Şimdi Ara

Batak öğrenmek istiyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
19
Cevap
1
Favori
6.838
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 2 ay sonra üniversiteye gideceğim ve hala batak bilmiyorum

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• mynet batakta takıl 3-5 oyun sonra kaparsın sıkıntı yok bu arada artık batağın modası geçti artık yeni moda king
  • bana detaylı anlatabilecek biri var mı nette dolaştım ama düzgün anlatım bulamadım
  • Bende bilmiyorum ya, arkadaslar oynuyo aralarinda mal gibi kaliyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Junbergov -- 7 Ağustos 2012; 14:54:30 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Batak: Bataklığa arkadaşınızla gittiğinizde ona sorduğunuz "Ne yapak?" sorusunun cevabıdır.
  • Gittiğinde istemesende öğrenirsin zaten rahat ol.
  • Erkek adam tavladan başka birşey oynamaz.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Online iş kurmak istiyorum
    8 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • batak kadar gereksiz birşey yok ya , sadece 1 tane kağıt oyunu öğren en basitinden dost kazığı gibi başka birşeye gerek yok ... boşuna zaman kaybı
  • Batak burdan anlatılarak öğrenilmez ki burada anca kurallarını öğrenirsin.Kurallarını ne kadar bilirsen bil oyunun içine girmeden çözemezsin.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • oyunda kişi başı 13 adet kağıt dağıtılır. ve dağıtan kişinin sağ koltuk altında oturan şahıstan ihale başlar ihale en az 7 olmalıdır ve 7 ihalesi herkes pas dediği taktirde sağ koltuk altına kalır. ilahe arttırılabilir. ve kağıt dağıtan ile birlikte ihale son bulur. en yüksek konuşan ihaleyi almıştır ve elinde en yoğun bulunan kağıt cinsini koz olarak söyler ( bu tercihe göre değişir mesela ben elimde çok olanı değil biraz daha az olanı söylerim oyunu tam olarak öğrendikten sonra sizde böyle yapabilirsiniz. ) ve karşısındaki eşi kağıtlarını yere açar. kağıt dizilimi büyükten küçüğe A- K- Q- J- 10- 9 ..... - 2 olarak gider... söylediği koz bütün kağıt cinslerini alabilecek kapasitededir. fakat buradan sonrasını oynayarak pratik yapmalısın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: EfeKIRCA

2 ay sonra üniversiteye gideceğim ve hala batak bilmiyorum

çok bulaşık yıkar çok bakkala gidersin demedi deme :)
  • 51 de öğrenmeni tavsiye ederim. Bataktan bıkınca iyi gidiyo

Bide batağı eşli olarakta öğren. Bi farkı yok ama olayı kavraman zaman alabilir..
  • Batak bilmeyen üniversite öğrencisi açıköğretimte okuyor demektir
  • ihaleliyi öğrendim eşli biraz karışık gibi
  • istek gelirse konu acabilirim.simdilik merak eden pm atabilir
  • Bende Poker öğrenmek istiyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kökikibölüiki

istek gelirse konu acabilirim.simdilik merak eden pm atabilir

ayrıntılı anlatıversene usta
  • quote:

quote:

biliyosunuz 4 grup var oyunda(kupa maca vs.).her gruptada 13er kart.ve bunlarin batak oyununda bir hiyerarsisi vardir.koz secilen grup(ihaleye giren tarafindan belirlenir) en usttedir.bu grup (mesela kupa) digerlerinin ustundedir ve diger gruplarin asi olsa dahi catir catir alir.kalan gruplar ise bu grubun altinda yer alip esit oneme sahiptirler ve birbirini alamazlar.

oyunun genel mantigi aslinda basit.buyuk atan eli toplar yeni eli baslatir.yukaridada belirttigim gibi hiyerarsi basittir o konuda sanirim bir sorun yok.

el karilir ve datigitilir.eline bakarak ihaleye girersin(eslide en az 7-essizde en az 4) olmak uzere girersin.eger kimse girmesse dagitana kalir el.size bi ornek uzerinden kaca girilecegine ornek vereyim:
    http://imageshack.us/photo/my-images/191/batak.png/ (kusra bakmayin resim isini su an yapamayacagim)
    bu eli yorumlamak gerekirse guzel bir eldir.3 tane A bir tane de Asi bende olan papazim var.diger uyeler elden cakmadigi(diger oyunculardan birine bir gruptan hic kart gelmemesi olayi) surece bir sorun yok gibi gozukuyor.hemen hesap yapilir.3 as 1 papazla 4 el kapatiyorum.ayrica bende 1 tane kupa var.13-1=12 oldugundan 3 kiside toplam 12 kart kaliyor.en kotu durumda 2-5-5 dagilsa bile(kucuk bir ihtimal) 1 el rahat aliyorsunuz.buraya kadar 5(3-4-5 dagildigini varsayarsak 6) el aldik.karoda elimizde kiz kaldi.bunu da degerlendirecez.astan sonra 6yi atarsan papaz buyuk ihtimalle duser.sen de sonraki eli kizla alirsin.etti 6 veya 7.1 tane de guvenlik payi birakirsan 5-6ya girilir bu elden.ki genelde hic beklemedigin bi yerden de el gelebiliyor.

