Arkadaslar az once wave forumuna ekledigim mesaji genel olarak ta eklemek istedim. Cunku artik kesin karari verip bir kac gun icinde de almak istiyorum. Hakverirsiniz ki verilecek olan meblag ole yenir yutulur bisiy degil. En azindan benim gibi cuzzi maas alan insanlar icin:)
(Wave forumunda cevap veren arkadaslara cok tesekkurler)
Fiyatlari arasinda 200tl var. Sizce aralarindaki performans farkida aynimidir? Denilene gore GPU farklari bakimindan Wave daha ustun.
Aralarinda bulabildigim farklar:
Galaxy i9003 Androit 2.2 islemcisi 1Ghz Kamera cozunurlukleri ayni olmasina ragmen kamerasinin flashi yok Ekran boyutu 4.0"
Samsung Wave 2 Bada 1.2 islemcisi 1Ghz Ekran boyutu 3.7"
Bulabildigim farklar bunlar ancak kullanan arkadaslardan daha detayli bilgi alabilirsem cok iyi olacak.
Bilgilendirmeleriniz icin simdiden tesekkur ederim.
İyi haftasonlari
Serdar
SL de PowerVR SGX530 GPUsu var iken Wave2 de PowerVR SGX540 var. Aradaki performans farkı Wave 2 ana konusunda da söylediğim gibi azımsanamayacak kadar fazla. Wave 2 nin uygulamaları konusunda terettütteyseniz SamsungApps'ın sitesine girip uygulamalara bakabilirsiniz. İşinize yarayan her türlü uygulamayı rahatlıkla bulacağınızı düşünüyorum. Aklınızda soru varsa severek cevaplarım. İyi günler.
quote:
Orijinalden alıntı: mebrar
SL de PowerVR SGX530 GPUsu var iken Wave2 de PowerVR SGX540 var. Aradaki performans farkı Wave 2 ana konusunda da söylediğim gibi azımsanamayacak kadar fazla. Wave 2 nin uygulamaları konusunda terettütteyseniz SamsungApps'ın sitesine girip uygulamalara bakabilirsiniz. İşinize yarayan her türlü uygulamayı rahatlıkla bulacağınızı düşünüyorum. Aklınızda soru varsa severek cevaplarım. İyi günler.
Tesekkur ederim.
Forumda ole bir hava sezinledim ki sanki androit isletim sistemi ozgurlugu ifade ediyor digeri ise hicbirseymis gibi.
Bende su anda S5620 Monte var. Mesela onu da alirken dediler ki Navigasyon olayi yeni firmware ile cozulecek diye ama telefonu alali yillar oldu hala turkiyeye gelmis olan yeni bir firmware yok. anlatabiliyormuyum bilmiyorum ama o kadar para veripte tum ozelliklerinden faydalanamadiktan sonra bir anlami kalmaz diye dusunuyorum.
Bada konusunda cekincelerim var yok degil ama yeni guncellemesi kesin gelirmi yoksa yine Montede oldugu gibi yillarca beklermiyiz?
Birde belkide Galaxy S in de ovalligi ve iPhone gorunumu birazda beni ona ceken unsurlardan biri.
Bada 2.0 Kesin olarak gelecek. Araştırırsanız 2.0'ın bir tanıtım broşürü vardı ona ulaşabilirsiniz. Eylül'de çıkması bekleniyor.
wave2 ebony grey kullanıyorum.gayet memnunum.android li bir cihaz kullanmadım ancak şunuda söyliyebilirimki eğerki android kadar uygulaması daha çok olsaydı badanın şu anda ios u geçmişti...cihaz on numara kullanımı sistemin size verdiği tepkisi çok iyi.açınıp kapanma donma gibi bir sorunu yok.sadece program oyun yükledikten sonra sistemin o uygulamayı kendine monte edebilmesi için kapatıp açmak gerekli bunun dışında başka bir eksiği yok.bada 2 gelecek.bu kesin yaz aylarında gelmesini bekliyoruz.gelmiycek falan diyenlere inanma kesin gelecek .çünki kieste bir kaç temada uyumluk kısmında 1.2 veya daha sonrası diyor.eee 1.3 olmadığına göre kesin 2 geliyor demektir..artı 2ci versiyonda samsung kendi navigasyonunuda üretip kullanıma açacak.çünki videolarda navigasyon olayı var.uygulama azlığı var ancak güzel uygulamalarda var.zaten ne kadar yüklersen yükle hepsini kullanmıyorsun.işine geldimi kullanıyon kullanmadığını sil gitsin..2 ay olcak neredeyse alal ben cihazdan çok çok ama çok memnunum..herkesede tavsiye ederim..
