Şimdi Ara

SAMSUNG UE48H6470 ANA KONU (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
914
Cevap
24
Favori
95.621
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhabalar yakın bir zamanda tv almayı düşünüyorum. Heryerde 48h6470 in genişliği 91cm olarak yazıyor ama 48h6500 ün genişliği 107 cm olarak geçiyor. 48h6470 in genişliğini ölçüp yazabilicek biri var mı acaba_?
  • http://www.teknosa.com/urunler/119966937/samsung-ue48h6470-smart-fhd-3d-dvb-s-led-lcd-tv2-g

SAMSUNG UE48H6470 SMART FHD 3D DVB-S LED LCD TV+2 Gözlük, SAMSUNG HW-F450 SOUNDBAR EV SİNEMA SİSTEMİ

2.599 tl

270 tl de hediye çeki veriyor. alsam mı almasam mı karar veremedim
  • deserteagle50ae kullanıcısına yanıt
    Bu hediye çekinin alt sınırı var mı acaba?
  • Beyler bu tv nin dahili uydu alicisinin kart girisi var mi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: visibleghost

Beyler bu tv nin dahili uydu alicisinin kart girisi var mi?

Var evet.
  • quote:

Orijinalden alıntı: CheckVizoR

quote:

Orijinalden alıntı: visibleghost

Beyler bu tv nin dahili uydu alicisinin kart girisi var mi?

Var evet.

Tesekkur ederm.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba dostlar, ben de bir kaç gün önce bu TV'ye geçtim. Biraz elektronik ve kurcalama hastası olduğumdan TV ile ilgili baya bir araştırma yaptım.

TV aldığımda ilk yaptığım şey ilk kalibrasyonunu yapmak oluyor. Film hastası olduğumdan film izlemek için en iyi ayarları bulmaya çalışırım hemen.

Referans noktası olarak şuradaki ayarları yapıp daha sonra odadaki ışık oranına göre Parlaklık ve Arka ışık ayarlarımı kendime göre değiştirdim.

Film izleme için referans kalibrasyon linki:https://www.avforums.com/threads/samsung-h6400-ue55h6400-reviewers-recommended-best-settings.1876939/

Eğer kalibrasyon yapmak isterseniz kaynak videoları ve pdf'leri burada (ingilizce):http://www.avsforum.com/forum/139-display-calibration/948496-avs-hd-709-blu-ray-mp4-calibration.html

İyi seyirler!

Ek linkler:
    Alternatif kalibrasyon değerleri:http://www.whathifi.com/forum/tvs-and-projectors/ue48h6400-grayscale-settings
    Geniş yabancı kaynak ilgilenenler için:https://www.avforums.com/threads/samsung-ue-h6400-owners-thread-related-2014-6-series-tvs.1892808/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aresmar -- 10 Ekim 2014; 9:56:29 >

• quote:

Orijinalden alıntı: adanasporlu

quote:

Orijinalden alıntı: CheckVizoR

Arkadaşlar ben harici harddiski taktığım zaman televizyonda donma oluyor ve reset atıyor kendi kendine. Sebebi nedir acaba? Bir ara virus bulaşmıştı hardiske ama temizlemiştim. Acaba biçimlendirsem tekrar yüklesem filmleri düzelir mi ?

bendede oluyo reset atma sebebini bilmiyorum

Harddiski ek güç bağlantı kablosuyla takın öyle bir kablo yoksa eğer harddisk için yüksek voltaj veren usb portuna bağlayın her yuvanın özelliği değişik çünkü.
  • Televizyonun en güncel yazılımı şu anda 2116.1'dir

Şu adresten indirip kurabilirsiniz:http://www.samsung.com/tr/support/model/UE48H6470ASXTK

Bilgisayarınıza indirip sitede yazdığı gibi dosyayı USB ye açtıktan sonra TV ye takıp USB 'den güncellemenizi öneririm.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aresmar -- 10 Ekim 2014; 10:12:25 >
  • otomatik yükleme secili ise, tv bekleme modundayken 2117'yi de yükleyebilir (sitede 2116.1 bulunmasina ragmen).
  • quote:

Orijinalden alıntı: splater

otomatik yükleme secili ise, tv bekleme modundayken 2117'yi de yükleyebilir (sitede 2116.1 bulunmasina ragmen).

