Şimdi Ara

Samsung NP530U4C-S01TR (i5-3317U, GT 620M) [Oyun Testleri Eklendi] (32. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.327
Cevap
18
Favori
133.785
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3031323334
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

http://www.bestbuy.com/site/Samsung+-+Touch-Screen+Ultrabook+13.3%26%2334%3B+Laptop+-+500GB+HDD+%2B+24GB+ExpressCache+-+Silver/6774611.p?id=1218806579532&skuId=6774611

Linkteki ultrabooku aldim..urun ve fiyat hakkinda gorusleriniz nedir? Tecrubeleriniz onemli cunku biraz ani oldu alisim .. Sagolun..
  • Gorusu olan yok mu arkadaslar?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: coolman7

quote:

Orijinalden alıntı: sarppy

quote:

Orijinalden alıntı: prodans

quote:

Sanırım HDMI'ın yanında yer alan küçük bağlantı noktası mini VGA. VGA adaptörü kutunun içinden çıkıyor mu?

evet, hayır

HDMI portunun solunda yer alan VGA portu mini VGA değil normal VGA'dır. Herhangi bir adaptöre ihtiyaç duymadan VGA kablo ile görüntüyü aktarabilirsiniz, daha önce projeksiyona bu şekilde bağlayıp kullandım.

Samsung NP530U4C-S01TR (i5-3317U, GT 620M) [Oyun Testleri Eklendi]

Ben 13 inch lik modeli düşünerek sormuştum ama burası 14 inch lik modelin konusuymuş. Benim hatam. Kusuruma bakmayın. Bilen varsa 13 inch lik modelde hdmi girişinin yanında küçük bir giriş daha var. Ne olduğunu bilen var mı o bağlantı yerinin?

mini vga ,adaptörü var normal vga ya dönüşüyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: littlestewie

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: sarppy

quote:

Orijinalden alıntı: prodans

quote:

Sanırım HDMI'ın yanında yer alan küçük bağlantı noktası mini VGA. VGA adaptörü kutunun içinden çıkıyor mu?

evet, hayır

HDMI portunun solunda yer alan VGA portu mini VGA değil normal VGA'dır. Herhangi bir adaptöre ihtiyaç duymadan VGA kablo ile görüntüyü aktarabilirsiniz, daha önce projeksiyona bu şekilde bağlayıp kullandım.

Ben 13 inch lik modeli düşünerek sormuştum ama burası 14 inch lik modelin konusuymuş. Benim hatam. Kusuruma bakmayın. Bilen varsa 13 inch lik modelde hdmi girişinin yanında küçük bir giriş daha var. Ne olduğunu bilen var mı o bağlantı yerinin?

mini vga ,adaptörü var normal vga ya dönüşüyor.

Kutudan çıkıyor mu yoksa ayrıca satın almak mı lazım

• ya bu zaman zaman mouse imleci takılıp duruyor ona gıcık oluyorum. Sanki sistem zorluyor gibi. Sanki arkada çok işlemci yiyen bir şey çalışıyor gibi fare imleci takılıyor. Ona çok gıcık oluyot. Bunu hala yaşayan var mı? Veya sorun nedir çözüm nedir? Neden kaynaklanıyor bu ? Express Cache olabilir mi?

Bir de VGA çıkışını kullanarak tüplü tv'ye görüntüyü aktarabilir miyim ? VGA - SCART dönüştürücü var mıdır?
  • Böyle bir ultra book alıp linux kurmayı düşünüyorum. express cache kısmını linux un kullanmasını nasıl sağlarız. Bu konuda tecrübesi oluşan var mı?

• quote:

Orijinalden alıntı: mcalhan88

Arkadaşlar Windows 8 sonrası Express Cache kullanamayan bir tek ben mi varım ? Settings de Express cache açık olarak gözüküyor anck disk Yönetiminde bomboş durmakta %100 boş olarak duruyor. yok bir yorum yapacak arkadaş?