Hoşuma gittiği için Galaxy i9003 derim
bu iki telefon arasında senin farkedeceğin en belirgin fark işletim sistemi. malzeme ve tasarım olarak ben wawe i beğeniyorum. ayrıca ekran amoled. galaxy de lcd ekran var. pil ömrü bakımından wawe galaxy i geçer. kameralar aynı ama wawe de flash var artı özellik. galaxy android olduğu için tercih edilebilir ama android takıntın yoksa uygulamayla pek işim olmaz diyosan wawe i almalısın.
bu iki telefon arasında senin farkedeceğin en belirgin fark işletim sistemi. malzeme ve tasarım olarak ben wawe i beğeniyorum. ayrıca ekran amoled. galaxy de lcd ekran var. pil ömrü bakımından wawe galaxy i geçer. kameralar aynı ama wawe de flash var artı özellik. galaxy android olduğu için tercih edilebilir ama android takıntın yoksa uygulamayla pek işim olmaz diyosan wawe i almalısın.
Öyle bir takıntım yok. İllaki android olsun uygulaması cok olsun diye ama benim endisem Badanin kendini gelistirememesi aslinda. Dedigim gibi Montede yasadiklarimi tekrar yasamak istemiyorum. Gerci Monte su ana kadar kullandigim en iyi telefon en ufak bir sorunlada karsilasmadim.
Peki android telefonlar icinde i9003'un yeri neresidir? Özellikle telefonu kullanan arkadaslar artilarini eksilerini yazarsa cok iyi olur. Tabiki gonul isterki HTC Desire HD almak ama o da cok tuzlu gelir bana simdilik:)
Birde bisiy dicem orada Amoled ekranli yazmissiniz ama sanirim Wave 2 de amoled degil ekran dimi?
4 aydir wave II kullaniyorum ve cok memnunum allah nazarlardan saklasin. bada sistemi cok iyi ancak apps muhabbetine önem veriyorsaniz biraz geride kaliyor android e göre ama forumlarda yazilanlara göre her gün yeni apps ler yükleniyormus. dokunmatigi parmak ucuyla bile sorunsuz calisio,video kalitesi muhtesem,video ve kamera da telefon kategorisine göre standartlarin üstüne(hd video). telefonun kasasi da cok hos duruo tamamen aluminyum dan olusuo plastik yok yani. tavsiye ederim..
quote:
Orijinalden alıntı: ra673 4 aydir wave II kullaniyorum ve cok memnunum allah nazarlardan saklasin. bada sistemi cok iyi ancak apps muhabbetine önem veriyorsaniz biraz geride kaliyor android e göre ama forumlarda yazilanlara göre her gün yeni apps ler yükleniyormus. dokunmatigi parmak ucuyla bile sorunsuz calisio,video kalitesi muhtesem,video ve kamera da telefon kategorisine göre standartlarin üstüne(hd video). telefonun kasasi da cok hos duruo tamamen aluminyum dan olusuo plastik yok yani. tavsiye ederim..
