Şimdi Ara

...::: Samsung U3 :::... Müziğe Renk Geldi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
250
Cevap
0
Favori
26.313
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: Cristobalinho

bende aldım ben vista kullanıyorum kopyalama yaparken arada sırada durup şarj oluomuş gibi gözüküo ama bunu xp'de yapmıo bu sorunu vsta için ayrı bi sürüm yüklemem gerekir mi samsungun destek sayfasıda samsun yp - u3qb / knt nin yazılımıda yok

senin mp3 ün modeli YP-U3QB yani sonundaki knt yok(kont'un ürünü olduğundan dolayı o knt harfleri).öyle arama yaparsan bulabilirsin.ayrıca sürücü yüklemene gerek yok.sen dosya transfer ederken o aslında şarj da ediyor.Yani o anormal bir durum değil.XP de de aynı şeyi yapıyor.kolay gelsin

quote:

Orjinalden alıntı: quicksand
    arkadslr ben sandsk exprs mi alsm bunu mu yoksa trekstor sd kart modelini mi?karar weremedm? bi yrdm edin...

bana kalırsa ses yönünden samsung daha iyi...Samsungun ses kalitesini şahsen çok beğeniyorum...

• quote:

Orjinalden alıntı: sungur 13

quote:

jumuu

sana birşey sorayım:
    ses kaydedici var sanırım u 3 te u2 wav formatında kayıt yapabiliyor ve her kayıt için ayrı dosya açıyor.(yani kayıtlar birbirine hiçbirşekilde karışmıyor)u3ün formatı nedir? ve ses kaydı nasıl?

u2 gibi ses kayıtları için farkı bir dosyası var.u3 ses formatı mp3.kendimce u2 ses kaydında daha iyi gibi geldi.
  • quote:

Orjinalden alıntı: sedat_ozturk2003

quote:

Orjinalden alıntı: jumuu

bende u2 vardı.bilgisayardan güvenle kaldır demedim mp3 kilitlendi ve bir daha açılmadı.bende istanbula servisine gönderdim.(bursada oturuyorum).17 gün sonra nihayet mp3 üm geldi.ama bir baktım u3 göndermişler.u2 yi yapamamışlar sanırım ellerindede yoktu galiba bana u3 yolladılar.bence u3 ses bakımından u2 biraz daha önde.güzel bir ekolayzır ve kulaklıkla mükemmel ses elde ettim.karizma ise yerınde.tek kötü tarafı güneşte ekranı göremiyorum.u2 de böyle bi sorun yoktu.teşekkürler samsung.

peki senin U2 de versiyon ne idi?güncelleme yapmışmıydın yani?çünkü önce de dediğim gibi samsungun 2.212 versiyonunda ses kalitesi çok çok iyi.kız arkadaşımın ipod u ile U2yi değiştirdik.açıkça söylemek gerekirse ipod un ses kalitesinden iyi.çünkü yüksek baslarda ses cızırtılı çıkıyor ipod ta...

tam olarak hatırlamıyorum ama yazdıgın versıyonla aynı olması lazım.ses kalitesi derken ben bass seslerini seviyorum.dns-e ayarı 1 de.bass güçlendirme 3 te dinliyorum.tiz sesleride olmasına rağmen basslar son seste (40) son derece doyuruyor beni.kulaklıgın kulagımda titrediğini hissediyorum.ki 2.ci kulaklıgım öbürü basstan patladı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jumuu -- 4 Kasım 2007; 18:56:17 >

