Şimdi Ara

SAMSUNG S24 SERİSİ EKRAN SORUNLARI (19. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
877
Cevap
29
Favori
41.182
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Bende de vardı bundan hatta 5 tane onları da servise söylemiştim. Tab S9 Ultra tabletimde de vardı aynı sorun değişim yaptılar gelende yoktu. Yani bu yazılanlar gerçek. Toz gibi fakat silince geçmiyor ekranın içinde nokta halinde parlıyor. Konuda daha önceki sayfalarda söylemiştim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi blackcemre -- 6 Şubat 2024; 15:13:36 >
  • blackcemre kullanıcısına yanıt
    Görmek isteyene zaten heryerde açık kanıt var hocam
  • blackcemre kullanıcısına yanıt
    Redittede benze şikayetler var ekran içinde kabarcıklar diye
  • Düşük ışıkta kumlanma /grilenme ile ilgili inceleme yapmış kullanıcının biri

SAMSUNG S24 SERİSİ EKRAN SORUNLARI

• optimus95 kullanıcısına yanıt
    Sorun bu ise yazılımla düzelir.
  • developer.84 kullanıcısına yanıt

15 Ocak 2024 rev 0.6

1tb titanyum siyah.

kumlanma görmüyorum ama ekranım soluk herkes gibi

• Buraks23 kullanıcısına yanıt
    Kumlanma yoksa renk soluklugu normal hocam

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi corsairms -- 6 Şubat 2024; 16:47:34 >
  • bu kumlanma muhabbetinde telefonun üretiminden ziyade ekranın üretim tarihi etkiliyor sanırım. aralıkta üretilende sorun olan gördüm ocakta üretilende olmayanda. iki tane 4 ocak üretimi gördüm vieatnam birinde var birinde yok. bu ekranın kendisinde sıkıntı var demekki montajından da ziyade. oyüzden tamamen şans sanırım. belkide sorun yok dediğimiz cihazlarda bile çok çok az bu kumlanma muhabbeti var. kaç hafta geçti samsung hala bir açıklama yapmadı. tek konuştukları solgun renkler. diğer sorunları bildiğin görmezden geldiler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nazif_BG

Ekranda kumlanma bende yok, ama video izlerken acik koyu alanlardaki gecislerde sacma sapan kare kare goruntuler olduğunu aksam farkettim... S23 fe ve mi 10t pro ile kiyasladim onlar homojen cok guzel siyahlari. Ben renk tonlarinda sorun görmüyorum cok patlak,parlak renkler sevmiyorum.. bu ekrandaki gecisler umarım yazılım sorunudur..

Edit : bu arada bu siyahlardaki bozulmalar telefondaki videolarda olmuyor, bu da ilginc :) acaba youtube amazon vs uygulamarin filanda uyumlu bir hale( ayar vs ) mi gelmesi gerekiyor...veri kullanimi ile mi ilgili bilemiyorum.

Black Crush denir . Bu olayı size tavsiyem Canlı değil de Doğal da tekrar gözlemleyebilir misiniz aynı içerik aynı ana gelerekten.

Samsung daha Google ın icraati emeği olan Ultra HDR için tam bir uyum ve aktif olma hali sanırım bazı hallerde devre dışında kalıyor. Bence olmamalı .

Telefondan çekilen videolar zaten Ultra HDR uyumludur ondan sorun göstermiyordur.

SDR Dimming ile HDR kalitesi uygulanmaktadır başarılı bir şekilde .

Bir de bitrate değeri yüksekse sorunlar pek belli olmaz ...

Bir de bahsetmediniz Color Banding olayı vardır bu şahsen cihazı ilk aldığımda Canlı varsayılan da bariz varken Doğal renk profiline geçine ciddi azaldı örnek rüzgar gülünün fonundaki tek renk tonlamasına bakınca . Yani Canlı varsayılan mod sorunlu iyileştirme gerekiyor Doğal da ise kendimce bir sorun bulmadım ...

Bu son bahsettiğim kumlanma sorunu yok diyenleri de kapsıyor yani benimde de kumlanma sorunu yok şanslı imişim ...

