Şimdi Ara

SAMSUNG QN90D KULLANICILAR KULÜBÜ (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
310
Cevap
16
Favori
11.925
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Sizin kiyaslamadan bahsetmiyorum hocam rtings bana dogruyu ifade etmiyor diyorum

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Onur__ kullanıcısına yanıt
    Arkadaki mini led teknolojisinde qn90d 700 kusur led kontrol ederken 85d 120 led kontrol ediyor.

En basitinden ne hikmetse rtingste karartma bolgeleri patlamis renkler sizmis vs orjinalde boyle bir goruntu yok.

Rtings qn90d incelemesindeki goruntuye bakin
    SAMSUNG QN90D KULLANICILAR KULÜBÜ

Orjinal tvdeki goruntuye bakin
    SAMSUNG QN90D KULLANICILAR KULÜBÜ

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ironwrist34 -- 16 Kasım 2024; 23:33:31 >

• Yani zaten blooming, brightness, black uniformity, viewing angle ve response time’ın 85’e göre biraz daha iyi olmasının sebebi de bu. Bunlar zaten cepte.

Ama benim için anlam ifade etmiyor. Yani profesyonel olmadıkça farkı anlamak zor günlük deneyimde. Profesyonel olan da ya Sony, ya s95d oled ya da g4 oled alıyor.. (veya c4-s90d diye gidiyor)
    Ben ps5 ile 12 yıllık (yakında 13 olacak) lg lm620s kullanan biri olarak benim açımdan yansıma yapmadıkça her ikisi de gayet iyi. Para çokomel ilişkisine kalıyor gerisi. (Yansıma hariç. Yansımanın rahatsız etmemesi önemli benim açımdan)

Son mesajınız anlamında, rtings incelemesinde biraz banding olmuş yeşil ve mavide. Onlar aynı sample videoları ile ölçüyorlar bunu. İnsanlara göstermek için web sitesine koydukları görüntü bir kamerayla çekilmiş fotoğraftır nihayetinde. Bilemedim. Doğruluğunu sorgulayacak bir verim yok elimde.

Qn90d daha üstün 85’ten. Bunu sorgulayan olmaz sanırım. Sadece para çokomel. Dolayısıyla alınabilecek oled olmayan tvlerin arasından en iyilerinden birisi olabilir 85d. 90’da onun üstü zaten.

Metodolojiye buradan ulaşılabilir:
    rtings.com
    Our TV Picture Quality Tests: Gradient
    https://www.rtings.com/tv/tests/picture-quality/gradient

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Onur__ -- 16 Kasım 2024; 23:39:13 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

Katiliyorum bu yazdiklariniza benim suanlik ps deneyimim yok uzun sure pc deneyimim oldu coluk cocuk derken pc yi elden cikarttik :) ps ye gecme durumundayim suanda ps5 pro yu bekliyorum acikcasi ayarlar konusundada sizden bilgi alicaz ozaman :)

evet anladım söylemek istediğinizi. karanlık noktalar, siyahlar daha siyah ve karanlık 90d ile. gerçekten bayağı fark varmış. arada 10k var aşağı yukarı. 90d tercih edilebilir bu durumda.

• Yaptım ama o sadece tonu değiştiriyor. Bir kaç dizi denedim. Tv'nin görüntü işlemcisi daha başarılı.

sd görüntüyü resmen hdr ye çeviriyor. Apple tv de ise bu yok. Çok net ama renklendirme ve kontrasta samsung daha iyi. Gerçi Apple tv 2021 modeli ile test ettim. 2022 modelini de merak ediyorum ama sd içerikler arasında bir fark olacağını sanmam. O yüzden şimdilik Tizen daha başarılı.

Bu arada film makerde kendime bir ayar yaptım. Canlı yayınlar daha netleşti ve tam istediğim gibi çözünürlük elde ettim. Samsung fabrika çıkışlı ayarlarında çok fazla müdahale olduğu için sd içeriklere uygun olmuyor.

Aynı zamanda hdr ve sd içeriklere film kategorisini ayarladım. Oda çok başarılı oldu. Film maker : tv youtube Film Modunda ise: Hdr ve dizi filmler izliyorum. Ayarlar tam istediğim gibi oldu. Bir ara paylaşmayı düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WatchteR -- 17 Kasım 2024; 12:12:43 >
  • WatchteR kullanıcısına yanıt
    Yayinlardaki ayarlarinizi ne yaptiniz

• ss16 kullanıcısına yanıt
    Merhaba hocam. Benim TV'de 55 inç Amazon'dan aldım. VA olduğunu nasıl anladınız. Ben nasıl anlayabilirim?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Enigmatical kullanıcısına yanıt

Hocam merhaba, hayırlı olsun, güle güle kullanın.