• u3 hakkında yeni bilgiler=yp-u3 sanırım samsung un piyasaya aceleyle cıkardıgı model olmasından şüpheleniyorum.neden böyle bir kanıya vardım hemen söyleyim.sarkıları dinlerken sarkı sağlam oldugunu bildigim halde sarkı hızı arada bir değişiyor.yanı birden sarkı yavaslıyor sonra yeniden aynı hıza dönüyor.ki bu olay her dinlediğimde olmuyor aynı sarkıyı arasıra dinlediğimde oluyor.yine arasıra ekranda donuklaşma oluyor ki son oldugunda sarkıda çalmadı.ancak tus kilidini açtıgımda sarkı çaldı.ses konusunda ii olabilir ama yazılım olarak fazlasıyla acıgı var.acılen samsung bir güncel bir yazılım cıkarması gerekiyor.yp-u2 mi özledim taş gibi mp3 tü. he bide bendeki versiyon 1.10 tr yazıyor.bi üst versiyon varsa mümkünse link verebilirmisiniz?samsungplay.com da buldum bi versiyon ama oda 1.08.yokmu yaw üst versiyon?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jumuu -- 4 Kasım 2007; 19:08:13 >
  • merhabalar, bugün ben de u3 aldım. ilk kullandığımda içindeki yazılım 1.07 tr idi, ses kalitesi güzel tamam ama eski mp3 çalarım olan u1 in son fw li haline oranla tatmin etmiyordu. az önce fw güncelledim 1.10tr modelini yükledim, şimdi adama benzedi umarım yakında yeni fw çıkar ve daha da güzel ses vermeye başlar çünkü samsung un adetidir bu. ilk sürümlerde ses kalitesi güzel olmaz ama güncelledikçe olağanüstü bi hale gelir...
  • yaa arkadaşlar bu u3 ün led efekti varya, fw 1.10 ile sorun yaşıyomusunuz? yani ben güncellemeden önce "button" modundayken sorun yaşamıyordum ama şu son sürümde button moduna getirdiğimde sadece tuşlara dokunduğumda ışığı yanması gerekiyorken müzik çalarken yani ekran falan kararmışken 5sn de bir anlık olarak yanıp sönmeye devam ediyor. eski ericsson telefonlar gibi... sizde de aynı durum var mı?

bir de bu cihazda tiz sesler baya kısık sanırım, kendi kulaklığı ve philips she8500 de denedim, samsung u1 e oranla daha düşük kalıyor. ayrıca ses çıkış gücü daha yüksek olması gerekiyor sonuçta 20mw ama u1 de sesi sonuna kadar açamazdım, bunda açabiliyorum... ekolayzır ayarlarını kurcaladım ama bu cihazın yeni bi fw güncellemesine ihtiyacı var galiba
  • quote:

Orjinalden alıntı: Helcaraxe

yaa arkadaşlar bu u3 ün led efekti varya, fw 1.10 ile sorun yaşıyomusunuz? yani ben güncellemeden önce "button" modundayken sorun yaşamıyordum ama şu son sürümde button moduna getirdiğimde sadece tuşlara dokunduğumda ışığı yanması gerekiyorken müzik çalarken yani ekran falan kararmışken 5sn de bir anlık olarak yanıp sönmeye devam ediyor. eski ericsson telefonlar gibi... sizde de aynı durum var mı?

bir de bu cihazda tiz sesler baya kısık sanırım, kendi kulaklığı ve philips she8500 de denedim, samsung u1 e oranla daha düşük kalıyor. ayrıca ses çıkış gücü daha yüksek olması gerekiyor sonuçta 20mw ama u1 de sesi sonuna kadar açamazdım, bunda açabiliyorum... ekolayzır ayarlarını kurcaladım ama bu cihazın yeni bi fw güncellemesine ihtiyacı var galiba

o bende de oluyo sorun oldugunu sanmıyorum.benımki siyah öyle olması ii cünkü odamda muzik dinlerken 5 sanıyede bir yanmasından dolayı nerde bu diye kendime sormuyorum. ses olayına gelince ses kısma özelliği var bunda.cocuklar dinlerken kulaklara zarar vermesı diye 20 den yukarı çıkmıyor. belki o açıktır. ondan dolayı ses az gelmiş olabilir.ayarlar-sistem-ses limiti-açık yada kapalı.

