Şimdi Ara

SAMSUNG SGH-i550W İncelikleri ve Uyumlu Yazılımlar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
324
Cevap
5
Favori
48.800
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Biliyorum iki farklı i550w başlığı var ama bilgiler karışmış durumda.Bu karmaşadan kurtarmak ve yeni bilgiler vermek için bu başlığı açıyorum.

Bu başlığı elimden geldiği kadar güncelleyerek Türkiyede pek bilinmeyen bilgi ve uyumlu programlar vermeye çalışacağım.

Telefon İşlemcisinin Yapabildikleri

Samsung un saçma pazar politikası yüzünden bu telefon harcanıyor.İşlemcisi 450 Mhz bile çıkabiliyor.Telefonu çalıştırsın diye bir firmware üretilmiş.Diğer özellikleri harcamışlar resmen.

Gizli Kodlar:

Ön tanımlı güvenlik kodu:00000000

1)Format: Telefon açıkken *#7370# tuşluyoruz ve güvenlik kodumuzu giriyoruz.

2)Format: Bazı programlar sistem açıldığında tuşları kilitliyor buna benzer durumlarda format atmak için telefon kapalıyken 0,8 ve açma tuşuna basıyoruz.Telefonumuz ilk haline dönüyor.

3)Imei No: *#06#

4)Yazılım Bilgisi: *#0000#

5)Şebeke Bilgisi: *#0011#

6)Hoparlör Testi: *#0289#

7)Sistem Saati: *#0782#

8)Kamera ve Lcd Testi: *#0*#

9)Ön Kameradan Fotoğraf Çekme: *#0*#.Açılan menuden 8 basıyoruz ve ön kamera çalışıyor.8 tuşuna basılı tutarsak resimler hafıza kartına kaydediliyor.

10)Sistem Ayarları: *#0228# (burayı gerkemedikçe kurcalamayın)

11)Admin Menu : *#1546792*# (burayı gerkemedikçe kurcalamayın)

Sertifika Sorunu Olmadan Program Yükleme(Hackleme)

Hackleme Garanti bozmaz!!! Çekinirseniz yukarda vediğim format işlemlerini yapabilirsiniz.

İndireceğiniz programlar:

HelloCarbide(Gizli Sistem Dosyalarını Açmak için)
    OS 9.2 için installserver.exe (Bütün Signed Unsigned programları yüklemek için exploit)
    X-plore 1.22 (Dosya Yöneticisi)
    RomPatcher (Mod Yapmak için örneğin kamera sesi kapama gizli menuleri-klasörleri açma gibi...)

http://r apidshare.com/files/165938590/Hack.zip

Uygulaması:

X-plore 1.22 yi ve HelloCarbide programlarını indirip kurun.installserver.exe yi de sd karta atın.

X-plore programını açın ve arkaplanda açık bırakın.Menuye girin ordan yüklemelerden HelloCarbide i çalıştırın.options > menu 1 i seçin işlem bitene kadar yes i tıklayın.şimdi telefonu yeniden başlatana kadar hiçbir program çalışmayacaktır.Arkaplanda açık bıraktığımız X-plore programına geri dönüyoruz.menu tuşuna basıp beklediğinde çalışan programları gösteriyor.

X-plore programına döndüğünüzde hafıza kartınıza girin.Oradan karta yüklediğimiz installserver.exe dosyasının üzerine gelin ve 2 tuşuna basarak dosyayı kesin.C:\sys\bin klasörüne gelin ve yapıştırın oraya.Telefonu yeniden başlatın.

Artık Unsigned bütün yazılımları SERTİFİKA sorunu olmadan yükleyebilirsiniz.

Telefon Sesini Yükseltme

İlk başta bu dosyayı indirin ve çıkartın.

http://r apidshare.com/files/165940104/GAIN.zip

daha sonra gain klasörüyle beraber hafıza kartına atın.telefonda x-plore programıyla gain klasörünü 2 ile kesin ve c:\system klasörüne atın, üzerine yazın
    ve programdan çıkın.

*#0228# kodunu girin 3 kere geri tuşuna basın orda audio göreceksiniz 8 e basacaksınız yani.oradan 2 tuşuna (audio gain rebuild) oradanda 9 tuşuna (All initation) basıyoruz tel kendini kapıyor açıyor.Müzik çalarda ve konuşurken sesi farkedeceksiniz.

