Merhabalar Kız arkadaşım doğum günüm için bir Victorinox 7.7323.17g model bir Santoku bıçağı hediye aldı. Tabii bu ise şöyle bir sorunu beraberinde getirdi. Ben ilk defa bu tip bir bıçak kullanmaya başladım ve:
İleride bu bıçağı nasıl bilemem gerek? (Elimde yine Victorinox marka bir çelik bir masat var) Bakımı nasıl yapılır? Bu tür veya direk olarak bendeki bıçağın özellikleri nedir?
Gibi soruları beraberinde getirdi benim için. Bıçaklardan anlayan ve bana yardım edebilicek arkadaşların fikirlerini almak için konu açmak istedim. Şimdiden yardım etmeye çalışan herkese çok teşekkür ederim.
ilk öncelikle o kız arkadaşını asla bırakma . Masat bıçak bilemek için değildir , bilenmiş bıçağın mikroskobik ağzını düzeltir yani senin bir işine yaramaz. Bıçak bileme aparatlarını asla kullanma (çekmeli olanlar) . Bazen bu tür marka bıçakların bileme servisleri oluyor onu araştır eğer yoksa avrupaya biletmeye göndermeyi düşün (eğer paran yeterse) zaten o tür bir bıçak evde kullanma ile uzun süre keskinliğini korur. Eğer türkiyeye kaldıysan yaşadığın şehirdeki bıçak ustalarını araştır (örneğin faceden bıçak ve bileyiciler diye ) öyle ufak bir yerde bıçak satanları demiyorum gerçek ustaları diyorum. Bıçak atölyesini/ustasını bulduktan sonra bıçağın ile git ustaya şunu söyle . Bak burası önemli ; bıçağın orijinal ağız açısını koruyarak biletmek istediğini söyle , bileme taşı ile taşlama aparatı ile değil . Eğer zaten mutfak bıçağı yapan bir usta bulursan daha kolay olur eğer yaşadığın şehirde yoksa şehir dışına gönderirsin. Türk insanı ben bilmiyorum demez , götürürsün tamam hallederiz der bıçağını berbat eder.