Şimdi Ara

Samsung QLED Serisi TV Kullanıcıları [ANA KONU] (1057. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: ironwrist34 Daha Az
1 Kayıtlı Üye ve 7 Misafir (4 Mobil) - 4 Masaüstü4 Mobil
5 sn
21.354
Cevap
410
Favori
686.720
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
46 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
59. Sırada  bugün en iyi #7
Sayfa: önceki 10551056105710581059
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Bilemiyorum tv de devam etmesi gerekirdi diye dusunuyorum bende. Amazon prime vs de denedim ayni anda oradada yoktu youtubeden cikinca bianda soguyorda duzeliyor olamaz herhalde. Birdaha yaparsa web tarayicidan youtubeye girip bakicam birde ve hata oldugunda bu tarz cizgilerde cikiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ironwrist34 -- 25 Eylül 2024; 11:5:41 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • ozas kullanıcısına yanıt

Çok şanlısınız. Bazen bazı yazılımsal arısaları düzeltmeleri 1 yılı buluyor. Bende 2020 model QE60 var. Bir gün Akıllı Kumandaki 123 yazılı olan tuş çalışmaz oldu daha doğrusu tuşa 10 defa basarsan tuş algılamaya başladı. Uydu yayınını direk TV alıcısından izlediğim için de sıkıntıydı. Ben yazılımdan olduğunu düşünmemiştim çünkü TV güncelledikten 1-2 hafta sonra olmaya başlamıştı. Servise gittim. Kumandayı alıp bakacağın sıkıntı varsa tamir edeceğiz dediler. 2 gün sonra tamir ettik gel yenisini verelim dediler. Yeni kumandayı aldım geldim. Sorun baktım devam ediyor. O halde 1 sene devam ettim. 1 sene sonra TV bir güncelleme geldi. Kurdum ve kural kurmaz o çalışmayan tuş çalışmaya başladı.

İşin komik kısmı servis nasıl fark etmedi. Benden eski kumandayı aldıktan sonra hiç başka TV de test etmedikleri ortada. Aslında iyi oldu çünkü eski kumandanın yazıları silinmeye başlamıştı. Yazılım kaynaklı olduğunu fark etseler bana kumandayı geri verip güncelleme bekle diyeceklerdi. Yani yeni kumanda vermeyeceklerdi.

TV alalı 1.5 sene olmuştu ama garanti süresi devam etse bile kumandanın yazıları silinirse garanti kapsamında saymıyoruz demişlerdi. Kumanda bozuk diyerek yeni kumanda vermişlerdi.

• ironwrist34 kullanıcısına yanıt

Anlattığınıza göre sorun Youtube kaynaklı. Normal de tv kaynaklı olacak bazı sorunlar uygulama, yayın ve içeriklerden dolayı olabiliyor. Ama bizler önce TV kaynaklı filan sanabiliyoruz.

360 Kanalını biliyormusunuz bilmiyorum. Orada Aileler yarışıyor yarışı var. Gecen aylarda o yarışma varken TV ekranında bazı yerlerde beyaz noktalar oldu. Ölü piksel sandım. Ama sonra dikkat ettim sadece o yarışma esnasında vardı. Ölü piksel testi yaptım sorun yoktu. Evde başka TV açtım baktım onda da vardı. Tahminen stüdyolarında çekim yapan kemarada ölü piksel olmuş. Oda yayına yansıyordu. Bu aralar o sorunu düzeltmişler.

Benzer durum TV8'de Mastırcherf yarışmasında da oluyordu. Onda da beyaz yerine siyah renk olarak beyaz noktalar vardı.

• Noctivagant kullanıcısına yanıt

Bir daha ki güncellemeleri almamayı düşünüyorum. Kasıtlı eskitme yapabilirler bunlara güven olmaz.

• ozas kullanıcısına yanıt
    Aksini kimse iddia edemez :)

Benzer şekilde bazen futbol maçlarında ekranda dirty screen denilen kirli ekran efekti olduğunu sanıyorum bazen sonra biraz dikkat edince durumun çekim kalitesizliği olduğu da çıkıyor.

• Bu aralar ilginç bir deneyim yaşıyorum.

qn85d ile the mentalist dizisini amazon prime ile seyrediyorum. Kalite gayet tatmin edici. Tahminen 1080p ayarlarında ancak bitrate yüksek galiba ve 4K yı andıran bir kalitede görüntü var.