Garmin Yüklüyse ve Pil Sorunu Çekiyorsanız!!!

bende garmin xt yüklü gps için bu salak garmin tsrautostart.exe programını sürekli açılışta çalıştırıyor ve bu program sürekli gps sinyali arıyor programı açtığında hemen bağlansın diye bu programı autostarttan kaldırıp yüklenmesini sağlayan sys\bin klasöründeki CardRunner.dll dosyasını CardRunner.dll.bak şeklinde değiştirdim ve artık tsrautostart.exe açılışta çalışmayacak ve gps sinyali aramayacak.

garmin yüklü olupta pil sorunu çekenlere duyurulur!!!

Navigasyon ve Internette Trackball eziyetine SON!!!

Çinli bir elemanın yaptığı şahane bir tuş atama programı MAGICKEY!!!

http://r apidshare.com/files/165942773/MagicKey_1.0_Unsigned.sis

Telefonumuzu hackedikten sonra bu programı kuruyoruz ve çalıştırıyoruz.

Applist ve sağa çekersek trackball u KeyMap List menusunu göreceğiz.

KeyMap List menusune geliyoruz.Orada options tan Add e basıyoruz ve bir isim veriyoruz mesela webgps gibi daha sonra webgps in üzerine tıklıyoruz ordan click to add key pair e tıkklıyoruz.

Original Key: Görev yapmasını istediğiniz tuş

Maps to: Görevinin yapılmasını istediğiniz tuş

orginal key de iken yeşil arama tuşuna basıyoruz ve hangi tuşu istiyorsak ona basıyoruz.aşağı iniyoruz yine Maps to ya geldiğimizde yeşil arama tuşuna basıp görevinin yapılmasını istediğimiz tuşu seçiyoruz.

evet ilk tuş değiştirme işlemi tamam.diğer istedğiniz tuşlar için bu işlemi tekrarlıyorsunuz.

tuş ekleme işlemi bittikten sonra App liste gelip add e tıklıyoruz ordan yeni tuşları kullanmak isteiğimiz programı seçiyoruz programı seçtikten sonra üzerine tıklayıp keymap olarak webgps i seçiyoruz.artık seçtiğimiz programda bizim atadığımız tuşlar çalışacak ve bizde bu trackball eziyetinden kurtulacağız.programın otomatik başlamasını istiyorsanız optionstan start on boot u seçin.

Gizli Menuleri Açmak

hack için yukarda verdiğim zipin içerisindeki rompatcher i kurun.daha sonra hafıza kartına Patches diye bir klasör açın ve bu aşağıdaki dosyayı oraya atın.

http://r apidshare.com/files/165946042/EnableHiddenMenus.rmp

daha sonra rompatcheri açın enablehiddenmenus çıkacak onu enable yapın.artık ana menude taşınmayan klasörleri taşıyabilecek ve programların klasörlerin isimlerini değiştirebileceksiniz.iptal etmek için rompatcher e girin disable yapın yada teli kapatıp açın iptal olacaktır.

Quick Office 6

En Güncel Ofis yazılımı.Bununla office 2007 dosyalarınıda düzenleyebilir ve görüntüleyebilirsiniz.

5 ve 6 versiyonunu beraber veriyorum...

http://r apidshare.com/files/163963373/QuickOffice_5_ve_6.rar

Tek Tuşla Ekranı Yatay ve Dikey Duruma getirme

MagicKey programını açıyoruz.Applistten herhangi bir program ekliyoruz ve edit diyoruz programın adını döndür ve sid bilgisini 0X10207218 yapıyoruz tamam diyoruz.Keymap liste geliyoruz add diyip ismini döndür diyoruz ve tıklıyoruz click to add key pair e de tıklıyoruz

orginal key : 49
    maps to: 174
    tamam diyoruz bir tane daha ekliyoruz.

orginal key : 50
    maps to: 175

artık tuş kilidine geçtiğimizde(* tuşuna basarak) 1 ve 2 tuşuna basarsak ekranın döndüğünü görebilirsiniz.