• arkadaslar ben klasor klasor album atiyorum fakat attiklarimin en az birini gormuor..albumun adi fln var icine giriorm sadece favourite.spl diye bir sey var.calma modunda ikende sarkilarin ismi degisik sekillerde gozukuo acmiyor atlaya atlaya geciyor. ..nden acaba bi fikri olan varmi?
  • kardeşim albümleri klasör olarak "music" klasörünün içine atıyorsan problemi anlamadım ama değilse bir dene music klasörüne at bakalım belki o zaman klasörleri görebilirsin...
  • music klasorunu atmasam diger sarkilarida gormezdi...
  • 2 tane almayı düşünüyorum ama çok kararsız kaldım yorumları okuyunca. 5 saniyede bir ışık yanması, dosyaları görmemesi, şarkıların ara sıra yavaşlaması, sesin bazılarına göre az bazılarına göre iyi olması, gibi yorumlardan ürktüm biraz. bugün hepsiburada'da indirimin son günü arkadaşlar, ne diyorsunuz, almalı mıyım, almamalı mıyım 2 tane?

Bir de bir şey sorayım, birini beyaz almayı düşünüyorum. Acaba ekranının değişik renk ışıkları var mı? Resmin de siyah görünüyor, acaba daha açık renkler, beyaz falan oluyor mu led ışığı?

Ha bi de şu aklıma geldi, flash bellek olarak da kullanılıyor di mi? Kullanılıyor gibi görünüyor ama.

Aklıma gelenler bitmiyor yazdıkça :) Son olarak, şarjı beni yarı yolda bırakır mı? Açıklamasında olduğu gibi 15 saat sürer mi şarjının bitmesi?

Teşekkürler.
  • quote:

Orjinalden alıntı: xxxlander

2 tane almayı düşünüyorum ama çok kararsız kaldım yorumları okuyunca. 5 saniyede bir ışık yanması, dosyaları görmemesi, şarkıların ara sıra yavaşlaması, sesin bazılarına göre az bazılarına göre iyi olması, gibi yorumlardan ürktüm biraz. bugün hepsiburada'da indirimin son günü arkadaşlar, ne diyorsunuz, almalı mıyım, almamalı mıyım 2 tane?

Bir de bir şey sorayım, birini beyaz almayı düşünüyorum. Acaba ekranının değişik renk ışıkları var mı? Resmin de siyah görünüyor, acaba daha açık renkler, beyaz falan oluyor mu led ışığı?

Ha bi de şu aklıma geldi, flash bellek olarak da kullanılıyor di mi? Kullanılıyor gibi görünüyor ama.

Aklıma gelenler bitmiyor yazdıkça :) Son olarak, şarjı beni yarı yolda bırakır mı? Açıklamasında olduğu gibi 15 saat sürer mi şarjının bitmesi?

Teşekkürler.

Arkadaşım öncelikle 5 saniyede ışık yanması senin için problem olmaz sanırım zaten şarjının daha az gitmemesi için led ışığı kapalı tutmalısın ve bu 5 saniye de ışık yanma olayı sadece led ışık ayarlarında "button" şeçeneğinde oluyor belki ilerleyen versiyonlarında bu özelliği kaldırabilirler bilemiyorum.

Dosyaların görünmemesi olayını anlamadım açıkçası, cihazın üretimden kaynaklanan bir sorunu galiba. Alacağın üründe illa sendede bu sorun olacak kaydı yok zaten bu korkular olursa hiç bir ürün alamazsın hayatta demi :)

Ses benim için yeterli ancak senin için yeterli olup olmadığı dinleyip görmeden kesinlikle anlayamazsın eğer çok çok yüksek seslerde dinlemeye alışmış biri isen belki az gelebilir ancak kulak sağlığını düşünüyor ses "aşırı" yüksek olmasın diyorsan bence ses yeteeeer artar bile... Kimine göre yeterli kimine göre yetersiz yorumlanmış ancak dinlediğin mp3 parçanın kalitesininde önem arz ettiğini unutmamalısın ses kalitesi iyi olan parçalarda son seste pek dinlemiyorum %70-80 ses aralığında dinliyorum buda hayli yetiyor... Eğer ses kulağına yeterli gelmese bile kaliteli bir kulaklıkla bunu halledebilirsin ama kendi kulaklıkları fazlasıyla yeterli gelecektir.