2117'yi yüklemeyin diye tavsiye ediliyor yabancı kaynaklarda. Biraz beklemekte fayda var. En azından sitede de görünmesini beklemek iyi olabilir.
  • Samsung ana sayfada da sordum, 2116.1 yukleyip, gri - koyu ekranlarda kumlanma ile karşılaşan var mı? 2117'de bu konuda iyileştirme olduğu da yazıyor yabancı kaynaklarda. Ben yüklemedim henüz.
  • splater S kullanıcısına yanıt
    Ben 2 gün önce yükledim ve denedim 1108 -> 2116.1'e geçiş yaptım ama bir sorunla karşılaşmadım. Arada büyük atlama yaptığımdan dolayı karşılaştırma yapmam sağlıklı olmayabilir önceki yamalarda bozdukları bir şeyleri düzeltmiş olabilirler.

İzleme zevkim tamamen sinema modundadır. Yani dinamik kontrast, motion düzeltme, kumlama engelleme gibi özelliklerini açmak benim için günah gibi bir şey :)
  • Arkadaslar merhabalar

Ben hollandada yasiyorum. Samsung ue48h6470 televizyonu aldim fakat turkce dili yok. internetten edindigim bilgilere gore bazi tuslara basip hotel modu aktif yapiliyor sonrasinda yine birkac tusa basarak servis moduna giriliyor. bu islem samsungun c serisi icin gecerli. ben servis moduna geciyorum fakat bu hotel modunu aktif yapamiyorum. hotel modu aktif olmadan servis modundaki local set aktif olmuyor, local set aktif olunca orada europe all secenegi secilecekmis. bana kesin sonuc verecek bir yonteminiz varmi. nasil dili turkcelestiririm.

bu arada ek bilgi vermek istiyorum. avrupada bu televizyonu kullananlar benim gibi showturk kanalini bulamiyorlardir. internette gordum birkac tane. manuel arama kisminda lnb secenekleri uygun yapildikdan sonra satelitten turksat 42e ve turksat31.3e secenekleri secilmelidir. showturku turksat 42e bulmuyor. turksat 31.3e deyken arama yaparak manuel olarak showturkun frekansi 11045h, 4800 girilmeli ve arama yapilmali. showturk gelecektir. turksat 42edeyken bu frekansi girerseniz kanal a cikiyor. simdi yapmamiz gereken turksat 42e aramasi yapmak. turksat yeni arama frekansi 12380v, 27500 girilecek ve network arama acik olacak sonrasinda tarama yapilacak. butun yeni kanallar otomatik gelecektir. sonrasinda kanal yeri degistirerek kendinize ozgu kanallari ayarlayabilirsiniz.
    herhangi bir sorunda bana yazin adim adim anlatabilirim.

bu arada avrupada yasayan ve bu televizyona sahip kardeslerimiz icin Samsung UE48H6470 12.10.2014 tarihli guncel kanal listesinide upload yaptim. bu dosyayi indirin ve usb ye kopyalayin.
    arama yapmak istemiyorsaniz yinede turksat 42e ve turksat 31.3e secili duruma getirin ve land kismina girerken sfre sorar. siz standart 0000 sifreyi tiklayin. digitaal kanaal duitsland analog kanaalda oturdugunuz ulkeyi secin. sonra kanaal instellingendan kanalenlijst overdr yazar oraya girin impoteren usb secin. kendisi otomatik kanal listesini alacaktir usb den. bu dedigim islemleri yapmadanda deneyin kanal listesi aktarmayi belki bu sekildede calisir.

http://www13.zippyshare.com/v/82429147/file.html

sorum icinde
    cevabinizi bekliyorum.saygilar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kaspersky_nl -- 12 Ekim 2014; 20:56:48 >

• kaspersky_nl K kullanıcısına yanıt
    Bahsettiğin dil değiştirme konusunda fikrim yok ancak bir uyarıda bulunmak isterim. Araştırdığım kadarıyla Servis menüsüne girme işi çok sakat yeni tv'lerde. Yanlış tek bir hareketinde ayarlarını bozabiliyorsun ve senden emin misin filan diye de sormuyor. Menüye girip atıyorum bir kez sağa tıklamanla geri döndüremeyeceğin bir işlem olabiliyor aman diyorum dikkatli ol çok iyi araştır. Çok yüklü miktarda paraya anakart değişimi bile isteyebilir Samsung. Servis menüsüne girdiğini anlayabiliyorlar çünkü. Ve servis menüsünden eski haline getirmekle uğraşmıyorlar bile.