Malesef ben temiz Windows 8 kurulum yaptım ama express cache easy settings'in içinde hiç gözükmüyor.
    Diğer notebook sahiplerinde durumlar nasıl acaba?
  • Arkadaslar,

http://www.bestbuy.com/site/Samsung+-+Touch-Screen+Ultrabook+13.3%26%2334%3B+Laptop+-+500GB+HDD+%2B+24GB+ExpressCache+-+Silver/6774611.p?id=1218806579532&skuId=6774611

Linkteki ultrabooku aldim..urun ve fiyat hakkinda gorusleriniz nedir? Tecrubeleriniz onemli cunku biraz ani oldu alisim .. Sagolun..
  • arkadaşlar ben de bu bilgisayarın s03trlisini aldım teknosadan.windows 8 yüklü geldi.recovery yapmaya çalışıyorum.fakat olmuyor.bir arkadaşımdı Windows 7li var orda rahatlıkla dvdye kaydedebiliyoruz ama Windows 8de bunu yapamadık.nasıl yapılacağını bilen var mı?
  • easy settings'de sadece açık ve kapalı olarak seçenek var herhangi bir kullanım bilgiside yokki eskisi gibi anlayalım nekadar kullanılıp kullanılmadığını. Ben KESİNLİKLE VE KESİNLİKLE win8 de pc'nin hantallaştıgını düşünüyorum.cunku web sayfası açarken sürekli problem.yenilemek zorunda kalarak sayfanın tamamını görebiliorum.bu da tahminim cache kullanamamktan olabilir. bir çözüm getirseler şu işe ii olacak.
  • quote:

Böyle bir ultra book alıp linux kurmayı düşünüyorum. express cache kısmını linux un kullanmasını nasıl sağlarız. Bu konuda tecrübesi oluşan var mı?

Bilgisayarın 3. haftasında bunu yapayım dedim. Taktım ubuntu 12.04 cd'sini. Ubuntu cd'si ile 750'lik hdd'yi ve 24'lük ssd'yi formatladım. Ssd'yi yanlış hatırlamıyorsam ext4 ile biçimlendirip ssd üzerine kurulum yaptım. Kurulum tamamlandı. Sıra yeniden başlatmaya geldi bilgisayarı. Kapattık. Ama bir daha açılmadı.

Bilgisayar açılmaya çalışıyor. 2-3 sn sonra sanki cihazda elektrik kesilip baştan başlıyordu. Cihazın pilini de çıkarmayı bilmiyordum. 5-10 kez cihaz bu git gel devam etti. O sırada alttaki iğne deliğini bulup gücü kestim.

Ve üstüne bir bardak soğuk su içtim. Sonraki gün garantiye yolladım. Allahtan tüm bilgiler'i yedeğe almıştım.

Araya bayram falan girdi. Ve 40 gün sonra beklenen parça gelmediği için yeni bilgisayar aldım.

Şuan yine bilgisayarı uçurmaktan korktuğum için win7 ile devam ediyorum.

Linux için bende şuan sorunsuz çalıştıran birini bekliyorum. Belki ayrı birşey yapmak gerekiyordur.

• quote:

Orijinalden alıntı: @bdullah

quote:

Böyle bir ultra book alıp linux kurmayı düşünüyorum. express cache kısmını linux un kullanmasını nasıl sağlarız. Bu konuda tecrübesi oluşan var mı?

Bilgisayarın 3. haftasında bunu yapayım dedim. Taktım ubuntu 12.04 cd'sini. Ubuntu cd'si ile 750'lik hdd'yi ve 24'lük ssd'yi formatladım. Ssd'yi yanlış hatırlamıyorsam ext4 ile biçimlendirip ssd üzerine kurulum yaptım. Kurulum tamamlandı. Sıra yeniden başlatmaya geldi bilgisayarı. Kapattık. Ama bir daha açılmadı.

Bilgisayar açılmaya çalışıyor. 2-3 sn sonra sanki cihazda elektrik kesilip baştan başlıyordu. Cihazın pilini de çıkarmayı bilmiyordum. 5-10 kez cihaz bu git gel devam etti. O sırada alttaki iğne deliğini bulup gücü kestim.

Ve üstüne bir bardak soğuk su içtim. Sonraki gün garantiye yolladım. Allahtan tüm bilgiler'i yedeğe almıştım.

