Bildirim
SANTRANÇ OYNAMAK İSTİYORUM!!
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
Ders 1 :
Santranç değil Satranç -
quote:
Orijinalden alıntı: faruk
Ders 1 :
Santranç değil Satrançquote:
Orjinalden alıntı: faruk
Ders 1 :
Santranç değil Satranç
ne bozuyosun ya öle yazdım işte
hırs bastıda geçen gittiğim yerde çoçuk pis pis sırıttı bilmiyorum diye..kaç ay sonra onunla kapışabilirim kuralları ve bildiğin site var mı?
-
ben anlatabilirim istersen???quote:
Orijinalden alıntı: selin19quote:
Ders 1 :
Santranç değil Satranç
hırs bastıda geçen gittiğim yerde çoçuk pis pis sırıttı bilmiyorum diye..kaç ay sonra onunla kapışabilirim kuralları ve bildiğin site var mı?
Alıntıları Göster
msn profilimde var..bi süredir de mynetten oynamaya başladım
-
ilk önce kendine satranç takımı al onun arka tarafında nasıl oynanacağı ve nasıl sıralanacağı yazarquote:
Orijinalden alıntı: selin19quote:
Ders 1 :
Santranç değil Satranç
Alıntıları Göster
-
http://satranc.net/quote:
Orijinalden alıntı: SaidAbdullah
ilk önce kendine satranç takımı al onun arka tarafında nasıl oynanacağı ve nasıl sıralanacağı yazar
Alıntıları Göster
http://www.satrancokulu.com/
-
bknz. Google ...quote:
Orijinalden alıntı: SaidAbdullah
ilk önce kendine satranç takımı al onun arka tarafında nasıl oynanacağı ve nasıl sıralanacağı yazar
Alıntıları Göster
oncelıklerı tas ları ve hangı tasların nasıl hareket ettıklerını bılmesının.
ardından oyun stratejılerını ogrenırsın.
pıyon : sadece ileri dogru ilerler, ilk çıkışta 2 kare ılerleme hakkı vardır. normalde 1 kare ılerleyebılır. ılk seferdekı 2 kare ılerleme hakkı kullanılmazsa sonrakı asamalardada kullanılamaz,
kale : ılerı , gerı , saga , sola, duz olarak sınırsız kare ılerleyebılır. ama kendı taslarının ustunden atlayamaz.
at: L şeklinde ilerleyebilir, mesela iki sola bir ileri, iki saga bir ileri, iki asagı bir sag, iki asagı bır sol....
fil: sadece çapraz olarak her yone hareket eder,
vezir: butun yonlere hareket edebılır. sınırlama yoktur.
şah:tek kare olarak her yone hareket edebılır...
temel olarak bunlar... sonrada işin içine kurallar falan gırer.
cok ıı bılmıyuorum ama, oyunu ılk once BEYAZ taşlar başlar.
dokundugun taşı oynama zorundasındır ve hamle gerı alınmaz ( kı bu kural arkadaslar arasında hıc uygulanmaz ah onu oynamıcaktım falan derler )
oyunda oyun merkezını kaparsan senın ıcın ıı olur. ortadakı 4 kare..
bırde kenar merkezlerı vardır. sag ve sol da-kı 4 kare.
karsı tarafın butun taslarını yedıgın halde ŞAH ını yıyemedıysen..
son tasını yıyıp sah kaldıktan sonra 20 hamle sayılır 20 hamle sonunda yıne yıyemedıysen. oyun berabere bıter.
vsvsvsvs....
-
quote:
Orijinalden alıntı: RSS_02
bknz. Google ...
oncelıklerı tas ları ve hangı tasların nasıl hareket ettıklerını bılmesının.
ardından oyun stratejılerını ogrenırsın.
pıyon : sadece ileri dogru ilerler, ilk çıkışta 2 kare ılerleme hakkı vardır. normalde 1 kare ılerleyebılır. ılk seferdekı 2 kare ılerleme hakkı kullanılmazsa sonrakı asamalardada kullanılamaz,
kale : ılerı , gerı , saga , sola, duz olarak sınırsız kare ılerleyebılır. ama kendı taslarının ustunden atlayamaz.
at: L şeklinde ilerleyebilir, mesela iki sola bir ileri, iki saga bir ileri, iki asagı bir sag, iki asagı bır sol....
fil: sadece çapraz olarak her yone hareket eder,
vezir: butun yonlere hareket edebılır. sınırlama yoktur.
