyorsunuz ?

Ben ssd üzerinde sistem kurduğumda ;

Sistem + Driver + Gerekli basit yazılımlar ( Winrar, AdobeReader, v.s. ) yüklemede = 19 GB civarında yer kapladı geriye 3 gb lık yer kalmıştı.

Performans olarak benim gözümde mükemmeldi fakat belli bir süreden sonra açılışta disk görmeme ve mavi ekran hatalarıyla karşılaştım. Bundan dolayı sildim ve normal hdd üzerine yükleme yaptım.

• quote:

quote:

quote:

Arkadaşlar recovery alan yüklemesi için 85 tl ücret istedi servis ;) Böyle bir garanti anlayışı olabilirmi yaa... Ben daha önce bilerek silmiş ve kendime göre tekrar yapılandırmıştım ama şimdi eğer olursa orjinal halinde yüklemesi için servisle görüştüm ücret isteyince çok şaşırdım. Yaptıkları hiç uygun bir davranış değil bence... Samsung destek gözümden düştü...

Bana da telefonda görüştüğümde yazılım yüklemenin normalde ücretli olduğunu söylemişlerdi ama bilgisayarı alalı sadece 5 gün olduğu için bir defaya mahsus ücretsiz yapacaklarını beyan ettiler. Bu sabah teslim ettim ve akşama almayı planlıyorum.

Ne kadar şanlısın :) Bende aslında bilgisayarımdan çok memnunum ama böyle bir imkan varken tekrar yükletmek isterdim.

Diğer yandan vazgeçmek istedim, çünkü hdd istediğim ölçülerde ayırdım, recovery alanını forumdan bir arkadaşımızın sayesinde sorunsuzca istediğim şekle getirdim ( Allah razı olsun ondan ) bundan dolayıda vazgeçtim.

Dün bahsettiğim gibi servis tarafından bilgisayarım ilk günkü haline getirilmiş ve istediğim şekilde tarafıma teslim edildi. Hatta ben talep etmememe rağmen harddiskte 400 GB'lık kısmı D: olarak ayırmışlar, ki bu da benim için çok iyi oldu. Açıkcası servis işi biraz şans işi ve senin de söylediğin gibi sanırım ben biraz şanslıydım :)

Bu arada forumda hala cevabını alamadığım bir soru var. Ben şu ana kadar herhangi bir yedekleme yapmadım. Ancak recovery solution menüsüne girdiğimde bilgisayarımı servisten aldığım gün itibariyle "ilk günkü haline dönüştür" geri yüklemesi yapılabildiğini görüyorum. Şu an ben de gerekli tüm programlarımı kurmaya ve win7 güncellemelerine devam ediyorum. Sorum şu: Tüm bu işlemlerim bittiğinde yedekleme yapmak için yine aynı yazılımı kullanıp D: olarak ayrılan bölüme mi yapmam gerekir? Yoksa harici bir h.diske mi yapmam daha uygun olur?

Ayrıca win7 kurulum DVD hala elimde yok. Bu bigisayar aracılığı ile oluşturmam mümkün mü?

• Easy Software Manager programı hata veren var mı arkadaşlar? 1.2.7.12 versiyonu yüklü bende ve programı çalıştırmak istediğimde, öncelikle yeni sürüm (1.2.24.18) bulunduğunu belirtiyor ve güncellemek için "tamam" tuşuna basmamı istiyor. Ancak tamam dediğimde, "internete bağlanamıyor" hatası veriyor. Halbuki bağlantımda hiçbir sorun yok.

Bir fikri olan var mı?
  • quote:

Easy Software Manager programı hata veren var mı arkadaşlar? 1.2.7.12 versiyonu yüklü bende ve programı çalıştırmak istediğimde, öncelikle yeni sürüm (1.2.24.18) bulunduğunu belirtiyor ve güncellemek için "tamam" tuşuna basmamı istiyor. Ancak tamam dediğimde, "internete bağlanamıyor" hatası veriyor. Halbuki bağlantımda hiçbir sorun yok.

Bir fikri olan var mı?

bende de aynı sorun var.
  • quote:

quote:

Easy Software Manager programı hata veren var mı arkadaşlar? 1.2.7.12 versiyonu yüklü bende ve programı çalıştırmak istediğimde, öncelikle yeni sürüm (1.2.24.18) bulunduğunu belirtiyor ve güncellemek için "tamam" tuşuna basmamı istiyor. Ancak tamam dediğimde, "internete bağlanamıyor" hatası veriyor. Halbuki bağlantımda hiçbir sorun yok.

Bir fikri olan var mı?

bende de aynı sorun var.

+1
  • arkadaşlar bilgisayarı 3 gün önce bimeks den aldım ancak performans olarak bana yavaş geldi.. çünkü video izlerken ara ara kesilmeler oluyordu.. flashplayeri ve driverleri güncelledim.. arkada çalışan programları kapattım. internette bi sorun yok çünkü başka bi bilgisayarımda rahat bir şekilde video izliyorum..
    ayrıca sistem ilk açıldığında 2.1 gb ram kullanımı fazla değil mi ? ki herhangibir program yüklemedim?

cevap veren olursa sevirinim olmazsa iade etmeyi düşünüyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: sarppy

quote:

Orijinalden alıntı: mgezer

BU makinayı Ağustos sonunda almıştım ve problemlerden sonra 10 Eylül de samsung servisine bıraktım. Dün yeni makina verdiler ve önceki makinanın kutusu vs geri aldılar. Tabii bu arada eski kutumda kurulum DVD si varken şimdi yok Kurulum DVD si olan bir arkadaş iso sunu bizle paylaşabilirmi.