Aşağıdaki linkte Castle Bravo tarafından LEDlerin dizilimine bakarak panel tipinin nasıl anlaşılacağı yazılmıştı.

https://forum.donanimhaber.com/samsung-qled-serisi-tv-kullanicilari-ana-konu--131312071-1031#159101134

"Emin olmak isteyen arkadaşlar, ekranda beyaz renk varken, 1 - 2 cm mesafeden makro fotoğraf çeksin. Piksel dizilimi Mavi - Yeşil - Kırmızı ise VA, Kırmızı - Yeşil - Mavi ise IPS."

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ss16 -- 18 Kasım 2024; 11:41:55 >
    Çok teşekkür ederim hocam.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ironwrist34 kullanıcısına yanıt

Tv izlerken ve düşük çözünürlüklü dizi gibi içeriklerde kullandığım ayarlar;

FilmMaker Mode

Parlaklık: 20

Kontrast: 40

Netlik: 11

Renk: 25

Ton: 0

Görüntü Netliği: Kapalı

Yerel Karartma: Düşük

Kontrast İyileştirici: Kapalı

Otomatik Hdr Yeniden Düzenleme: Kapalı

Film Modu: Otomatik

Renk Tonu: Standard

Gamma: 2.2

Gölge Ayarı: -1

Renk Alanı Ayarları: Otomatik

Renk Arttırıcı: Kapalı

Netflix, Amazon gibi yüksek çözünürlüklü hdr film ve diziler için;

Film Modu

Parlaklık: 26

Kontrast: 45

Netlik: 6

Renk: 25

Ton: 0

Görüntü Netliği: Kişisel

Yerel Karartma: Standart

Kontrast İyileştirici: Kapalı

Otomatik Hdr Yeniden Düzenleme: Açık

Film Modu: Otomatik

Renk Tonu: Kırmızı1

Gamma: 2.2

Gölge Ayrıntısı: 0

Renk Alanı Ayarları: Otomatik

Renk Arttırıcı: Kapalı

Görüntü Netliği:

Bulanık Azaltma: 0

Tireme Azaltma: 5

Led Net Hareketli Görüntü: Kapalı

Parazit Azaltma: Kapalı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WatchteR -- 19 Kasım 2024; 23:47:0 >

Faydalı paylaşım için teşekkürler hocam. Akşam stream uygulamaları için paylaştığınız ayarları deneyeceğim.

Arkadaşlar merhaba hb üzerinden 65 inç qn90D modelini aldım dünde kuruldu tv hakkında yorum yapacaktım ancak arkadaş benim yazacaklarımın aynısını yazmış :) ellerine sağlık...
    Şuan sadece keşif ve öğrenme aşamasındayım. Tv hep wifi ye bağlı karasal yayın yok sadece dijital içerikler
    İptv kullanıyorum ismi M3U İPTV ... normalde smarters kullanırdım ancak ücretliymiş tizen sistemde ama şimdiki uygulamada fena değil sevdim ben
    Görüntü ayarlarını arkadaş paylaşmış bende deneyecem bakalım nasıl olacak ...

Sinema modu derken Film modu demek istediniz sanırm. Yoksa ben bisey mi kaçırıyorum:)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • AKA_33 kullanıcısına yanıt

Rica ederim. Deneyin hocam tam kararında oluyor. Redditdeki paylaşımda güzel ama karanlık sahneler çok yapay ve detaylar bozuluyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WatchteR -- 20 Kasım 2024; 8:12:39 >
  • tevfik20 T kullanıcısına yanıt

Evet hocam yanlış yazmışım. İş arasında yazmıştım düzelttim. :)

• Bende hb üzerinden 65 olanını sipariş geçtim konuyu komple okudum.Kurulumdan sonra bende detaylı bilgilendirme yaparım.

Hocam bende çok ayar denedim.Sizin ayarıda denedim az önce.Sizde bu ayarlarda parlaklık çok düşük olmuyor mu? Diyeceksiniz ki çok düşükse parlaklığı arttırın:) o zamanda sanki ayarlar yüksek parlaklık için yetersiz kalıyor.Parlaklığın yüksek olduğu senaryoda uygun bir ayar bir türlü bulamadım.Daha önce 55q80a IPS panel kullanıyordum onda daha iyi ayar oturtmuştum ve parlaklığıda sonda kullanıyordum.Bu parlaklığın bu kadar düşükte kullanılmasını bu televizyonlara hakaret olarak düşünüyorum:)

• 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.