Ekranın ışık rengi standart, bütün modellerinde aynı mavi renkte. Bence siyah renk dışında bir renk tercih etmesen iyi edersin ekranın rengi siyah renk haricinde güzel görüneceğini hiç sanmıyorum siyah renkte mavi ışıklı ekranı daha dikkat çekici ve hoş olmuş. Kulaklık girişindeki ışık de mavi renkte ve değişmiyor isteğe göre kapalı, hep açık, tuşlara bastığında çalışan ve rasgele yanma seçenekleri mevcut.

Flash bellek olarak gayet kolay bir şekilde kullanılabiliyor usb kablo derdi yok sustalı şeklinde usb girişi çıkıyor ve de pc ye taktığında direkt olarak usb depolama aygıtı olarak görüyor yanında gelen cd deki programını kurmana gerek bile kalmadan ister bellek olarak kullan ister mp3 çalar... Zaten mp3 parçalarını cihazın belleğindeki "music" klasörüne ayrı ayrı kalsörler halinde atabiliyorsun zevkine göre mp3 dinleme kolaylığı yaşıyorsun.

Şarjının 15 saat süreceğine pek inanmıyorum ürün açıklamasını okudum zaten 15 saat şarj için 128 kbpsde, 20 ses şiddetinde ve normal ses seçeneğinde olabileceği yazıyor o yüzden şarjının 15 saat gitmeyeceği apaçık ortada çünkü mp3 leri zaten 40 sayılı seste 20 de dinlemeyeceğin kesin 30 veya 34 de dinlediğini düşünürsek birde kbps olayıda varki belli olmuyor bazısı 192 kbps yada daha fazlası olabiliyor. Ama bu halde bile şarjının yeterli olacağından emin olabilirsin. Şarj dolma süresi yaklaşık 1,5 saat kadar sürüyor, şarj dolduğunda ekranında "full battery" uyarısı beliriyor eğer istersen sadece usb den şarj etmeyedebilirsin küçük bir piriz aparatı satın alırsan direkt olarak elektrik pirizindende şarj edebiliyorsun ve zor zamanlarında seni yarı yolda bırakmıyor.

Son olarak kullanım kolaylığı hakkında ufak bilgiler vereyim;

1) Uyku modu mevcut yatmadan önce uyuya kalıp sabaha kadar boş yere çalışmaması için uyku modundan zaman belirliyorsun ve o zaman geldiğinde cihaz kendini kapatıyor. Epey işini görecektir çünkü farkında olmadan uyuyakaldığında palyerin boş yere saatlerce çalışmıyor.

2) Kullanıcı tuşu ile en çok kullanacağın özelliğini bu tuşa ekleyerek kullanım kolaylığı sağlıyor. Bu tuşa parça tekrar modunu ayarladığında tek tuşla parçanın tekrar çalmasını yada karışık, düz şekilde çalmasını sağlıyorsun. İstersen kullanıcı tuşuna ses biçimlerini ayarlayabilirsin tek tuşla istediğin ses biçiminde mp3 parçalarını rahatça dinlersin.

3) Mp3 ses formatında 32, 64 yada 128 kbps şeklinde tercihine göre ses kaydı yapabiliyor olması ses kayıt için işini kolaylaştırıyor hem daha az yer kaplıyor kayıtlar, hemde ses kalitesi normal kalitede kesinlikle vasat değil. Mono şeklinde kayıt etmese harikulâde bir kayıt olacak cinsten ancak kayıtların boyutu küçük olsun diye stereo kayıt kullanılmamış. Ses kayıt için ayrı bir tuş var cihazda, tek tuş ile direkt kayda başlaman büyük kolaylık sağlıyor.

4) Otomatik güç kapanma ve görüntü kapama seçenekleri şarjının uzun gitmesi için iyi bir özellik. Otomatik güç kapanma modunu istediğin zamana ayarlıyorsun playerdeki en son parça bittiğinde yada playeri durdurduğunda ayarlamış olduğun süre sonunda cihaz kendini tamamen kapatıyor... Görüntü kapama modunda ise ekran, ayarladığın bir süre sonunda kendini tamamen kapatıyor.

