|
SAMSUNG QN90D KULLANICILAR KULÜBÜ (9. sayfa)
-
-
Arkadaşlar şu an TV ye bakıyorum. Gerçekten çok iyiymiş. İlkte büyük gibi geldi ama bence film izlerken büyük bir artısı oluyor. Şu an sanki oled tadında bir panel varmış gibi.
Film maker ayarına alıp önerilen ayarları düzenledim. Gerçekten daha iyi bir görüntü elde ettim ama şöyle bir dez avantaj var. İptv gibi içerikler izliyorsanız insanın Netflix açası geliyor. 😅 Düşük çözünürlükleri yükseltmek için ne yapabilirim?
Ekran büyüdükçe düşük çözünürlüklü içerikler dezavantaj oluyor. Bu arada tekrardan yerel karartmaya hayran kaldım. Adamlar resmen led TV den olede yakın bir panel yapmışlar.
Bu arada tv nin nit değeri çok çok çok yüksek. Parlaklığı yarı yarıya düşürdüm.
TV arayüzüne gelirsek ben koyu bir Apple TV ciyim ama malesef tizen akıyor. Gayet pürüzsüz. O yüzden Apple TV yi satıcam zaten HDR 10+ desteklemiyor eski model olduğu için.
Ses kalitesi de bence çok güzel. Çok çok iyi değil ama dolby atmos olması avantaj sağladı. Bende lg sound bar var ama onuda kullanmam çünkü dolby atmosu daha çok seviyorum.
Kısaca şimdilik farkettiklerim bunlar.
Tavsiyem şu ki; Çocukları olanlar ve televizyonları uzun sürece açık olanlar için yanma ile karşılaşmamak için oled yerine kesinlikle bu modeli tercih edebilir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WatchteR -- 15 Kasım 2024; 21:24:1 >
-
Begendiginize sevindim dusuk cozunurkuk icin tavsiyem izleme mesafenizi arttirin 4 4.5 metreye uzatin :) baska bir cozumu yok gibi birde ayarlarda sd cozunurlukleri hd ye yakin cevirir tarzi bi ayarmi ne vardi tam hatirlayamiyorum suan tv yaninda degilim -
Dün itibariyle ben de 55QN90D kullanıcısı oldum.
Kendi alım sürecimde, hem ürün ve tedarikçi seçimi, hem de kurulum aşamasıyla ilgili kafamda pek çok soru döndüğü için,
seçim aşamasındaki diğer arkadaşlara fikir vermesi açısından kendi sürecimi biraz anlatmak isterim.
Ürünü Hepsiburada'dan aldım. HepsijetXL ile Konya'ya 2 günde teslim edildi. Kutu havalı naylon ile çok güzel sarılıydı, en ufak çizik olmadan geldi.
Zaten Hepsiburada'dan alma sebeplerim, uygun fiyat, hızlı gönderim ve HepsijetXL ile gönderilecek olmasıydı.
Akşam kurulum için kayıt oluşturdum, ertesi sabah 9.00'da randevu için aradılar, 11.00 gibi de 2 kişi kuruluma geldiler.
Kuruluma gelen arkadaşlar hem işini biliyordu hem de çok ilgiliydi.
Ürünü hızlı bir şekilde kurdular ve daha ben istemeden servis kumandası ile testleri yapmaya başladılar.
Neyse ki hiç bir sorun çıkmadı. Bu modelde şimdiye kadar bir sorun görmedik dediler.
Kutu açılışında ürünün sıfır olduğu zaten belli oluyor. Panel kullanım zamanı da sıfırdı.
Sonrasında güncellemeleri yaptılar ve kullanımı da detaylı olarak anlattılar. 30-40 dakika kadar kaldılar.
Hem kargo, hem de kurulum sürecine 10/10 puan veriyorum.Eleştirecek hiç bir konu görmedim.
2 gün öncesine kadar ana TV olarak hala 16 yıllık Full HD Panasonic plazma TV kullanıyordum. Bence müthiş cihazlardı.
Her ne kadar platformlardan 4k içerik izlense de, bizdeki ana kullanım hala kabloTV.
Eş, dost evinde normal TV (uydu, kabloTV) yayınlarında bendeki plazmanın görüntü kalitesine yaklaşan bir TV görmediğim için şimdiye kadar
değiştirmekten çekinmiştim.
Ama bu TV benim beklediğimden çok daha başarılı çıktı. (izleme mesafem 2.7m.)
