Şimdi Ara

Samsung QLED Serisi TV Kullanıcıları [ANA KONU] (1060. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: tevfik20 Daha Az
1 Kayıtlı Üye (1 Mobil) ve 3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
21.347
Cevap
410
Favori
686.643
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
46 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 10581059106010611062
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • teledünyayı dvb-c girişine takmanız gerek. sanırım bu da en alttaki anten girişi. üstteki iki giriş uydu girişlerine benziyor. iki girişi de kullanırsanız kanalları tek listede görebilirsiniz. dvb-c ve sat diye...

• hibo H kullanıcısına yanıt

Hocam en alttaki dediginiz gibi normal anten girişi yani dijital degil (aldığım hizmet kablolu tv olsaydi sanirim o girişi kullanacaktim), teledunyanin kablosu ise normal uydu kablosu seklinde yani en alttaki girişe uymaz. Diger bir deyisle catidaki anten kablosunun ucuyla teledunyanin kablosunun ucu birebir ayni, ama ustteki ikisine hangisini takacağımı cozemedim. Şu an evde bir tadilat soz konusu olduğu için tvyi de söküp kutusuna koydum deneme yanilma yapamiyorum ama yeni unite yapilirken bu sorunun cevabını bulmam gerekiyor.

Farz edelim ki doğru girişi bulduk, kanal listesi konusunda tvnin kendi uydu kanallariyla teledunya kanallarını ayrı görebilecek miyim, uydu arasi geçiş yapabilecek miyim bu onemli, bunu illa ki birileri denemistir diye yazdım ama tecrube eden olmamış galiba.. Eger tum kanallar tek listede cikacaksa teledunya kutusunu kullanmaya devam edecegim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: metabax

Hocam en alttaki dediginiz gibi normal anten girişi yani dijital degil (aldığım hizmet kablolu tv olsaydi sanirim o girişi kullanacaktim), teledunyanin kablosu ise normal uydu kablosu seklinde yani en alttaki girişe uymaz. Diger bir deyisle catidaki anten kablosunun ucuyla teledunyanin kablosunun ucu birebir ayni, ama ustteki ikisine hangisini takacağımı cozemedim. Şu an evde bir tadilat soz konusu olduğu için tvyi de söküp kutusuna koydum deneme yanilma yapamiyorum ama yeni unite yapilirken bu sorunun cevabını bulmam gerekiyor.

Farz edelim ki doğru girişi bulduk, kanal listesi konusunda tvnin kendi uydu kanallariyla teledunya kanallarını ayrı görebilecek miyim, uydu arasi geçiş yapabilecek miyim bu onemli, bunu illa ki birileri denemistir diye yazdım ama tecrube eden olmamış galiba.. Eger tum kanallar tek listede cikacaksa teledunya kutusunu kullanmaya devam edecegim.

Muhtemelen ayırır çift çanak gibi düşünün peşpeşe sıralıyor kanalları sizin durumunuzda main olanda uydu sub olanda karasal olacak önce uydu kanalları sonra karasal kanallar sıralanır karıştırmaz yani

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• metabax kullanıcısına yanıt

Ben de teledünya kullanıyorum, size tavsiyem kutuyu atın. Tek kumanda rahatlık, görüntü daha iyi, kanal geçişi de biraz daha hızlı. Samsunglarda DVB -C ve Uydu girişleri aynı giriş üzerinden yapılıyor galiba, iki girişin birine uydu, diğerine teledünya bağlayabilirsiniz. Aramaya basınca sinyal tipinden uydu mu dvb-c mi olduğunu anlıyordur. Her iki cihazın kanallarını tek listede gösterme kısmına samsung kullananlar cevap verse daha doğru olur. Benim TV'm başka marka, uydu ve dijital ayrı listelerde görünüyor. Geçiş için listenin üstünde uydu veya dijital veya analog veya radyo veya data seçiyorsunuz. Bu kanallardan istediğinizi favoriler listesine aktarıp oradan tek listede izleyebilirsiniz.

• @hibo @sadays

Bilgiler için çok teşekkürler arkadaşlar. Hafta sonu bir uydu cihaz anten tamir bakım vs bayiine uğrayıp konuyu sordum, bana şu sağdaki çeviriciyi kullanmam gerektiğini söyledi. Yani bu çeviriciyi tvde en altta bulunan karasal anten girişine bağlayacakmışım, sonra da teledünyanın kablosunu çeviricinin diğer ucuna takacakmışım. Doğruluğunu test edemiyorum tabi.

@hibo siz kutusuz kullandığınıza göre teledünyanın kablosunu tvnizde hangi girişe bağladınız?

Samsung QLED Serisi TV Kullanıcıları [ANA KONU]

Samsung QLED Serisi TV Kullanıcıları [ANA KONU]

yuhh bir de aparat satmış utanmaz adam çatı anteni girişi o eski analog yayınlar için senin digital giden sinyal nasıl analoğa dönecek içeride digital analog converter yok ki o girişte

• sadays S kullanıcısına yanıt

ya abi ben de çözemedim açıkçası ama peki bu şekilde bir çeviricinin olması ne işe yarıyor, yani bu çevirici hangi amaçla kullanılıyor acaba? Bu topicte modül kullanarak teledünya kablosunu direk olarak samsung tvsine bağlayan hiç kimse yok mu ya :)

