Merhaba dostlar. Fizik bilgisi iyi olan dostların yardımına ihtiyacım var. Soru 1: X yönünde A, Y yönünde B, Z yönünde C hızlarında hareket eden bir cisim; X ekseninde D, Y ekseninde E, Z ekseninde F açıları kadar saparsa cismin X, Y, Z yönlerindeki yeni hızları nasıl hesaplanır? Soru 2: X yönünde A, Y yönünde B hızlarında hareket eden bir cisim; X ekseninde D, Y ekseninde E açıları kadar saparsa cismin X, Y yönlerindeki yeni hızları nasıl hesaplanır? Yardımcı olacak dostlara şimdiden teşekkürler. Soruların yanlış anlaşılmasına sebep olacak ifadeleri düzelttim. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kadimtakipci -- 15 Eylül 2023; 1:56:16 > |
Sapmaya göre hız hesaplama
-
-
yaw bu seviye işlem yapabilen birinin
konuyu yapay zekaya sormadan bize soru sorması
çok ilginç
-
Sordum. doğru cevap alamadım.
-
A yönündeki yeni hız
eşittir
Kendi doğrultusundaki hızı
çarpı
kosinüs ( ( A yönünden kaç derece saptığı ) çarpı (pi / 180) )
Örnek;
250kmh ile 30derece sapmış giden araç,
saptığı yola göre kaç kmh yapıyor =
250*cos(30*(pi/180)) = 216.506
dereceyi (pi/180) ile çarpınca radyan değerini elde etmiş oluyoruz (mortal kombattaki rayden'den aklımızda kalabilir)
radyan pi sayısıyla ilişkili bir ölçüdür
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi limbesh -- 15 Eylül 2023; 1:1:56 >
-
Öncelikle cevabınız için teşekkür ediyorum. Ama maalesef asıl sorularıma cevap değil. Ben sapan cismin diğer yönlerdeki hızlarını hesaplayabilmek istiyorum. Ve sadece 2 boyutlu uzayda değil, 3 boyutlu uzayda da. Bir de sorularda hata yapmıştım, XH ve XA gibi ifadeler X*H ve X*A olarak anlaşılmış da olabilir. Onları düzelttim.
-
hangi ai yi kullanıyorsunuz !?
-
Sizin bildiğiniz bu soruyu çözebilen bir AI varsa lütfen o AI'ın ismini ve sorularımın cevaplarını yazın.
-
Sapan cismin diğer yöndeki hızını hesap ettim işte,
öteki iki yön için de aynı mantık kullanılacak.
Birinci sorun 3 boyutlu evet,
İkinci sorun 2 boyutlu evet,
bu mantıkla hepsi yapılabilir.
-
Maalesef ben yapamıyorum. Biraz açar mısınız?
-
Ben de yapamadım.
Sıfırdan anlayıp, bilgisayarda programlayıp, sonuçtan emin olduktan sonra,
şudur diyecek olduğum için, "çok fazla uğraşmak istemedim" diyeyim.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X