Şimdi Ara

Sarhoş şoförü görünce kontağı kilitliyor!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
0
Favori
1.199
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Japon otomobil devi Toyota, sürücünün alkol seviyesi yüksekse aracın kontağını kilitleyen bir sistem geliştirdiğini açıkladı.

Şirkette yapılan açıklamada, bir dijital kamerayla birlikte nefesteki alkol oranını ölçen bir el cihazından oluşan sistemin, alkol miktarını tespit ettiği ve sürücünün tanınması için fotoğrafını çektiği belirtildi.

Alkol testi pozitif çıkarsa, sistem, tespit edilen alkol seviyesine göre sürücüyü uyarıyor veya aracın kontağını kilitleyerek hareketini engelliyor.

Kamyon üreticisi Hino Motors ile sistemin denemelerini yapan Toyota şirketi, teçhizatı yakında özel şirketlere ve hükümete ait bazı otomobil ve kamyonlara yerleştirecek.

Cihaz, sürücünün alkol seviyesi normalden yüksek çıkarsa yetkilileri de uyaracak.

Bir başka Japon otomobil üreticisi Nissan da benzer bir cihaz üzerinde çalışıyor.

çok mantıklı geldi bana inş. tüm otomobillerde böyle bir sistem olur kazalar yüzde 60 azalır ülkemizde..

• quote:

Orijinalden alıntı: uselessness

çok mantıklı geldi bana inş. tüm otomobillerde böyle bir sistem olur kazalar yüzde 60 azalır ülkemizde..

Türkiye'de kazaların %60'ı alkollü araç kullanımından mı kaynaklanıyormuş?..
  • Gerçekten güzel bir Sistem olur.Heleki günümüzde gerçekten çok hayat kurtarır
  • quote:

Orijinalden alıntı: furkantasdemir

Gerçekten güzel bir Sistem olur.Heleki günümüzde gerçekten çok hayat kurtarır
    çevirmede bir hatamı var?
    alkol oranını ölçen bir el cihazından oluşan sistemin yerine;
    alkol oranını elden ölçen bir cihazın doğru olmazmı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: NovariX

quote:

edit:şimdi biraz rakamları araştırdım yüzde 25 ten fazlası deniliyor ölümlü kazalar için..

edit:

çeviride hata vardır bunlar toplama haberler biri haber yapıyo tüm gazeteler aynısını yayınlıyo hiç düzeltmeden illa hata vardır yani

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi uselessness -- 1 Eylül 2009; 17:52:21 >

• quote:

quote:

quote:

edit:şimdi biraz rakamları araştırdım yüzde 25 ten fazlası deniliyor ölümlü kazalar için..

edit:

çeviride hata vardır bunlar toplama haberler biri haber yapıyo tüm gazeteler aynısını yayınlıyo hiç düzeltmeden illa hata vardır yani

Alıntıları Göster
    Bunun da çözümü var, yoldan geçen ayık birine abi bir zahmet araba çalışana kadar gelip koltuğa otursana diye rica edersin, marş basınca da eyvallah deyip devam edersin.

• quote:

quote:

quote:

edit:

Alıntıları Göster
    Yoldan geçen adama: "Hoopp birader şu alate bir üfleyiver, ben biraz fazla kaçırmışım hi hiii... Araç çalışmıyor da..." tarzı muhabbetleri ülkemizde çok duyarız artık...

• quote:

quote:

quote:

aklımda bu tarz bir rakam kaldı ama oranın ölümlü kazalarda ki oran olma ihtimali falan var tam emin degilim. alkolün ülkemizdeki ölümlü kazalrdaki oranı yarıdan fazladır yani yüzde 50 den fazladır diye biliyorum. zaten ne zman haberlerde bir ölümlü kaza haberi izlediysem arabada bira şişeleri vardı veya şöför aşırı derecede alkollüydü gibi bilgiler verildigi için şaşılacak bir durumda degil açıkçası

edit:

bir yanlışlık olsa gerek çünkü en çok kaza hatalı sollamadan oluyor, onun da oranı %28 civarında...
    alkollü araç kullanımı ya 3. ya 4. tam emin değilim, ama ondan önce aşırı hız ve 1 tane daha kaza tipi olduğunu anımsıyorum

üste edit: ahanda ben önce davrandım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi funkmaster -- 1 Eylül 2009; 17:52:27 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Whisper911

