Hocam aynı kablo ile diğer tvde sıkıntı çıkmıyor. Anlamadım. |
Samsung QLED Serisi TV Kullanıcıları [ANA KONU] (1054. sayfa)
-
-
-
Bu baya baya asiri bir bulutlanmaymis.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Hocam geçmiş olsun aynen aşırı derecede ışık sızması var,
OLED TV dışında ne alırsanız alın hepsinde olur bu durum bilginiz olsun kiminde az kiminde çok,
TCL markasını ben çevremde kimseye tavsiye etmedim etmemde 1 tane yetkili servis ağı yok hocam en ufak bir sorun sıkıntı olursa karşınızda muhatap bulamazsınız bilginiz olsun. -
Bilkom falan diyorlar hocam yetkili servis olarak iyi değil mi?
-
Hocam taşeron firma ile anlaşma var onlar bakıyor yetkili servis ağı yok 1 tane,
Örnek Tcl alıyorsun vesselam servis gelip kurulum yapıyor.
arkadaşlar tv'yi camdan aşağı atacağım artık. Bir daha samsung tv almayacağım bu yüzden. 2023 model frame tv var. Kumanda bildiğin çalışmıyor. Yeni kumanda gönderdiler aynı. O da biraz büyük. Yakında çok problem yok nadir ama 4-5 metre mesafede kumanda çok takılıyor. Önünde bir engel yok. 5-6 kere basmak durumunda kalıyorum birden tüm komutları algılıyor saçmalıyor. Çözen yok mu? Samsung bağlanıyor sözde servis menüsünden bir şeyler yapıyor yine çözülmüyor. Eve geliyorlar şaka gibi hiçbir sorun yok. Şarja takıp gidiyorlar. Adamlar gidince yine başlıyor. Ne zaman yapacağı belli olmuyor. Aynı odada 2015 model samsung tv'yi yıllarca kullandım tek bir sorun yaşamadım.
-
Televizyonunuzda bakım modu varsa , ön belleği temizletin ve tv yi fişten cekip bi 10 dk bekleyin. Sonra takip tekrar deneyin. Son yazilimdan sonra bendede ayni problemler bas gosterdi ozellikle netflix ve youtube da klavyeye yazamıyordum. Bu yontemle duzeldi sorun. Sizinkide yazilimsal olabilir.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
bakım modu dediğiniz nedir hocam? İlk aradığımda uzaktan tv'ye bağlandılar servis menüsüne girip bir şeyleri güncellediler. Sonra kapatın, fişten çekip yarım saat bekleyin dediler. Sonra devam ederse arayın yeni kumanda göndereceğiz dediler. Devam etti. Yeni kumanda da geldi çözülmedi. Boşverdim bir ara ama sinir bozuyor. Tv izlemeyi bıraktım resmen aptal kumanda yüzünden. Tv'yi hiç açmıyorum zaten istediğim kanalı açmak aşırı sinir bozucu. Sürekli ya fazla ya eksik giriyor. 5 kere bassam 3 kere algılıyor. Algılamadı diye üst üste basıyorum bu sefer fazla kaçıyor.
Samsung telefon ve saatte smarthings üzerinden kullanıyorum kumandadan çok daha stabil. Mobil verideyken bile daha seri sanki. Ama kumanda parçalamalık.
-
Hocam bugün iade ettim. Para iadesi gelince tekrar alacağım. Fakat aklıma başka bir seçenek geldi. Ama bu farka değer mi sizin fikrinizi almak istedim. Amacım sadece içerik izlemek olduğu için uydu alıcılı bir şey aramıyorum. Amazon Prime üyeliğim var. Genelde YouTube ve Amazon Prime izliyorum. Bazen de yeni çıkan filmleri 10-15 GB boyuttaki 4K versiyonlarını malum yerlerden indirip izliyorum. Bu bağlamda gözüme 43 inçlik Odyssey Neo G7 oyuncu monitörünü kestirdim. Fiyatı 20 bin civarında. Sizce arada büyük bir görüntü kalitesi farkı var mıdır? Sadece içerik izlemek istediğim için acaba boşa masraf mı etmiş olurum?
İki monitörü kıyaslarsak:
M7
- VA panel
- 60 Hz tazeleme
- 10 bit (8 bit+FRC) renk derinliği
- W-LED arka aydınatma (yerel karartma yok)
G7
- VA panel
- 144 Hz tazeleme
- 10 bit (FRC yok) renk derinliği
- Yerel karartma destekli Quantum Mini LED arka aydınlatma
samsung tr43 inç Odyssey Neo G7 Oyun Monitörü | Samsung Türkiyehttps://www.samsung.com/tr/monitors/gaming/odyssey-neo-g7-g70nc-43-inch-144hz-1ms-4k-uhd-ls43cg700nuxuf/samsung tr43 inç Akıllı Monitör M7 M70D UHD LS43DM702UUXUF | Samsung Türkiyehttps://www.samsung.com/tr/monitors/high-resolution/smart-monitor-m7-43-inch-smart-tv-apps-ls43dm702uuxuf/
-
Hocam bu ürünler hakkında emin olun hiç bilgim yok,
Yanlış yönlendirme yapmak istemem kullanan varsa yorum yaparsa daha iyi olur. -
Bu devirde 60hz olan bi oyun monitoru coptur. 144 hz lere bakin minimum bence.