Nokialarda Bulunan Kalem Tuşu

Nokialarda kalem tuşu yazıları kopyalama yapıştırma için kullanılır genelde.Bu tuş bizim telefonda gözle görülür bir yerde yok ama onun görevini yeri geldiğinde yapan bir tuş var. mesela bir txt dosyası hazırladınız bilgisayarda atıyorum site linkleri olan bir txt bunu açıyoruz telde .oradaki linkleri kopyalamak için # tuşuna basılı tutuyoruz ve kalem tuşu aktif hale geliyor ordan seçip kopyala yapıştır yapabiliriz.

Solutions: Bilimsel Hesap Makinesı

matris, grafik çizme gibi özellikleri olan mühendislere çok yararlı gelişmiş bir hesap makinesı.ayarlardan derece radyan ayarı yapabilirsiniz.

http://r apidshare.com/files/165957755/S_o_l_u_t_i_o_n.Group.Solution.v2.00.sis

İnternet Telefonu Özelliği

Evet bu özellik telefonumuzda gelmiyor ama Fring adlı programlar halledebiliriz.

Fring ile Msn de,Google Talk ta ,Skype ta,Icq da, Yahoo da ve Sip (nonoh.net gibi) ayarlarını yaparak direk kablosuz ağ üzerinden kontör montör gitmeden ücretsiz konuşma ve yazılı sohbet yapabilirsiniz!

http://reg.fring.com/app/getfring.sis?m=109

Firmware Güncelleme

Firmware ler arası geçiş yapılabilmektedir.şu an için samsung herhangi bir kısıtlama getirmemiş.Bugünkü denemelerimde 3 firmware arasında geçiş yaptım.şu anda aşağıda verdiğim dzhf1 kodlu yazılımı kullanıyorum.Tel ingilizce oldu :) sorun değil benim için ama ingilizce ile sorunu olanlar uzak dursun!

aşağıdaki dosyanın içinden 2 klasörde driverlar , apollo firmware yükleme yazılımı ve firmware dosları çıkıyor.

yükleme ayrıntıları:

1)teli kapatın.7 ve * a basılı tutup teli açın.usb kablosunu tele bağlayın.bilgisayarda driver arayacak.indirdiğimiz dosyadan çıkan phone driver klasörünü arama yeri olarak gösterin.bu işlemi 2 kere yapacaksınız.işlem bittiğine emin olduktan sonra kabloyu ve pili çıkartın.

2)pili takın.1 ve 4 tuşuna basılı tutup teli açın.bu sefer driver olarak pda_driver klasörünü gösterin.işlem bittiğine emin olduktan sonra kabloyu ve pili çıkartın.

3)bilgisayarı yeniden başlatın

4)apollo yazılımını açın modem code yazan yere tıklayın PHONE_i550DZHF1.bin dosyasını seçin, pda image e tıklayın PDA_i550DZHF1.IMG dosyasını seçin.
    pda status bölümünden smd nin işaretsiz olduğuna dikkat edin(gerçi ben yanlışlıkla işaretledim şimdilik sorun yok [: ).pili ve usb kablosunu telefona takın.4 ve 7 ye basılı tutarak telefonu açın.ekranda "all download" yazacak.apollo programından da all downloada basıyoruz 2-3 dakka sonra işlem bitiyor tel açılıyor.yeni firmware hayırlı olsun.

bu işlemi yaparken pilinizin tam dolu olmasına dikkat edin çok çabuk pil tüketen bir işlem.

şu an için türkçe firmware nete düşmedi.

Samsung teknik servisindeki veyahut elinde olan arkadaşlardan bu yazılımı public etmesini bekliyoruz!

En Son çıkan i550w Firmware i.İngilizce!

16 haziran yazılımı

http://www.4shared.com/file/72367160/f3be843/i550DZHF1.html

Bu işlem garanti dışı bırakabilir.Dikkat!!!

Devamı Gelecek....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AlpErkin -- 26 Kasım 2008; 21:10:20 >

• eline sağlık....
    Bir de sorum olacak,
    - Bilimsel hesap makinesi ve dahili telesekreter uygulamaları var mı acaba ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DuKefirster -- 21 Kasım 2008; 15:35:58 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: DuKefirster

eline sağlık....
    Bir de sorum olacak,

hesap makinesi ekledim.ama telesekreter şimdilik yok.
  • quote:

Orjinalden alıntı: alohaman

quote:

Orjinalden alıntı: DuKefirster

eline sağlık....
    Bir de sorum olacak,

hesap makinesi ekledim.ama telesekreter şimdilik yok.

