Şimdi Ara

Samsung NP530U4C-S01TR (i5-3317U, GT 620M) [Oyun Testleri Eklendi] (33. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.327
Cevap
18
Favori
133.787
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3132333435
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: sakurek

NP530U4C-S03TR ile bu ürünün yani s01TR modelinin farkı nedir arkadaşlar?

windows 8 sanırım tek fark.
  • quote:

Orijinalden alıntı: littlestewie

quote:

NP530U4C-S03TR ile bu ürünün yani s01TR modelinin farkı nedir arkadaşlar?

windows 8 sanırım tek fark.

öyle görünüyor.. Fiyat düşmüş baya da merak ettim. Alacağım sanırım. Tüm yazılanları okudum hala çok kararsızım :) 1430 a geliyor
  • Fiyatın güzelliğine dayanamayıp ben de sipariş verdim. Sizinkinin Win8 yüklü modeli.
  • pili sokmek mümkünmü yada devre dışı bırakmak? Download yapmak için bir kaç gün açık kalmasını istiyorumda :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: DisCoVeRY06

pili sokmek mümkünmü yada devre dışı bırakmak? Download yapmak için bir kaç gün açık kalmasını istiyorumda :)

Biryerde okumuştum. Güvenlik deliği varmış ataş gibi bişey sıkıştırınca pil devredışı kalıyormuş. RAM vs değiştirirken güç kablosunu çektikten sonra buraya ataş sıkıştırın diyordu kullanım kılavuzuydu sanırım. Güç kablosunu çekmedn sıkıştırırsanız pil devredışı kalmış olur sanırım.

Bu arada Pil üstündeyken açık kalması daha iyi değil mi? UPS yoksa tbi
  • Kullanım klavuzunda bu bilgi var:
    http://downloadcenter.samsung.com/content/UM/201210/20121028091041440/Win8_Manual_tur.pdf

quote:

*Dahili bataryası olan ürünlerde, müşteriler bataryayı çıkaramaz.
    *Akıntı, tutuşma veya patlama gerçekleşmesi durumunda, bilgisayarın altına [Acil Durum Deliği] ataş gibi bir nesne sokarak batarya gücünü kesebilirsiniz.

Bundan sonra, AC adaptörünü bağlarsanız, batarya gücü tekrar sağlanabilir.
    *Normal koşullar altında, batarya gücünü kesmeyin. Bu veri kaybına veya ürün arızasına neden olabilir.

Yani benim anladığım, pil ömrünü uzatmak icin tavsiye edilen bir "sökme" yöntemi değil bu.

• Çoğunlukla evde kullandığım için pilin yıpranmasını istemediğim için böyle bir şey düşünmüştüm.
    Bundan önceki notebookumda pili tamamen söküyordum.Haftada bir takıp kullanıyordum.4 sene geçmiş olmasına rağmen hala sıfır gibi şarz gidiyordu.
    Akıllı pil ömrü felan bişeyler yazıyor özelliklerinde belki şarzdayken yıpranmayacak hale getirmişlerdir.
    Sonuç itibariyle yapacak bşy yok :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: selimy34

quote:

Orijinalden alıntı: tafoslm

ÖNEMLİ(Herkes yaşayabilir)
    Arkadaslar merhaba, bilgisayarıma windows 8i sonradan yükledim ilk seferde eski windowsun üzerine kurulum yaptım ve sorunsuz kullanıyordum fakat kullandıgım programlardan dolayı alet fazlasıyla şişti ve temiz bir kurulum yapmak amacıyla usb ye img'ı win7 usb boot programıyla kopyaladım biostan fast boot özelliğini kapatıp usb belleği tanımasını sağladıkan sonra boot ettim, kendime ayırdıgım partition ve recovery bölümü haricindekileri sildim(yani makanik disk üzerindeki 100 mgbylik alan dahil) sonra yeni bölüm oluşturdum ardından express cache olarak kullanılan ssd uzerıne windows dosyalarını kurulmak üzere kopyalattırdım(çünkü express cache programından kurtulmak ve daha hizli bir bilgisayar kullanmak istiyodum) herşey normaldi 5 dakika sonra işlemler bitti usb belleği çıkarttım(tekrar usb den boot etmemesı için) ve yenide başladıktan sonra bilgisayar boot edecek herhangi bir aygıt bulamadıgını ve boot edilecek yeri seçmemi istediğini gösteren bir pencere açtı(pencere windowsla alakalı değil bios tarafında açıyor) hdd ı secmeme ragmen, her seferinde bilgisayarın fişi çekilmişcesine çat diye harddiskinden ses gelerek kapanıyor sonra yeniden başlıyor. biostan sonsuz sayıda kombinasyonla yaptıgım ayarların sonucunda(pek ayar yaptırtan bir biosuda yokya gerçi)hddı görmesini saglayamadım. Lanet olsun recoverydeki windows 7 ye doneyım barı dediğimde bilgisayarın başlangıç esnasında hdd ı görmesinden başka bir iletişiminin olmadıgını anladım. Hdd i usb den boot ettıgımde kullanabılıyorum bölüp silebiliyorum hatta sorun giderme bolumunden silmedigim yerel diskimi görebiliorum içindekı klasorlerde gezınebılıyorum(hdd surucusu yukleme amaclı ızın verıyor buna) yani hdd saglam çalışır durumda fakat ne boot oluyor ne recvery ı calıstırabılıyorum.

