Şimdi Ara

***Sanalpazar Alacaklılar Kulübü*** (14. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.229
Cevap
69
Favori
138.643
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • hocam senin adın ödeme yapılacaklarda yazdı mı?
  • bugun ödemeler yapıldı bir kısma diye açıklama yapılmıştı. onlardan alan olmadımı
  • ScriptKidie kullanıcısına yanıt
    valla benim adım yazmıyor hiç bir yerde. Ödeme de yapılmadı. Havale olmayacağı için. Bilmiyorum artık cumaya kadar yansıması lazım karta.
  • boramat kullanıcısına yanıt
    bankayı defalarca aradım hiç bir geri ödeme yok diyor.
  • trumpet kullanıcısına yanıt
    Ustam benimde dün paramı iade etmişlerdi ama cüzdana para vs yüklemediler. Size neden yüklediler acaba ?
  • heyy yavrum heyy millet parasını almış da cüzdanındaki puanların peşinde
  • anladım hocam. benim kartımda provizyondaydı baktım şimdi düşmüş normal dönem içi hareketlere yansımış tutar.
  • ScriptKidie kullanıcısına yanıt
    nasıl yani sizin ödemeniz onaylandı mı ürünü satın almanız onaylandı mı?

Benim ürün satın alımım reddedildi paramı iade etmiyorlar. Sizin ödeme dönem içine yansıdıysa bu ay sonu extresinde o ödemeyi yapmanız gerekiyor. Peki ürünü aldınız mı ki?
  • Benimki artik provizyonda değil bu ne ya simdi extreye yansiyacak

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Parasini alanların hepsi ufak meblalar...
    Yani 1000 tl alacağı olan 1 kişiyi memnun edeceğime 100 tl alacağı olan 10 kişiyi memnun ederim diyorlar.

Başıma ağrılar girdi bunun yüzünden. Durduk yere paramizdan malimizdan olduk. Alicilarin isi daha aydınlık gibi geliyor bana. Ama 1000 tl üzeri alacaklı satıcılar bekle babam bekle. Yazıklar olsun zehir zikkim olsun.
  • Bu arada bu listeler hiç bitmeyecek arkadaşlar. Çünkü ufak alışverişler hala oluyor. Site açık. Bunlar devamlı para toplayıp ufak meblalari oducek gerisi yalan olacak..
  • gitaradam G kullanıcısına yanıt
    Haklısın üstadım. Belki bizim başımıza gelse böyle birşey ne deriz bilemeyiz. Anlamak lazım karşı tarafı. Olumlular yatırıyorlar. Anlayışla karşıladıkca onlarda sizi anlayacaktır merak etmeyin.
  • Hayır hocam ben manuel kendim iptal etmiştim bu sabah. Provizyonda idi şimdi ekstreye yansıdı işte. Aynen öyle ödemem gerekecek almadığım ürünün parasını

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ChargeBack nasıl çalışır?
    CB kuralları visa, mastercard, amex vs gibi firmaların prosedürlerinde açık ve net bir şekilde belirtilmiştir.

Senaryo şu şekilde işler.

Müşteri uzaktan alış veriş yapar. Kredi kartından ödemesini başarılı bir şekilde gerçekleştirir. Ödeme gerçekleştikten sonra satıcının yükümlükleri sitesinde belirttiği özellikteki ürünün bire bir aynısını KARGO ile müşteriye göndermektir.

Eğer ürün müşterinin eline ulaşmazsa, müşteri CB talebinde bulunur. Bu durumda banka satıcıya şunu sorar. Bana yapılan alışverişin kargo bilgilerini göster.
    Eğer satıcı kargo yapmışsa ve müşteri de imzasını atıp teslim almışsa konu satıcı lehine kapanır. Alışveriş banka nezdinde düzgün bir şekilde tamamlanmıştır. Ürünün hasarlı, ayıplı, sitede gösterildiği gibi olmaması, farklı ürün olması vs gibi şeyler bankayı ilgilendirmez. Alıcı ile satıcı arasındaki bir durumdur ve çözüm yolları farklıdır.