şah:tek kare olarak her yone hareket edebılır...
temel olarak bunlar... sonrada işin içine kurallar falan gırer.
cok ıı bılmıyuorum ama, oyunu ılk once BEYAZ taşlar başlar.
dokundugun taşı oynama zorundasındır ve hamle gerı alınmaz ( kı bu kural arkadaslar arasında hıc uygulanmaz ah onu oynamıcaktım falan derler )
oyunda oyun merkezını kaparsan senın ıcın ıı olur. ortadakı 4 kare..
bırde kenar merkezlerı vardır. sag ve sol da-kı 4 kare.
son tasını yıyıp sah kaldıktan sonra 20 hamle sayılır 20 hamle sonunda yıne yıyemedıysen. oyun berabere bıter.
vsvsvsvs....
Alıntıları Gösterquote:
Orjinalden alıntı: RSS_02
vsvsvsvs....
30 hamle sayılır!!!!
rakibin şahını habersiz yersen ya da yanlışlıkla pat olur yani maç berabere biter....aslında gerçek kurallarda vardır dokunduğun taşı oynamak zorundasın ama arkadaş dediği gibi..arkadaş arasında pek geçerli olmaz
-
Arkadaşlar lütfen saçmalamayalım.quote:
Orijinalden alıntı: ksk_mehmetquote:
vsvsvsvs....
30 hamle sayılır!!!!
rakibin şahını habersiz yersen ya da yanlışlıkla pat olur yani maç berabere biter....aslında gerçek kurallarda vardır dokunduğun taşı oynamak zorundasın ama arkadaş dediği gibi..arkadaş arasında pek geçerli olmaz
Alıntıları Göster
Ben satranç konusunda çok tecrübeliyim.Birçok turnuvaya katıldım ve çeşitli derecelerim var.
İlk olarak karşı tarafın şahını habersiz yeme diye bişey olmaz."Açmaz" diye bişey vardır.
Ve rakibin birtek şahı kaldıysa 52 hamle sonunda mat edemezsen pat olursun. Yani oyun berabere biter.Böyle bir durumda isteyen taraf art arda 3 kere aynı pozisyonun tekrarlandığını ispat ederse yine pat olurlar.
İsteyene daha fazla bigi verebilirim burdan.
-
www.satrancokulu..comquote:
Orijinalden alıntı: sentenced
Arkadaşlar lütfen saçmalamayalım.
Ben satranç konusunda çok tecrübeliyim.Birçok turnuvaya katıldım ve çeşitli derecelerim var.
İlk olarak karşı tarafın şahını habersiz yeme diye bişey olmaz."Açmaz" diye bişey vardır.
Ve rakibin birtek şahı kaldıysa 52 hamle sonunda mat edemezsen pat olursun. Yani oyun berabere biter.Böyle bir durumda isteyen taraf art arda 3 kere aynı pozisyonun tekrarlandığını ispat ederse yine pat olurlar.
Alıntıları Göster
Enfes bir sitedir yardımcı olur....
-
quote:
Alıntıları Gösterquote:
Orjinalden alıntı: sentenced
52 hamleyi ilk defa duydum
-
Evet doğrusu 52 dir.Bi keresinde turnuva da 46. hamlede maç kaybetmiştim iyi bilirim.quote:
Orijinalden alıntı: ksk_mehmetquote:
Orjinalden alıntı: sentenced
52 hamleyi ilk defa duydum
Alıntıları Göster
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sentenced -- 19 Mayıs 2005, 17:04:29 >
-
aferım gel alnından opeyım...quote:
Evet doğrusu 52 dir.Bi keresinde turnuva da 46. hamlede maç kaybetmiştim iyi bilirim.