AyrıcaEasy Software Manager bende downlaod esnasında disconect from server hatası verip download etmiyor sizlerde de varmı böle sorun?

Eski cihazınızda ne gibi problemler vardı?

SSD harddiski arızalanmıştı. Makinayı hemen değiştirdiler sorun çıkarmadılar sadece beklemek zorunda kaldım
  • quote:

Orijinalden alıntı: gaziligul

arkadaşlar bilgisayarı 3 gün önce bimeks den aldım ancak performans olarak bana yavaş geldi.. çünkü video izlerken ara ara kesilmeler oluyordu.. flashplayeri ve driverleri güncelledim.. arkada çalışan programları kapattım. internette bi sorun yok çünkü başka bi bilgisayarımda rahat bir şekilde video izliyorum..
    ayrıca sistem ilk açıldığında 2.1 gb ram kullanımı fazla değil mi ? ki herhangibir program yüklemedim?

fazla ram kullanımı express cache adlı programdan kaynaklanıyor. Bunu nasıl düşürebiliriz ben bulamadım açıkçası. Express Cache'i uninstall edebiliriz ram kullanımı düşer ama bu sefer bilgisayardaki SSD boşuna durmuş olur öylece.

• quote:

Orijinalden alıntı: littlestewie

quote:

quote:

Bir fikri olan var mı?

bende de aynı sorun var.

+1

Yukarıdaki sorun bugün itibariyle kendiliğinden çözülmüştür. Bilginize.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gone With The Wind -- 4 Ekim 2012; 22:13:51 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: gaziligul

arkadaşlar bilgisayarı 3 gün önce bimeks den aldım ancak performans olarak bana yavaş geldi.. çünkü video izlerken ara ara kesilmeler oluyordu.. flashplayeri ve driverleri güncelledim.. arkada çalışan programları kapattım. internette bi sorun yok çünkü başka bi bilgisayarımda rahat bir şekilde video izliyorum..

fazla ram kullanımı express cache adlı programdan kaynaklanıyor. Bunu nasıl düşürebiliriz ben bulamadım açıkçası. Express Cache'i uninstall edebiliriz ram kullanımı düşer ama bu sefer bilgisayardaki SSD boşuna durmuş olur öylece.

yani 2.1 gb lık kullanım olağan görünüyor.. bunu 1 gb a çeken arkadaşlar nasıl yaptılar anlatabilirler mi?

• bilgisayarı 3 4 hafta önce 1450 liraya vatandan aldım bir kaç sorum olacak,, birincisi bilgisayarın ekranını kapattıgımda ,sağ köşesinde alt zeminle az da olsa uyuşmazlık, yanı kayma oluyo bu sizdede varmı? bir de bilgisayarı pil ile yani prize takılı olmadan kullanınca performans ve wifi gücünde düşüş oluyo sebebi nedr?
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Dün bahsettiğim gibi servis tarafından bilgisayarım ilk günkü haline getirilmiş ve istediğim şekilde tarafıma teslim edildi. Hatta ben talep etmememe rağmen harddiskte 400 GB'lık kısmı D: olarak ayırmışlar, ki bu da benim için çok iyi oldu. Açıkcası servis işi biraz şans işi ve senin de söylediğin gibi sanırım ben biraz şanslıydım :)

Bu arada forumda hala cevabını alamadığım bir soru var. Ben şu ana kadar herhangi bir yedekleme yapmadım. Ancak recovery solution menüsüne girdiğimde bilgisayarımı servisten aldığım gün itibariyle "ilk günkü haline dönüştür" geri yüklemesi yapılabildiğini görüyorum. Şu an ben de gerekli tüm programlarımı kurmaya ve win7 güncellemelerine devam ediyorum. Sorum şu: Tüm bu işlemlerim bittiğinde yedekleme yapmak için yine aynı yazılımı kullanıp D: olarak ayrılan bölüme mi yapmam gerekir? Yoksa harici bir h.diske mi yapmam daha uygun olur?

Ayrıca win7 kurulum DVD hala elimde yok. Bu bigisayar aracılığı ile oluşturmam mümkün mü?

Zaten yedek almak istediğin yeri sana soruyor. Sen istediğin bir yere sistemin temiz bir görüntüsünü atarsın ( Sistem Geri Yükleme Noktası Gibi ). Daha sonra harici diskinde yada farklı bir yerde saklayabilirsin. Her hangi bir sorun olduğunda başlangıçta F4 ile sistemin görüntüsünün nerde olduğunu gösterip eski haline getirebilirsin.

Ama benim tavsiyem sistem üzerinde D sürücüsünde durmasıdır tabiki.