Son sürüm firmware'i siteden indirip usb üzerinden kurmayı denedin mi? Dil seçenekleri belki artabilir?
  • 3 gun oldu tv yi alali. update yapmayi denedim ama son surumdeymis zaten. versiyonu 2117. samsung sitesinden baktim son versiyon orada 2116.1 olarak gorunuyor.
    arastirmalarim sonucu sunu ogrendim. butun samsung tv lerde turkce dili var. bu servis menusunde iki secenekten olusuyor. yani eu bilmem ne ve eu all. eu all secilince turkce dilide geliyor. ama diger secenek secildiginde turkce dili yok. bu avrupa samsung tvlerde o diger secenek secili. standart yani. benim gibi bu tvyi alanlar bu sorunu yasiyorlar. ben yinede her turlu riski goze aliyorum.
    bazi arkadaslar bu tvyi servis menusunden turkce dili yapmislar ve herhangi bir sorun ile karsilasmamislar. ama bizim kullandigimiz tv degil. samsungun c serisi.
    yinede herhangi bir sey ogrenirseniz turkcelestirme hakkinda ben buradayim.

selamlar
    Eğer ayarı servis menüsünde ise servis menüsüne girme işlemi youtube da filan var gördüm bugün. Ancak servis menüsüne girince yanlışlıkla Calibrate seçeneklerinden birine girerseniz tamamen tüm ayarları bozup tv yi kullanılmaz hale getirebilirsin. Ancak sağ sol ok tuşlarını kullanmadan yukarı aşağı ve menu tuşuna basarak sadece gezinerek sanırım menüye göz gezdirebilirsin. Ama cidden çok zorunlu değilsen tavsiye etmem TV yi bozan çok kişi var yanlışlıkla menülerde dolanırken. Hiç bir değeri değiştirmeden alt menüleri kurcalamadan tüm ekranların fotoğrafını çekmen senin için iyi bir yedek olacaktır.
  • dogru diyorsun aresman. bende gordum o videolari. servis menusunede soyle bi inceledim. o degistirelecek kismi buldum ama o yer degistirilmiyor. gumus renkli duruyor orasi. onu degistirmek icinde iste hotel modu aktif etmek lazimmis. o hotel modu bu tvde nasil aktif oluyor onu bilmiyorum. internette sadece c serisi hakkinda bilgi var. bizimki h serisi. bende onun icin kurcalamadim zaten. sadece orada bir yer var resetleme yeri. onu yaptim bi. tv ilk acildigindaki ekranlar geldi felan. tv den cok memnunum. ama yukardada anlattim bu tv showturku bulmuyor kanal a yi buluyor turksat 42e den. showturk frekansini turksat 31.3e den aratinca buluyor. bu neden oluyor onu anlamadim.
    bi tanede aslinda next mini hd kucuk uydu alicim var ama artik oda bir ise yaramaz.
    samsungun tek eksi yonu bence bu televizyonlarda pilli 3d gozluk kullanmasi. pil hemen bitiyor. lg pilsiz 3d gozluk veriyor tv nin yaninda 2 tane.
    Aktif 3D ile Pasif 3D de gözlükler farklı olur ikisinin birbirine avantajı ve dezavantajı var. Pasif 3D de gözlük polarize camlıdır pil filan yoktur ama 3D yayının kalitesi düşer. Aktif 3D de gözlük pillidir sıralı polarizasyon yapar bir bir göze bir diğerine ama çözünürlük düşmes daha net olur 3D.

Zevke göre fark ediyor tecrübe bazıları birini bazıları diğerini beğeniyor.
  • anladim ama pil cok cabuk bitiyor. dun iki tane yeni pil aldim 10 euro odedim. pil pahali burada. turkiyede kesin ucuzdur. devamli pil almak zorunda kalicam. bide bisey daha soracagim. bende normal pilsiz 3d gozlukler var. o dedigin pasif olanlardan. bu gozlukler bu tvde calismiyor. mesela youtubeden 3d biseye baktim. samsungun kendi mali calisiyor ama pilsiz olan 3d gozlukler calismiyor. ben simdi her zaman samsungun kendi malinimi kullanmak zorundayim. sonra pasif gozlukler icin herhangi bir ayar felan mi var. mesela playstationda 3d oyun var. ondada denedim ama pasif gozlukler calismiyor. ne yapmam gerekiyorki pasifleri bu tvde calistirabileyim.
  • 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.