Oyunun kurallarindan bahsedeyim:
    1-kart oynanirken su algoritma izlenir.yerdeki karttan elinde daha buyuk ayni grupta kartin varsa atmak zorundasin.secenekler size bagli tabi yerde 4 maca varsa maca 5 de atarsiniz maca As da.eger elinizde ayni gruptan daha buyuk kart yoksa fakat daha kucuk kart mevcutsa o karti atmak zorundasiniz.mesela maca 3 veya maca 2.eger elinizde hic maca yoksa koz atmak zorundasinizdir.tabi ki yerde daha buyuk koz varsa kozu yukseltmek zorundasiniz.daha buyuk koz yoksa daha alcak koz atmak zorundasiniz.o da yoksa yerdekiyle alakasiz bi kart atacaksiniz.bu kart size hic bisekilde el aldirmaz.eger elinizde koz bulunup da alakasiz kart atarsaniz nanayi yiyorsunuz.-130 yaziliyor hanenize(alinabilecek en dusuk puan)(cizilmek denir buna)

2-kazanmak icin cok hirs yapmayinunutmayin bu bir oyun.ben kaybetti diye masa sandalye deviren adam gordum.

hocam simdilik bu kadar yeter.sonra bi ara editle ekleyecegim bikacbisey daha

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kökikibölüiki -- 7 Ağustos 2012; 19:53:22 >

• quote:

quote:

quote:

biliyosunuz 4 grup var oyunda(kupa maca vs.).her gruptada 13er kart.ve bunlarin batak oyununda bir hiyerarsisi vardir.koz secilen grup(ihaleye giren tarafindan belirlenir) en usttedir.bu grup (mesela kupa) digerlerinin ustundedir ve diger gruplarin asi olsa dahi catir catir alir.kalan gruplar ise bu grubun altinda yer alip esit oneme sahiptirler ve birbirini alamazlar.

oyunun genel mantigi aslinda basit.buyuk atan eli toplar yeni eli baslatir.yukaridada belirttigim gibi hiyerarsi basittir o konuda sanirim bir sorun yok.

el karilir ve datigitilir.eline bakarak ihaleye girersin(eslide en az 7-essizde en az 4) olmak uzere girersin.eger kimse girmesse dagitana kalir el.size bi ornek uzerinden kaca girilecegine ornek vereyim:
    http://imageshack.us/photo/my-images/191/batak.png/ (kusra bakmayin resim isini su an yapamayacagim)
    bu eli yorumlamak gerekirse guzel bir eldir.3 tane A bir tane de Asi bende olan papazim var.diger uyeler elden cakmadigi(diger oyunculardan birine bir gruptan hic kart gelmemesi olayi) surece bir sorun yok gibi gozukuyor.hemen hesap yapilir.3 as 1 papazla 4 el kapatiyorum.ayrica bende 1 tane kupa var.13-1=12 oldugundan 3 kiside toplam 12 kart kaliyor.en kotu durumda 2-5-5 dagilsa bile(kucuk bir ihtimal) 1 el rahat aliyorsunuz.buraya kadar 5(3-4-5 dagildigini varsayarsak 6) el aldik.karoda elimizde kiz kaldi.bunu da degerlendirecez.astan sonra 6yi atarsan papaz buyuk ihtimalle duser.sen de sonraki eli kizla alirsin.etti 6 veya 7.1 tane de guvenlik payi birakirsan 5-6ya girilir bu elden.ki genelde hic beklemedigin bi yerden de el gelebiliyor.

Oyunun kurallarindan bahsedeyim:
    1-kart oynanirken su algoritma izlenir.yerdeki karttan elinde daha buyuk ayni grupta kartin varsa atmak zorundasin.secenekler size bagli tabi yerde 4 maca varsa maca 5 de atarsiniz maca As da.eger elinizde ayni gruptan daha buyuk kart yoksa fakat daha kucuk kart mevcutsa o karti atmak zorundasiniz.mesela maca 3 veya maca 2.eger elinizde hic maca yoksa koz atmak zorundasinizdir.tabi ki yerde daha buyuk koz varsa kozu yukseltmek zorundasiniz.daha buyuk koz yoksa daha alcak koz atmak zorundasiniz.o da yoksa yerdekiyle alakasiz bi kart atacaksiniz.bu kart size hic bisekilde el aldirmaz.eger elinizde koz bulunup da alakasiz kart atarsaniz nanayi yiyorsunuz.-130 yaziliyor hanenize(alinabilecek en dusuk puan)(cizilmek denir buna)

2-kazanmak icin cok hirs yapmayinunutmayin bu bir oyun.ben kaybetti diye masa sandalye deviren adam gordum.

hocam simdilik bu kadar yeter.sonra bi ara editle ekleyecegim bikacbisey daha

eline sağlık usta kaptım bu işi

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.