Merhaba arkadaşlar, bir seneden fazladır s20fe kullanıyorum, cihaz tüm isteklerimi karşıladığı bu cihazı tercih ettim. Ben 2010dan beridir android dünyasının içindeyim, hiçbir zamanda rootsuz android tel kullanmadım, hiçbir zamanda zararını görmedim, akıllıca kullandığım için. Bende kendi imkamlarımca, zamanım oldukça bu telefonla ilgili her bilgiyi, bu konuda toplamak istedim. ANLATILAN YERDE BULUNAN BÜTÜN DOSYALAR, TLGRAM GRUBUMDA ÜSTTE SABİTLENEN MESAJLARA BİR KAÇ KEZ TIKLADIĞINIZDA KARŞINIZA ÇIKACAKTIR. EĞER BULAMAZSANIZ MUTLAKA GRUBUMDA BANA YADA DİĞER ARKADAŞLARA YAZMAYI UNUTMAYIN.. TELGRAM GRUP LİNKİM . Custom rom linki grubda paylaştım. Şahsen şu an telefonumda Kullandığım şu anki rom = UN1CA 2.5 one ui 6.1.1 android 14. (sorunsuz çalışıyor) Kernel = Prime Kernel-r8q-08-28-2024 Magisk yüklü olan modüller Magisk hide (telefon model ve kayıtlayıcı) Play integragrity fork (play store kayıt) Turkish ad host (reklam engelleyici) Takılı sd kart = 256gb samsung evo UN1CA 2.5 ui6.1.1 görüntüler gelecek. bekleyin unica 2.1.1 ve ui 6. video için tıklayın >> https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/159062422 < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hayalci -- 9 Ekim 2024; 0:13:33 > |
Samsung S20 (FE) Fan Edition -Ana konu- (Rom,Custom rom,root, edit) (SNAP865) ui 6.1.1 A14 çıktı.
-
-
Bootloader (ön yükleyici) kilidi nasıl açılır? (Bu yöntem telefonu garanti kapsamı dışına çıkarır, ona göre karar vermenizi öneririm, asla sorumluluk kabul etmiyorum)
Bu işlem telefona format atabilir, yada atmayabilir, ben tam bilmiyorum ama mutlaka yapmadan önce yedek almayı unutmayın.
- Ayarlar > telefon hakkında > yazılım bilgisi > bu ekranda "yapım numarası yada derleme numarası" kısmına 7 kez bastığınızda geliştirici seçeneği aktif edilmiş olur. (Bütün android telefonlarda geçerlidir)
- Ayarlar > geliştirici seçeneklerine geliyoruz, bu ekranda "OEM kilit açma" seçeneği aktif ediyoruz, ardından altta bulunan " usb hata ayıklama" işaretliyoruz.
- Telefonu kapatıyoruz, 1 dakika bekledikten sonra, elimizin altında mutlaka bir windows 10 yüklü bir pc olması gerek, usb kablonun bir ucunu pcye bağlıyoruz, telefona usb takmadan önce, telefon üzerinde bulunan "ses açma ve ses kısma tuşlarına aynı anda basıp" usb kabloyu telefona bağlıyoruz, telefona download ekranı gelene kadar tuşlara basmayı bırakmayın.
- Download ekranı gelince, burda hiçbir tuşa basmayın, ses açma tuşuna basılı tutuyoruz, ekrana full bootloader kilit açılsınmı diye uyarı verecek, yes demek için, ses açma tuşuna tekrar basıyoruz, telefon kapanıp açılacak, samsung logo altında kırmızı yazı geldiyse işlem tamamdır.
- Bu işlemden sonra telefonu açtığınızda oem kilit kapalı görünecektir, telaş etmeyin, interneti aktif edin ve tekrar geliştirici seçenekleri aktif edin, telefonu kapatıp açtığınızda, oem kilidi açılacaktır.
- OEM kilidi tekrar aktif olunca, odin ile twrp felan yükleyebilesiniz. Aksi halde odinle twrp yükleyemezsiniz.
Samsung Odin uygulaması ile recovery sürümü olan twrp-3.7.1_12-2-r8q.img.tar Nasıl yüklenir, dikkatli okuyun. Bu işlemden sonra yüklü olan yazılım açılmayabilir.
(İndirmek için ilk mesajda bulunan gruba gelmeniz gerekiyor.) (yeni twrp dosyası eklendi, merak etmeyin dosya aynı işlemler aynı.)
GRUPDA Sabitlediğim TWRP yüklemek için.zip içinde, bütün dosyaları bulabilirsiniz.
- İlk başta üstte bulunan botloader kilit açma seçeneklerden hepsini tek tek kontrol edip, oem kilidi açık olduğuna emin olun.
- Bilgisayara usb bağlayıp, telefon kısmına usb bağlamadan önce ses açma ve kısma tuşlarına aynı anda basıp, telefona usb bağlıyoruz, download ekranı gelecek, burda sadece tek tık ile ses açma tuşuna basıyoruz, download ekranı kalıyor öyle.
