Şimdi Ara

Sapphire Rx 570 Anakart Uyumsuzlugu ve Fan Sürekli Son Hızda

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
967
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar ikinci el bı rx 570 aldım (öncesinde GTX 980 vardı sorunsuz çalışıyordu) tek fan olan aldığım kişi video çekti videoda bilgisayar bosta ve fan donmuyordu ( normal) gpu Z açtı falan oyun açmadı tamam dedim buluşup aldım.

Sitemizde ECS H61H2 marka anakart var buna taktım bilgisayarı açtım fan full hizda çalıştı 3000 kusur devir dedim herhalde driver kurulu olmadigi içindir sonra driveri kurdum fakat kurulum esnasında siyah ekranda kaldı reset attım bu defa vindows logosunda dondu.. iki üç defa denedim aynı...Windows 7 denedim onda driver kuruluyor fakat reset atınca yine logoda kalıyor.

Ekran kartını arkadaşa götürdüm sorunsuz şekilde driver yüklendi fakat fan hala son hızda ve ne yaparsak yapalim ( MSI afterburn vs) düşmüyor ve felaket bir ses var . Onun dışında sorunsuz oyunlara girdik 1 2 saat oynadık falan sıcaklıkta 47 dereceyi gecme di klimasız ortamda.

Simdi sorun bu kart benim bilgisayarda neden böyle yapıyor ve fan neden 3000 devirin altına inmiyor. Anakarta önceki kartim GTX 980 den sonra bios guncellemesi yapmıştım yani bios güncel. Ama bu anakartin sitesinde yazılan göre dx 11 ekran kartları için i5 üçüncü nesil işlemci gerekiyormus bende 2. Nesil i 5 var mesela R9 270x i hiç gormuyor ama dx 12 olan GTX 980 sorunsuzdu bu da saçma geliyor.

Şimdi sorun anakartin uyumsuz olması mi ki uyumsuzsa bile bu ekran kartı neden full devirde çalışıyor aldığım kişi videoda fan donmuyordu.

Bios güncellemeyi düşünüyorum kartın garantisi var ama göndermekle uğraşmak da istemiyorum.

Yardımlarınızı veya önerilerinizi bekliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kuon -- 30 Temmuz 2020; 9:55:15 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Edit: Bios attım şu an hiç görüntü yok : ) normalde driver kurmadan açılıyordu şu an hiç görüntü yok bilg. Reset atıp duruyor

• Eski bios u y dek aldım ama nasıl geri yüklerim bilmiyorum dahili gpufan bilgisayarı açtım atiglashi avında kart yok diyor doğal olarak.

• Hocam öncelikle biosu sıfırlayın>format atın>ekran kartının güncel driverlarını yükleyin>anakartın ekran kartını gördüğünden emin olun dxdiag da veya aygıt yöneticisinden bakarken bir sorun olmasın> msı afterburner kurup oradan manuel bir ayar yapın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mert-- -- 30 Temmuz 2020; 12:27:0 >
  • www.monitortests.com
    AMD/ATI Pixel Clock Patcher
    https://www.monitortests.com/forum/Thread-AMD-ATI-Pixel-Clock-Patcher
    güvenli kipte şu programı kurup patch yapmayı denermisin? vehttps://www.techpowerup.com/download/ati-atiflash/ şu programla orj biosu yüklemeyi deneyebilirsin.

• 2. Denedim adaptör bulamadı diyor. Ön boardda açıyorum sonradan ekran kartı pinlerini takıyorum yine görmüyor bios yüklemeye çalışırken .

İlkini deneyecegim

• quote:

Orijinalden alıntı: Fade to Black

https://www.monitortests.com/forum/Thread-AMD-ATI-Pixel-Clock-Patcher güvenli kipte şu programı kurup patch yapmayı denermisin? vehttps://www.techpowerup.com/download/ati-atiflash/ şu programla orj biosu yüklemeyi deneyebilirsin.
    Atikmdag-patcher bios u masaüstüne atıp çift tıkladim guvenli modda .. failed to locale driver file dedi.

Sanırım bunu kullanmak için AMD driveri kullanmak gerekiyormuş ama zaten sistem görmüyor kartı ve yüklenmiyor

Nasıl kullanılıyor bu ve ne işe yarıyor hocam

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kuon -- 30 Temmuz 2020; 15:44:2 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ryzen 5 3600 için anakart sorunu
    geçen yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Kuon kullanıcısına yanıt
    kullanabilmen için amd ekran kartı sürücüsü yüklü olması gerekiyor sanırım. bios denetimini kaldırıyor ve sarı soru işareti olmadan biosu görmesini sağlıyor.
    Run atikmdag-patcher.exe. (If you only need the BIOS signature patch, rename it to atikmdag-patcher-bios.exe first.) böyle yazmış buna dikkat et.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fade to Black -- 30 Temmuz 2020; 15:51:37 >
  • quote:

kullanabilmen için amd ekran kartı sürücüsü yüklü olması gerekiyor sanırım. bios denetimini kaldırıyor ve sarı soru işareti olmadan biosu görmesini sağlıyor.
    Run atikmdag-patcher.exe. (If you only need the BIOS signature patch, rename it to atikmdag-patcher-bios.exe first.) böyle yazmış buna dikkat et.
    Nasıl yükleyeceğim driveri zaten görmüyor dolayısıyla yüklenmiyor görse yüklense zaten problem kalmaz ki. Harici şekilde yükleyebilir miyim.

• quote:

İsmi değiştirmiştim zaten

• on board ekran kartından görüntü alıp harici de takılı olduğu halde orijinal biosu yükleyemiyor musun, ne olarak görüyor kartı?
  • quote:

on board ekran kartından görüntü alıp harici de takılı olduğu halde orijinal biosu yükleyemiyor musun, ne olarak görüyor kartı?
    Hiç görmüyor hocam on board da görüntü alırken Microsoft displaf görüyor guncelleyimce de Intel HD görüyor rx 570 hiç gözükmüyor normalde de driver tükenmeden gözükmüyordu ama aida da gozukuyordu orda da gözükmüyor. Doğru bios attığına da eminim

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.