Aynı diziyi, aynı amazon üyeliği ile ve aynı internet bağlantısıyla bilgisayar üzerinde bakınca çamur gibi geliyor görüntü kalitesi nedense.

Aradaki fark tv nin ölçekleme algoritması ile mi ilgili sizce

• zxvadsf Z kullanıcısına yanıt
    Bilgisayarın ekran kalitesinden olabilir veya Amazon bilgisayar uygulaması ve browser dan diziyi yayınladığı kalite daha düşük olabilir. Benzer durum Disney+ var. Gerçi 1 sene kullandım sonra kullanmadım Disney+ ama onda dediğim durum vardı. Her Platform için içeriklerini farklı kalitede yayınlıyordu.

Mesele Disney de bir Marvel filmi vardı. Pc de browser üzerinden açarsan film daha karanlık ama pc de uygulamadan açarsan daha aydınlıktı.

Belki amazon da aynını yapıyordur. Yani söz ettiğiniz filmi Televizyon için daha yüksek bitrate değeri ile yayınlarken pc için daha düşük bitrate değeri ile yayınlıyor olabilirler. Bu da kalite farkına sebep oluyor olabilir.

Bu kısım pek aklıma gelmemişti. Mümkündür.

Tabii yine de tv ölçeklemenin de etkisi olduğunu düşünüyorum çünkü pc de bu tür bir akıllı ölçekleme kullanılmıyor pek bildiğim kadarıyla.

• Biraz daha araştırınca konunun Edge tarayıcı ile ilgili olduğu ortaya çıktı. Edge tarayıcı da kalite düşük

Chrome da kalite tv ye yakın.

Yine de tv de daha iyi bir görüntü var sanırım ölçeklemenin de etkisi

Bende takip ediyorum o diziyi goruntu kalitesi hem tam ekran hemde cok iyi gercekten.

Bilemiyorum youtubede daha oncedende varmiydi hic dikkatimi cekmedi ama tv yi kapat ac yapmadan youtube silip yukleyince duzeldi anlam veremiyorum . Degisim talebide acildi servis ile.

Hocam hatanin youtube oldugu %99 kesinlesti gibi bugun tekrarladi 2 3 saat youtube izleyincr bu hata ortaya cikiyor youtube sayfasindan geri diyip tekrar girdigimde hata aninda gidiyor tv yazilim uyusmazligimi var tv demi sıkınti var cozecegim insallah normal yayini 10 saat izlesemde sag alt kararmiyor dunden beri acik biraktim normal yayin kanalini bir kararma olmadi.

• merhaba,
    qn serisinde biss key girebiliyor muyuz?

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Arkadaşlar merhaba QN90C MODELİM MEVCUT VRR NASIL AÇILIYOR,BİRDE ARKADAŞIN TCL TV Sİ VAR PS5 TE RED DEAD REDEMPTİON 2 DE 60 FPS OYNAYABİLİYORKEN BEN OYNAYAMİYORUM NE KADAR AYAR YAPTIYSAM OLMADI BİR ÇÖZÜMÜ VAR MIDIR ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Altair2396 A kullanıcısına yanıt
    Siz kac fps de oynuyorsunuz ? Kablonuz desteklemiyor olabilirmi

Rdr 2 bütün konsollarda 30 fps

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

O olay, TV'deki hareket interpolasyonu. Bütün TV'lerde, o şekilde 60 veya 120 FPS'ye çıkılabilir.

Ancak interpolasyonu açınca input lag artar. Ayrıca, kamera hareketi hızlanınca veya çok kompleks görüntüler girince interpolasyonda bozulma olur.

TCL, var olan özellikleri yeni isim vererek pazarlıyor. Mesela QD-Mini LED de öyle. QD olayı, Samsung'un 2015'teki SUHD'lerinden beri var.

(QLED de, SUHD'nin yeniden isimlendirmesiydi )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Castle Bravo -- 28 Eylül 2024; 14:4:20 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Hocam otomatik modu nasıl ayarladınız biraz karalnık oldumu tv parlaklığı bayağı kısıyor.

• MightyCloness M kullanıcısına yanıt

Evet kısıyor. Minimum parlaklık ayarı vardı onu deneyin. Güç tasarrufu kısımında.

Benim sıkıntı gündüz otomatik artmaması.

15 ayarında kullanıyorum gündüz .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zxvadsf -- 29 Eylül 2024; 11:54:31 >
  • 
Sayfa: önceki 10551056105710581059
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.