- 4k içerikle ilgili zaten tereddüdüm yoktu. Bence renk dengesi, siyah başarısı, hareketli görüntü başarısı çok çok tatminkar.
- KabloTV’de, nispeten daha iyi yayın kalitesine sahip ulusal yayınlarda beklentimin üzerinde bir görüntü başarısı var. Rahatsız edici bir
durum görmedim. Hele izlediğim diğer TV’lere göre çok iyi. Upscaling başarılı.
- Kumandayı beğendim. Kullanımı kolay, tepkiler iyi. Hala nümerik tuşlara sahip kumanda kullanan biri olarak hemen alıştım.
Aslında nümerik tuşlu daha büyük bir kumanda alırım diye düşünüyordum ama hiç gerek yok.
(kullanıcılarına not olarak; KabloTV’yi kendi HD alıcısı ile kullanıyorum. TV kumandası onu da çok iyi kumanda ediyor. Tek kumandayla rahat kullanılıyor.)
- İşletim sistemi ve arayüz olarak; güncelleme sonrası 1201 sürüm ile başlamış oldum. Önceki sürümlerde nasıldı bilmiyorum ama mevcut haliyle müthiş.
Takılma, geç cevap verme gibi bir durum yaşamadım. TV’nin açılıp kapanması, uygulamaların açılıp kapanması, TV’nin komutlara verdiği tepki çok hızlı.
Bir de, her şeyi aradığınız yerde kolayca buluyorsunuz.
Birkaç ay önce anneme googleTV’li bir TV almıştım. İlk konfigürasyonlarını yaparken de, sonrasında kullanırken de saç baş yolduruyor.
Bence işletim sistemi ve kullanıcı dostu arayüz olarak Tizen çok daha başarılı. Desteklediği uygulamalar da benim için yeterli.
Hatta AppleTV 4k veya Xiaomi Mi Box S’den birini almayı düşünüyordum, şimdilik vazgeçtim.
-Ekranın yansıma önleme özelliği gayet başarılı. Yansıma sorunu olanlar için bu özellik bu TV’ye seçmek için tek başına bile yeterli olabilir.
-VA panel olmasına rağmen izleme açısı konusunda sorun yok. Odayı yatay kullandığım için 30 dereceye kadar izleme açısı oluyor.
Renklerde bozulma, görüntüde kararma gibi bir şey olmuyor.
(AKA_33, sen haklıymışsın, 55” de 65 gibi VA panelmiş :)
-Ses konusu beklentiye göre çok değişir. Ben yeterli buldum. Şimdilik bir soundbar almayı düşünmüyorum.
- İnternete 5 GHz WiFi ile bağladım. 75 Mbit Kablonet kullanıyorum. TV üzerinden hız testinde 75 Mbit görüyorum.
Şimdiye kadar Amazon Prime ve Youtube üzerinden 4k içerikler ve IPTV ile 1’er saati aşan testler yaptım. Hiç takılma veya görüntü kalitesinde bozulma yaşamadım.
Ethernet kablosu ile bağlamaya gerek görmüyorum.
-IPTV testi için Mavi Mağara filmini izledik. Filmde bolca manzara görüntüsü mevcut. Görüntüler o kadar iyiydi ki filmin ortasında “biz bunu A.Prime’dan mı açmıştık” diye tereddüt edip uygulamadan çıkıp kontrol ettik. (Uygulama olarak IPTVSmarters kullanıyorum.)
Sonrası nasıl olur bilmiyorum ama şu ana kadar bu TV’den çok memnun kaldım. Ayrıca teslimat sürecinden ve servis hizmetinden de memnun kaldım. Almayı düşünenlere tereddütsüz tavsiye ederim.
Forumda ve bu konu altında bir süredir bu TV’yi kullanan arkadaşlar mevcut. Onların yorumları da bu ürünü seçmemde etkili oldu. Yorumlarıyla katkı veren tüm arkadaşlara teşekkür ederim.
-
Mini led candır hocam hem parlaklık olarak, hem yansıma performansı olarak, hemde yanma riski yoktur. Güle güle kullanın.
-
IPTV olarak hangi program üzerinden bağlantı yaptınız?
-
Ben IPTVSmarters kullanıyorum.
-
Hayırlı olsun hocam güle güle kullanın. Va olmasına sevindim, benimde dikkatimi çekti bu dediğiniz va olmasına rağmen izleme açıları çok iyi. Nerdeyse ips seviyesinde.
-
Güle güle kullanın….