Bana yardımcı olabılecek arkadaslara ıhtıyacım var alet daha 2 aylık sokup takıp garantısını bozmakta istemiyorum.
    Not: extra olarak 8 gb 1600mhz lik ram var üzerinde kendim taktım. Aklıma geldi onu sokup tekrar deneyecem format işlemini çunku ilk restarta kadar wirelessi görmemişti ramı ilk takıp çalıştırdığımda.

Selamlar,
    Aynı sorun benimde başıma geldi bende win 8 i ssd üzerine kurmaktan vazgeçtim. Fakat win7 kurmayı deneyin bir problem olmadan kurulduğunu göreceksiniz.

Sorunu çözdüm vista ve 98 haricindeki bütün işletim sistemlerini denedim sadece xp bilgisayarı kendıne getirmeyi başardı, xp kurulumundan sonra windows uzerınden 8 ı calıstıramıyormuşuz onu ogrendım, sonra formatlayarak 8 kurmayı denedım bılgısayar yıne uctu tekrar xp kurdum bilgisayar tekrar kendıne geldı ardından recovery calıstırdım butun partitionları falan düzeltti ssd yı parçaladı yıne ama bu sefer 3gb uyku modu 19 gb da express cache olarak ayırmadı 9 gb uyku moduna 13 gb expresscache e ayırdı sonra baktım formatlamayla win7-8 kuramıyorum bende ssd yı formatladım sonra 7 yı 8 e yukselttım ardında da disk temizleme ile windows.old u kaldırarak tertemiz win8 kurmayı basardım, temiz win8 ın ımage ınıda aldım. ssd yıde sanal makınalar ıcın kullanacam. hiç olmadı mp3 dınlemek ıcın kullanmayı dusunuyorum cok canımı sıktı :)

***Benzer sıkıntı yaşayan arkadaşlar olursa bana ulaşabılır hertürlü yardımcı olurum***

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: @bdullah

Bizim bu np530u4c-s01tr cihaz'da hdd normal 9,5 mm harddisk değil mi?

SANDISK 240GB EXTREME SATA 3.0 SSD almayı düşünüyorum. Sorunsuz takabiliriz değil mi??

http://www.vatanbilgisayar.com/solid-state-disk/sandisk-sdssdx-240g-g25-240gb-extreme-sata-30-ssd-(okuma-550mb---yazma-520mb)/productdetails.aspx?I_ID=58905

Teşekkürler

7mm alman lazım.

Emin misiniz ? Bende sözü geçen ssd'yi almayı düşünüyordum. Yani SANDISK 240GB EXTREME bu bilgisayara uymaz mı ?

• quote:

Orijinalden alıntı: lyrasirius

quote:

quote:

SANDISK 240GB EXTREME SATA 3.0 SSD almayı düşünüyorum. Sorunsuz takabiliriz değil mi??

http://www.vatanbilgisayar.com/solid-state-disk/sandisk-sdssdx-240g-g25-240gb-extreme-sata-30-ssd-(okuma-550mb---yazma-520mb)/productdetails.aspx?I_ID=58905

Teşekkürler

7mm alman lazım.

Emin misiniz ? Bende sözü geçen ssd'yi almayı düşünüyordum. Yani SANDISK 240GB EXTREME bu bilgisayara uymaz mı ?

Ben de merak ediyorum bunu.

• Bende bu makinayı kullanıyorum. Hp Sleebook u bir arkadaşıma verdim karşılığında üstüne cüzi bir miktar ödeyerek aldım ve çok memnunum. Tek sorunu laptop çantamın sleekbook a göre olması. Garibim içinde bir sağa bir sola uçuyor yeni bir çanta almalıyım sanırım
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Teşekkürler

7mm alman lazım.

Ben de merak ediyorum bunu.

çok özür diliyorum,o dediğim 13.3" olan içinmiş.14 lük modelin harddisk 95mm imiş.
    http://www.hgst.com/tech/techlib.nsf/techdocs/DC52DB708920882B882577AE00721B0D/$file/TS5K750_ds.pdf

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi littlestewie -- 14 Aralık 2012; 11:33:50 >

• Sonunda ultrabook elime geçti benim de. Teknosa dan çek puan vs indikten sonra 1400 e aldım.

1 gündür kullanıyorum pili 3-4 saat civarı gidiyor şimdilik chrome kullanıyorum sadece ve birkaç kurulum yaptım. Ekran parlaklığı yeterince iyi sarpy nin dediği gibi 3. kademe gayet yeterli ev için pilin ömrünü uzatacaktır muhtemelen.