Hayır hata yok.Gazetede resmini görmüştüm.Alkol oranını nefesten ölçen aletlere benziyordu.Yani doğru gibi yazı ama belli de olmaz belki de elden ölçüyordur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: funkmaster

quote:

quote:

quote:

aklımda bu tarz bir rakam kaldı ama oranın ölümlü kazalarda ki oran olma ihtimali falan var tam emin degilim. alkolün ülkemizdeki ölümlü kazalrdaki oranı yarıdan fazladır yani yüzde 50 den fazladır diye biliyorum. zaten ne zman haberlerde bir ölümlü kaza haberi izlediysem arabada bira şişeleri vardı veya şöför aşırı derecede alkollüydü gibi bilgiler verildigi için şaşılacak bir durumda degil açıkçası

edit:

bir yanlışlık olsa gerek çünkü en çok kaza hatalı sollamadan oluyor, onun da oranı %28 civarında...
    alkollü araç kullanımı ya 3. ya 4. tam emin değilim, ama ondan önce aşırı hız ve 1 tane daha kaza tipi olduğunu anımsıyorum

üste edit: ahanda ben önce davrandım

editledim ben kardeş. biraz araştırdım rakamlar 25 kadar deniyo ölümlü kazalarda alkol oranı için

hoppa editi: hoppalaaa olmadı ki ama funk

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi uselessness -- 1 Eylül 2009; 17:54:17 >

• quote:

Alıntıları Göster
    bu haberi okuyunca aklıma levent kırcanın bir parodisi geldi, o zamanda bazı lüks arabalarda böyle şeyler vardı, levent kırca sarhoş arabaya biniyor araba gitmiyor,bağırıyor;
    - yürüsene ulan
    araba cevap veriyor;
    -yürümüyorum ulan

yürürsün yürümezsin kavgadan sonra levent kırca söverek araban iniyor, araba arkasından sesleniyor;
    -yürrü anca gidersin

• quote:

Türkiye'de genel trafik kazalarında alkollü araç kullanmanın sebebiyet verdiği kazaların oranı %5 bile değildir. Ölümlü trafik kazalarında alkollü kullanım kaynaklı kazaların oranıda %40'ı geçmez.

Bunu neden söylüyorum?.. Çünkü ülkemizde "alkollü araç kullanımını engelleme" gibi hayati bir konu bile ideoloji malzemesi yapılabiliyor ve alkollü içecek satışının yasaklanması talep edilebiliyor. Yani bu gibi konular göründüğü kadar "masum ve iyi niyetli" olmayabiliyor, yada saptırılabiliyor. Şöyle bir bakınız; dini hassaslığı(!) yoğun TV kanallarımızda hemen her haberi alkole bağlayabilme potansiyelleri mevcut..

• quote:

Orijinalden alıntı: vestigo

bu haberi okuyunca aklıma levent kırcanın bir parodisi geldi, o zamanda bazı lüks arabalarda böyle şeyler vardı, levent kırca sarhoş arabaya biniyor araba gitmiyor,bağırıyor;
    - yürüsene ulan
    araba cevap veriyor;
    -yürümüyorum ulan

yürürsün yürümezsin kavgadan sonra levent kırca söverek araban iniyor, araba arkasından sesleniyor;
    -yürrü anca gidersin

Alıntıları Göster
    nefesteki alkol oranını ölçen bir el cihazından oluşan sistemin

el cihazını kim tutup üfler o zaman arabanın içindeyken kendi kendine aracı iptal ettirsin
    çok hassas bir el cihazını tavana koli bandıyla bantlamışlardır belki onu demek istemişler....

alet kendiliğinden anlayıp kitliyordur ki mantıklı olan böyle birşey....

haberlerin büyük bölümü hata yanlış dolu zaten
    hakim olduğum konularda ne zaman haber çıksa kesin bir yanlış oluyor =)
    demekki bilmediğimiz zaman neler yutturuyorlar

• quote:

nefesteki alkol oranını ölçen bir el cihazından oluşan sistemin

el cihazını kim tutup üfler o zaman arabanın içindeyken kendi kendine aracı iptal ettirsin
    çok hassas bir el cihazını tavana koli bandıyla bantlamışlardır belki onu demek istemişler....

alet kendiliğinden anlayıp kitliyordur ki mantıklı olan böyle birşey....

haberlerin büyük bölümü hata yanlış dolu zaten
    hakim olduğum konularda ne zaman haber çıksa kesin bir yanlış oluyor =)
    demekki bilmediğimiz zaman neler yutturuyorlar

Alıntıları Göster
    Belki arabayı o cihaza üfleyemeden çalıştıramıyorsundur.

