Şimdi Ara

SansürOnline'ın anlık olarak PPPoE bağlantısını kesmesi | 2 Nisan 2025

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
610
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 2 Nisan 2025, saat tam 20:00'de OpenWRT router'ımda PPPoE username/password ve WAN MAC Clone ile kullandığım router artık çalışmamaktadır.

Alıntı

metni:
    Unable to complete PPPoE Discovery

Verdikleri çöp modem ZTE H3600'ı geri taktım, çalışıyor.

Kendi router'ımı tekrar geri taktım, PPPoE çalışmıyor.

Altyapı FTTB, CAT6 kablo.

Muhtemelen VLAN veya tag ile ilgili bir şey yaptılar.

@tuzsuz_deli_bekir Sizde durum nedir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alphonsus -- 2 Nisan 2025; 20:36:48 >

• Mi R4AC kullanıyorum openwrtli herhangi bir sorun yok

• Bende 4 gündür herhangi bir kopma görünmüyor.

Geçmişte bende de bir sıkıntı olmuştu, kendi routerımla bağlandığımda problem yaşamaya başlamıştım ancak zte modemle bir sorun olmuyordu.

Bir süre sonra kendi kendine düzelmişti.

Bu arada ben mac clone yapmıyorum.

• Benim bir arkadaşın da bağlantısı gitmiş, sizde gelişme var mı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Var. Postu attıktan sonra ZTE modemi ikinci kez geri taktım, sonra ikinci kez tekrar benim OpenWRT modemi geri taktım, PPPoE çalışmaya başladı.

Ama içimden bir his pilot deneme yaptıklarını söylüyor. O sırada herhalde denk geldim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alphonsus -- 4 Nisan 2025; 21:22:31 >
  • Alphonsus kullanıcısına yanıt

so güncelleme göndermiş olabilir mi? bu belki bağlantıyı sekteye uğratmış olabilir diye aklımdan geçti bir an.

• haykoatmaca kullanıcısına yanıt

Olabilir ama durum aşağıda yazdığım gibi gerçekleştiği için bana şüpheli geliyor, o yüzden güncelleme olduğunu sanmıyorum şahsen.

1. Saat tam 20:00'ı görünce OpenWRT PPPoE ölüyor.
    2. ZTE modemi iki dakika içerisinde geri takıyorum. PPPoE'nin çalıştığını görüyorum. İnternet aktif.
    3. OpenWRT modemi geri takıyorum, PPPoE ölü. Bir kaç kez reboot ediyorum, halen ölü. "Unable to complete PPPoE Discovery"
    4. ZTE modemi ikinci kez tekrar geri takıyorum. PPPoE aktif, internet çalışıyor. 30 dakika civarı bu şekilde kullanıyorum.
    5. OpenWRT modemi ikinci kez tekrar geri takıyorum, PPPoE aktif, internet çalışıyor.

Yani sistemden bir inceleme yapıyorlar gibi geldi bana. 30 dakikda civarı kendi modemleri ile aktif bir bağlantı kurunca sistemi kandırmış gibi olabilir.

Tabii bunlar benim şahsi fikrim, teknik olarak doğru olmama ihtimali yüksek. Ama bana ilginç gelen şey, OpenWRT'nin ilk geri takışta çalışmaması, ama ikinci geri takışta çalışması.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Alphonsus

Olabilir ama durum aşağıda yazdığım gibi gerçekleştiği için bana şüpheli geliyor, o yüzden güncelleme olduğunu sanmıyorum şahsen.

1. Saat tam 20:00'ı görünce OpenWRT PPPoE ölüyor.
    2. ZTE modemi iki dakika içerisinde geri takıyorum. PPPoE'nin çalıştığını görüyorum. İnternet aktif.
    3. OpenWRT modemi geri takıyorum, PPPoE ölü. Bir kaç kez reboot ediyorum, halen ölü. "Unable to complete PPPoE Discovery"
    4. ZTE modemi ikinci kez tekrar geri takıyorum. PPPoE aktif, internet çalışıyor. 30 dakika civarı bu şekilde kullanıyorum.
    5. OpenWRT modemi ikinci kez tekrar geri takıyorum, PPPoE aktif, internet çalışıyor.

Yani sistemden bir inceleme yapıyorlar gibi geldi bana. 30 dakikda civarı kendi modemleri ile aktif bir bağlantı kurunca sistemi kandırmış gibi olabilir.

Tabii bunlar benim şahsi fikrim, teknik olarak doğru olmama ihtimali yüksek. Ama bana ilginç gelen şey, OpenWRT'nin ilk geri takışta çalışmaması, ama ikinci geri takışta çalışması.

arkadaşından felan ödünç başka bir router alıp onunla da denemek lazım. mac clone yapıyor musun? yapmıyorsan yapmayı dene bir de.

• haykoatmaca kullanıcısına yanıt

Yapıyorum hocam zaten ilk mesajımda belirttim. Başka router'da vardı ama denemedim. Bir daha olursa onla da denerim.

• Bende Asus rt-ax86 router ve ona kablo ile bağlı tp link deco wifi 7 mesh sistem kullanıyorum. Bir kaç gün önceye kadar evin her yerinden kablosuz olarak 900 mbit üzeri hız alırken dünden itibaren maks 250 mbit hız alıyorum. Ne yaptım ise üstüne çıkmıyor.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • caglar_kilic kullanıcısına yanıt

Bende de aynısı oldu ont cihazını resetledim denedim olmadı sonra ont cihazını resetleyip fişini çekip 10 dk bekleyip takınca düzeldi.

• quote:

Orijinalden alıntı: guguk

Bende de aynısı oldu ont cihazını resetledim denedim olmadı sonra ont cihazını resetleyip fişini çekip 10 dk bekleyip takınca düzeldi.

Deneyeyim. Eğer olmazda farklı modem kullandığımız için böyle bir şey yapıyorlar ise dava ederim.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Aynısı tam 1000/1000 geçtikten sonra başıma geldi, şifre değiştirdiler sandım, hatta siz şifre değişmiyor dediniz. ont kapatıp açılınca düzeldi.

Sonra tekrar etmedi.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.