Şimdi Ara

Sapphire 4870 GPU saati sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
477
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merhaba, arkadaşımın ikinci el sapphire 4870 512mb kartını aldım, bazı sorularım var

everest in yeni versionu ile baktığımda GPU saati 750 olması gerekirken 500 de çalıştığını gördüm. bunu nasıl ayarlayabilirim yada normalmidir bu, oyuna girince kendisi mi yükseltiyor saati?

diğer sorunum da sıcaklık ve fanı ile ilgili
    sadece internette gezerken bile ekran kartı 78-85 derece arasında çalışıyor. Fanıda sürekli kendi kendine devir yükseltip alçaltıp kafa ütülüyor.
    bu sıcaklık değerlerinde çalışmasının zararı olur mu, resimde gördüğünüz kapalı kutu soğutma sistemi sökülüp yerine farklı bir soğutma takabilirmiyim?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pink tequila -- 14 Mart 2011; 20:36:12 >

• yokmu bilgisi olan?
  • ekran kartınız 2d modunda veya yük altında olmadığı zaman daha az enerji çekmek ve daha az ısınma için hızını düşürür, 3 boyutlu bir uygulama veya film izlediğiniz zaman hızı tekrar artar bu normaldir endişelenecek bir durum yoktur.

ancak sıcaklıklar yüksek duruyor; ekran kartının üstündeki fan/ısı dağıtıcı temiz mi bir kontrol edin isterseniz... tozlanmış ise temizleyin...
  • teşekkürler cevap için
    gpu-z ile çözdüm durumu dediğiniz gibi 500e indiriyor hızı gerekli olunca 750 ye çıkarıyor. gpu-z ile görünüyor, everest hep 500 gösteriyor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    xfx 6950 ve MSI Afterburner...
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.