- Altta resimde bulunan odin3 uygumalayı açıp, gerekli yerlere 1 ve 2 seçenekde olan dosyaları yerleştiriyoruz. Yeni sürümleri ekledim ama farketmez, aynı oldukları için yöntem aynıdır. 3. rakam olan yer mutlaka com bilmem aktif olması gerek, aksi halde odin twrp yüklemez.
4. Bütün işleri yaptığınızda, 4. seçenek olan start düğmesine bastığınızda, twrp yükleyip, telefon kapanıp açılacak, burası biraz uzun sürüp direk twrp açılması gerekiyor.
5. Eğer twrp ekranı gelmezse, ses kısma ve kapatma düğmesi ile telefon kapanıp açılırken pcye usb bağlayıp aynı anda kapatma tuşu ve ses kısma tuşlarına basıyoruz, samsung logosu ve sarı renkte uyarı ekranı geldiğinde, kapatma tuşunu bırakıp, ses açma tuşuna basılı tutmaya devam ediyoruz.
6.Bu yöntemi bir kaç deneyebilirsiniz, sonunda TWRP ekranı açılacaktır.
BÜTÜN DOSYALAR GRUPDA MEVCUT, BEKLİYORUM. (Dosyalar grupda Sabitlediğim ROOT, KERNEL MEVCUT. içindedir)
Twrp üzerinden custom rom yüklemek için ilk önce yapılacaklar. (mutlaka elinizde en az 8gb sd kartınız bulunsun)
- Üstte bulunan 5 ve 6 yöntemi yaparak twrp moduna geçiniz. (pc gerekli maalesef twrp ekranına girmek için)
- Twrp ekranı gelince, ilk önce yapılacak iş, wipe düğmesine tıklayın
- Format data kısmına tıklayın burda klavye çıkacak, yes yazıp onaylayın.
- Tekrar önceki wipe ekranına gelip advanced wipe tıklayın.
- Çıkan listede bunları işaretleyin >Dalvik art>cache>Metadata>data
- Sonra altta bulunan Swipe to wipe mavi tuşu sağa doğru kaydırın.
- Format işlemi tamamlanmış oldu, tam temiz iş yapmak için 4-5-6 seçenekleri bir kaç keç yapmanızı öneririm.
- Sonra geri gelin, ana ekranda mount seçeneğini açın, çıkan listede bunları işaretleyin >system>vendor>product>odm>cache>efs>metadata> tekrar geri ana ekrana gelin.
- Custom rom,kernel,root yüklemeye hazırsınız.
- Twrp yeni sürüm ,artık sd kartı görüyor, onada twrp ekranında install > (up a level) basın > external sd basın > burada attığınız bütün dosyaları görebilirsiniz, romu, kerneli, modülleri.
- Custom rom yüklemeden önce, ilk önce üstte bulunan 2-3-4-5-6-7-8 seçeneği mutlaka ama mutlaka yapmanız gerek, aksi halde yükleyeceğiniz custom rom yüklenmez. Sonra sd kart içinde olan istediğiniz custom rom zip yükleyebilirsiniz. (Aynı kernel. zip veya magisk zip içinde geçerli, zipleri atın sd karta, direk yükleyin, yöntem aynı)
Twrp üzerinden magisk root yüklemek için yapılacaklar. Bu işlem tele format atmaz merak etmeyin. ( SD KARTI OLMAYANLAR)
- Sd kartı olmayanlar için buradan devam , Twrp recovery ekranını açın ve pcye usb ile bağlayın.
- Ana ekranda mount seçeneğini açın, çıkan listede bunları işaretleyin >system>vendor>product>odm>cache>efs>metadata> tekrar geri ana ekrana gelin.
- Ekranda Advanced menüsünü açın ve adb sideload seçip, mavi çentiği sağa kaydırıp bekleyin.
- Size verdiğim magiskroot.zip klasör içinde 1-cihaz tanıma için çalıştırın isminde bir dosya var, ona tıklayın, bağlantı sağlansın ve connet device rakam çıkacak. Biraz bekleyip ekranı kapatın
(Eğer bundan sonra hata verirse, windows 10 yada 11 de görev yönetici açıp, orda adb yazan uygulamayı sağ tıklayıp sonladırın ve burdaki 5 seçenek işlemi tekrar yapın.)
6. Magiskroot.zip bir klasöre çıkarın, 2-magisk root yüklemek için çalıştırın.bat dosyasına tıkladığınız an, magisk rootu yüklemeye başlayacak, hiç dokunmayın, telefon ekranında en altta beyaz yazı ile done yazısı çıkarsa işlem tamamdır. Sorun çıkarsa, 5. seçeneği yapın, tekrar edin.
7. Bu dosya içinde kernel yüklemek isterseniz, sizler için son sürüm 2 adet kernel attım (aether ve prime), root yükler gibi aynı yöntemle yüklenir.