5) Türkçe menü ve parça isimlerinde türkçe karakter desteklemesi büyük bir kolaylık...

6) Samsung web adresinden playerini güncelleyebiliyorsun.

Umarım sana ve bu ürünü almayı düşünen tüm arkadaşlara yardımcı olabilmişimdir... Saygılarımla...

• Dostum "borcumuz ne kadar?" diyesim geldi. :) Çok çok sağol, üşenmeyip bu kadar uzun ve dataylı bir yazı yazarak bana yardımcı olduğun için.

Sanırım alacağım ama bir tane alacağım.

Çünkü iki tane aynı renkte almak istemiyordum. Biri beyaz olsun diyordum ama hoş olmuyor demişsin. sanki beyaz alırsam mavi ekran ışığı kötü durmaz gibi geliyor? :(

Bir de youtube da falan izlediğim videolarda ekran ışığı siyahtı. Aynı şeyden bahsediyoruz değil mi? Yani şu üstte yanıp sönen ışığı söylemiyorum. Ekranın rengi..
  • @xxxlander

bende daha yeni aldım, yukarda yazmıştım. ilk başta hepsiburada dan alıyım dedim, süper hızlı gönderi yazıyodu ama ürün 2gün tedarik sürecinde bekledi. mesaj attım cevap gelmedi bende iptal ettim siparişi başka yerden aldım. zaten kampanya diye bişey yok, yani bakma sen hepsiburada ya, ben ilk aldığımda 92liraydı, sonra 93e çıktı şuan 92.80 sanırım.. fiyatlarında bi gariplik var yani. piyasa 90 liraya bulabiliyosun. düşün işte carrefour da 1gb 99lira, 2gb olanı ise 130lira. 12taksit yapılıyor bu fiyatlara...

ürüne gelince, tasarım olarak çok güzel ama yazılımında bariz bir sorun var. umarım bian önce düzeltilir. ilk aldığımda 1.07tr yazılımı yüklüydü, ışık ve sarkılarda atlama gibi sorunlar yoktu. dedim yazılım güncelliyim cihaz kendine gelsin çünkü samsungların ses kalitesi yazılımla beraber çok değişiyor. neysee, güncelledim yazılımı şuan aynı sorunları ben de yaşıyorum. ışığı tamamen kapatabilirsin bu pek sorun değil ama şarkılarda arada bir atlama yapması çileden çıkartıyor. bu gidişle eski sürüme dönücem ama cihazı formatlamak işime gelmiyor işte...

ses kalitesi konusunda göreceli bir kavram olduğu kesin, kimi insan bas seslere hastadır kimisi çok abartmadan orta düzeyde dinlemeyi tercih eder. benim zevkim basların normalin üzerinde ama çok abartı olmaması ve orta-tiz seslerin de müziğe renk katması. cihazın tüm EQ ayarlarını denedim, dnse falan ne varsa göz attım ama yok, sesler boğuk kalıyor. kime göre, neye göre dersen aynı kulaklıklarla eski mp3 çalarlarımla kıyasladığımı söyleyebilirim. yp-u2 nin sesi son versiyonlar çok deli bi hal almıştı, u1 de aynı şekilde. u1 in 3.150 sürümüyle sesi gerçekten çok canlıydı. şuan bu u3 ün sesi bana, u1 in ilk hallerinin biraz gelişmiş halini anımsatıyor. yani kendine gelmesi için fw çıkmasını bekliycez...

kesinlikle cihazı kötülemek gibi bir niyetim yok, nasıl olabilir ki yani U serisinin 3 üyesine de sahibim ama sadece fikir vermesi açısından söylüyorum bunları.

bildiğin gibi cihazın tuşları dokunmatik, çok güzel bir tasarım ve gündüz kullanımı çok estetik ama gece müzik dinlerken şarkı değişiminde falan sorun çıkartıyor. bir ikincisi, aynı parmakla bir tuşa 5-6 kere bastıktan sonra daha basamıyorsun, parmak ucunu diğer parmağınla silerek kaldığın yerden devam edebilirsin...

pil konusunda henüz tam performansına ulaşmadı benim cihaz, sonuçta li-po pillerin tam performansına 4-5 şarjdan sonra ulaşılıyor ama şuan için gayet memnunum. ekranı 15sn sonunda kapattırıyorum, çok iyi durumda.