Isınma dizüstü kullandığım için bacağımı biraz yakıyor açıkçası oyun vs oynarken ısı daha da artacaktır eminim. Üst kısımda pek hissetmiyorsunuz.

Kasa gayet kaliteli ve şık. Çok beğendim.

Windows 8 yüklü modelini aldım ben S03TR olanı. Açılış kapanış beklediğimden daha hızlı 15 sn gibi bir sürede masaüstünde oluyorum. MEtro arayüzüne alışmak biraz vakit alacak ama kullanışlı gibi duruyor. Geçişler vs kaliteli olmuş. Dediğim gibi alışmak epey bi vaktimi alacak sanırım. Windows 7 ye dönmezsem tabi ki bu arada :)) Yalnız kutudan ne bir cd çıktı, ne de bilgisayarın alt kısmında win8 key i var. Temiz kurulum yapmak istesek ürün orjinal olmayacak sanırım. BUnu nasıl çözebiliriz bir yardım istiyorum.

Şimdilik beni tatmin ettiğini söyleyebilirim ssd takmak istesek dvd sürücü yerine takma olayı candy ile falan olur mu acaba. hdd yi çıkarmadan. kapak değiştirip dizayn da bozulmadan olur mu baktım ama pek anlayamadım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sakurek -- 15 Aralık 2012; 18:47:43 >

• Benim Samsung I5 Series 14" lik 3317U işlemcili ultrabookun klavyesinde ki enter, ctrl, caps lock gibi büyük tuşları sertleşti. Yeni zor basılıyor.
    Bunun çözümü var mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: TuVNeRa

Benim Samsung I5 Series 14" lik 3317U işlemcili ultrabookun klavyesinde ki enter, ctrl, caps lock gibi büyük tuşları sertleşti. Yeni zor basılıyor.
    Bunun çözümü var mı?

Garantiden tamire gönder

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sattım kurtuldum, çok şükür.

herkese şimdiye kadarki yardımları için teşekkür ederim.
    iyi forumlar
  • quote:

quote:

quote:

Teşekkürler

7mm alman lazım.

Benzer sorulari sormustum vaktiyle, ben de SSD ile kullananlardanim. Konu gecmisinde HHD sokme SSD takma fotolarini da paylasmistim bu arada

• quote:

Orijinalden alıntı: mkaradas

quote:

quote:

quote:

Teşekkürler

7mm alman lazım.

Benzer sorulari sormustum vaktiyle, ben de SSD ile kullananlardanim. Konu gecmisinde HHD sokme SSD takma fotolarini da paylasmistim bu arada

Hocam dvd yerine takabilir miyiz? Gördüm fotoları da siz hdd yi değiştirdiniz :)

• quote:

Orijinalden alıntı: mkaradas

quote:

quote:

quote:

Teşekkürler

7mm alman lazım.

Bu konuyu biraz karıştırdım.
    Şöyle bilgiler var konuda.
    Sayfa 7
    quote:

Orijinalden alıntı: sarppy
    Hitachi'nin kendi sitesi ile Hard Disk Sentinel sitesinde yazan teknik özelliklere ve tom's hardware'daki incelemeye göre Hitachi Travelstar HTS547575A9E384 modeli 9.5mm yüksekliğe sahip.

http://www.hgst.com/travelstar-5k750
    http://www.hgst.com/tech/techlib.nsf/techdocs/DC52DB708920882B882577AE00721B0D/$file/TS5K750_ds.pdf
    www.hdsentinel.com
    Hard Disk Sentinel - Technical details for disk HITACHI HTS547575A9E384
    http://www.hdsentinel.com/storageinfo_details.php?lang=en&model=HITACHI%20HTS547575A9E384

Tom's Hardware
    Six 2.5” High-Capacity Notebook Hard Drives
    http://www.tomshardware.com/reviews/advanced-format-1tb-hard-drive,3046-2.html

mkaradasnicki arkadaş da 8.sayfada Intel 330 serisi ssd takmış bu pc'ye.

Bu sayfada Form Factor = 2.5 inch (9.5 mm thick) yazdığına göre bu hdd 9.5mm oluyor değil mi?
    E arkadaşda takmışsa bu pc'ye neden 9.5'luk SANDISK 240GB EXTREME SATA 3.0 SSD bu bilgisayara olmasın????

• quote:

Orijinalden alıntı: coolman7

quote:

Orijinalden alıntı: TuVNeRa

Benim Samsung I5 Series 14" lik 3317U işlemcili ultrabookun klavyesinde ki enter, ctrl, caps lock gibi büyük tuşları sertleşti. Yeni zor basılıyor.
    Bunun çözümü var mı?

Garantiden tamire gönder

İşin ilgin. yanı sürekli olan bir sorun değil.
    Şu an normal.
    Sanırım uçak yolculuğunda üzerine koyduğum çantanın ağırlığı yüzünden oldu.
  • 
Sayfa: önceki 3132333435
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.