Alıntıları Göster
de usluıbunu begenmedım. ne demek sacmalamayın yardımcı olmaya calısıyoruz burda.
ben 20 bılıyordum ark da 30,, sende dersın kı yanlıs bılıyorsunuz 52 olcak
kendı nı goklere cıkarmana gerek yok ıstersen kasparov ol..
quote:
-
quote:
Orijinalden alıntı: RSS_02
aferım gel alnından opeyım...
de usluıbunu begenmedım. ne demek sacmalamayın yardımcı olmaya calısıyoruz burda.
quote:
Alıntıları Gösterquote:
quote:
sende "yanlışlıkla şahını yersen" demişsin.Böyle birşey yok satrançta.
Şah çektiğini açıkça belirtmelisin.Ya da yanlışlıkla yersen özür dilersin olur biter
-
Evet hatta şah çektiğinde "şah" demek gibi bir zorunluluğun yoktur.Adam şah çektiğini görmez de başka bi hamle yaparsa şah çektiğini hatırlatırsın.Yada açmaz varsa "açmaz" dersin.Hatta bu adamın düşüncesini öğrenmede iyi bir taktiktir.quote:
Orijinalden alıntı: farukquote:
quote:
sende "yanlışlıkla şahını yersen" demişsin.Böyle birşey yok satrançta.
Şah çektiğini açıkça belirtmelisin.Ya da yanlışlıkla yersen özür dilersin olur biter
Alıntıları Göster
-
Onu bunu bilmem gençler kızı Sentenced kapar bu durumda, diğerleri boşunna yırtınmasın artıkquote:
Evet hatta şah çektiğinde "şah" demek gibi bir zorunluluğun yoktur.Adam şah çektiğini görmez de başka bi hamle yaparsa şah çektiğini hatırlatırsın.Yada açmaz varsa "açmaz" dersin.Hatta bu adamın düşüncesini öğrenmede iyi bir taktiktir.
Alıntıları Göster
(amma çok camsalak varmış)
-
quote:
Orijinalden alıntı: MeHTeRaN
Onu bunu bilmem gençler kızı Sentenced kapar bu durumda, diğerleri boşunna yırtınmasın artık
Alıntıları Gösterquote:
Orjinalden alıntı: MeHTeRaN
Onu bunu bilmem gençler kızı Sentenced kapar bu durumda, diğerleri boşunna yırtınmasın artık
Ne kızı yaw
-
Chessmaster serisinin son versiyonunu al. 3 CD'lik "10th Edition" adı altındakini..quote:
Orijinalden alıntı: sentencedquote:
Orjinalden alıntı: MeHTeRaN
Ne kızı yaw
Alıntıları Göster
Oradaki İNANILMAZ ÖTESİ DETAYLI ders programını takip et. Çok iyi bir şekilde öğrenirsin. İngilizce gerekiyor tabii.
-
quote:
Orijinalden alıntı: fprox41
Chessmaster serisinin son versiyonunu al. 3 CD'lik "10th Edition" adı altındakini..
Oradaki İNANILMAZ ÖTESİ DETAYLI ders programını takip et. Çok iyi bir şekilde öğrenirsin. İngilizce gerekiyor tabii.
Alıntıları Gösterquote:
Orjinalden alıntı: Faux Carnival
Chessmaster serisinin son versiyonunu al. 3 CD'lik "10th Edition" adı altındakini..
yauv bırah yauv batıya dönün biraz yauv
bu oyunu torrnetle indirdim ve kurdum(iflahım kesildi) ama oynamak nasip olmadı.Çok zor
-
yahoo veyahutta superonline veyahutta koaka da hesabın varsa oynayalım ,yeneyim seni birazquote:
Orijinalden alıntı: farukquote:
Orjinalden alıntı: Faux Carnival
yauv bırah yauv batıya dönün biraz yauv
bu oyunu torrnetle indirdim ve kurdum(iflahım kesildi) ama oynamak nasip olmadı.Çok zor
Alıntıları Göster
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 17_Ocak -- 19 Mayıs 2005, 22:35:52 >
Benzer içerikler
- gay hikayeleri
- 4. sınıfta erasmus yapılır mı
- istanbul telefoncular çarşısı
- süt içtikten sonra balık yenir mi
- bir kızın hikayesine nasıl cevap verilir
- prompt mühendisliği nedir
- türk çay emojisi
- penis nakli
- bim para sayma makinesi
- elektrikli bebek arabası
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X