Şimdi Ara

SAMSUNG UE48H6470 ANA KONU (16. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
914
Cevap
24
Favori
95.648
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

forumda bir yerde hotbird ayarlaması ile ilgili bilgiler buldum ama yapmama rağmen kanal bulamıyorum.
    güncel şekilde hotbird kanalları için hangi ayarları yapmalıyım?
  • bendeki tv hollandaca oldugundan turkceye cevirebildigim kadar anlatacagim.

1. tv kumandasindan menuye bas ve orada 3. bolume gir. bende zenders yaziyor. ses ayarlarinin bir alti oluyor sende.
    2. o bolumdeyken en altta kanal ayarlari yazar ona gir.
    3. simdi ulke, elle arama felan cikti. sen orada satelit sistemine gir.. sifre soracak sen dort tane sifir yap.
    4. simdi ilk siradakine gir. yani satelit secimine. orada hotbirdi ve turksati sec ve cik
    5. simdi orada lnb ayarlari var ona gir ve oradan ilk yerde turksat yaziyor. sen orada hotbird sec.
    6. simdi exita basip cik ve tekrar menuye bas.
    7. simdi kanal ayarlarina tekrar gelip oradan elle ayarlama yerine gir. bu dedigim ulke secmenin altinda yani 2 numarali yer.
    8. girdigin yerde turksat ve hotbirdi goruyorsun. hotbirde tikla ve aramaya gir.
    8. transporterin ustune tikla ve en asagiya git. orada yeni yaziyor. ona tikla ve su frekanslari gir. Frekans: 10834 Vertical (Dikey) Sembol Oranı: 27500
    9. netwerk aramayi acik yap ve aramayi baslat.
    kanallar otomatik gelecektir.

diseqc kullaniyorsan ve
    eger olmazsa o kanal ayarlari yerinden satellit ayarina gir ve oradanda diseqc ayarina gir. diseqc modunu ayarlamalisin. 1. 2. 3 vs diye yazar. hemen yan taraftada sinyal seviyesi var. hangi cikista sinyal tutarsa onu kaydedersin ve manuel arama kismindan tekrar verdigim frekanslari girerek arama yaptirabilirsin.

kusura bakma dilim dondugunce anlattim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kaspersky_nl -- 21 Ekim 2014; 21:31:53 >

• quote:

Orijinalden alıntı: kaspersky_nl

bendeki tv hollandaca oldugundan turkceye cevirebildigim kadar anlatacagim.

1. tv kumandasindan menuye bas ve orada 3. bolume gir. bende zenders yaziyor. ses ayarlarinin bir alti oluyor sende.
    2. o bolumdeyken en altta kanal ayarlari yazar ona gir.
    3. simdi ulke, elle arama felan cikti. sen orada satelit sistemine gir.. sifre soracak sen dort tane sifir yap.
    4. simdi ilk siradakine gir. yani satelit secimine. orada hotbirdi ve turksati sec ve cik
    5. simdi orada lnb ayarlari var ona gir ve oradan ilk yerde turksat yaziyor. sen orada hotbird sec.
    6. simdi exita basip cik ve tekrar menuye bas.
    7. simdi kanal ayarlarina tekrar gelip oradan elle ayarlama yerine gir. bu dedigim ulke secmenin altinda yani 2 numarali yer.
    8. girdigin yerde turksat ve hotbirdi goruyorsun. hotbirde tikla ve aramaya gir.
    8. transporterin ustune tikla ve en asagiya git. orada yeni yaziyor. ona tikla ve su frekanslari gir. Frekans: 10834 Vertical (Dikey) Sembol Oranı: 27500
    9. netwerk aramayi acik yap ve aramayi baslat.
    kanallar otomatik gelecektir.

