|
Samsung QLED Serisi TV Kullanıcıları [ANA KONU] (1052. sayfa)
-
-
Bende de Apple Tv 128 gb son modeli var ve memnunum, televizyonun görüntü kalitesinden daha iyi bizzat test ettim. Amazon prime dan film izleyeceğim zaman apple tv üzerinden izliyorum. HDMI kablosunu da son sistem aldım ve TV nin HDMI eARC li kısmına takıyorum. (Tv Modelim 65Q70B 120 Hz)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozas -- 11 Eylül 2024; 10:41:28 > -
Apple tv var zaten bende hue sistemi de kurulu salonda 22 kalem prize takılı alet var iş çığırından çıktı. Minimale indirmeye çalışıyorum zaten eşim de çözemiyor o kadar teferruatı .9+1 sinema sistemi var kullanmadığını geçen gün aç bir şeyler izleyelim dediğimde farkettim.
-
Hocam konu yeri burası değil belki ama net bilgi alabileceğim hiçbir mecra kalmadı. Evin diğer odasına Samsung Smart Monitor M7 alacağım. Fakat 2023 ve 2024 modelleri var ve hangisini tercih etmeliyim bilemedim. Arada fiyat farkı da var. Aradaki fark nedir hocam onu bulamadım. Beni ilgilendiren şey yeni modelde panel değişimi oldu mu ya da ufak da olsa görüntü kalitesi (kontrast, siyah başarımı) farkı var mı? Eğer aynıysa fazladan ücret vermenin lüzumu yok. Şu da var bazen firmalar kâr marjlarını artırmak için yeni modelde malzemeden kıstıkları olabiliyor. Bakıyorsun yeni model eskisinden kötü de olabiliyor. O yüzden hangisi daha iyiyse onu alacağım. Çünkü bu fiyat bareminde 4K çözünürlükte bu kalitede ürün yok. Bakıyorum saçma sapan markaların uydu alıcılı televizyonları var.
2023 model LS43BM700UPXUF
samsung tr43" M7 Serisi UHD Akıllı Monitör | Samsung Türkiyehttps://www.samsung.com/tr/monitors/high-resolution/smart-m7-43-inch-smart-tv-experience-ls43bm700upxuf/2024 model LS43DM702UUXUF
samsung tr43 inç Akıllı Monitör M7 M70D UHD LS43DM702UUXUF | Samsung Türkiyehttps://www.samsung.com/tr/monitors/high-resolution/smart-monitor-m7-43-inch-smart-tv-apps-ls43dm702uuxuf/
-
Merhaba hocam,
2023 modeli en uygun yerden alın aradaki farkı gözünüz algılamaz -
Teşekkürler hocam 2023'in siparişini geçtim şimdi. Fakat bir şey dikkatimi çekti. 2024 modelinin teknik özelliklerinde Mini LED Local Dimming ibaresi vardı. Local Dimming özelliği varsa bu daha iyi siyah başarımı demek olmuyor mu? Bir de HDR10+ desteği var. 2023'te HDR10 mevcut. HDR10+ ve local dimming aklıma takıldı şimdi. -
Hocam 2024 olanı bize hiç gelmedi tabiki Mini LED Local Dimming varsa direk 2024 modelini alın kalite anlamında çok daha iyidir. -
Bugun tv yi bayaca kurcaladim renk ayarlarini akilli modu vs . Film izlerken en kayipsiz en dogru renkleri standart modda verdigine karar kildim. Hicbir gereksiz renk patlamasi vs olmuyor film izlerken renkler gayet dogru .
Diger modlarda o kadar fazla kayip varki isik olan yerleri tek isik goruyormusum simdiye kadar standart moda aldim isim icinde desenler halkalar vs varmis bunlar gozukmuyordu bile.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ironwrist34 -- 11 Eylül 2024; 14:37:30 > -
Akıllı modu kapattın mı hocam?
-
Evet suan kapattim oyle kullaniyorum film izlerken standart mod cok daha iyi. Futbol izlerkende kiyaslama yapicam.Ozellikle bunu john wick tarzi siyah sahneleri bol olan filmlerde denedim akilli modda cogu detayi gormuyormusum bile onu farkettim. Renkler biraz soluklasiyor ama aslinda olmasi gerekenmi bu bilmiyorum goz zevki gerci
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ironwrist34 -- 11 Eylül 2024; 15:8:7 > -
2023 olanı nasıl peki hocam? Renkleri kontrastı nasıl? -
-
Resim modunu standart alıp akıllı modu mu kapattınız hocam?@ironwrist34 -
Hocam işinizi görür gayet başarılı ürün. -
Aynen hocam. Standart modunda renk ayarini kirmizi 1 yaptim ve renk kademesini 25 den 30 a yukselttim. Baya guzel oldu ama maç izlerken biraz soluk oluyor duruma gore modlar arasi degistirilebilir aslinda. Her sahnede her ayar ayni performansi vermiyor. -
Hocam 2024 modelin özellikleri biraz kelime oyunu gibi görünüyor. Aşağıya ekran görüntüsünü yükledim. Mini LED Local Dimming bölümünde N/A ibaresi var. Aynı şekilde HDR10+ bölümünde de N/A ibaresi var. Nedir bu N/A deyip Google üzerinden aratıp baktığımda "uygulanabilir değil", "bilgi yok", "mevcut değil" gibi anlamlara geliyormuş. Yani anladığım kadarıyla Local Dimming ve HDR10+ sanırım bu cihazda yok. Mesela HDR bölümünde N/A ibaresi yok. Doğrudan HDR10 yazılmış. Belirsiz bir durum olsaydı orada da N/A yazardı sanırım. Ayrıca ABD sitesinden baktım orada Local Dimming ve HDR10+ ile ilgili bir şey yazmıyordu. Son sorum 2023 modelinde Tizen'in hangi sürümü var hocam? 2024 modelinde Tizen 8.0 yüklüymüş.
https://www.samsung.com/us/computing/monitors/smart-monitors/43-smart-monitor-m7-m70d-4k-uhd-with-streaming-tv-speakers-and-usb-c-black-ls43dm702unxgo/
-
Bendeki ayarlar bu şekilde. Yapay zeka işlemeleri akıllı mod
-
Hdr duzeltmeyi kapatin bence sacmaliyor cogu senaryoda -
quote:
Orijinalden alıntı: ironwrist34
Hdr duzeltmeyi kapatin bence sacmaliyor cogu senaryodaBir deneyeyim.
-
Eşim beğenmeyince renkleri ile tekrar ayarladım. Akıllı mod kapattım. Rtings sitesindeki ayarları uyguladım çoğunlukla. Warm2 renk tonunu kullandım. Meğerse mavimsi kullanıyormuşum TV yi. Rtings ayarları ile daha gerçekçi çıkıyor renkler. Keskinlik ayarını 0 yerine 5 yaptım.
Renkler ilk başta çok değişik geliyor ancak alışıyorsunuz.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X