• quote:

Orjinalden alıntı: xxxlander

Dostum "borcumuz ne kadar?" diyesim geldi. :) Çok çok sağol, üşenmeyip bu kadar uzun ve dataylı bir yazı yazarak bana yardımcı olduğun için.

Sanırım alacağım ama bir tane alacağım.

Çünkü iki tane aynı renkte almak istemiyordum. Biri beyaz olsun diyordum ama hoş olmuyor demişsin. sanki beyaz alırsam mavi ekran ışığı kötü durmaz gibi geliyor? :(

Bir de youtube da falan izlediğim videolarda ekran ışığı siyahtı. Aynı şeyden bahsediyoruz değil mi? Yani şu üstte yanıp sönen ışığı söylemiyorum. Ekranın rengi..

Sende sağol kardeşim yardımcı olabildiysem ne mutlu :)

Evet kardeş ekranın rengi, siyahın üzerinde mavi tonda yazı şeklinde you tube de gördüysen mp3 lerin yazıları mavi tonda... Sol tarafında yanıp sönen ışığı ayrı o tamamen mavi renkte. Şu bazı afilli çakmaklarda olur ya o tarzda bir şey. :) Ben pek kullanmasamda bazen karanlıkta öylesine açıp kapatabiliyorum. :))

Beyaz renkteki modeli iyi olur sanki demişin ancak inan ki cihaz kapalı halinde bile ekran sırıtır, siyah rengi kadar bütünlük ifade etmez. Yinede tercih senin eğer beyaz içine sindiyse beyaz alırsın illaki siyah renginde diretmenin anlamı yok. Senin gözüne hangisi güzel görünüyorsa onu tercih etmelisin. Eyvallah dostum sağlıcakla kal...

• renk konusunda şunu söylemeden edemiycem, ben siyah kullanıyorum ama eğer bi bayan olsaydım kesinlikle yeşil olanını alırdım açık renk bitane istiyorsan, yeşil olana da bi göz atabilirsin.
    ekran oled olduğu için aktif olmayan hücreler siyah, aktif olanlar mavi oluyor. yani cihaz tamamen kapandığında simsiyah olur ekranı, kullanırken de siyah zemin üzerine mavi yazı şeklinde...
  • Arkadaşlar her ikinize de çok teşekkürler. Ben bir tane almaya karar verdim siyahından. :)

Cihazı tamamen tanıdım, artık kullanmış gibiyim. Sağolun.. ;)

Şimdi de hepsiburada şüpheye düşürdü beni.. :D
  • ahahhaa, hepsiburada konusunda sadece pek bi avantajının olmadığını söylemek istedim. tabiiki alabilirsin, sonuçta güvenilir bi site ve eninde sonunda ürünü gönderecektir. bilemiyorum ben sanırım stokların tükendiği bi ana denk geldim çünkü bugüne kadar aynı siteden süper hızlı gönderi etiketli aldığım ürünler 2-3 saat içinde kargoya veriliyodu, ertesi gün de elimde oluyordu.

şimdiden güle güle kullanmanı dilerim ;)
  • Teşekkürler dostum, ben de şimdiye kadar çok ürün aldım hepsiburada'dan. Bazen beni de uyuz ettiler.. :) Şansımı deniyim, yarına kadar vermezlerse kargoya, kendileri kaybeder.. :)

Bu arada siz samsung türkiye temsilciliğinden falan değilsiniz di mi? :D

şaka yapıyorum.. ;)
  • samsung türkiyede çalışıyorum ben yaa, bu aralar işler kesat baktım bize yol görünüyo nette samsunga müşteri bakıyorum işte
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.