tabi sana katılmamak mümkün değil ben de wave2 kullanıcısı olarak birkaç şey eklim benim tespit ettiğim olumlu olumsuz özellikleri siralamak gerekirse + sı video cekimi mükemmel foto çekim vasat üstü ekran çok canlı müzik çalari fena değil -si bilmiyorum benim telefon da mi ama birden çok program açınca yeterli hafıza yok uyarısı veriyor ve widgetlri kaldırıyor yada açık olan uygulamayi kapatıyor 2.olaraktaa bazı sitelerde sayfa yuklenemyr diyor bu da can sıkıcı tabi.bunlar dışında ben nette çok dolaşıyorum ve aldığımdan beri 3-4 kez kapanma oldu netteken bunun da çözümü var midir yazilim kaynakli mi acaba bilen arkadaşlar yanıtlarınızi bekliyorum teşekkür eder hayırlı geceler dilerim.galaxy 9003 e gelince madem android takıntın yok wave2 tam sana göre
quote:
Orijinalden alıntı: posteriti
quote:
Orijinalden alıntı: globalmemo
Öyle bir takıntım yok. İllaki android olsun uygulaması cok olsun diye ama benim endisem Badanin kendini gelistirememesi aslinda. Dedigim gibi Montede yasadiklarimi tekrar yasamak istemiyorum. Gerci Monte su ana kadar kullandigim en iyi telefon en ufak bir sorunlada karsilasmadim.
Peki android telefonlar icinde i9003'un yeri neresidir? Özellikle telefonu kullanan arkadaslar artilarini eksilerini yazarsa cok iyi olur. Tabiki gonul isterki HTC Desire HD almak ama o da cok tuzlu gelir bana simdilik:)
Birde bisiy dicem orada Amoled ekranli yazmissiniz ama sanirim Wave 2 de amoled degil ekran dimi?
İlla android olsun takıntınız yoksa bence düşünmeden Wave 2 alın. Android telefonlar içerisinde i9003 unutulup gidecektir bundan emin olabilirsiniz. Unutulmasının sebebi ise Samsung'un yazılım desteksizliği ve i9003 ün i9000 ile i9100 arasındaki ara model olması. Bu durumda doğal olarak pek satmayan bir modelin yazılımcılar tarafından pek custom rom vs. çıkarmayacağını da düşünmenizi isterim. Wave 2 nin ekranı i9003 gibi Super Clear LCD'dir. Sorularınızı severek cevaplamaya devam edebilirim. İyi günler
quote:
Orijinalden alıntı: 01halil
quote:
Orijinalden alıntı: ra673 4 aydir wave II kullaniyorum ve cok memnunum allah nazarlardan saklasin. bada sistemi cok iyi ancak apps muhabbetine önem veriyorsaniz biraz geride kaliyor android e göre ama forumlarda yazilanlara göre her gün yeni apps ler yükleniyormus. dokunmatigi parmak ucuyla bile sorunsuz calisio,video kalitesi muhtesem,video ve kamera da telefon kategorisine göre standartlarin üstüne(hd video). telefonun kasasi da cok hos duruo tamamen aluminyum dan olusuo plastik yok yani. tavsiye ederim..
tabi sana katılmamak mümkün değil ben de wave2 kullanıcısı olarak birkaç şey eklim benim tespit ettiğim olumlu olumsuz özellikleri siralamak gerekirse + sı video cekimi mükemmel foto çekim vasat üstü ekran çok canlı müzik çalari fena değil -si bilmiyorum benim telefon da mi ama birden çok program açınca yeterli hafıza yok uyarısı veriyor ve widgetlri kaldırıyor yada açık olan uygulamayi kapatıyor 2.olaraktaa bazı sitelerde sayfa yuklenemyr diyor bu da can sıkıcı tabi.bunlar dışında ben nette çok dolaşıyorum ve aldığımdan beri 3-4 kez kapanma oldu netteken bunun da çözümü var midir yazilim kaynakli mi acaba bilen arkadaşlar yanıtlarınızi bekliyorum teşekkür eder hayırlı geceler dilerim.galaxy 9003 e gelince madem android takıntın yok wave2 tam sana göre
