Oyle bir ayara neden ihtiyaç duydugunuzu anlamadım? İlla ilk okunuş da bize katkı sağlayacak gibi gözüken bir ayar, TV de iyi sonuç verecek anlamına gelmiyor. Ben birçok değeri PC'yi karşıma aldım, tarayıcıdan yansıtarak sayfa açtım ve tüm renk değerlerini ekranla pc monitöründe aynı olacak şekilde göz kararı ayarladım. Çok daha hoş duruyor şu an. Birçok ayarı hiç ellememek lazım. Bu arada siz ürünü alırken kutusundan kumandası dışında ek bir ürün çıktı mı? One connect gibi vs. |
Samsung QLED Serisi TV Kullanıcıları [ANA KONU] (1055. sayfa)
-
-
O ayarlari bizlede paylasirmisiniz bizde deneriz arada farkli ayarlar deniyorum
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Ayarı kullanmıyorum şu an. Denemek için baktığımda önceden titreme görünce merak etmiştim.
Başka bir şey çıkmadı.
İnternetten tuşlu büyük kumanda aldım.
-
Dinamik-16.9-Parlaklık 36-Kontrast 44 Netlik 16 Renk 20 TonYK 0 Görüntü Netliği Otomatik Karartma ve Kontrast İyileştirici YÜksek- Otomatik HDR Kapalı
Apple TV'de gayet iyi görüntü almaktayım.
-
Apple tv nin kendi kalibrasyonunu hic denedinizmi
Ben sizin dediginize yakin bi ayar denedim renkler cok patlak gibime gelmisti ama birdaha deniyeyim
Denedim hocam çok soluktu, ancak renk gamutu iyi bir Notebook sahibiyim. Renk kalibrasyonunu onda yapmıştım. Ekran yansıtma ile, Apple tv yi de açıp, Ekrana bakarak pc deki gibi bu ayarları kendim manuel ayarladım.
Şahsen öbürleri bana baya soluk geliyor.
-
Bende suan standartta kullaniyorum kontrast 50 renk 30 netlik 8 parlaklik duruma gore degistiriyorum kirmizi 1 digerleri standart modda en dogal goruntuyu bunda aldim gibi cihazdan cihaza farkedebilir qn90d benimkisi.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ironwrist34 -- 20 Eylül 2024; 15:52:27 >
En önemlisi bence yapay durmaması, filmlerden ziyade 4k bir belgesel açıp doğal renklere uygun ayarlamak lazım. Biraz da görsel zevkle alakalı bu tabi. Kimi çok daha doygun baskın severken kimi daha pastel renkleri sevebiliyor.
Bana filmlerde biraz karanlık geldi standart mod o sebeple mecbur dinamik üzerinden ayar çektim.
-
Banada tam tersi oldu filmin karanlik sahnesinde dinamikte goremiyordum golgeler cok karariyordu standarda bi aldim gormedigim cisimler cikti ortaya 😆
ben direkt smartthingse yaptırdım kalibrasyonu onu kullanıyorum memnunum
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
bunun cevabını bilen yokmu? belki kolay bir çözümü vardır.
"bende Samsung 50QN90A model tv var. bu tv nin bir sorunu var.
tarih ayarını otomatik yapınca 5 dk geriden geliyor. manuel yapınca da sürekli sıfırlanıyor. tekrar ayarlamak gerekiyor. epg çok kullanıyorum. sevdiğim programı önceden ayarladığımda 5 dk gecikmeli programa geçiyor.
çözemedim bir türlü. bunun çözümü nedir?"
-
-
Geçmiş olsun. Tekrarı olmaz inşallah.
Belki de tv biraz naz yapmak istedi :)
-
Tekrari olmadi umarim olmaz belki kararsiz kaldi ledler 🤣
Benim qn85d tv de de bu epg tam çalışmıyor gibi. Rehberde kanal yanındaki program isimleri yanlış çıkıyor.
Sebebi ne bilemedim. Belki uydu ile ilgilidir.
Şu an bir çözüm bulamadım. Pek uğraşmadım gerçi önemli bulmadığımdan.
-
Merak ettim. Bu şekilde ayarlayınca, daha sonra ayarlarda manuel değişiklik yapabiliyor musunuz?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zxvadsf -- 22 Eylül 2024; 15:53:44 > -
O benim eski tv dede oleydi pek umursamadim suan bu tvdede ayni. Beinconnect tv de dogru gosteriyor ama uydu ile alakali bence
Qn85d tv de nedense otomatik parlaklığı bir türlü ayarlayamadım sanki.
Gündüzleri biraz daha artsın istiyorum parlaklık ancak nedense otomatik kısmı burada devreye girmiyor gibi çözemedim. Enerji tasarrufu otomatik parlaklık gibi ayarlar açık, akıllı mod kapalı.
Renkleri film modunda ayarladım kullanıyorum.
-
Teşekkürler. Demek uydu dan dolayı sıkıntı
-
Buyuk ihtimal yazan hic tutmuor nefdeyse
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X