Araya bayram falan girdi. Ve 40 gün sonra beklenen parça gelmediği için yeni bilgisayar aldım.

Linux için bende şuan sorunsuz çalıştıran birini bekliyorum. Belki ayrı birşey yapmak gerekiyordur.

Harici USB-DVD bağlayıp DVD'den boot etmek mümkün değil mi?

• quote:

quote:

Ubuntu kurulumu için böyle bir yazı buldum. İncelemek lazım:

Tehlikeli bir işlem sanırım. İyice araştırmadan bu işe girmemek lazım sanırım.

• Vatan yine güzel bi kampanya yapsa da alsak..
  • ÖNEMLİ(Herkes yaşayabilir)
    Arkadaslar merhaba, bilgisayarıma windows 8i sonradan yükledim ilk seferde eski windowsun üzerine kurulum yaptım ve sorunsuz kullanıyordum fakat kullandıgım programlardan dolayı alet fazlasıyla şişti ve temiz bir kurulum yapmak amacıyla usb ye img'ı win7 usb boot programıyla kopyaladım biostan fast boot özelliğini kapatıp usb belleği tanımasını sağladıkan sonra boot ettim, kendime ayırdıgım partition ve recovery bölümü haricindekileri sildim(yani makanik disk üzerindeki 100 mgbylik alan dahil) sonra yeni bölüm oluşturdum ardından express cache olarak kullanılan ssd uzerıne windows dosyalarını kurulmak üzere kopyalattırdım(çünkü express cache programından kurtulmak ve daha hizli bir bilgisayar kullanmak istiyodum) herşey normaldi 5 dakika sonra işlemler bitti usb belleği çıkarttım(tekrar usb den boot etmemesı için) ve yenide başladıktan sonra bilgisayar boot edecek herhangi bir aygıt bulamadıgını ve boot edilecek yeri seçmemi istediğini gösteren bir pencere açtı(pencere windowsla alakalı değil bios tarafında açıyor) hdd ı secmeme ragmen, her seferinde bilgisayarın fişi çekilmişcesine çat diye harddiskinden ses gelerek kapanıyor sonra yeniden başlıyor. biostan sonsuz sayıda kombinasyonla yaptıgım ayarların sonucunda(pek ayar yaptırtan bir biosuda yokya gerçi)hddı görmesini saglayamadım. Lanet olsun recoverydeki windows 7 ye doneyım barı dediğimde bilgisayarın başlangıç esnasında hdd ı görmesinden başka bir iletişiminin olmadıgını anladım. Hdd i usb den boot ettıgımde kullanabılıyorum bölüp silebiliyorum hatta sorun giderme bolumunden silmedigim yerel diskimi görebiliorum içindekı klasorlerde gezınebılıyorum(hdd surucusu yukleme amaclı ızın verıyor buna) yani hdd saglam çalışır durumda fakat ne boot oluyor ne recvery ı calıstırabılıyorum.

Bana yardımcı olabılecek arkadaslara ıhtıyacım var alet daha 2 aylık sokup takıp garantısını bozmakta istemiyorum.
    Not: extra olarak 8 gb 1600mhz lik ram var üzerinde kendim taktım. Aklıma geldi onu sokup tekrar deneyecem format işlemini çunku ilk restarta kadar wirelessi görmemişti ramı ilk takıp çalıştırdığımda.

• @tafoslm;

Anladığım kadarıyla işletim sistemini flash disk üzerinden SSD'ye kurmuşsunuz ve boot listesinde SSD yer almadığı için işletim sistemi açılamıyor. Peki işletim sistemini yine flash diskiniz üzerinden HDD'ye kurmayı denediniz mi?