Şu sıralar film izlemezken her gün izlemeye başladım. Netflix 4K öneririm. Kendi uygulamasıyla harika. Bu arada iptv de canlı yayınlar biraz iyi değil. Benimde mesafem 2.5 mt. Uydu yayını olmadan iptv ve tv plus gibi canlı kanallar çözünürlük olarak zayıf kalıyor. Ama 4K içerikler cam gibi.
Bende çözüm olsun diye Apple TV yi 1080p ye sabitledim. Zorla 1080p ölçeklendirip o şekilde TV izliyorum. Diğer uygulamaları ise tizenden açıyorum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WatchteR -- 16 Kasım 2024; 20:28:4 > -
Apple TV ile şimdilik sorunu çözdüm hocam. Bir de senelerce 40 inç kullandım. Birazda ondan alışkın değilim. Ama 750p 1080p üzeri açınca TV başka bir boyuta geçiyor. :))
Ülkemizde hala canlı yayın kaliteleri çok kötü. Heleki intetnetten izlemek ayrı bir dert. :(
-
Apple tv de yayinlar dahami iyi ? -
Hiç bir fark yok. Hemen hemen aynılar. Netflix de bir tık tizen daha iyi. Arada HDMI olmayınca yerel uygulamalar avantajlı oluyor. Ben sadece Apple TV yi 1080p ye alınca TV upscale yapıp düşük çözünürlüklü içerikleri yükseltti.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WatchteR -- 16 Kasım 2024; 20:40:28 > -
Birrde appletv kalibrasyonu vardi onuda denedinizmi -
teşekkür ederim hocam.
-
teşekkür ederim hocam.
Bu arada milli maçı seyrederken zeminin detaylarını görememeken şikayetçi olan varsa, akıllı (intelligent) mod kapalı olarak denemesini öneririm.
Akıllı mod açıkken düzgün bir ayar tutturamadım.
Akıllı mod kapalı ve filmmaker mod benim zevkime en uygun doğal görüntüyü veriyor.
-
Gayet güzel tv. Yansıma olayını güzel halletmişler.
Stutter ve input lag’te qn85d’nin biraz gerisinde kalmış ama çok fark edilir mi bilmiyorum.
Benim bu Samsung arayüz ve kumanda nefretim (şahsi görüş) nedeniyle 2025 Lg Qned tvlerini bekleyebilirim belki. Bu sene Qned86t’yi ne hikmetse edge led yapmışlar(!). Ama beklemek istemezsem sanırım seçeceğim tv qn90d olacak. Ps5 pro da geliyor, belki beklemeden alırım 90d’yi.. Uzun süreler işlem yapmadan aynı ekranda bekleyen biri olarak Oled riskine girmem saçma olur.
Herkese iyi seyirler. -
85d ile 90d arasında çok büyük fark var mı?
-
90’ın avantajları; parlaklık (benim için önem arz etmiyor), görüş açısı (benim için önem arz etmiyor), yansıma (benim için epey önemli, aydınlık odada olduğum için), kasa ve çerçeve daha ince (benim için önem arz etmiyor), 120 değil 144hz (benim için önem arz etmiyor çünkü ps5 ile kullanıyorum, o da 120hz’e kadar destekliyor. Pc ile kullanan olursa bile 120-144hz farkı ne derece gözle anlaşılabilir ya da ne kadar faydası olur tartışılır).
85 stutter ve input lag konusunda daha iyi performans göstermiş 90’a göre (minimal farklar tabii, yine insan ayırt edemeyebilir).
Buradan bakabilirsiniz
rtings.comSamsung QN85D/QN85DD QLED vs Samsung QN90D/QN90DD QLED Side-by-Side TV Comparisonhttps://www.rtings.com/tv/tools/compare/samsung-qn85d-qn85dd-qled-vs-samsung-qn90d-qn90dd-qled/49719/49720
85 solda, 90 sağda.
-
Rtings dogrulari ifade etmiyor burdada daha once paylasmistim rtings ile karsilastirmalarimi . En buyuk fark aslinda parlaklik ve karartma. 85d de 120 bolge 90d 700 kusur bolge 7 kat fark var. -
Bu ikili kıyaslamada da doğruları ifade etmediğini mi düşünüyorsunuz? Parlaklık ve karartma zaten artıda görünüyor 90’da.
Edit: karartma derken bahsedilenin yansımanın az olması diye düşündüm, farklı bir şey ise düzeltebilirsiniz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Onur__ -- 16 Kasım 2024; 23:23:34 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X