Şimdi Ara

Samsung Ses Sistemi ARC Sorunsalı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
0
Favori
2.511
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

LG 42LB580N televizyon ile beraber Samsung HT H5550 ses sistemi kullanıyorum.
    TVde HDMI ARC arabirimi mevcut ve ses sistemi buradan bağlı. Aynı şekilde ses sistemide ARC destekli tabiki.

Şimdi sıkıntı şu: Ses sisteminde ARC dönüş kanalı seçeneği otomatikte duruyor.
    Tvde ses çıkışı ise hdmi arc seçili ama bu şekilde ses alamıyorum. Ta ki ses sisteminin ayarlarına girip ses dönüş kanalı seçeneğini otomatikten açık konumuna getirene kadar.
    Arından tvyi ve ses sistemini kapatıp yeniden açtığımda tekrar ses sisteminin ayarlarına girip ses dönüş kanalını açık konumuna getirmem lazım yoksa yine ses yok.
    Kısaca tvyi ve ses sistemini her açtığımda sistemin ayarlarına girip bunu açmam lazım falan filan. Burdaki otomatik seçeneğinde neden otomatik algılanmıyor?
    Sorun nerde? Artık gına geldi her sefer her sefer ayar yapmaktan.

• hocam bendede ayni sistem var. ama sizinki gibi bir sorun yok. tv yi actigim zaman direk sistemden ses geliyor. tv ayarlarindan olabilirmi. mesela benim kullandigim tvde easylink diye bir yer var burayi acik yada otomatik yapmassam ses sistemi devreye girmiyor. manuel olarak acip ses sistemini d in e getirmem gerekiyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • coolsnake kullanıcısına yanıt
    Hocam tv markası nedir?

• philips puk 7150

Bununla alakalı samsung servis çağırdım. Fabrika servisi geldi direk. Hmdi ile beraber optik bağladık. Ancka bu şekilde tvyi ve ses sistemini açtığım zaman hiçbir ayara dokunmadan ses geliyor. Yoksa sadece hdmi ile ne yaptıysam yok.
    Arıza yok dendiği için üstünede 30 lira servis bedeli ödedim

• sadece hdmi dan bagli . hocam birde ses sisteminin ayarlarinda arc yi aktifleyen bir bolum var yanlis hatirlamiyorsam. orayi kontrol ettinizmi.

Orası otomatik konumunda. Problem orda işte. Cihaz açıldığında otomatik seçili açılıyor. Ayarlardan orayı açık seçince ses gelmeye başlıyor. Ama cihazı bi kapatıp açınca tekrar otomatiğe döndüğü için ses yine yok. Yine o ayarı bulup açık getiricem falan. Rica etsem müsait olunca kontrol eder misiniz sizde ne seçili?
    Birde cihazın yazılım sürümü nedir?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • aksam resimlerim. benim dedigim ayar.ebeyn kilidi falan yazan yerde arc baglantisina izin ver gibi birseydi

Şimdi baktım ama ebeveyn kilidi kısmında öyle bi ayar göremedim. Haber bekliyorum sizden

• quote:

Orijinalden alıntı: extra34

Merhaba dostlar

LG 42LB580N televizyon ile beraber Samsung HT H5550 ses sistemi kullanıyorum.
    TVde HDMI ARC arabirimi mevcut ve ses sistemi buradan bağlı. Aynı şekilde ses sistemide ARC destekli tabiki.

Şimdi sıkıntı şu: Ses sisteminde ARC dönüş kanalı seçeneği otomatikte duruyor.
    Tvde ses çıkışı ise hdmi arc seçili ama bu şekilde ses alamıyorum. Ta ki ses sisteminin ayarlarına girip ses dönüş kanalı seçeneğini otomatikten açık konumuna getirene kadar.
    Arından tvyi ve ses sistemini kapatıp yeniden açtığımda tekrar ses sisteminin ayarlarına girip ses dönüş kanalını açık konumuna getirmem lazım yoksa yine ses yok.
    Kısaca tvyi ve ses sistemini her açtığımda sistemin ayarlarına girip bunu açmam lazım falan filan. Burdaki otomatik seçeneğinde neden otomatik algılanmıyor?
    Sorun nerde? Artık gına geldi her sefer her sefer ayar yapmaktan.