diseqc kullaniyorsan ve
    eger olmazsa o kanal ayarlari yerinden satellit ayarina gir ve oradanda diseqc ayarina gir. diseqc modunu ayarlamalisin. 1. 2. 3 vs diye yazar. hemen yan taraftada sinyal seviyesi var. hangi cikista sinyal tutarsa onu kaydedersin ve manuel arama kismindan tekrar verdigim frekanslari girerek arama yaptirabilirsin.

kusura bakma dilim dondugunce anlattim.

hocam çok güzel anlattın ama başka bir şey mi var acaba :s
    merkezi sistem olduğu için çatıdan tek kablo geliyor
    televizyona tek kablo bağlı
    diseqc 1 turksat
    diseqc 2 hotbird için demişti adam.
    turksatta bir sıkıntı yaşamıyorum ama hot birdu kuramadım bir türlü. sinyal seviyesi bir türlü artmıyor :s

• quote:

Orijinalden alıntı: aresmar

Ben 2 gün önce yükledim ve denedim 1108 -> 2116.1'e geçiş yaptım ama bir sorunla karşılaşmadım. Arada büyük atlama yaptığımdan dolayı karşılaştırma yapmam sağlıklı olmayabilir önceki yamalarda bozdukları bir şeyleri düzeltmiş olabilirler.

İzleme zevkim tamamen sinema modundadır. Yani dinamik kontrast, motion düzeltme, kumlama engelleme gibi özelliklerini açmak benim için günah gibi bir şey :)

Motion plus kapalı mı kullanıyorsunuz daha doğrusu kapalı iken akıcı izleyebiliyormusunuz ? Motion Plus ayarlarında standart modda izlerken arada bir hafif ağırlaşma oluyor mu.Benim tv de oluyor.Düzleştir moduna alınca daha akıcı oluyor yağ gibi (soap opera efekti deniyor buna sanırım ve bende böyle izlemek istiyorum) fakat hızlı sahnelerde bozulmalar oluyor sizde de oluyor mu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi booming -- 22 Ekim 2014; 15:01:36 >

• Ben genelde bilgisayardan bağlı olarak film dizi vs izliyorum bütün efektlerim kapalıdır motion plus dan açıkçası hiç haz etmiyorum o yüzden ya kapalı ya da clear(temiz) seviyesi var onda kullanıyorum.

Soap Opera görünümü denen şey aslında pek de film vs izlerken tercih edilmez kötü doğal olmayan bir görüntü verir. Tv deki pembe dizilerin görüntüsü gibi oluyor diye soap opera denmiştir.
  • deserteagle50ae kullanıcısına yanıt
    Hediye çeki olayı nasıl oluyor ?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşalar h6470 ile h6410 arasında tasarımdan başka farklılık varmı ? Kullanan arkadaşlar evde philips 46pfl7007 kullanıyorum odam için bir tv almam gerekiyor philps smart olayında biraz sıkıntılı bu yüzden salona samsung alıp philips i odama almayı düşünüyorum ps4 ve bilgisayarı bağlayacağım sizce samsung u mu odama alayım ? Birde philips gerçekten neredeyse bir 4k kadar iyi görüntü veriyor görüntü olarak samsung yanına yanaşamaz..
  • Herkese iyi akşamlar , yaklaşık 10 gün önce aldım tv yi 2 gün sonra kumandası arızalandı .Kumandayı 2-3 dk kullanmadıktan sonra herhangi tuşa bastığınızda ortalama 5 saniye geç algılıyor.Bu durum her zaman yok ama genelde bu şekilde. Pillerini değiştirdim.Tv ye tekrar ve tekrar eşleştirme yaptım ancak durum düzelmedi.Servis geldi , yeni kumanda verdiler.1 gün sorunsuz kullandım tekrar aynı sorun ortaya çıktı.Soundbar vardı onu kapatıp kaldırıp denedim gene aynı gecikme oldu.Pil olarak duracell alkaline aldım.TV de sorun olmasından korkuyorum.Servis genelde bu sorun pilden oluyor dedi.Sizin kullandığınız piller nedir acaba ?.daha önce bu sorunu yaşayan arkadaşlar varsa nasıl çözüm bulduklarını paylaşsınlar lütfen.