Oyun oynamayacağım hocam. Sadece içerik izleyeceğim. Dahili ekran kartlı bilgisayarım var. Oyun bile oynatmıyor. HDMI ile bağlayıp YouTube ve Amazon Prime falan izleyeceğim.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Bu dediginiz sorunun kumandadan degil, TVnin islemcisi veya onbellek dolulugundan kaynaklandigini dusunuyorum. Yerinizde olsam sıfırlarim ne varsa uygulama olarak silerim. Kumandayi da pairing eşleme yaparim özelligi varss sonradan. Bu TVlere sonradan geriye donük firmware yukleniyor mu bilmem ama öyle bir imkan varsa sorun bu dediklerimin yapilmasi halinde devam ederse eski surüm kurmanizi gerekiyor tabi mümkün mü bilmiyorum.
Muhtemelen bellek sismistir ya da kötüsü güncellemelerden dolayi artik mevcut OS yani isletim sistemini kaldirmiyordur işlemci.
Kumandaya bastiginizda 5 kere basip 3 kere algiliyor ya da komutlari birden bombaliyorsa kumandadan çikan sinyali aliyor ama işleyemiyor demektir bu. Yani sorun kumandada %99.9 degil.
smarthingse bu sorun yok hocam. 2023 model tv bu arada. 2015 model tv bile yapmıyorken güncel bir tv'de bellek ile alakalı olacağını çok sanmıyorum. Bir de yakın mesafede olmuyor mesela. Uzak mesafede var.
-
Siz komple sıfırlayın. Secenekleri ortadan kaldirin. Buyuk sanssizlik. Bu arada o kumandayi da bir samsung bayine göturun, orada tvlerde test edin ya da rica edin ettirin. Onda bir nane varsa illa orada baş gösterir. Bu arada aklima başka bir şey geldi. tvyi farkli odaya tasiyip, orada kumanda ile de test edin. Neden derseniz, oda da mesafe artinca onunla ayni frekansta calisan bir urun ya da sinyal varsa parazit yapıyor olabilir. Prizden bile kaynaklanıyor olabilir. Toprakli hat, topraksiz hat. Elektronikte çok ince trikler var.
Frame'in alt çerçevesini çıkarınca daha az sorun yaratıyor. Alıcıyı biraz da o engelliyor sanırım. Tv yüksekteyken daha az sorun vardı gibi. Kumandayı alttan yukarı doğru tuttuğumuzdan direkt alıcıya gidiyordu. Ama şimdi konsolun üstünde olduğundan da biraz problem oluyor ama birçok şikayet var konuyla ilgili. Yani bu seviyede tv'de böyle şeyler yaşamak gerçekten çok abes kaçıyor. Telefondaki uygulamada kullanınca hiç sıkıntı yok. Bu arada sorun kumandada değil. Çünkü yeni kumanda gönderdi samsung. Aynı durum onda da var. Tv ile alakalı.
Kumandayı tam alıcıya nişanlamak gerekiyor mesafe biraz uzaksa. Mi box bağlıyorum aynı uzaklıkta sorunsuz. 1.000 liralık ürünün kumandası 40 bin liralık tv'den iyi çalışıyor.
-
bende Samsung 50QN90A model tv var. bu tv nin bir sorunu var.
tarih ayarını otomatik yapınca 5 dk geriden geliyor. manuel yapınca da sürekli sıfırlanıyor. tekrar ayarlamak gerekiyor. epg çok kullanıyorum. sevdiğim programı önceden ayarladığımda 5 dk gecikmeli programa geçiyor.
çözemedim bir türlü. bunun çözümü nedir?
-
Film modunda bu titremenin yaşanmadığı gördüm.
Ancak bu ayar tv yi zorlar mı sizce?
Şu an film modu ve özelleştirdiğim ayarları ile kullanıyorum tv yi. Renkler daha doğal.
Otomatik parlaklığı nedense ayarlayamadım bir türlü. Kısmada sıkıntı çıkmıyor ancak tv gündüz parlaklığı artırmıyor. Enerji tasarrufu ayarları açık.
-
Oyle bir ayara neden ihtiyaç duydugunuzu anlamadım?
İlla ilk okunuş da bize katkı sağlayacak gibi gözüken bir ayar, TV de iyi sonuç verecek anlamına gelmiyor.
Ben birçok değeri PC'yi karşıma aldım, tarayıcıdan yansıtarak sayfa açtım ve tüm renk değerlerini ekranla pc monitöründe aynı olacak şekilde göz kararı ayarladım.
Çok daha hoş duruyor şu an.
Birçok ayarı hiç ellememek lazım.
Bu arada siz ürünü alırken kutusundan kumandası dışında ek bir ürün çıktı mı? One connect gibi vs.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X