Şimdi Ara

Samsung'un sanal asistanı Bixby, Android Nougat'lı eski cihazlarda da çalışıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
508
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Samsung'un sanal asistanı Bixby, Android Nougat'lı eski cihazlarda da çalışıyor

Samsung kendi yapay zeka asistanı Bixby'yi şirketin en yeni amiral gemileri Galaxy S8 ve Galaxy S8+ ile birlikte tanıttı. Güney Koreli teknoloji devi ayrıca, yeni asistanın daha eski Samsung akıllı telefonların yanı sıra başka bir dizi cihaz üzerinde çalışacağını da açıkladı.

Samsung hangi akıllı telefonların Bixby'yi alacağından bahsetmedi, ancak resmi duyuru büyük ihtimalle Galaxy S8'in 21 Nisan'da satışa sunulmasıyla yapılacak. Bununla birlikte, XDA Developers forumundan takerhbk isimli üye Android Nougat'lı herhangi bir Samsung cihazının Bixby'yi çalıştırabildiğini ortaya çıkardı.

Kullanıcıların önce telefonlarına Samsung Galaxy S8 başlatıcıcısını (launcher) yüklemesi ve daha sonra Bixby apk dosyasını kurmaları gerekiyor. Bunun ardından Samsung'un sanal asistanını etkinleştirmeli ve telefonu yeniden başlatmalılar. Bixby'ye telefon ekranı sola kaydırılarak ulaşılabiliyor.

Samsung'un sanal asistanı Bixby, Android Nougat'lı eski cihazlarda da çalışıyor

Yöntem Galaxy S7 üzerinde çalıştı

Yukarıda bahsedilen yöntemin herkes için geçerli olmadığını belirtmek gerekir. Bazı kullanıcılar cihazı yeniden başladıktan sonra Bixby'ye herhangi bir sorun yaşamadan erişebildiklerini söylüyorlar. Bazıları ise sanal asistanın başlatıldıktan sonra sonra çöktüğünü iddia ediyor.

Samsung'un sanal asistanı Bixby, yakınlardaki restoranlara göz atabildiği gibi hatırlatıcı veya rezervasyonlar gibi kişisel bilgilere erişebiliyor. Ayrıca mesajları ve ilgi alanınıza yönelik haberleri de getirebiliyor.

Ayrıca Bkz.Apple yeni iPhone'lar için kendi grafik işlemcisini üretecek
    Dahası Bixby, üçüncü parti uygulamalara erişim yeteneğine sahip ve metin çevirmek, QR kodlarını okumak veya yer işaretlerini tanımak için artırılmış gerçeklik kullanıyor. Çevrimiçi alışveriş yapmak veya çeşitli görüntüleri analiz etmek ve nerede çekildiğini bulmak için de kullanılabilir.

Samsung ayrıca Bixby'nin herkese sorunsuz bir kullanıcı deneyimi sunarken, eksik bilgiyle komutları anlama kapasitesine sahip olacağını söyledi. Güney Koreli şirket Bixby'yi resmi olarak Galaxy S7 ve S7 edge gibi önceki Galaxy S amiral gemileri dahil olmak üzere diğer Samsung akıllı telefonlara getirmeyi düşünüyor. O zamana kadar bahsi geçen apk dosyası aracılığıyla sanal asistanın ne gibi özelliklere sahip olduğu görülebilir.

• note 4 güncelleme yok bildiğim kadarıyla, xda girip rom var mı bakalım olursa kurup deneriz, gerçi ne diyeceğim ki? anca küfür ederim ben :D

• Anca dalga geçmeye yarar sanal asistan birgün bir kişinin siri kullandığını görmedim . Bence sesli ortamda kullanma sorunu aşılırsa ise yarar hem sesi anlayacak hemde dudak okuyacak belki ozaman kullanımı artar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 7.0'lı note 5'imde çalışmadı malesef.

• Türkçe değil diye biliyorum? Öyle ise şu anda pek işimize yaramaz.

• Artık eski-yeni kavramı da değişmiş anlaşılan.

• quote:

Orijinalden alıntı: KaleyDeskop

note 4 güncelleme yok bildiğim kadarıyla, xda girip rom var mı bakalım olursa kurup deneriz, gerçi ne diyeceğim ki? anca küfür ederim ben :D

Note 4 Snapdragon versiyonu kullanıyorsan, 7.1.1 AOSP bazlı ROMlar var. Diğer Exynos versiyonu için 6.0.1 bazlı Note 7 portlar veya custom ROMlar var.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Ben çok aktif şekilde kullanıyorum. Özelliklede aramalarda.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Türkçe olmadığı sürece işimize yaramaz...

• Bixby sini yiyeyim çok lazım sanki sanal asistan. Sanırsın herşeyleri süper bi bixby eksik :D

• Siri'yi yapan ekip yapmış bunuda. Yalnız 2 dil çok az. En azından bi İspanyolca, Fransızca ve Almanca dil desteğiyle gelmeliydi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yıl sonuna kadar Türkçe dahil bir çok dil eklenecekmiş. Bekliyoruz.

• quote:

Orijinalden alıntı: Mersin uyducu

Anca dalga geçmeye yarar sanal asistan birgün bir kişinin siri kullandığını görmedim . Bence sesli ortamda kullanma sorunu aşılırsa ise yarar hem sesi anlayacak hemde dudak okuyacak belki ozaman kullanımı artar

Eğer haberlere iyi bakarsan görürsün günlük hayatta ne kadar faydalı olduğunu. Hatta geçen sevgili Mesut Çevik de dile getirdi. Engelli kardşimiz için SİRİ nin önemini anlatmış. Ne istersen hemen hemen yapıyor elin ayağın oluyor. Hiç telefonu açmadan spor yaparken şu bilgiyi aktar diyorum bana okuyor. Tabi bazıları küfür ve dalga geçmek olarak gördükleri için böylesi teknoloji nimetini idrak edemiyorlar. Sürç-ü lisan ettik ise affola.

• S7 edge te calisti

• S7 Edge ye kurdum sıkıntısız çalışıyor

• Yükledüm ama kayıt kısmını geçemedim.

• Note 4 indirdim ama dosya ayristirilamadi diyor yapabilen var mı ?

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.