Şimdi Ara

Sanayi mi yoksa yetkili servis mi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
1.320
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba, 2010 model cruze aracım 100bin km de 1.6 ecotec motora sahip brc lpg kiti var üzerinde ve yağ filtresinin olduğu parçanın arka tarafından bir yerden yağ kaçırdığı için arıza verdiği günden beri yani iki senedir araç yatıyor.

Hesabımda belli bir miktar para var ancak limitli yani aracı yaptırdıktan sonra sanayi veya özel serviste hangisi olursa artık, kesinlikle arızanın giderilmesi lazım yani ikinci üçüncü defa aracı tamire bırakma tekrar masraf etme şansım yok.

O yüzden pahalı olmasına rağmen yetkili servisi tercih etmeyi düşünüyorum.Çünkü fatura kesiyorlar, eğer benden servis ücreti alındığı halde aracın arızası giderilmemiş olursa şikayetçi olma hakkımı arama şansım var.

Fakat sanayi de yaptırırsam herşey ağızdan çıkan iki kelam lafa baktığı için, devamında hakkımı arasamda sonuç alamayacağımı düşünüyorum.Bu ilk sorumdu sanayi mi servis mi, eğer her iki tarafta da bir tanıdığınızın olmadığını iki tarafa da yabancı olduğunuzu düşünürseniz hangisini tercih ederdiniz?

Diğer sorularım biraz daha kişisel, şimdi araç iki yıldır yattığı için lastikleri inmiş durumda bu şekilde çekiciye yükleme şansımız yok değil mi ? Birde aracı servise götürüp yağını vs değiştirmeden hiç çalıştırmak istemiyorum uzun zamandır yattığı için.Aracı hiç çalıştırmadan çekiciye bu şekilde yüklemek mümkün mü? Özellikle bu rampa şeklinde olan çekicilerden bahsediyorum, trafik polislerininki gibi olsa hemen havaya kaldırıp tek hamlede yüklerdik ama rampa olanların yükleme işi sıkıntılı gibi.

• Kesinlikle yetkili servis.

Sanayiye bulaşma hocam.
  • Bu durumlarda en iyisi servis
  • Söz konusu Cruze ise güvenilir ustanız yoksa servise gidin mutlaka.
  • İkisinin bileşimi, yani yetkili serviste gerekli eğitimleri aldıktan sonra sanayide kendi dükkanını açan özel servis.
  • Tanıdık usta varsa sanayi yoksa yetkili

Benim ustam var yıllardır ona giderim bakım parçalarını kendim alırım iyisini kendisi takar bu zamana kadar en ufak sorun çıkarmadılar.Yıllardır özel servis değilde yetkili servise gitseydim vay giden paralara

Ama ustam kötü olsaydı yapacağı saçma sapan işçilik yüzünden daha maliyetli olabilirdi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emrcnd -- 12 Temmuz 2019; 14:35:22 >
  • euromaster veya bosch car servis gibi biraz daha kurumsal servisler var.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: emrcnd

Tanıdık usta varsa sanayi yoksa yetkili

Benim ustam var yıllardır ona giderim bakım parçalarını kendim alırım iyisini kendisi takar bu zamana kadar en ufak sorun çıkarmadılar.Yıllardır özel servis değilde yetkili servise gitseydim vay giden paralara

Ama ustam kötü olsaydı yapacağı saçma sapan işçilik yüzünden daha maliyetli olabilirdi
    Özel servise verdim bir kere aracımı, başka yerlerinide bozup geri verdiler.Özel servis görünce arkama bakmadan kaçarım
  • Iyi tanidiginiz bir ustaniz yoksa yetkili servis kesinlikle .
  • Kendim hiç yetkili servise uğramayan biri olarak yetkili servis diyorum ama araç uzun süre yattığı için muhtemelen bu arıza dışında bir çok kontrol yapacaklar ve muhtelemen prosedür gereği gereken, gerekmeyen bir çok şeyi değiştirecekler... Ya da en azından kontrol etme parası alacaklar... Bu da faturayı oldukça kabartacak gibi geliyor bana... Yani yetkili servise giderseniz kontrol prosedürlerine tabi olacaksınız... Yine de bu durumda paraya kıymak daha sağlıklı olabilir kafanın rahat etmesi ve hakkını arayabilme ihtimali açısından
  • Cruze forumları en hareketli sayfalardan birisi. Bence servise de fazla güvenmeyin üye olun ve sorununuzu herkesten iyi anlayan yaşayan ve çözen üyelerden yardım alarak çözün.
  • quote:

Orijinalden alıntı: needforsleep

Özel servise verdim bir kere aracımı, başka yerlerinide bozup geri verdiler.Özel servis görünce arkama bakmadan kaçarım

Alıntıları Göster
    Özel servisleri kesinlikle tavsiye etmiyorum. Aynısını ben de yaşadım.

Madem o kadar para vereceksiniz, yetkili servise gidin. Eğer çok diyorsanız, iyi bi' usta bulun sürekli ona gidin. Özel servis olayı başa bela oluyor.

• Özel servis ile ustanın ne farkı var.?
  • Hangisini secerseniz secin her durumda kaziklanacaksiniz. servis veya sanayi esnafi cekici ile gelen araci cok sever. bir kere dukkana arac indikten sonra nasilsa kacamayacagindan her durumda atlayacaklar. Yetkili servise giderseniz daha mutlu olursunuz da diyemem ama sadece yasal haklarimizi kullanabilirsiniz (memlekette hukuk olmadigindan kesin kullanirsiniz demekte mumkun degil)
  • Güvenilir bir usta bulunca sanayi çok daha makul çözümler sunar. Geçen hafta yağ değişimi için sanayideki ustama gittim. Yağ ve filtre değişimlerine ek olarak ön teker bilyası değişti ve de ses yapan arka amortisörün en üstte tampon görevi yapan lastiği yenilendi. Amortisör bu işlem için söküldü ve lastik yerleştirildikten sonra takıldı. Bir de lastikleri ön-arka yaptırdım.

Bütün bu işlemler için 100 tl işçilik bedeli ödedim. Tornacıya 30, 10 tl de lastik ücreti. Yağ, filtre ve diğer parçaları kendim dışarıdan alıyorum. pfi marka bilya 135, yağ eneos 10/40 80, yağ ve hava filtresi de 55. Araç 94 civic ot.

Toplamda 410 tl tutmuş oldu. Servise gitsem herhalde bin tl civarı tutardı.
  • sanayide aracınız üzerine uzmanlaşmış kaliteli bir usta bulun.
  • Chevy ustası pek bulunmaz sanayilerde.
    Servis derim.
  • Usta guvenilirse sanayi, değilse servis. Lastiklere de bir yerden düzgün pompa bulup 8-10 bar hava basarsanız cekiciye yuklemeye yeter, sonrasında çekici ile benzinlige girip havaları çekici üstünde tamamlarsınız.
  • Hocam tanıdığınız iyi bir usta yoksa yetkili servisi tercih edin en azından garantili olur faturali falan sanayide ustayım diye geçinen çakal çok.
  • Sanayide yetkili servis kalitesinde özel ustalar oluyor chevy ustası olması şart değil opelcilere de götürebilirsin İstanbulda isen ikitelli fatih opeli öneririm ben memnun kaldım fatura kesiyorlar bir görüş istersen
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.