• smart1978 kullanıcısına yanıt
    Kumlanma olayına bazı yerlerde yanlış gormediysem Dirty Screen Effect'de deniyor.
  • optimus95 kullanıcısına yanıt

Servis harici ucuza kesin çözümü de varmış :

Mura Japonca düzensizlik olayına deniliyor. Düzensizliği giderme çözümü de vardır :

SAMSUNG S24 SERİSİ EKRAN SORUNLARIImages Labyoutube
    DeMURA for display (OLED / LCD) , MURA Correction, DeMURA for display, OLED DeMURA Homepage : http://www.images-lab.com E-Mail: hwsung@images-lab.com
    https://www.youtube.com/watch?v=KtAhEZ4LfNU&feature=youtu.be

Samsung bunu nasıl entegre edecek merak ediyorum. Bir uygulama Samsung tarafından çıkartılsın son kullanıcılar dahil servislerde belki maliyet odaklı çözümlerden sayılabilir .

Bence bu sorun OLED cam vs katmanların eşit uygulanmayan kuvvetle yapıştırmada uygulana kuvvet eşit olmaması dikkatsiz montajdan kaynaklı donanımsal bir sorundur bu yüzden grileşme vs oluşmaktadır herkeste haliyle aynı olmaz ...

Neyse ... Bence ekranı böyle olanlar servise gitsin. Bir umut güncellemede özellikle sorunun çözüldüğü ifade edilmişse veya etmeyebilirler imaj zedelenmesin diye ama yine de gizli gizli yazılımsal çözümü de çıkartmış olabilirler yani gözlem dikkatlice yapılmalı ...

CN105741763A - Method for eliminating Mura of OLED display panel - Google Patents

• Prfssr kullanıcısına yanıt

Kabaca hepsi aynı fenomeniyi izah ediyor ...

bu isimle forum arattım bir baktım samsung yine :D

https://forum.donanimhaber.com/samsung-65q80t-dirty-screen-effect--147376134

• corsairms kullanıcısına yanıt
    Evet, ben bu terimi bir Samsung Community'sinde gördüm sonra arayınca şikayetlerin çoğu Samsung için yapılmış.

Sadece bu seriye özel bir durum değil S23 S22 tabS9 serisinde de aynı şikayet var ama muhtemelen çok az olduğu için büyümedi.

Hala anlamadığım şey iPhone'a da ekran veriyorsun ama onda yok.
    İPhone demekki iyisini alıyor parasıyla bu işler

Ne kadar ekmek o kadar köfte misali
  • O halde demek ki Samsung kendi üretiyor en iyilerini Apple'a veriyor. Kendi amiral gemilerine de dandik ve sorunlu paneller entegre ediyor. İlginç bir strateji.

iPhone üretim kalite standartlar ve istenen OLED in nitelikleri ilginçtir Samsung kendi cihazlarına sonra veya yıllar sonra veriyor... Bu dolgun kalite ile ekran yanmaları iPhone larda daha azdır ve adamlar tam beyazı menülerde filan rahatça kullanırlar Pentile dizilimli olsa bile ...

Benzer sorunlar Android öncesi Symbian lı Samsung cihazlarında da vardı bizzat başıma gelmiştir i9810HD konusu :) ... Samsung tabletlerin eski modellerinde de vardır ..

• 𝕊𝕌𝕋𝕆ℝ𝕆 ꦱꦸꦠꦫ (@sutorodw) on Xtwitter
    𝕊𝕌𝕋𝕆ℝ𝕆 ꦱꦸꦠꦫ (@sutorodw) on X
    https://twitter.com/sutorodw/status/1754782828590669838?t=d8MDOSdsrXGs76zSi7F3Lg&s=19
    kameralar arasi geçiş sıkıntısı, saglam güncelleme lazım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nazif_BG -- 6 Şubat 2024; 22:27:10 >

• Bu konudaki 2. Mesajim bu. Ilk msjimda ozetle bir problem goremedim hala da göremedim ama soyle bir durum var. Söyleki; elimde su an s24+ ve a54 var denk cihaz degil ama anlatcagim durum su sekilde, karanlik ortamda tek basina s24+ ile test yapinca hic bir problem yok. Testmyscreen sitesinden ya da cihazin menusunde falan a54 ile yanyana yapınca ayni kalitede geliyor ulan diosun biri a54 biri s24 nasil ayni kalite? Fakat hdr icerikli test uygulamasiyla ya da youtube da hdr banding videolariyla test ettigin zaman s24 ucup gidiyor a54 ile cok bariz kalite farki olusuyor.

Uzatmicam zaten konuyu aktif takip edenler gecenlerde redditte bir kullanicinin normal menu ve normal web iceriginde srgb, hdr video ve iceriklerde ise cihazin dcip3 renk gamutuna gecis yaptigini testpit edip anlatmisti. Durum bence tamamen bundan ibaret olabilir.
  • 
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.