@01halil hocam bende bu sıraladığınız problemlerin hiçbiri olmadı. yeterli kaynak yok hatası için tek çözüm yolu telefonu günde 1-2 kez kapatıp 1dk. bekleyip sonra geri açmaktır. Nette bende de telefonu ilk aldığımda kapanmalar oluyordu ama sonradan anladım ki elimin ucu ile sağ alttaki kapatma tuşuna yavaşça dokunduğum için kapanıyormuş
quote:
Orijinalden alıntı: mebrar
quote:
Orijinalden alıntı: 01halil
quote:
@01halil hocam bende bu sıraladığınız problemlerin hiçbiri olmadı. yeterli kaynak yok hatası için tek çözüm yolu telefonu günde 1-2 kez kapatıp 1dk. bekleyip sonra geri açmaktır. Nette bende de telefonu ilk aldığımda kapanmalar oluyordu ama sonradan anladım ki elimin ucu ile sağ alttaki kapatma tuşuna yavaşça dokunduğum için kapanıyormuş
eyv. anlaşılmıştir ne yapalım kapatıp açacağız arada kapanma derken yalnız sayfanın değil telefonun tumden kapanıp açılması umarım bu büyük bir sorun değildir
bende bu konuda çok düşündüm ve tercihimi wave 2 den yana kullandım. anladığım kadarıyla android daha tam oturmadı.uğraşmak istemedim ve bada lı oldum. badaaaaaaa
quote:
Orijinalden alıntı: posteriti
quote:
Orijinalden alıntı: globalmemo
badayı geliştirmek için samsung bişeyler yapmaya çalışıyor. ama piyasada android ve ios un rekabeti arasında badanın pek bişr ilerleme kaydedeceğini düşünümüyorum. artık insanlar android e geçiyor ayavaş yavaş. firmalar da her bütçeye uygun android telefon üretmeye başladı artık heryerde android görebiliriz ilerde. i9003 samsung galaxy s in bazı özelliklerinin kırpılmış hali. örneğin ekran galaxy s de amoled. ama bu telefonun ki lcd. dolayısıyla galaxy s e göre daha ucuz. ama diğer android telefonlara göre üstün özellikleri olduğu için üst sınıfta kalıyor diyebiliriz. wave 2 de amoled ekran var.
Samsung badanın arkasında duracaktır. Badalı telefonları da muadillerine göre hesaplı fiyattan satıyor.
wave II de SUPER CLEAR LCD ekran var. AMOLED wave I de idi. üretim karsilanamadigi icin wave II samsung amoled kadar iyi bir ekran gelistirdi. okuduklarima binaen söylüyorum
bende birkaç gün önce wave 2 aldım. illa android olmasına gerek yok diyosan doğru tercih wave 2
sevgili arkadaşlar bende bu iki telefon arasında kararsız kıldım öncelikle bir sorum var bu telefonu alıpta mobil tv seyreden varmı? ben kaçtane satıcıya sordum kimisi mobil tv var diyor kimide yok diyor ben anlamadım bu işten ya vardır yada yoktur bunu satanlarda tam özelliklerini bilmiyorlar birde samsung tv si olanlar bu cihazdan kablosuz görüntü aktarıbiliyormuş öylemi bana bu cihazı olan ve kullanan arkadaş varsa yazabilirmi teşekkür ederim
2 Aydır Wave 2 (GT-S 8530) Kullanıcısı olarak, iyiki de bu telefonu almışım diyorum. Artıları çok fazla, işletim sistemi çok hızlı çalışıyor, kesinlikle hiç bir aksama ve yavaşlama yaşamıyorum.
Eksileri ise, Programlarla çok uğraşan birisi olarak, Bada'nın yeni çıkan bir OS olmasından dolayı, bir Symbiancı olarak bana çok yalın geliyor. Aklıma gelen ilk örnek, flash player olmamasından dolayı internetten flash gerektiren videoları izlemek olanaksız.
SamsungApps'de çok gereksiz uygulamalar var, gerekli olan uygulamalar da ücretli. GPS'e gelince çok sıkıntılı. Telefonu aldım yaklaşık 1 hafta GPS'in konum bulma sorunu ile uğraştım. Daha sonra telefon veri tabanı kodlarını buldum ve ayarladım sorunu o şekilde çözdüm.
Bir diğer söyleyeceğim ise, eğer ki bu telefonu kullanmak istiyorsanız arkadaşlar internet paketiniz olmadan kullanmanız çok zor. Maillerimi sürekli takip edebiliyorum, Facebook ve benzeri sosyal paylaşım sitelerini çok rahat takip edebiliyorum.