Eyw sağol...
  • Hocam süper bilgiler vermişsin, paylaşımlar yapmışsın eline sağlık
  • gerçekten güzel bilgiler, teşekkürler.

ama ben office yüklerken hata veriyor, önce hack mi yapmak gerek ?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: vindobona

gerçekten güzel bilgiler, teşekkürler.

ama ben office yüklerken hata veriyor, önce hack mi yapmak gerek ?

evet ilk başta hackleyin daha sonra sorunsuz yüklenecektir...
  • Hımm @alohaman,güzel ve faydalı bir paylaşım olmuş,Ancak burayı da diğer yerler gibi gereksiz soru ve mesajlarla doldurmayalım.Başlığa Sadece paylaşım alanı falan yazsan faydası olur mu acaba?
  • Samsung i550 inceleme:

http://www.letsgomobile.org/tr/incelemesi/0081/samsung-i550/

Galiba inceleme Hollanda'da yapıldığı için Route66 dan bahsedilmemiş.
  • ben pmhe3 versiyonu yukledim nettende hellocarbideyi attım tele ama sadece beyaz ekran cıkıyor kullanamıyorum programı xplore 2 de yuklu ama hellocarbide olmadıgından rompacther de yukjlenmiyor bu yuzden hackleyemedim nasıl yapcaz..
  • arkadaşım elin kolun dert görmesin, uğraşmış hazırlamışsın. benim şarj problemi biraz farklı sanırım. sabah teli şarjdan alıyorum, gece 1-2 gibi bitiyor takıyorum. çok fazla konuşan, mp3 dinleyen, gps kullanan yada kurcalayan biride değilim çalışan-açık kalan herhangi bi proğramda yok kontrol ediyorum. acaba pilde yada telefonda bi sıkıntı-sorun olabilirmi ?

yada derin bi hoca bulup okutayım diye düşünüyorum, fikrin nedir kardeş yardımcı olabilirmisin ?
  • quote:

Orjinalden alıntı: maxelll

ben pmhe3 versiyonu yukledim nettende hellocarbideyi attım tele ama sadece beyaz ekran cıkıyor kullanamıyorum programı xplore 2 de yuklu ama hellocarbide olmadıgından rompacther de yukjlenmiyor bu yuzden hackleyemedim nasıl yapcaz..

http://r apidshare.com/files/165724257/samsung_hellocarbide.rar.html

bunu dene dostum bide
  • Kamera modunda zoom yaparken çıkan o korkunç sesi nasıl keseriz ya ?????
  • quote:

en işe yarayan bu teşekkürler
    ön kamerayı sonunda kullanabilecez

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Joe_Feyzullah -- 23 Kasım 2008; 0:35:37 >
  • sertifika sorununu çözmek için program yüklemeden yapılan bir yöntem de var.Sertifika sorunu veren dosyanın üstüne gelip seçenekler-bilgileri göstere giriyoruz oradan tarihine bakıyoruz.Tarih ve saat ayarlarından da o tarihi girdiğimizde sorun kalmıyor.Ama uğraşamam diyenlere programı öneririm.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mre2435 -- 23 Kasım 2008; 9:25:28 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: Joe_Feyzullah

quote:

en işe yarayan bu teşekkürler
    ön kamerayı sonunda kullanabilecez

vay be o kadar yazı yazdım bir o kod mu işe yarar çıktı :)

@maxell

hack için verdiğim dosyalar samsung için ordan deneme yapmanı tavsiye ederim.

@esparanze

telefona format atıp hafıza kartınada bilgisayarda format atıp hiç program kurmadan deneme yapmanı yavsiye ederim.

@summer40

telefonu sessize alıp kamerayı kullanırsan ses falan duymazsın.

@kazim.erdemli

garmin varsa telefonda başbelası emin ol.tamam güzel program ama işte bizim telde uyumsuz.ben o işlemi yaptım ve şarjım 3 gün gitti 12 saat giderken.

• alohaman@

Verdiğin bilgiler ve güzel paylaşımın için tesekkurler
  • Alohaman
    Herkese ayrı ayrı cevap vermişsin.
    Sağolasın.
    Peki rompatcher denen programla kamera zoom sesi kesme yapılabiliyor mu acaba??
  • Bu telefon sesini yükseltme işini yapsak bir sorun olur mu acaba?Aranızda daha önce deneyen var mı?
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.