Edit:Yazılımdan olabilirmi diye güncellemeleri kontrol ettim yeni güncelleme bulamadı ancak tv üzerindeki sürümü 1003 olarak gösteriyor.Samsung sitesinde 2119,5 yayınlanmış.İndiriyorum ancak dil ingilizce yazıyor türkçesini bulabilirmiyiz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Metrekare -- 22 Ekim 2014; 23:31:09 >

• quote:

Orijinalden alıntı: bonussimo

hocam çok güzel anlattın ama başka bir şey mi var acaba :s
    merkezi sistem olduğu için çatıdan tek kablo geliyor
    televizyona tek kablo bağlı
    diseqc 1 turksat
    diseqc 2 hotbird için demişti adam.
    turksatta bir sıkıntı yaşamıyorum ama hot birdu kuramadım bir türlü. sinyal seviyesi bir türlü artmıyor :s

o satelit secme kisminda hotbirdde secili olacak unutma.
    arama yaparkende hotbirdi secip arama yaptir. internete bi bak benim verdigim frekanslardan farkli otomatik arama frekanslarida var. bide onlari dene. bide bu arada hotbird ve turksat kullaniyosan mutlaka arada bir diseqc kutusu vardir. hotbird kanallarini otomatik arama frekanslarinda ararken disecq c ayarlarindan butun cikislari dene. ve bide kapali olarak dene. bende turksati diseqc kapali yapsam bile yinede buluyor kanallari. arama yaparkende network aramayi acik yapmayida unutma. bundan baska diyebilecegim antenin yonudur. yonu tam ayarli ise sorun yok demektir.
    eger eski uydu alicini denersen bi orada bi ayarlarina bir bak bakalim. hotbird icin diseqc hangi cikisi veriyor. ve bide kanallar cekiyormu onuda kontrol edebilirsin. denemek senin icin avantajdir.

kendine iyi bak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kaspersky_nl -- 22 Ekim 2014; 23:41:41 >

• quote:

Orijinalden alıntı: TheThoth

Herkese iyi akşamlar , yaklaşık 10 gün önce aldım tv yi 2 gün sonra kumandası arızalandı .Kumandayı 2-3 dk kullanmadıktan sonra herhangi tuşa bastığınızda ortalama 5 saniye geç algılıyor.Bu durum her zaman yok ama genelde bu şekilde. Pillerini değiştirdim.Tv ye tekrar ve tekrar eşleştirme yaptım ancak durum düzelmedi.Servis geldi , yeni kumanda verdiler.1 gün sorunsuz kullandım tekrar aynı sorun ortaya çıktı.Soundbar vardı onu kapatıp kaldırıp denedim gene aynı gecikme oldu.Pil olarak duracell alkaline aldım.TV de sorun olmasından korkuyorum.Servis genelde bu sorun pilden oluyor dedi.Sizin kullandığınız piller nedir acaba ?.daha önce bu sorunu yaşayan arkadaşlar varsa nasıl çözüm bulduklarını paylaşsınlar lütfen.

Edit:Yazılımdan olabilirmi diye güncellemeleri kontrol ettim yeni güncelleme bulamadı ancak tv üzerindeki sürümü 1003 olarak gösteriyor.Samsung sitesinde 2119,5 yayınlanmış.İndiriyorum ancak dil ingilizce yazıyor türkçesini bulabilirmiyiz?

