< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ironwrist34 -- 22 Kasım 2024; 11:38:55 > < Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
SAMSUNG QN90D KULLANICILAR KULÜBÜ (11. sayfa)
-
-
Hocam 50 olmasada 25dede olmuyor en kötü 40 olarak kullanıyorum ben.Bu ayarlarda çok sönük kalıyor bana sorarsanız.Hdr açıkken 4k içerikler için belki yeterli olabilir ama örneğin digiturk açık şuan kanallarda geziyorum aşırı sönük geliyor benim gözüme.Sanki giriş seviyesi düz 4k tvler gibi görünüyor.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Şunu denermisiniz .
Standart mod
Kirmizi 1
Kontrast 45
Renk 28
Yerel karartma standart
Netlik 8
Gotuntu netligi kisisel
Bulanik azaltma 10
Titreme 5
Parazit kapali
Kontrast iyilestirici kapali
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Hocam hemen hemen bende bu ayarı kullanıyorum zaten.Bu ayarda Gamma,gölge ayrıntısı ve renk alanı ayarı nasıl olmalı ve otomatik hdr yediden düzenleme açık olmalı mı ?
Otomatik hdr kapali bende
Golge ayrintisini bazen -1 yapiyorum ama normal yayin izlerken 0 konumunda. Renk alani dogal renk sicakligi kirmizi 1 tam adlari neydi hatirlamiyorum bu sekilde
Arkadaşlar herkese selam,
Hepsiburada indirimi ile bende size katıldım kurşunu sıkıp QN90D model aldım. Burada ve internetin başka yerlerinde bulunan önerilen ayarları kullanarak televizyonu kurdum. Genel olarak televizyon çok tatmin edici ve pişman olmadım aldığıma.
Size soru olarak, Prime Video üzerinden HDR10+ destekleyen Cross dizisini izlerken görüntü gündüz saatleri izlenmez derecede karanlık oluyor parlaklık ayarı maksimum 50 de tutarken bile. Bunun sebebi bir ayar problemi mi yoksa görüntünün kendisi karanlık olacak şekilde HDR nit ayarları yapılmış? Müsait olduğunuzda eğer sizde açıp kontrol edebilirseniz çok mutlu olurum.
Kullandığım ayarlar:
Güç tasarruf tamamen kapalı
Filmmaker mode
Parlaklık 50
Kontrast 50
Kırmızı2
Netlik ayarları kapalı
Kontrast iyileştirici kapalı
Yerel karartma yüksek
HDR tonlama statik (aktife alınca parlaklık artıyor ama yorumlara göre görüntünün doğruluğu bozuluyormuş)
Geri kalan ayarlar ellenmedi default ayarda
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
Benim izleme alanım geniş değil bana kontrast ve ışık yeterli geliyor. Yerel karartmayı kontrastı en yükseltin.. Aslında ben çok fazla ışık sevmem. Hem sağlık için hemde düşük çözünürlüklerde çok sırıtıyor. Kontrast her zaman düşük çözünürlükte detay kaybettiriyor. Sonucunda biraz kaliteden ödün veriyorsunuz ama. Siz önemli değil derseniz artırın.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WatchteR -- 22 Kasım 2024; 15:44:7 >
Filmmaker modunda parlaklik tatmin etmiyor o modun kendisinin parlakligi kisik malesef. Extra rengi kirmizi 2 yapincada bir miktar kisiyor e bunda kontrasti vs de kapatinca komple kisiyor aslinda isigi sebebi bu hatta buna extra olarakda hdr+10 u kendisi aktif ediyor bundada kisiyor . Ama farkettigim şuda var amazonda hdr icerikli birsey acinca kendisi filmmaker modunu açiyor. Ben kapatiyorum o modu film modunda daha dogru renkler ayarliyorum
Herkese merhaba. Bende az önce Samsung onlinedan 65 qn90 d modelini indirimli görünce aldım. 60 bin liraya düştü fiyatı. 8000 civarında para kart hediyesi olacak. 52 bine gelmiş olacak tv.
Bedava ben lansmanda 62 k civarina aldim soundbar hediyeli soundbari dussek 50k ya 55 almis oluyorum kaziklandim resmen :)
Hayırlı olsun hocam gerçekten çok iyi fiyata almışsınız 55 inç fiyatına 65 inç :)
Hareketli duvar askı aparatı arayanlar için şöyle bir ürün buldm gerçekten kaliteli normalde 3500 tl amazonda indirimli 2600 bonusa 200 tl puan veriyor 2400 e gelmiş oluramazonNorth Bayou Nb P65 Lcd-Led-Oled 55"–85" Ultra Ince, Profosyonel Büyük Ekranlar İçin Hareketli Tv Askı Aparatıhttps://www.amazon.com.tr/dp/B0CD2HB42G?ref=cm_sw_r_cso_cp_apin_dp_PHTGEPMGR4HVXCTZBSHZ&ref_=cm_sw_r_cso_cp_apin_dp_PHTGEPMGR4HVXCTZBSHZ&social_share=cm_sw_r_cso_cp_apin_dp_PHTGEPMGR4HVXCTZBSHZ&starsLeft=1&skipTwisterOG=1
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
-
Anladım hocam teşekkürler, görüntüde doğruluk istiyorsak parlaklıktan kısmamız gerek anladığıma göre.
Ek soru olarak, görüntü ayarlarında akıllı kalibrasyon diye bir seçenek var. Samsung yada apple telefonunun kamerasını kullanarak renklerin ayarını kalibre ediyormuş anladığıma göre. Bende S24 ultra model telefon var ve bu özelliği kullanabiliyorum ama gerçekten işe yarıyor mu? Yoksa reklam amaçlı bir gimmick mi? İnternetten test edip doğruluğunu onaylayan bir kaynak göremedim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Krugby -- 23 Kasım 2024; 0:2:48 >
Pek iss yaramiyor ben begenmedim kalibrasyonlu halini
Çok iyi fiyat hayırlı olsun.Bende %10 doğum günü indirimiyle 63 e aldım para card hariç.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Bugün dediğiniz uygulamayı yükledim , kanallar girdiğim hesapla geliyor ama görüntüleri gelmiyor. Pro'su varmış. Ondan mı , yoksa düz versiyon mu?
-
Hocam bende aynı sorunu yaşadım prosuna gün sayıyordu şimdi m3u iptv yi yükledim sevdim güzel uygulama... tek sıkıntısı ordaki film dizi izlersen ileri geri sarma tuşu yok bulamadım
Tv asma ünitesi geldi gerçekten premium bir ürün diğer piyasadaki ürünlerle uzaktan yakından alakası yok.... Düşünüyorsanız başka ürün aramaya gerek yok
Onu yükledim ama link ve kullanıcı adı şifre gireceğim kısmını bulamadım.
-
Hocam bunda m3u linkini gireceksiniz... iptv sağlayıcınızdan m3u linki istiyorum atarmısın dersen anlar atar o
Bir sorum olucak arkadaslar cihazi kapstinca aradan 15 20 sn gectiginde tekrar actiginizda ufak bir tik sesi geliyormu sigorta atmasi gibi ?
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X