Şimdi Ara

Samsung R540 Isınma Sorunu (Termal Macun Çözer Mi?)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
3
Cevap
0
Favori
306
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Değerli arkadaşlar merhaba. 9-10 yıl önce alınan Samsung R540 dizüstü bilgisayarı ödev gibi basit işlerimde kullanıyorum. 2 aydır bilgisayar yanımda değildi. Tekrar bana gelince Windows 10 2004 sürümünü kurdum. Önceden ısınarak nadir kapanan bilgisayar şu suralar 91 dereceye ulaşıp sürekli kapanır oldu. Tarayıcıdan ders videoları izliyorum ve kısa bir süre sonra kapanıyor. Genelde boşta 70 derece civarında çalışıyor. Core Temp uygulamasından ısıyı anlık izliyorum ve 1 saniyede 20 derece kadar ısının değiştiği dahi oluyor.

Ortalama 2 yılda 1 macun değişmesi gerektiğini biliyorum. Aklıma takılan noktalar var yardımcı olursanız çok sevinirim.

1) Macun bildiğim kadarıyla soğutucu blok ile işlemci arasındaki boşluğu dolduruyor. Şimdi o macun kurudu diyelim, o sıcak hava nasıl bakır borulardan fana gelip dışarı atılıyor? Çünkü ne zaman arka tarafa dokunsam alev alev.

2) Macun yenilesem ısı olarak düzelir mi ve 5 yıllık masaüstü bilgisayarım var onun ısıları yaklaşık olarak ilk aldığımız zamanlardaki gibi seyrediyor onun macununu yenilememe gerek var mı?

3) Termal macun önerir misiniz? Alacağım termal macunu ortalama kaç bilgisayarda kullanabilirim?

Herkese şimdiden çok teşekkür ederim.

Samsung R540 Isınma Sorunu (Termal Macun Çözer Mi?)

• Aynı laptoptan bende de var. Ve benimki de ısınmaktan kapanıyor. Macun değiştirmeme rağmen sorun çözülmedi.
    Laptop soğutucu alacağım sanırım.

Bu arada bilgisayarcıya gösterdim. Isı çipi mi ne değişmesi gerekiyormuş. 250 TL istedi. Eğer sorun çözülmezse ekran çipi değişecekmiş. O da ayrıca 250 TL üstüne verecekmişim
    Bana çok mantıklı gelmedi.
    Geri aldım laptopu.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.