Benim önerim işletim sistemini 24GB'lık entegre SSD kısmına değil de HDD'ye kurmanız olacaktır çünkü bu cihazda bulunan entegre SSD ile amaçlanan şey üzerinde yalnızca HDD bulunan cihazlara göre entegre SSD'nin otomatik ön belleğe alma özelliği sayesinde önyüklemelerin daha kısa sürede gerçekleşmesini ve sık kullanılan programların daha hızlı açılmasını sağlamaktır. Yani bu entegre SSD üzerine işletim sistemi kurmak için değildir ve önceki sayfalara bakarsanız kurmayı deneyenlerin sonrasında sorunlar yaşamış olduğunu görebilirsiniz. (mavi ekran vs)
  • quote:

Orijinalden alıntı: tafoslm

ÖNEMLİ(Herkes yaşayabilir)
    Arkadaslar merhaba, bilgisayarıma windows 8i sonradan yükledim ilk seferde eski windowsun üzerine kurulum yaptım ve sorunsuz kullanıyordum fakat kullandıgım programlardan dolayı alet fazlasıyla şişti ve temiz bir kurulum yapmak amacıyla usb ye img'ı win7 usb boot programıyla kopyaladım biostan fast boot özelliğini kapatıp usb belleği tanımasını sağladıkan sonra boot ettim, kendime ayırdıgım partition ve recovery bölümü haricindekileri sildim(yani makanik disk üzerindeki 100 mgbylik alan dahil) sonra yeni bölüm oluşturdum ardından express cache olarak kullanılan ssd uzerıne windows dosyalarını kurulmak üzere kopyalattırdım(çünkü express cache programından kurtulmak ve daha hizli bir bilgisayar kullanmak istiyodum) herşey normaldi 5 dakika sonra işlemler bitti usb belleği çıkarttım(tekrar usb den boot etmemesı için) ve yenide başladıktan sonra bilgisayar boot edecek herhangi bir aygıt bulamadıgını ve boot edilecek yeri seçmemi istediğini gösteren bir pencere açtı(pencere windowsla alakalı değil bios tarafında açıyor) hdd ı secmeme ragmen, her seferinde bilgisayarın fişi çekilmişcesine çat diye harddiskinden ses gelerek kapanıyor sonra yeniden başlıyor. biostan sonsuz sayıda kombinasyonla yaptıgım ayarların sonucunda(pek ayar yaptırtan bir biosuda yokya gerçi)hddı görmesini saglayamadım. Lanet olsun recoverydeki windows 7 ye doneyım barı dediğimde bilgisayarın başlangıç esnasında hdd ı görmesinden başka bir iletişiminin olmadıgını anladım. Hdd i usb den boot ettıgımde kullanabılıyorum bölüp silebiliyorum hatta sorun giderme bolumunden silmedigim yerel diskimi görebiliorum içindekı klasorlerde gezınebılıyorum(hdd surucusu yukleme amaclı ızın verıyor buna) yani hdd saglam çalışır durumda fakat ne boot oluyor ne recvery ı calıstırabılıyorum.

Bana yardımcı olabılecek arkadaslara ıhtıyacım var alet daha 2 aylık sokup takıp garantısını bozmakta istemiyorum.
    Not: extra olarak 8 gb 1600mhz lik ram var üzerinde kendim taktım. Aklıma geldi onu sokup tekrar deneyecem format işlemini çunku ilk restarta kadar wirelessi görmemişti ramı ilk takıp çalıştırdığımda.

Selamlar,
    Aynı sorun benimde başıma geldi bende win 8 i ssd üzerine kurmaktan vazgeçtim. Fakat win7 kurmayı deneyin bir problem olmadan kurulduğunu göreceksiniz.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

ssd ye değil ama normal hdd ye ben kurdum Ubuntu'yu bir sorun olmadı.

• quote:

Bizim bu np530u4c-s01tr cihaz'da hdd normal 9,5 mm harddisk değil mi?

SANDISK 240GB EXTREME SATA 3.0 SSD almayı düşünüyorum. Sorunsuz takabiliriz değil mi??

http://www.vatanbilgisayar.com/solid-state-disk/sandisk-sdssdx-240g-g25-240gb-extreme-sata-30-ssd-(okuma-550mb---yazma-520mb)/productdetails.aspx?I_ID=58905

Teşekkürler

7mm alman lazım.

• NP530U4C-S03TR ile bu ürünün yani s01TR modelinin farkı nedir arkadaşlar?
  • 
Sayfa: önceki 3031323334
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.