Edit:Yazım yanlışını düzelttim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bakone -- 1 Eylül 2009; 18:03:07 >

• quote:

Orijinalden alıntı: funkmaster

Bunun da çözümü var, yoldan geçen ayık birine abi bir zahmet araba çalışana kadar gelip koltuğa otursana diye rica edersin, marş basınca da eyvallah deyip devam edersin.

japonlar türk zekasının daha farkına varamadı...

• quote:

Orijinalden alıntı: bakone

Belki arabayı o cihaza üfleyemeden çalıştıramıyorsundur.

Edit:Yazım yanlışını düzelttim.

Alıntıları Göster

her bindiğimizde deli gibi üüflicez yani

kamera üfle yada üfleme diye karar veriyorsa göz bebeğine bakıp v.s. belki öyle olabilir

• quote:

alkol almadan önce 2-3 tane balon şişirilir.
    sonra alkol alınır. araç çalıştırılacağı zaman balondaki hava hortuma verilir.
    bu gibi uygulamalar keskin türk zekasına sökmez!
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ayı Baba

quote:

Alıntıları Göster
    Saab'da da buna benzer bir sistem var. Ama üflüyorsunuz sadece, işte onunda çözümünü 2 saniyede bulmuştu Dh ahalisi. "Hop birader, 1 saniye üflermisin şuna?"

Bencede bu tip durumlar olduğu sürece bu tip sistemler pek efektif olmaz. Herşey kafada bitiyor...Ama şuda bir gerçek, otomobillerde ileride daha az kaza riski olacak.

Çoğu üst sınıf otomobil artık adaptif cruise control ile donatılıyor ve bu sistem karşısına bir cisim vs. çıktığında otomatik olarak aracı frenliyor. Ayrıca kör nokta giderici sistem, şerit yardımcı asistanı vs. gibi sistemlerde çok işe yarayabilir.

100-150 metreye kadar ilerisini görebiliyor bu sistemler, ve bildiğim kadarıyla aracın bütünüyle ( Aktif şasi, Esp vs. ) birlikte çalışıyorlar.

Tabi bu sistemlerin tamamen standart olacağı günler hala çok yakın değil. Ama , 10-15 yıl içerisinde Abs gibi bir şey olacaklarından eminim.

• quote:

quote:

kesinlikle
    1 hafta sonra gittigidiyor da uyarı kesici kemer tokası gibi ilanları çıkar...
    hava üfleyen aparat vs

100 kişi kullanıyorsa 1 kişiyi bile engellese genede çok yararlı bir sistem umarım yaygınlaşır...
    bunu icat edenlerin sayesinde 1 kişi bile hayatının baharında felç olmaktan ölmekten kurtulursa daha büyük mutluluk olamaz..
    teorik olarak vefat etmiş ,ağır yaralanmış ,sakat kalmış insanlara tek bir dokunuşla olayları geri sarmakla farklı değil....öyle bir durumda duyacağınız mutluluğa eşit...
    sevabını hiç katmıyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: Fleetwood1991

Saab'da da buna benzer bir sistem var. Ama üflüyorsunuz sadece, işte onunda çözümünü 2 saniyede bulmuştu Dh ahalisi. "Hop birader, 1 saniye üflermisin şuna?"

Bencede bu tip durumlar olduğu sürece bu tip sistemler pek efektif olmaz. Herşey kafada bitiyor...Ama şuda bir gerçek, otomobillerde ileride daha az kaza riski olacak.

Çoğu üst sınıf otomobil artık adaptif cruise control ile donatılıyor ve bu sistem karşısına bir cisim vs. çıktığında otomatik olarak aracı frenliyor. Ayrıca kör nokta giderici sistem, şerit yardımcı asistanı vs. gibi sistemlerde çok işe yarayabilir.

100-150 metreye kadar ilerisini görebiliyor bu sistemler, ve bildiğim kadarıyla aracın bütünüyle ( Aktif şasi, Esp vs. ) birlikte çalışıyorlar.

Tabi bu sistemlerin tamamen standart olacağı günler hala çok yakın değil. Ama , 10-15 yıl içerisinde Abs gibi bir şey olacaklarından eminim.

Alıntıları Göster
    oohho hoo ho
    sizin yaşınız genç bilemeyebilirsiniz
    levent kırca kimmiş ya
    buyrun bu olayın pirleri
    ahh ahh gerçek usta bunlar
    paranın yuvarlanıp gitmesini izleyin özellikle

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.