Şimdi Ara

Samsung NX300 vs Nikon D7200

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
773
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Size tercih hakkı tanınsaydı hangisini tercih ederdiniz ? İki makinanında avantajlı olduğu noktalar var fakat hangisi daha çok kullanıcıya hitap ediyor sizce hangisini almalıyım ve neden ?

• Renk,Dinamik aralık,Çözünürlük,Iso performansı ve hız konusunda d7200 daha iyi konumda.
  • Çok farklı cihazlar ve sınıfları farklı. Iyi bir makinem olsun ve taşınabilirliği iyi olsun diyen nx300 alabilir ama diğer türlü d7200 ağır basar. Fiyatları da neredeyse 3'e 1.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • bu arada söylemeyi unuttum şuan kullandığım makine ise d3100,ağır oldugu ve her ortama uyum sağlamadığı kanısındayım,kuzenimde nx3000 gördüm dokunmatik olması android bi cihazla uzaktan kontrolü vb. özellikleri çok hoşuma gitti bu özelliği nikonda kullanabılmek için 50$ 'a ayriyetten bir cihaz alıp makineye takıyorsunuz gereksiz buldum samsung daha kompakt bir makina , merakım ise arada uçurum bir fark olurmu çekim açısından
  •  Samsung NX300 vs Nikon D7200  Samsung NX300 vs Nikon D7200
    quote:

arada uçurum bir fark olurmu çekim açısından

• iyide bi resmi gördükten sonra samsung almamki ben yakın planda bi çekim niye bu kadar bozuk çeksinki ? olayı ne bu çekimin ben tam anlamadı
  • TRProGamer kullanıcısına yanıt
    Yakın çekim değil o. %100 crop yani çekilen fotoğrafı %100 boyutta görüntüleme. Fotoğraf da iso 1600 örneği. Yüksek iso değerlerinde d7200 en iyi crop sensörlü makinelerden biri. O yüzden fark olması doğal. Fotoğraf bu:

Samsung NX300 vs Nikon D7200
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Sony a6400 vs a6500 ?
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • TRProGamer kullanıcısına yanıt
    Aynı boyutta sensöre sahip makinelerde uçurum olmaz. Detaylara inip bakarsanız arada fark görürsünüz tabi. Hele ki gündüz çekimlerinde fark iyice anlaşılmaz seviyeye iner. Eğer gerçekten fark görmek istiyorsanız FX bir makine almanız lazım. Çünkü sensörleri bu makinelerin sensörlerinden yaklaşık 2.5 kat büyük.

Uçurum dslr ile kompakt makine arasında olur. Birisi çamur gibi olur fakat diğeri gayet nettir.

Diğer bahsettiğiniz konuya gelirsek; d3100 size ağır geliyorsa ondan 300gr daha ağır olan d7200'ü nasıl kullanacaksınız? Hareketli, dokunmatik ekran istediğiniz yere odaklanabilmek veya menüler arasında gezinmek için çok kullanışlı.

D7200 daha çok bu hobiyi ileri seviyeye taşımış kişiler için idealdir. Eğer o tarz bir kullanıcı değilseniz kullanmayacağınız tarzda özelliklere para vermemelisiniz. Hele ki ağırlığından dolayı taşıyamayacağınız bir makineye. Hafif olsun diyorsunuz ve vizör de önemli ise Sony A6000 de düşünebilirsiniz.

• nikon d7200 in fiyatı 4500tl
    aynı fiyata aynasızların kralı hemide FF sensörlü SONY A7 II var.

durum böyle iken ne nikon d7200 ne de samsung nx300
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozbey08
    nikon d7200 in fiyatı 4500tl

Sıfır spot 2500tl.
  • D7200 de wifi var. nikon wmu uygulamasini ios veya android telefona yukleyip dosya transferi ve uzaktan cekim yapilabiliyor. Extra bir sey almaya gerek yok .

Ancak madem d3100 kullaniyorsunuz ve agir geldiginden dolayi degistirmek istiyorsunuz o zaman daha buyuk bir govdeyi alternatifler arasina koymak ne kadar mantikli tartisilir.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Biri elma biri armut. Ben 7200 alırım, hafif olsun kompakt olsun diyen aynasiz alır, dikkat ederseniz Nx300 demedim. Çok fazla rakibi var çünkü.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu konuya uzun bir cevap yazıp silmiştim.

Ben olsam kayıtsız ve şartsız D7200 ü alırdım. ancak konuda bir arkadaş kullanıcı profiline dikkat çekmiş, siz kendinizi nerede görüyorsunuz o önemli. ayrıca bir üstte yazan arkadaşın da dediği gibi pek birbiri ile kıyaslanacak cihazlar değiller. Yani elma - armut gibiler.
  • D7200'de anti aliasing filtre olmaması da keskinliğe olumlu etki yapıyor. O yüzden d7200 şu anda en keskin görüntü veren crop sensörlü dslr'dır muhtemelen. Video çekimlerinde bunun dezavantajı var mı bilmiyorum.
  • Konuyu hortlatarak nx300 aldığımı sevinçle paylaşmak istiyorum arkadaşlar Çok yakın bir zamanda detaylı tanıtım rehberiylede karşınızda olucam inş
  • quote:

Orijinalden alıntı: TRProGamer

Konuyu hortlatarak nx300 aldığımı sevinçle paylaşmak istiyorum arkadaşlar Çok yakın bir zamanda detaylı tanıtım rehberiylede karşınızda olucam inş

Size fikir vermeye çalışan birçok arkadaşın zamanına yazık olmuş aslında fark sadece kumaşta değil terzi bile farklı diye bende konuyu hortlatayım.Bu arada makinanızı güle güle kullanın hocam hayırlı olsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: TRProGamer

Konuyu hortlatarak nx300 aldığımı sevinçle paylaşmak istiyorum arkadaşlar Çok yakın bir zamanda detaylı tanıtım rehberiylede karşınızda olucam inş

Detaylı tanıtım rehberini bekliyoruz :D
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.