Şimdi Ara

Sanırım darboğaz sorunu yaşıyorum ? İ5 4690k ve Gtx 1070

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
1
Favori
1.279
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar. Öncelikle sistemimi tanıtayım. i5 4690k, Evga GTX 1070, 4x4 RAM, 750w Gold ps kullanmaktayım. Battlefield 1 orta ayarlarda 75 fps ile oynarken bile ara ara kasmalar oluyor. Msi Afterburner ile baktığımda %99 GPU %100 CPU kullanımı gözlemlemekteyim ve CPU 4 GHz'de çalışmakta. Bu sorunu çoktandır yaşamaktayım ve kafayı yiyeceğim. Acaba diyorum 4x4 RAM fazla mı yük bindiriyor işlemciye ya da i5 kaldıramıyor bu ekran kartını öyle olacak olsa GTX 970 kullanıyordum bunda da oluyordu veya PSU'da mı problem var ? Düşük voltaj mı veriyor bir türlü anlamadım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bf1 cok yuksek cpu kullanimina sahiptir.misal bendeki 4.7 ghz lik 4790k bile 1070 e anca yetmekte.64 kisilik yerlerde yukseliyor.

• sorununuz yok

çözünürlüğü arttırma şansınız varsa arttırıp ayarlardan ufak ufak kısmalar yapın çözülecektir

• Full hd nin üzerine mi çıkayım ? 1080p de oynuyorum normalde. Bu saatten sonra i7 4790k almak mantıksız olur galiba alırsamda yeni sistem toplamak daha mantıklı gibi ama kısa vadede almam zor gibi teşekkürler cevabınız için :)

• Ya birde o kadar para vermişiz orta ayarlarda oynamak insanın canını sıkıyor gta 5 filan aşırı kasma var

• kocak523 K kullanıcısına yanıt
    Ayarları kökle res. Scale %150 yap %90 düzelir.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benve kasmalar normal degil aldiginiz fps dusuk gibi geldi.Oyun cikali 4 sene oldu hangi islenci alinacakti o zaman en fazla yuzde 10-12 darbogaz olur o islemciyle o karta
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    GTX 1070 düşük fps sorunu
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Lana-Del-Rey kullanıcısına yanıt
    Hocam fazla oc yapmayı bilmiyorum malesef her hangi bir rehberde yok msi gaming 7 kullanıyorum
  • fero01 kullanıcısına yanıt
    Banada saçma geliyor acaba psu mu yetersiz kalıyor desem 750 w gold kullanıyorum bu yeterde artar bile. Bazen bir anda fps düşüyor 2 sn sonra düzeliyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kocak523

Banada saçma geliyor acaba psu mu yetersiz kalıyor desem 750 w gold kullanıyorum bu yeterde artar bile. Bazen bir anda fps düşüyor 2 sn sonra düzeliyor.

yOK YOK PSU FELAN DA YETERLI DUZGUN CALISIYORSA.Bence sorun baska fps takilarak dusmeleri yazilimsal da olabilir ancak genelde donanimsal olur.Bence kartini bi sok calismasini control et gerekirse tum driverlari sil yeni takiyormus gibi tekrar tak.Monitorde supheli baglanti ne ile hdmi mi? Bu arada baska oyunlarda bole bi sorun oluyor mu?Orta ayarlarda o system ve kartla 75 fps felan sacmalik BF4 de.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fero01 -- 12 Mayıs 2017; 10:9:50 >
    Display port ile bağlanıyorum. olmadı bi sistemi yeniden kurayım ben en az 120 fps alırım diye düşünürken olana bak :) neyse sağolun hocam ben bir deneyim olmazsa tekrar yazarım. iyi günler dilerim :)
  • Aynı sistem bende var imzamdaki herşey ultra kokleyince 100-110 fps alıyorum çok nadir 70 lere iniyor bi sıkıntı var sizin sistemde hocam

bf 4 değil bf1'den bahsediyor.
  • Resolation scale artır fps duşecektir. Darbogazdan çıkarsın. Cpu %85 düşür

• quote:

Orijinalden alıntı: fero01

quote:

Orijinalden alıntı: kocak523

yOK YOK PSU FELAN DA YETERLI DUZGUN CALISIYORSA.Bence sorun baska fps takilarak dusmeleri yazilimsal da olabilir ancak genelde donanimsal olur.Bence kartini bi sok calismasini control et gerekirse tum driverlari sil yeni takiyormus gibi tekrar tak.Monitorde supheli baglanti ne ile hdmi mi? Bu arada baska oyunlarda bole bi sorun oluyor mu?Orta ayarlarda o system ve kartla 75 fps felan sacmalik BF4 de.

Gözünüzü sevim önce bi konuyu okuyun ondan sonra cevap verin.Ya havle kuvvete.Hayatında hiç bf serisi oynadınmı??

• Gtx 1070 kullaniyorum BF 1 DE 1080p de 4700 Mhz oc li 2700K ile %80-%90 cpu kullanimina şahit oldum.Muhtemelen i5 darbogaz yapiyor hocam islemciyi sonuna kadar oc edin kurtarmazsa DSR ile cozunurluk 2k yapin nvdia denetim masasindan islemciyi biraz rahatlatabilir dsr 2k

• bf1 mid ayarlar demişsiniz...düşük ayarlarda işlemciye yük bindirebilir...bu arada işlemcisinizi 4.2ghz güvenli bir şekilde overclock yapabilirsiniz hava soğutma ile...youtube da videoları incelerseniz yardımcı olur...olmazsa ben sizi burdan yönlendirmeye çalışırım..
  • Kimse durumun farkinda degil sanirim. Battlefield 1 ilginc bir sekilde en dandik islemciylede iyisiylede gerekse de gerekmese de cpu kullanimi devamli asiri yuksek olan bir oyundur. Siz fps i 50 ye limitleyin gene %100 limiti kaldirin gene %100. Bf1 in oyle ilginc bir durumu var ozellikle i5 lerde. Gpu kullaniminiz dusmuyorsa hicbir sikinti yok. Ama dusuyordur. Mid ayar isi sacma olmus. Ultraya alsaniz bile darbogaz yapacaktir. Ayar dusururseniz daha da fazla yapacaktir cok fps vermeye zorladiginiz icin. Ben 4.6 ghz 6600k ile ufak çapta darbogaz yasiyorum 1070 ile ultrada. Ama aldigim fps 110 130 arasi genelde. Yani o darbogaz pek umrumda degil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nkvelioglu -- 13 Mayıs 2017; 13:26:26 >
  • Hiçbir sorun yok kuruntu yapmaya da gerek yok. Devam kullanmaya sistemini değiştirsen gözünü rahat ettireceksin ordaki yazı %75 cpu ussage olacak 10fps fazla alacaksın ama cebinden 2000 lira para çıkacak 10fps için değip değmeyeceğine kendin karar verirsin.
  • Çözünürlüğü ultrada denedinşz mi orta ayarda bütün yük işlemcşye biner. Ultrada ekran kartına kayar.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.