Şimdi Ara

samsung-phılıps lcd önerileriniz

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
798
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    lcd almaya çalıştığım bu sancılı süreçte aşağıdaki iki cihaz arasında sıkışıp kaldım.
    cihazlar hakkında bilgi sahibi olan arkadaşların yorumlarını bekliyorum.

http://www.hepsiburada.com/philips-32pfl8404h12-32-full-hd-lcd-televizyon/productDetails.aspx?categoryid=155051&productid=evph32pfl8404

http://www.hepsiburada.com/samsung-le-32b653-32-full-hd-lcd-televizyon-100-hz./productDetails.aspx?categoryid=155051&productid=evsam32b653

• 32 inç mi olacak illaki?
  • izleme mesafesi gözönünde bulundurulduğunda en müsaiti 32 inch diye düşündüm.
    yaklaşık 4.5-5m.den izleyeceğim. daha büyük ekran yorar.
  • gönül isterdi ki şööyle 50m2 salonum olsunda döşiyim 46inch ama maalesef.
    şeytan dürtüyo arada bir. yık duvarı birleştir oturma odasıyla salonu ama hanımı kandırmak şeytanı altetmekten daha zor :)
  • bende aynı durumda idim 4 mt cıvarında seyredıyorum ama keske 37 alsaymısım diyorum.

ama baktıgın 2 tv de seni kesın memnun eder dıyebılırım ekran boyutu hariç

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yavuzazgin -- 25 Ocak 2010; 17:09:47 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: dobra1

izleme mesafesi gözönünde bulundurulduğunda en müsaiti 32 inch diye düşündüm.

32 inc küçük kalabilir. Bir de 37 lere bak. Mağazaya git. Evindeki salon uzaklığını gözünün önüne getir. TV lere bak.

Yalnız pskolojik bir durum var. Mağazada 32 inc gözüne küçük görünürken eve getirince duvarında büyüdüğünü göreceksin. Bunu da unutma.

4,5 - 5 metre için 37 ideal.
  • samsung modelini istiyorum aslında. neredeyse onunla yatıp kalkıyorum.
    onlarında 37 inch modeli yok. bende eve getirip sonra pişman olmamak için 32 inch olsun diye düşündüm.
    muhtemelen de samsung 6 serisini alıcam.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • bence 4.5 - 5 metre izleme mesafesi var ise samsung 40-42" rahat rahat düşünülebilir....
    karar yinede sizindir ama bu mesafe yabana atılacak bir mesafe hiç değildir....
  • 4.5 - 5metre mesafeden 52" bile izlenir. Ben 3.2metre mesafe için 47" almayı planlıyorum. Yoksa yanlış mı yapıyorum...
  • 3 hatta 3 buçuk metreden 32 inc seyrediyorum. Gayet güzel. LCD lerde görüntü zaten uzaklaştıkça net oluyor. Daha büyük alırsanız hoş olmaz bence. 32 ideal.
  • 2 metreden 40" izliyorum bazen keşke 46" alsaymışım diyorum

4.5-5 metreden bırakın TV'yi projeksiyon bile izlenir. 32" alıp sonra pişman olmamak için şöyle yapın:

Bir karton alıp 46" boyunda kesin (40.1"=101.5cm genişlik, 22.6"=57.1cm yükseklik) salonunuzda TV'nizi yerleştireceğiniz yere koyup bir kafanızda tartın. sonra kenarlarında katlayarak 32" boyutlarına getirin (27.9"=70.5cm genişlik, 15.7"=39.7cm yükseklik) ve bir de böyle bakın.

bence 5 metreden kesinlikle 46" olanını seçeceksiniz.
  • Boşuna tartışıyoruz. Gözün görme kuvveti ile de ilgili. Bazı gözler uzağı zor seçer. Bazıları kolay seçer. Bu da etkili. Bazı gözler 4-5 metreden 32 inc deki görüntü ve yazıları seçebilirken, bazıları 42 inci bile küçük görebilir.
  • İzlenen içerik ile de ilgili. Standart TV yayını için verilen uzaklık değerleri HD yayının genelde 2 katıdır. Yanı 40" bir TV'de 1080p HD bir filmi 2 metreden çok keyifle izleyebilirsiniz ama TV yayınları karıncalı gibi görünecektir. Bu açıdan standart TV yayını izlemek için LCD TV alanlar özellikle TV FullHD ise 3-4 metreden yakında oturduklarında mutlaka görüntüdeki bozulmaları fark edeceklerdir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: okean

İzlenen içerik ile de ilgili. Standart TV yayını için verilen uzaklık değerleri HD yayının genelde 2 katıdır. Yanı 40" bir TV'de 1080p HD bir filmi 2 metreden çok keyifle izleyebilirsiniz ama TV yayınları karıncalı gibi görünecektir. Bu açıdan standart TV yayını izlemek için LCD TV alanlar özellikle TV FullHD ise 3-4 metreden yakında oturduklarında mutlaka görüntüdeki bozulmaları fark edeceklerdir.

