Şimdi Ara

Samsung NX20 mi Canon 650D mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
529
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar belki kıyası mümkün olmayabilir, biri aynasız biri aynalı ama dün karar vermiştim ve EOS 650D alıcaktım. Ancak bugün son bir kez makineyi tutmak için teknosaya gittim ve oradaki görevli bana aynasızlar varken hala aynalı makine mi alacaksın dedi. Acayip kafamı karıştırdı, gerçekten durum böyle mi? Sonra aynasız makineleri araştırdım biraz 1500 tl ye samsung nx20 buldum. Ne yapacağımı bilmiyorum, yardımcı olur musunuz? EOS 650D nin fiyatı ise 1400 tl, her ikisi de 18-55 lens.

• yme61 Y kullanıcısına yanıt
    Bu ama yalnızca body mi? lens göremedim de,
    bu aynasız kompaktlara anı fotoğrafçıları için diyorlar, benim böyle bir amacım yok. Daha öncede hiç dslr kullanmadım hatta fotoğraf bile çekmedim dslr makinede. O yüzden benim için fazla olabilir diye düşünüyorum, hem de dediğim gibi anı fotoğrafçılığı istemiyorum. O yüzden şu anda 650D ye yönelmiş durumdayım, hepsiburada da 1400 'e var, çanta hediyeli. Sanırım birazdan siparişi vericem, hata yapmıyorum değil mi 650D almak ile?
  • nezcafe kullanıcısına yanıt
    bence hata yapıyorsun
  • yme61 Y kullanıcısına yanıt
    aynasız mı diyorsunuz hocam yoksa daha iyi bir aynalı mı? hatayı nerede yapıyorum tam olarak?
    senin için en uygunu canon 60d 2.el fiyatı 1200tl. hem de orta segment bir makine
  • ozbey08 kullanıcısına yanıt
    Ama daha önce dslr makinede bir fotoğraf bile çekmedim, 60D yarı-profesyonel diye biliyorum. Bana biraz fazla kaçmaz mı, bir süre bu 650D ile uğraşsam, artık makine beni sınırlar hale gelse sonra bir üst seviyeye geçsem daha mantıklı değil mi?
    hocam 60d yarı pro ama imaj kalitesi 650d ile aynı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: nezcafe

Bu ama yalnızca body mi? lens göremedim de,
    bu aynasız kompaktlara anı fotoğrafçıları için diyorlar, benim böyle bir amacım yok. Daha öncede hiç dslr kullanmadım hatta fotoğraf bile çekmedim dslr makinede. O yüzden benim için fazla olabilir diye düşünüyorum, hem de dediğim gibi anı fotoğrafçılığı istemiyorum. O yüzden şu anda 650D ye yönelmiş durumdayım, hepsiburada da 1400 'e var, çanta hediyeli. Sanırım birazdan siparişi vericem, hata yapmıyorum değil mi 650D almak ile?

hocam aynasız kompakt diye birşey yok diye biliyorum aynasızlar ve kompaktlar var. Kompaktlar dediğiniz gibi anı fotografı çekmek için. Ama aynasızların dslr'den eksik kalır yanları pek yok. Taşınabilirlik önemli ise aynalı değilse dslr.

• eyozgurluk kullanıcısına yanıt
    eyvallah hocam, 650d aldım. hayırlı olur inşallah :)
  • Hayırlı olsun hocam ne kadara aldınız
    1400 ödedim, 50 tl de hediye çeki aldım. 1350 ye geldi diyebilirim.
  • nerden aldınız hocm
    hepsiburada
  • lensler IS li mi DC mi
    alırken dikkat ettim ama ürünün detaylarında falan yazmıyordu, genelde de DC oluyor zaten yazmıyorsa. Hem o fiyata IS mümkün değil gibi geldi. Lens bu hocam, üstünde EF-S yazıyor ama IS değil sanırım, DC bu değil mi, ben de öğrenmiş olayım :) Bir de bu ikisinin farkını daha önce sormuştum ama cevaplayan olmadı, bir kez de size sorsam acaba?
     Samsung NX20 mi Canon 650D mi?

• Hocam sanırım bu dc lens, azcık daha araştırsaydınız ya ıs lisini alsaydınız.
    IS lens titreşim önleme özelliği var hocam

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eyozgurluk -- 29 Ocak 2015; 0:09:54 >
    zaten ben bunu kullanmayacağım ya çok yakın zamanda 50mm f/1.8 almayı düşünüyorum, çünkü hakkaten kullanılacak bi lens değil bu. Sadece deklanşöre basmanızı sağlıyor.aten ben bunu kullanmayacağım ya çok yakın zamanda 50mm f/1.8 almayı düşünüyorum, çünkü hakkaten kullanılacak bi lens değil bu. Sadece deklanşöre basmanızı sağlıyor. is ve dc arasında tek fark titreşim engelleme mi bu arada?
  • hocam kullanmayacaksanız neden aldınız :)) evet titreşim önleme sadece tek fark. her neyse hayırlı olsun..
    ya illa ki kullanırım tabi de, ben biraz daha ciddi düşünüyorum fotoğrafçılıkta. o yüzden bu lens değişecek yani :) neden aldığımın bir diğer sebebi ise ciddi ucuz olması, aldığım fiyata body alınıyor sadece, 50 lira fark var maksimum. İlginiz ve temennileriniz için de ayrıca teşekkür ederim :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.