Şimdi Ara

Sanayide usta tamir edemezse para verilir mi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
0
Favori
2.479
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaslar mesela aynanin otomatik ayarında problem var usta orayi aciyor 15 dakika ugrasiyor ama bunun sorunu motorlarinda değil elektronik elektrikciye götür deyio tekrar topluyor aynayı. Bu durumda para verilir mi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Serenade. -- 30 Temmuz 2016; 15:21:25 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Hasar tespiti yapmış adam yani. Verilirde ayna otomatigi içinde kimse kaportacıya gitmez :)

• tabiki işçilik verilmesi lazım, zaten fazla birşey istemez.

• Ya yanılıyor ise? Kendi götürsun, yaptırsin gelsin. Veririm parasını.

Arabaya bakıp bunun sorunu "beyin" diyen ustalar çoğunluğu oluşturur.

• En başından konuşulur almadığın hizmete para vermezsin.Her tornavida alana para verseydik evin yolunu bulamazdık
  • Teklif edilir, para istemeye kalkan ustaya uc bes lira gibi komik bir rakam verilir ve bir daha ugranmaz.

Delikanli esnaf zaten oyle bir durumda para istemeyecektir.

• Ayna zaten elektrikçinin işi. Elektrikçi değilse ve Beceremeyecekse neden söküyor aynayı? O adama para verilmez. Deneme yanılmayla aynanın bir tarafını kırıp dökmediğine dua et. Ayna dediğin şey aracına göre 500-600 liradan başlıyor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bak bu olay özellikle lpgcilerde çok var.Adama gidiyorum usta bir ayarlara bak bakıyor çok iyi abi bu diyor yani bişey yapmıyor.Usuleten kaç para deyince 20 tl

• Isıtmalı koltuğu bile kendim yaptım

Aliexpressden alın malzemeyi yapın

Aynayı tamir etmek zormu acaba

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ne olarak aldın malzemeyi
  • Bir usta olarak sahsen yapmadigim bir tamirden para almam..

Cunku haketmedigim bir paradir..

Senin isini gorsem tamam ama yapmadigim gidermedigim bir hasardan para almak helal degil..

Yalniz mesakkatli bir isse ornegin bir iki saat vakit harciyacagim bir isse ve bunun bastan olmayabilir yapamayabiliriz ve uzun surer dememe yinede denememi isterse o zaman tam meblag olmasada bir emek karsiligi alirim..

Sadece ufak bir arizanin tespiti icin kalkip para istenmez aslinda..

• burada herkes kendi işinde çalışırken her konuyu ya da problemi çözüyor mu o an? çözemediği zaman o harcadığı zamanın ücreti maaşından kesiliyor mu?

yani usta için de o çalıştığı vakit verdiği hizmettir, başka bir işi yapmayıp senin işini yapmaya çalıştığında haliyle emeğinin karşılığı verilmelidir, tabi tamir etmiş gibi değil ama ortada emek var

ayrıca arıza tespiti de bedel gerektiren bir iş, tüm sektörlerde arıza tespiti için yığınla paralar verilirken mesele arabaya gelince para verilmemesi lazım demek iki yüzlülüktür

ha tabi bu algının nedeni de kendini çakal sanan ustalar onun da farkındayım ya da beceremeyince beceremedim diyemeyen ustalar, bu yüzden çıkıp da ben bunu yapamadım sorun buradan kaynaklanıyor deyip para istemiyorsa da az bir para vermek gerek
  • Bende yazıyorum...Ve burada yazanlara soruyorum.....Türkiye de USTA kelimesi kadar altı boş bir kelime varmı ??? usta nasıl olunur ? Kimdir usta ? Ölçüsü ne ? Doğru düzgün sınav, eğitim, denetim varmı ??? Ustayım diye ortalıkta gezen bir sürü çakal insanları soymak için ustayım diye gezmiyorlarmı ?? Bir kaç yaşadığım olay..Şikayet.....Bulaşık makinası çıkışından , ..Lavabonun altından alt kata su kaçıyor...Çözüm Bir karış boyunda üç çyrek plastik boru çatlamış değişti..Ücreti ??? 185 Lira....... Tamir zamanı 20 Dakika...... Bir başkası.... Evi byoaması için malzeme bana ait 650 Liraya anlaşırsın..Malzeme alınıp işe başlanır....Parasını ödeyip İş bitince bakarsınki salonun duvarında ton farkı var... Bir hafta sonra gel bak dersin...Abi boya yetmiyor diye az su kattık der....İyimi ? ABİ BİR KİLO FİLANCA RENK AYNI MARKA BOYA LAZIM DESE......ALIP GELECEĞİM... 2 SAATLİK İŞ.....Araba tamirine götürüp 150 lira ödersin.....Aynı arıza on gün içinde tekrar eder...... BUNLARIN HANGİSİ USTA...??? Bizler parası çok aklı yok ahmaklar.....ONLAR USTA HEMİ....??? ARIZA TESBİTİ YAPTIYSA 20 - 30 VERİRİM.....HEPSİ O KADAR..... Gözünüzü açın.....USTAYIM DİYE ORTALIKTA GEZEN ÇAKALLARA ....Soyulmayın.....İYİLERİ YOKMU ? VAR.....% 20 Çıkar, çıkmaz......

• KaSaTuRa. kullanıcısına yanıt
    Aracım sabahları 2-3 marşta çalışıyordu, gittim bir ustaya. Söyledim. Benzin filtresi değişiriz düzelir dedi. Değişti ve parasını verdim, araç düzelmedi. Tekrar gittim araç düzelmemiş dedim, o Zaman şuradadır falan tahminlere devam etti. Şimdi bu Ada'm emek verdi, paramı aldı ama sorun devam ediyor. Düzenin böyle olması normal mi ? Arızayı tespit edemediği için ben para harcadım ve o para kazandı bilmediği işten. Ustanın alnında mı yazıyor doğru bileceği. Kendi yapamıyorsa işe hiç bulaşmadan başkasına yönlendirsin.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.