şimdi başlıktaki sorunsalı kısmı biraz farklı bir tabir olmuş türkçemizde böyle bir kelimeye yer yok.

tv ayarlarından easylink gibi bir ayar var easylink hdmi cec gibi bir ayar hepsi acıkta oalcak tv den. ses sisteminden de ses cıkış formatı digital pcm gibi bir ayar secili olacak. optical bağlantıyı dvre dışı bırak. arc aktif olduğunda tv kumandan ses sisteminede hükmedecek. bir de ses sistemini actığında tv otomatik olarak ses sisteminin ekranına atması lazım seni. işte bu tv den easylink cec gibi bir ayar var. actığında otomatik oalrak seni hts nin ekranına yönlendirmesi lazım tv nin. sonra ınputtan hdmi 2-3 fln arası geçiş yaptığında otomatik olarak hts de arc yazısı cıkar. bunu sağlamadan dediğin gibi her kaatıp actıgında ayarlar değişir.

benzeri bir problemi bende yaşamıştım bu ayarları karıştırarak yaptım.

sonuç oalrak arc cok ta önemli değil. ses sistemin optik le bağlıysa gene aynı şey geçerli. arc dende olsa sesi tv çözüp hts ye gönderiyor. tv nizde dolby digital vede dts i çözüyor. yani optiklede sizin işiniz olur arl tarafı inceceik bir kablo. yani arc ile bağlanmamın sizin için bir esprisi yok. optikte olsa aynı şey. hdmi sesi daha net iletiyor diye bir şeyde yok.
    hdmi sadece dts üstündeki ses formatlarınıda taşıyor. ama tv niz dts in üstünü çözmediğinden zaten dts ten daha üst bir formatta sesleri alamazsınız. dts mstr- true hd gibi fln yani. o yüzden optiklede kullanmanın bir zararı yok.

arc ve easylink aktif olduğu için ses sistemini her açıp kapadığımda otomatik htsnin ekranına atıyor tv yi. ben bunla ugraşmaktansa optikle bağladım tv yi. en temizi.

avr olmadıktan sonra hdmi ile ses iletmenin hiç bir esprisi yok.

• extra34 E kullanıcısına yanıt
    hocam sistem icinde hdmi-cec diye bir yer var orada acik yaziyorsa sikinti olmuyor bende

• Merhaba,

@can-can-can Sorunsal kelimesi içinhttp://www.tdk.gov.tr/index.php?option=com_gts&arama=gts&guid=TDK.GTS.57056d24268078.47747617
    Tvde easylink gibi bir seçenek yok bende. Ayrıca lg tv ile samsung bağlantısı yapıldığında tv kumandası sesi kontrol edemez diye düşünüyorum.

@coolsnake Hdmi-cec diye bir ayar benim sistemin ayarlarında yok. Sizdeki modelin ht-h5550 olduğuna emin misiniz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: extra34

Merhaba,

@can-can-can Sorunsal kelimesi içinhttp://www.tdk.gov.tr/index.php?option=com_gts&arama=gts&guid=TDK.GTS.57056d24268078.47747617
    Tvde easylink gibi bir seçenek yok bende. Ayrıca lg tv ile samsung bağlantısı yapıldığında tv kumandası sesi kontrol edemez diye düşünüyorum.

@coolsnake Hdmi-cec diye bir ayar benim sistemin ayarlarında yok. Sizdeki modelin ht-h5550 olduğuna emin misiniz?

kelime için teskkürler :)

marka önemli değil, arc aktif olduğunda tv ses sistemini kendi hoparloru gibi algılar ve tv nin kumandası yani en azından ses acma kapatma ya bastığınızda hts nin sesi acılıp kapanır. bir çok farklı maka tv ve hts de bu bu sekilde. sizin muhtemelen görmediğiniz yada gözünüzden kacırdığınız bir ayar var onu aktif etseniz iş çözülecek. isterseniz resimleri cekin menülerin buraya koyun bir inceleyelim.
    ama tekrar hatırlatmak istiyorum. spdif kablo ile arc arasında bir fark olmayacak isterseniz uğraşmaın spdif le yolunuza devam edin.
    yada özellikle arc ile bağlantı yapmanızda bir neden varmıdır?

• Merhaba arkadaşlar, TV Philips 55PUS7303 muhtemelen tüm Philips ve LG TV ler için geçerli olabilir.

TV de ilk kurulum da otomatik olarak Ses sisteminde TV ARC seçeneği aktif olamsına rağmen elektrik kesilmesi, Usb ve CD kullanımı sonrasında TVCARC Not Supported hatası veriyor.
    Sorunu çözmek için TV den çok uğraştım.
    Bakılması gereken yerler
    1-TV ses çıkışının ses sistemi seçili olması
    2-Easylinkten TV kumandası nın yetkikendirilmiş olması
    3- Asıl sorun TV değilmiş bende Ses Sisteminin ayarlar bölümünde 2 seçenek bulunuyor -Ses Sistemi ve -TV hoparlörü şeklinde
    TV Hoparlörü seçince otomatik algılıyor ve Kumanda her ikisinide kontrol ediyor.
    Herkese iyi seyirler diliyorum 😊

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.