arkadasim. tv nin arkasina bak. orada ue48h6470 yaziyor ve devaminda mesela bende SSXZG yaziyor.
    sendeki o uzatisi nedir onu bilemem. samsungun sitesine girdiginde kendi televizyonunun tamda kendi kodunu bul ve o dosyayi indir. tv ni update yapman lazim. dilin ingilizce yada turkce olmasi farketmez. butun diller yuklenir tv ne.
    ama ben kolay yontem istiyorum diyorsan tv internete bagli olmasi lazim. eger bagliysa menu tusuna bas ve en alta git. destek yaziyor orada. ona tiklarsan yazilim guncellemeye tikla. tv otomatik update yapacak.
    update bittikten sonra muhtemelen sorunun bitecek. bu arada pilinide duracell kullanmani oneririm tam bir performans icin.

ben sahsen turkiyede yasasam update yapmayi iki kere dusunurum. nedeni elektrik kesilmesi. tam guncellemenin ortasinda elektrik kesilirse muhtemelen tv servise gidecek. bas agrisi yani.
    sende update yaparken elektrigin kesilmeyeceginden emin oldugun bir zaman yap. mesela gece. :)

kendine iyi bak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kaspersky_nl -- 22 Ekim 2014; 23:58:41 >

• kaspersky_nl K kullanıcısına yanıt
    yorumuzun için teşekkürler Tv nin modeli48h6470 ASXTK son güncelleme sitede 2119. Ben menüden girdim güncelleştirmeye tıkladım en güncelleştirme yüklü dedi.Ancak yüklü sürüm 1003 olarak gözüküyor.yeni sürümü indirdim birazdan usb ile yükliycem
  • arkadaşlar yardım bekliyorum
    samsung 48h6470 ile lg 47LB670 arasında kaldım
    Hangisini tavsiye ederseniz

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: k-a-h-r-a-m-a-n

arkadaşlar yardım bekliyorum

arkadasim samsungu oneririm. lg samsunga yetisemedi daha. ic donanim olarak bakarsan samsungun bir adim onde oldugunu gorursun. 3dsi var interneti var uydu alicisida icinde. bu devirde daha fazla bisey beklememek lazim bir televizyondan. 10 sene sonra ne olur bilemem.
  • Arkadaşlar Günaydın dün gece media markt gece kuşundan 2.100 tl ye (indirim ler ile) lg 50lb670v aldım sizce iptal edip 2.500 tl ye samsung 48h6500 mü almalıyım ??

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: YavuzÇ.

Arkadaşlar Günaydın dün gece media markt gece kuşundan 2.100 tl ye (indirim ler ile) lg 50lb670v aldım sizce iptal edip 2.500 tl ye samsung 48h6500 mü almalıyım ??

Bence 400 TL fark vermene değmez.
  • SAMSUNG LED TV UE486470 GUNCELLEME (UPDATE) 28.10.2014 tarihli yeni guncelleme dosyasi:
    Versiyon : 2120

Arkadaslar tv nin yeni bir guncellemesi cikti. Versiyon numarasi 2120. Guncelleme yapmak isteyen arkadaslar en asagi 2gb buyuklugunde bir tane usb stick (usb hafiza) almalari lazim veya usb hafizaya gerek kalmadan Tvnin ilgili menusunden bir samsung hesabi alarak Tvnin ilgili menusunden guncelleme yapilabilir.

Eger usb hafiza ile update yapmak istiyorsaniz oncelikle yapmaniz gerekenler:

Tvnizin arkasina bakarak tam modelini ogreniniz. Mesela benimkinde UE48H6470SSXZG yaziyor. Sizde UE48H6470 den sonra baska bir uzanti yazabilir buna dikkat edin.
    Tvnizin model numarasini samsungun sitesine veya googleye yazin direk cikar. Guncelleme dosyasi 845 mb buyuk. Bilgisayariniza dosyayi indirin ve asagidaki adimlari takip edin.

1.Usb hafizayi bilgisayariniza takin ve fat32 olarak formatlayin. Iindirilen dosyanin ustune cift tiklayin ve dosyanin uzantisini usb stickin takili oldugu surucuyu gosterin. mesela bende bu F surucusu olarak gorunuyor.