QN90A ile conax modüllü teledünya (kablotv) ve çatıda apartman uydusu kullanıyorum. Arka girişlerin fotosunu akşam eve gidince buraya yüklerim. Menüden kablotv veya çanak olarak iki farklı kaynak seçimi var (isimleri attım buna benzer bir şeydi) Kanallar kaynak seçimine göre sıralanıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi guitarman -- 14 Ekim 2024; 11:53:54 >

benimki duvara sıfır bakamadım ancak main ya da suba bağlaman lazım diye biliyorum o çevirici kablo tvde analog kanallar da vardı hala duruyor mu bilmiyorum o kanalları izlemek içindir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sadays -- 14 Ekim 2024; 12:3:20 >
  • guitarman kullanıcısına yanıt

hocam kaynakların farklı gösteriliyor oluşuna çok sevindim tam olarak istediğim kullanım şekli bu aslında. Yani hem bina uydu kanallarını hem teledünya kanallarını tek listede görmek istemiyordum, kaynak arasında geçiş yapıp sadece o kaynağın kanallarını listelemesini istiyordum ki cevabınızdan anladığım kadarıyla benim arzuladığım şekilde çalışıyormuş.

Çatı ve teledünya kablolarını da hangi sokete bağladığınızı söyleyebilirseniz aradığım cevabı bulmuş olacağım. Bu iş için salonun ortasında duvar kırdırıp kanal açtırdım hafta sonu ünite montajına gelecekler, ona göre kabloyu o kanaldan geçirip geçirmeyeceğime karar vereceğim.

Akşam için fotonuzu bekliyorum, çok teşekkür ederim..

• sadays S kullanıcısına yanıt

abi bir de Türksat MH teknik desteğe sorayım dedim, kablonuzun ucundaki aparat televizyonunuzda hangi sokete uyuyorsa oraya takın dedi :)

Eğer söylediği doğru çıkarsa bazen çok basit düşünmek gerekiyor galiba :))

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi metabax -- 14 Ekim 2024; 12:22:47 >
    Dogru demis :) soketi bencede farklidir .

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

hiçbir şey bilmez onlar güvenme benim outlet samsung satan arkadaşım var teknik desteğin başındakine sorayım dur

• Samsung dışı firmalar genelde dvb-c yani kablo tv girişini aerial anten soketinden almakta. Ama o zaman da o girişe aer/dvb-c diye yazıyor. Sizin tv de o girişte sadece anten simgesi var. DVB ibaresi de yok. İki uydu girişi gibi soketten biri uydu, diğeri dvb diyeceğim ama samsung 90c serisi çift tunerli diyor. Dönüştürücü diye aldığınız şey basit bir aparat. Bir zararı olmaz. Önce sub kısmına takıp arama yapın, teledünya yayınlarını bulamazsanız dönüştürücü ile aerial girişe takıp ararsınız.

• 65QN95B Kullanmaktayım. Bir süre evden uzaklaştığım geri geldiğimde televizyonun köşelerinde gölgeler belirdiğini fark ettim, daha önce yoktu. Nasıl bir aksiyon alabilirim ve neden olmuş olabilie? Garantisi devam etmekte. Samsung QLED Serisi TV Kullanıcıları [ANA KONU] Samsung QLED Serisi TV Kullanıcıları [ANA KONU]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cangüney -- 14 Ekim 2024; 13:34:45 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• hibo H kullanıcısına yanıt

servis main olana takılacak diyor sub olmaz o paralel yayın almak için bir başka televizyona diyor bu durumda ya kablo tv ya uydu recevierla hdmi üzerinden kullanılacak diyor

• Allah Allah çok ilginç abi ya, umarım sana gelen bilgi yanlıştır :) Dur bakalım @guitarman arkadaş akşam bir baksın bakalım çünkü kendisi her ikisini de receiver olmadan kullanabildiğini söyledi.

bence de baksın çünkü bende tek evde uydu işyerinde kablo tv var ikisini aynı anda kullanan bilgi verebilir en doğru

• Merhaba,

Çatıdan gelen uydu kablosunu çıkıntısı KISA olana takıp uydu yayınlarını izleyeceksiniz. Modül varsa o şekilde çalışacak. Mantıken bunun başka yoluda yok.

En alttaki kısım tarihe gömültü. Eski karasal Çatı anten girişi orası. Bazı binalarda güvenlik kameralarını Bağlıyorlar oradan :) Bizde yapmışlardı ama sonradan arızalandı sanırım kamera göstermedi.

Uzun olan kısım ise, yine çatıdan gelen uydu kablosu var ise (çift olabiliyor bazen başka TV için) TV nin arka planda kayıt etme özelliği için. Ben yıllar önce Samsung'dan bu şekilde cvp almıştım diye hatırlıyorum. Harici bir disk takıp TV den biçimlendirme yaparsanız, siz bir kanalı izlerken, planladığınız başka bir kanaldaki yayını istediğiniz format, uzunluk yada çözünürlükte kayıt ediyor. Sadece bu işe yarıyor diye biliyorum.

iyi günler. Samsung QLED Serisi TV Kullanıcıları [ANA KONU] 

Edit; Bir an kafam karıştı, yanlış hatırlıyor olabilirim Uzun yada kısa, birisi yayınları izlemek için, diğeri PVR kayıt için. Birinden birinde görüntü gelmiyor bende öyle oldu. Samsung QLED Serisi TV Kullanıcıları [ANA KONU]  Diğer girişte yayınlar açılıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dJ_bLoW -- 14 Ekim 2024; 14:25:52 >

• 
Sayfa: önceki 10581059106010611062
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.