Arkadaşlar merhaba, Yeni sapphire hd 3870 512 mb. gddr4 ekran kartı aldım. Ardından 350 watt lık psu yerine 500 watt lık cooler master aldım. Sorun şu .Ekran kartı fanı sürekli çalışıyor. KASA İÇİ BUZ GİBİ NEREDEYSE :) Hardware sensors monitor ile bakınca ekran kartı ısısı 39 derecelerde sürekli. Zaten pc açılır açılmaz sürekli dönmeye başlıyor meret, durmuyor da, Hardware sensors monitor EKRAN KARTI FAN DÖNME HIZI İSE 81 olarak gösteriyor. Bu neden olabilir acaba ?
hiç düşük sıcaklıkta fanını tamamen durduran ekran kartı görmedim zaten, çok mu ses yapıyorki fanın bende sapphire 3850 var oyuna falan girmediğin sürece kulağını dayasan zor duyarsın sesini
evet baya ses var, fan 80 hızla çalışıyor sürekli, riva tuner kurarak fan hızını düşürdüm, bu sayede ses baya azaldı, Ama ek programa ihtiyaç duymak ta canımı sıktı doğrusu. Bir de bilgisayar ilk açıllırken , bazen monitör uyku durumuna geçiyor direk. Acaba ekran kartında mı bir şey var, yoksa donanım çakışması falan mı ?
oyunda sorun yoksa ekran kartında bişey yoktur
kartın biosunda fan parametreleri oyle ayarlanmıstır
sen istersen hangi ısı aralıgında nekadar fan donebilecegini ayarlıyıp bios flashlayabilirsn
3870'ler elektrik süpürgesi gibi çalışıyor, kartında sorun olduğunu zannetmiyorum..
Açılırken monitör uyku moduna geçiyor demişsin, windows açıldığı zaman uyku moduna giriyorsa kullandığın bir program yüzünden oluyordur, yüklediğin programları kontrol et (özellikle anakartın yardımcı programlarını)