Hep bunu söylüyorum bende. SD yayınları net seyretmek için LCD leri bayağı bir uzaktan seyretmek gerekiyor. Fakat aynı durum SD yayın olsa bile animasyon filmlerde pek geçerli değil. Animasyon oynarken TV nin ekranına yaklaşsanız bile görüntü gayet net oluyor.

TRT bugünlerde Ziraat Türkiye kupası maçlarını yayınlıyor. Bu akşam da var. Dikkatli bakın. Uzaktan bile baksanız maç görüntüleri rezalet. Berbat. Kepaze. Sümükümsü. Halbuki Kanal 1 Dünya kupası yayınları yaparken görüntüler çok net idi. Görüntülerin rezalet veya net olmasında yayıncı kuruluşun etkisi %100.

• quote:

Orijinalden alıntı: topaz42

quote:

Orijinalden alıntı: okean

İzlenen içerik ile de ilgili. Standart TV yayını için verilen uzaklık değerleri HD yayının genelde 2 katıdır. Yanı 40" bir TV'de 1080p HD bir filmi 2 metreden çok keyifle izleyebilirsiniz ama TV yayınları karıncalı gibi görünecektir. Bu açıdan standart TV yayını izlemek için LCD TV alanlar özellikle TV FullHD ise 3-4 metreden yakında oturduklarında mutlaka görüntüdeki bozulmaları fark edeceklerdir.

Hep bunu söylüyorum bende. SD yayınları net seyretmek için LCD leri bayağı bir uzaktan seyretmek gerekiyor. Fakat aynı durum SD yayın olsa bile animasyon filmlerde pek geçerli değil. Animasyon oynarken TV nin ekranına yaklaşsanız bile görüntü gayet net oluyor.

TRT bugünlerde Ziraat Türkiye kupası maçlarını yayınlıyor. Bu akşam da var. Dikkatli bakın. Uzaktan bile baksanız maç görüntüleri rezalet. Berbat. Kepaze. Sümükümsü. Halbuki Kanal 1 Dünya kupası yayınları yaparken görüntüler çok net idi. Görüntülerin rezalet veya net olmasında yayıncı kuruluşun etkisi %100.

cok dogru yorum
    carton network te bır animasyon film seyredıyordum abi sankı bildigin hd yayın yahu sonra gec baska kanala rezıl bır görüntü

• bir yakınımın evinde 42'' ekranda maç izledik yaklaşık 4,5 metre kadar mesafeden. yani benim izleyeceğim mesafeden.
    hepimiz sanki tribünden tenis maçı izler gibi kafalar bir sağa bir sola maç izledik. yetmedi birde gözler yoruldu haliyle. :))
    bende bu yüzden 32'' düşünüyorum. bana yeteceği fikrindeyim. umarım pişman olmam.
    tüm arkadaşlara katkılarından dolayı teşekkürler......
  • quote:

Orijinalden alıntı: dobra1

izleme mesafesi gözönünde bulundurulduğunda en müsaiti 32 inch diye düşündüm.

dobra1 arkadaşım ben 2.80 metreden 42 inc izliyorum, 72 ekran tüplüden sonra bi şaşkınlık oluyor 106 izleyinci dogal olarak, bu şaşkınlık 3 gün sürüyor emin ola bilirsin, bence degil 32 , 37 bile düşünme, direk 42 al derim, 32 alınca pişman olursun , küçük olmasında kararlıysan 37 düşüne bilirsin.
  • Benim oda yaklaşık 11-12 m2 ve izleyeceğim mesafe de takriben 3 bilemedin 4 metre.Yaptığım araştırmalar sonucunda 32'' almaya karar verdim.Ama tercih meselesi bu tabiki yatak odası ya da mutfak için 42/37'' alan da var ...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.