Cd konusuna gelince normal de cd geliyordu yanında ama sen onun yerinde Recovery Dvd si oluşturup sistemini güvence altına alırsın...

Kolay gelsin.

• Ram kullanımı bende 2.7 GB gözüküyor. SSD Express Cache devre dışı bıraktım ama farketmedi. Ama driverını silince düzelirmi bilmiyorum. Ama ExpressCache bence aktif olmalı bazı yerlerde ( Açılış - Kapanış - Uyku mode ) işe yarıyor çünkü.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kerati01

@highjacker cad/cam uygulamaları için bence fazlası ile yeterli bir ürün bu ultrabook. ama 3d render için yetersiz kalabilir. ama şuda bir gerçek ki 3d render için kimse laptop kullanmaz:) ama render dışında modelleme kısmında hiç bir sorun yaşanmıyor..

@sarppy tatil bitti sanırsam ;) aramıza hoş geldin..

ram takılırken ram altında kalan 2 tane kağıt var. biri beyaz nasıl yapman gerektiğini anlatıyor. (zaten kendin yapmaya yeltendiysen ve o kapağı açtıysan yırt at gitsin:) ) diğeri yapışkanlı onu çıkarıp taktığın ram'in üstüne tak.

bunun dışında ekran çözünürlüğünden bende şikayetçiyim..:) tek derdim bu..

bunu aşmanın yoluda; evde çalşırken laptopu soğutuculu bir dock üstüne koyup hdmi ile IPS panelli bi monitöre bağlayıp sevgili logitech klavye+mouse setim ile kullanmak istiyorum..

Güzel bir soğtuculu dock önerisi olan varmıdır? (IPS monitörüm hemen hemen belli, logitech wave klavye + darkfield mouse var zaten)

Bunun dışında bana usb 3.0 destekli 2.5" harici disk kutusu önerebilecek varmı? bu ultrabooktan çıkan 750 gb sata3 hdd yi kullanmak için? elimdeki usb 2.0 harici kutu ile olmuyor. yükledi gibi gösteriyor ama 1 kere disk göçtü ve acronis ile alınan yedekler çalışmıyor:(

Kutu sordugunuza gore HDD sökülmüş

SiSoft'a gore disk Hitachi HTS547575A9E384 (750 GB)
    http://www.tomshardware.com/reviews/advanced-format-1tb-hard-drive,3046-2.html

(Pek iç açıcı değil, testlerde rakiplerinin epey gerisinde kalmis ve son sirada oldugu belirtiliyor):
    "The disks are 9.5 mm (0.374“) high, have an 8 MB cache, rotate at 5400 RPM, and feature a SATA 3Gb/s interface"
    With a 73.7 MB/s average sequential read speed and 73.1 MB/s average sequential writes, the Hitachi Travelstar 5K750 places last in the data rate tests. Most of the other competitors with a 5400 RPM spindle speed are significantly faster.

Youtube uzerinde (bu konunun baslarinda da geciyor) bir video var, ancak 13" modeli olmali. Orada arkadas slim disk oldugundan sozediyor (7mm galiba).

Bizdeki disk yukaridaki ve 9.5mm, doğru mudur? Sonucta ultra slim bir makina degil Dogru SSD secimi icin soruyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mkaradas -- 7 Ekim 2012; 3:09:08 >

• IDE zamanlarindan kalma disk tecrubem yuzunden bir sorum daha var

Anladigim kadariyla bu disk SATA 3 degil. SATA 2, yani SATA 3 Gbit/s. Doğru mudur?

SATA Revizyon 2.0 Hız: 3.0 GBit/s
    3 Gb/s sinyal oranı PHY katmanına eklenmesiyle veri işlem hacmi iki katına çıktı. SATA 3.0 Gb/s, SATA 1.5 Gb/s gibi 8B/10B kodlama kullanır ve fiili olarak 2.4 Gb/s veya 300 MB/s veri transfer oranı sağlar.

http://tr.wikipedia.org/wiki/SATA#SATA_Revizyon_2.0_H.C4.B1z:_3.0_GBit.2Fs

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mkaradas -- 7 Ekim 2012; 1:20:47 >

• quote:

Orijinalden alıntı: mkaradas

IDE zamanlarindan kalma disk tecrubem yuzunden bir sorum daha var

Anladigim kadariyla bu disk SATA 3 degil. SATA 2, yani SATA 3 Gbit/s. Doğru mudur?

3 Gb/s sinyal oranı PHY katmanına eklenmesiyle veri işlem hacmi iki katına çıktı. SATA 3.0 Gb/s, SATA 1.5 Gb/s gibi 8B/10B kodlama kullanır ve fiili olarak 2.4 Gb/s veya 300 MB/s veri transfer oranı sağlar.

Doğrudur, bu cihazdaki HDD SATA II'dir.

• quote:

Orijinalden alıntı: sarppy

quote:

Orijinalden alıntı: mkaradas

IDE zamanlarindan kalma disk tecrubem yuzunden bir sorum daha var

Doğrudur, bu cihazdaki HDD SATA II'dir.

Anladım. Peki cihazin kendisi SATA 3 destekliyor mu?

• 
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.