2.Extract e basin ve islemin bitmesini bekleyin. Islem bittikten sonra usb hafizanin icini kontrol edin dosya atilmismi icine. Eger buda tamamsa 3. adima gecelim.

3.Usb hafizayi bilgisayardan cikartip tvnizin herhangi bir usb cikisina takin. (ben hdd yazan usb cikisini kullandim) usb hafizasi takilinca tvnin ekraninda hepsi, fotogtaf, video seklinde yazi cikar ve siz exit tusuna basin.

4.Tvnizin menu tusuna basin. En altta destek yaziyor ona girin ve guncelleme ekranina girin. Orada usb hafiza otomatik gorunecek ve siz evete basin. Guncelleme baslayacak ve 1-2 dakika surecek. islem bitince tv otomatik kapanip acilacak. Sonrasinda usb hafizayi tv den cikartin. islem bu sekilde cok basit.

Siz sormadan ben soyleyeyim. Hicbir sekilde kanallari veya ekran ses vs ayarlarinizi kaybetmiyorsunuz.

Dikkat etmeniz gereken hususlar sunlar.
    Guncelleme esnasinda hicbir sekilde tv nizi kapatmiyorsunuz veya usb hafizayi yerinden cikartmiyorsunuz. Yoksa tvnizi bozarsiniz ve bu garanti kapsami icinde yer almaz.

Benim sahsen tavsiyem televizyonunuzu usb ile degil tv nin menusunden guncelleme yapmaniz ve burada herhangi bir sorun yasarsaniz bu garanti kapsami icinde yeraliyor. Tv menusunden guncelleme yapmak icin bir samsung hesabi almaniz gerek. Tv nin ilgili menusunden kolayca samsung hesabi alabilirsiniz

(Guncelleme yapmak tvnizi daha aktif yapar, fabrika cikisli bazi menu hatalarini onarir ve daha yeni fonksiyonlar eklenir)

Iyi gunler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kaspersky_nl -- 6 Kasım 2014; 14:29:29 >

• quote:

Orijinalden alıntı: k-a-h-r-a-m-a-n

arkadaşlar yardım bekliyorum

Bende aynı sorunu yaşadım lg 50lb670 i aldım samsungda daha az evet ama sorun her iki tv de de var ve lg her hangi bir sorunda değişim vs. konusunda pek zorluk çıkartmıyor gibi samsung pek öyle değil bir marka oluşturmuş ve istisnai durumlar ile karşılaşan müşterilerini pekde önemsemiyor gibi hatta bu başlık altında inanılmaz bir hata olmasına rağmen tv değişim olmayacağını söylemişler sonuçl ne oldu bilemiyorum canlı gördüğümde lg daha güzel görüntü veriyordu ama samsung un smart özelliği gerçekten daha iyi bunlar en belirgin özellikler ben 50 inç i 2.100 tl ye aldım aynı fiyat olsa samsungu alırdım bu arada 6470 ile 6500 arasında tek fark var birinde çift tuner var birinde tek. İnşallah istediğin gibi bir tv alırısn kolay gelsin..

• aresmar kullanıcısına yanıt
    LG de karar kıldık bakalım şansımıza artık :)
  • SAMSUNG UE48H6470 kullanan arkadaslar tv yi tavsiye eder misiniz? Suan fiyatı 2.399 tl bu para verilir mi? Deneyimlerinizi paylasırmısınız?
  • Merhaba, Saat ve tarih ayarları sık sık resetleniyor ve yeniden ayarlama gerekiyor, saat ayar modu manual ya da otomatik farketmiyor.
    İkinci sorunum da( bazı kanallarda ) kanal aktif olmasına rağmen CI menüsü ekranda 6-7 saniye ekranda kalıyor.
    Güncelleme yapmak bu sorunları düzeltir mi, bilgisi olan arkadaşlardan paylaşmalarını rica ederim ,teşekkür ederim..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.