|
SAMSUNG QN90D KULLANICILAR KULÜBÜ (15. sayfa)
-
-
Yanına oturursanız tabi sapma olur. :) Va panel ips gibi değildir. 10 derecelik açıdan ekranın önünden bakarsanız sapma olmaz ama yan açıdan bakarsanız bu gayet normal bir durumdur. Va panellerin dizilimi dikey ve düz olduğu için düz açılarda ve konumda renkleri daha iyi verir. Film ve oyunlarda yani karanlık sahnelerde her zaman avantaj sağlar. Va panel olmasına rağmen ips gibi görüş açıları çok iyi bir cihazdır.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WatchteR -- 30 Kasım 2024; 22:2:51 > -
2022 uzeri tv lerde philips hue app si oldugu yaziyor box kullanmadan kullanilabiliyormus ama biz magaza da app si yok bu sadece yurt disinami ozel -
Altyazılı bir film izlediğiniz de yazıların etrafında ışık dağılması oluyor mu ?
55 inch olanların ips olduğu 55 inch üstü modellerin va olduğunu yazanlar var bu doğrumudur. -
Biraz isik dalgilmasi olabilir[oled harici en minimize isik dagilmasi olan tv ] .Miniled tv oled degil sonucta
55 inclerda va panel. -
Ülkeyi değiştirerek kullanıyorlar hue uygulamasını ama tuzlu bir fiyatı var uygulamanın.
-
Heryerde 3. Sinif ulkesiyiz kimse bizi iplemiyor :) -
Hocam merhaba,
55" olan da VA panel. Kendim kullanıyorum.
Altyazılarda ben şöyle bir durum gördüm.
Ekran parklaklığı kısık olmasına rağmen bazen altyazılar ekranın geri kalanına göre çok parlak olabiliyor.
Bu durum uygulamaya göre değişiyor olabilir.
-
Banada ilkte tuhaf gelmişti. Forumda aka_33 ve ironwirst34 nicki arkadaşlarla görüştüm onlarda teyit ettiler. Sorun olmadığını anladım. Şimdi farketmiyorum bile.
Bununla ilgili bir araştırma yaptım. Bu gördüğünüz olayı en çok yansıtan tv modeli a b serisiymiş. Şuan 90 üstü cihazlarda minimum seviyede. Yani daha kötü modeller var. Bu konu hakkında en az şikayet alan qn90d ve sonraki modeller.
Kısacası derin bir araştırma sonrası Full Array Local Dimming (FALD) Özelliğine Sahip Monitörlere sahipseniz altyazılarda blooming yani çiçek açma yaşanıyor çünkü yerel aydınlatma günümüzde hala yeterli kadar ileri seviye değil. Ve bu münkün olmayacak. Mikroled yada OLED olmadığı için bu hadisenin yaşanması normal. Aynı şekilde ipadpro lar da bu teknolojiyi kullanıyor OLED olmayanların hepsinde aynı hadise var.
Bir diğer yani en önemli unsur ise HDR görüntülerde daha fazla belli olması. Çünkü yanlış hatırlamıyorsam TV, SDR ve HDR için yaklaşık 2.000 nit'te kadar çıkıyor. Bu parlaklıkta siz ne kadar ekranın parlaklığını düşürürseniz düşürün bir led için siyah bölgelerin aydınlanması kaçınılmaz oluyor. Çünkü HDR ve sdr de çok çok yüksel ışık veriyor.
Çözümü düz açılardan izleyin. Çünkü hiç belli olmuyor. :)
Bu arada
İyileştirilmiş kontrastı kapatın!
Yan açılardan rahatsız ediyorsa hala Altyazılarınıza siyah arkaplan koyun. Ya da sarı renk seçin.
-
1201.8 versiyonundaki değişiklikler;
UI Operation Specification Improvement Applied
Pop Up OSD Display Specifications Improved
Improved Mouse Movements Specifications
Improved Music Frame Device Connections and peration Specification
Improved 123 Control UI Behaviour Specifications
Improved SoundBar Connections Operation Specifications
-
Benim soundbar bundanmi sorun yasiyor bt baglantida ozaman -
Bence sorununuzu mail atın hocam merkeze gerekirse ing. Çünkü bu sorunu yaşayan nadir insansınızdır zamana bırakırsanız uzun sürebilir çözümü -
Merhaba. 65qn90d medel tvm dün kurulumu yapıldı. akşam maç izlerken full yeşil ekranda tv ortasında karartı gibi insanı rahatsız eden bir dalgalanma vardı. Biraz araştırınca Vertical banding problemi olduğunu anladım. Fotoda çok belli olmuyo ama testlerde daha belirgin oluyor. Normal midir bu durum kabul edilebilir seviyesi nedir acaba bilgisi olan varmı?
-
-
q80d ve q85d de bu sorunu yaşayan daha çok sanırım. q90d de daha az gibi. ekran büyüdükçe daha belirgin olup göze batıyor galiba. normalde çok takılmam böyle şeylere ama maç izlerken rahatsız ediyor insanı.
-
bir de böyle ara sıra ışık patlaması mı kırılması mı ne denir tam bilmiyorum ama bu şekilde ara sıra oldu. renk ayarıyla alakalı mı acaba? yoksa benim panel sorunlu mu? uzman arkadaşlardan tehşis bekliyorum:)
-
Ozellikle mac izlerken ortaya cikiyor hareketli sahnelerde daha rahatsiz edici olabiliyor -
Isik patlamasi cekilen maçin kamera lensinin temizligi ilede alakali olabiliyor bazen youtubeden normal 4k mac ozetleri var orda deneyin ordada varsa isik patlamasi arizalidir. -
Servis raporu tutturup , THH ye başvurun hocam. Bu sorun aslinda tum marka ve modellerde olabilecek bi durum ve ne yazikki markalar bunu kabul etmiyerek işi yokuşa sürüyorlar. Bence raporla heyete gidip değişim isteyin.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X