8. Aether kernel yüklemek isterseniz 3-aether kernel yüklemek için çalıştırın.bat tıklarsanız direk yükler. Tabi sorun çıkarsa 5. seçeneği okuyun ve bu kerneli tekrar yüklemeye çalışın.
9. Prime yüklemek isterseniz 4-prime kernel yüklemek için çalıştırın.bat tıklayın. Yine sorun çıkarsa, 5. seçeneği okuyun ve bu kerneli tekrar yüklemeye çalışın.
8. Geri basıp ana ekrana gelip reboot menüsünü açın ve burda system dokunun telefon açılsın, sonrasını biliyorsunuz zaten.
(BU İŞLEMDE CUSTOM ROM YÜKLENİYOR AMA BUNUN İÇİN BANA GRUPDA YAZIN, ROM İSMİNİ DOSYAYA EKLENMESİ LAZIM Kİ YÜKLEYEBİLESİNİZ. BU İŞLEMİ ÇOĞU KİŞİ KARIŞTIRIR, GRUPDA YARDIM İSTEYİN.)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hayalci -- 9 Ekim 2024; 1:6:59 >
-
S20 fe için çıkmış en iyi custom romlar.
2 = ProjectX ROM (OneUI Based) | XDA Forums (xda-developers.com) (Geliştirici artık bu romu geliştirmeyi bıraktı, android 12 ile kaldı)
3 = [ROM][14][G780G/G781B] UN1CA 2.1.0 (One UI 6.1) for Galaxy S20 FE (Qualcomm) (04/07/2024) | XDA Forums (Android 14 ve ONE Uİ 6.1 ile çıkan mükemmel bir romdur - şu an pek eksiğini görmedim, artıları çok fazla)
S20 fe için kernel yazılımları
1 = [KERNEL] Bandido - G780/G781 (overclock/usb-charging/undervolt/better scaling) | XDA Forums (xda-developers.com) ( Hız aşırtma yapılmış en iyi kerneldir. Oyun performansı üst düzey, tabi batarya ona göre düşüyor)
2 = [KERNEL][Snapdragon][4G/5G] PrimeKernel | XDA Forums (xda-developers.com) (Bu kernel ise daha çok batarya üzerine odaklanmış bir kerneldir, şarj süresi fazla gitsin, performansdan ödün vermesin diye tasarlanmıştır,).
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hayalci -- 8 Temmuz 2024; 22:54:41 >
-
Konu hayırlı olsun, takipteyim. Öne çıkaralım lütfen değerli bilgiler gelecektir.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Çok teşekkür ederim. 😉
Lg g2 de destek kesildikten sonra uzun süre custom rom ile idare ettim şuan eksikliğini hissettiğim bir durum yok ama olursa diye takip edelim.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Çok faydalı bilgiler
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Güzel oldu bu konu, öbür türlü ana konu da olsaydı kaybolup gidiyor.
-
Takip. Güzel konu. Sormak istediğim bir şey var Android 14 çıkınca custom rom ile alabilir miyiz?
Elinize sağlık..
-
Ellerinize sağlık teşekkürler. Nasıl kurulabileceğini anlatmayı da unutmayın
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Emirryusuf -- 2 Eylül 2023; 19:8:37 >
Custom rom ile android 16 bile atabiliriz.
Elimde s3 mini var buna bile android 13 var. Düşün artik.
S2 den s20 fe ye kadar Ah be ah nereden nereye :)
-
Hocam Merhabalar
Bilgisayar ve Windows tarafında bilgim var. Android de de adb vs kullanıyorum ancak root custom rom işlerine daha önce hiç görmedim. En detaylı şekilde nereden öğrenebilirim?
Merhaba.
En iyi öğrenme şekli kendimiz öğrenmektir.
Her şeyi anlatacağım burada. Birlikte öğreniriz .
Hocam Merhabalar
Tamamdır teşekkür ederim. Takipteyim. :)
Bootloader kilit nasıl açılır, ekledim, :) Görüşürüz
-
Telegram grubu açtım. Herkesi bekliyorum. Sohbet ve rom custom rom gibi ne olurda . Sohbete beklerim. Link ilk mesajimda
G2'yi kullanıyor musunuz hala?
Galaxy SII kullanmıştım custom rom ile batarya iyice salınca bir yerden sonra ben de salıp satmıştım.
Elimde S8+ var suan değiştirmeyi düşündüğüm custom rom+batarya öncelikli kernel ile daha kullanılır mı soru işareti.(3500 mah batarya)
Konu için teşekkürler. DH'de görmeyi özlediğimiz tipteki konulardan. Telegrama girebilen bir internet bulabilirsem grupta da takip etmek isterim.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Benzer içerikler
- klavyede mikrofon işareti kayboldu
- 4g+ nedir
- rehberdeki numaralar kendiliğinden siliniyor
- telefonum gelen aramaları meşgule atıyor
- iphone kişiye özel sessize alma
- a35 ne zaman çıktı
- samsung m55 fiyat
- en iyi telefon markaları
- android 14 ne zaman gelecek
- s23 ultra yapay zeka var mı
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X