Tam tersi durumda, satıcı ürünü kargolanıp teslim alındığına dair bir belge gösteremiyorsa banka CB kurallarını yerine getirir ve müşteriye alış veriş tutarının tamamını kartına iade eder. Satıcının en büyük yükümlülüğü kargonun MÜŞTERİYE ulaşmasıdır. MÜŞTERİYE ulaşana kadar satıcının sorumluluğundadır.

Eğer kargo firması ürünü başka birisine teslim etti diyelim. Müşteri yine CB talebinde bulunabilir ve talebi lehine sonuçlanır.

Şimdi SP den ALIM yapan arkadaşlar. Elinize ürün ulaşmadığı taktirde her zaman CB talebinde bulunabilirsiniz.
    CB talepleri çok hızlı bir şekilde incelenir ve sonuçlandırılır. Yapmanız gereken tek şey şubenize bir dilekçe ile başvurmaktır. CB nin lehinize sonuçlanması durumunda iade süreci başlar. Bu süreç bankadan bankaya değişmektedir.

Örneğin.

Donanım Haber Bankası, Patagonya şubesi,

xxxx numaralı kartımla 1.1.2016 da bilmemne.com dan yapmış olduğum alış verişte satıcı ürünü göndermemiştir.
    Kartımdan çekilen bilmem kaç TL nin iadesini rica ediyorum.

İmza
    Hasan Hüseyin

• Bu arada başımdan geçen bir örneği paylaşmak istiyorum. Bankaların CB yi ne kadar ciddiye aldıklarını göstermek adına.

Kredi kartı olmayan bir arkadaşım benden kredi kartımla sinema bileti almamı istedi. Ben de bileti aldım, arkadaşım ücretini bana verdi.

Daha sonra ekstre geldiğinde bilmem ne eğlence hizmetleri a.ş adı altında bir harcama gördüm. O tarihte böyle bir firmadan bu tutarda bir alış veriş yaptığımı hatırlamıyorum diye CB talebinde bulundum ve tutar kartıma iade edildi.

Aylar sonra bilet aldığım arkadaşla bir muhabbet esnasında jeton düştü bende :) hemen ilk iş olarak aynı yerden kredi kartı ile bilet aldım. Sözüm ona haksızlığı telafi ettim ama banka nezdinde bir firmanın CB yemesi çok kötü bir şeydir, onu telafi edemedim başka mesele..
  • denizhoca kullanıcısına yanıt
    Merhaba hocam size bir sorum olacaktı.

Bugün bir dilekçe hazırlayıp bankama faxladım. Dilekçede sanalpazardan ürün satın aldığımı fakat işlemin iptal edildiğini ve paramın geri ödenmediğini belirttim. Bu yaptığım işlem CB gibi görülür mü hemen işleme girer mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: asruh03

Merhaba hocam size bir sorum olacaktı.

Bugün bir dilekçe hazırlayıp bankama faxladım. Dilekçede sanalpazardan ürün satın aldığımı fakat işlemin iptal edildiğini ve paramın geri ödenmediğini belirttim. Bu yaptığım işlem CB gibi görülür mü hemen işleme girer mi?

Selamlar,

Yukarıda bankanın sanal pos ekran görüntüsünü paylaşmışınız. SP, sanal pos ekranlarından siparişinizin iptalini yapmış (bu ekran kendi ekranları değil, bankanın firmaya tanımladığı sanal pos ekranıdır) dolaysıyla dilekçeniz dikkate alınmayacaktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi denizhoca -- 14 Ocak 2016; 1:50:44 >
    CB nedir ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: bafbaf

CB nedir ?

ChargeBack
    Nasıl yani dikkate alınmayacaktır. Sanal pazar iptal yapmış fakat iade yapmamış değil mi?
  • 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.