ÖTV'yi çıkaranın, devam ettirenin Allah cezasını versin. Resmen zulüm. |
Şarj edilebilir hibrit otomobillere ÖTV indirimi geliyor: TBMM'ye sunuldu! (6. sayfa)
-
-
Siz bunu boşverin yerli hibrit arabaların otv oranlarını duzenleyin abi. Guya yerli araba toyotalarin vergileri %80 den basliyor. Eee ne anladim yerli uretim olmasindan
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Cikaranda da devam ettirende de suç yok. Halk olarak 22 yıldır her zamdan sonra koşa koşa oy veriyormusun veriyorsun.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
KOmiklikler falan :)
Ben de kabahat
Şimdi dikkat edince gördüm...
Meğer sen yeni provoke etmiyormuşsun. herkes seni biliyormuş:)
-
Vergi gelince: ucuz biniyoduk hayinler togg için çıkardınız değil mi yandaşlaaaar yoldaşlarımizi rahat bırakın demokrasi olmayan yere kim gelir haa!
Byd 1 milyar dolar yatırımla gelince: komisyonculaaaar bak byd fiyatları güncelliyooo fabrika kursa ne olur bananeee çeri gelmiyooo napim byd yii
Ve komik , provokatör olan benim öyle mi?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi en1gma -- 8 Temmuz 2024; 11:7:18 >
Çok sevinmeyin düşen OTV kadar o araçlara zam yapar satıcılar ara kapanır bu hep böyle olmuştur bu ülkede.
-
Satmak istemiyorlarsa zam yaparlar. Bu teşvik verildiyse araçların fiyatlarını bile belirlemişlerdir, devleti o kadar da küçümsemeyin
Aslında bu dilime girmeye çok yakın araçları başka başlıkta paylaşmak lazım.
Byd kesin
Alfa Romeo Tonale olabilir
Jeep compass olabilir
Ds7 demişlerdi ama verilerini tam bilmiyorum.
Bmw ve Mercedes’in yurtdışında uyan modelleri olduğu söylendi(yüzde 60 ÖTV)
Yeni cupra formentor 1.5 272 hp girebilir
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mbkaynar -- 8 Temmuz 2024; 12:15:13 >
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Biz fırsatçı bir milletiz akıllanmadık akıllanmayız. Üç kuruş indirip kalanı nasıl cebe atarızın hesabını çoktan yapmışlardır.
-
Onu yapamaz işte, Avrupalı markalarla aynı rakamlara,toggda 0 faiz varken veya daha yüksek fiyata kimse byd almaz
Abartmışsın. Elektrikli araba tecruben olmadığı için büyük ihtimal. çünkü genelde elektrikli kullanmamış sahibi olmamış bu şekilde konuşur. Benim var.Şu anda km 40 kuruş. Benzinli arabama 3000 tl benzin atarken 370 lira elektrik ödüyorum. bakım derdi falan yok. 350 tork anlık mükemmel hızlanma. uzun yol menzil 400 km. 300 km sonrası hep mola veririm zaten. ki normali öyle az esneme yürüme açılman gerek. 30 dakikada şarj oluyor. 7000 küsür istasyon var memlekette. kısacası zaten eninde sonunda herkes geçecek elektrikliye. buji piston krank motor yağına elveda edecek.150 sene önceki teknolojiye
-
Byd fabrika açacağı kesinleşince ...ülkeyede şuanda plugin hibrit getirdiği için ona kıyak mahiyetinde bir acil düzenleme. BYD SEAL U
-
Adamlar kar elde etsin diye değil pazar payı artsın diye bu düzenleme yapıldı zaten. Kim neden fabrika kurduğu yerde satışını 1000-2000 civarında tutmaya çalışsın. Chery pazar payı hızla BYDye kayacak. Adamların hedefi fabrika kurulana kadar burada 40-50 bin civarı yıllık satışa ulaşmak.
Maalesef ülkemizde yapılan hiçbir düzenleme vatandaş/tüketici çıkarı düşünülerek yapılmıyor öncelikle bunun bilincinde olmak lazım.
Bu doğrultuda yapılan değişiklikler birilerine kolaylık veya daha fazla getiri sağlamaktan öte gitmiyor. Vatandaş/Tüketici bunu fazlaca kullanmaya başladığında da yeni düzenlemeler ile ilk etapta alanlar karlı çıkıyor, şartları bu kısa dilimde oluşmayanlar için ise daha zorlu piyasa koşulları doğuyor.
Ülkemizde keşke temel motivasyon vatandaş/tüketici'nin herşeye daha kolay ve eşit şekilde ulaşmasını sağlamak üzerine kurulsa da, bu ve bunun gibi sürekli yapılan/oynanan düzenlemeler ve sürekli "bu fırsatı kaçırırsam bir daha alamam, erişemem" psikolojisinin de biz bu ülke insanlarını tüketmesinin önüne geçebilinse.
-
Başka bir senaryo mantıksız olur zaten.
Bu arada bugün seali inceledim, beğendim. Tiggolardan falan net kaliteli. Batarya bittikten sonra ortalama yakıt ve performans ile ilgili tatmin edici bilgi alamadım. Nissan epower benzeri bataryayı %20-40 arasında tutarak hev gibi hareket ediyormuş ama performans kısmı biraz muamma
Ülkemizde şuan bu statüde araç var mı ki ya ? Şarj edilebilir hibrit oto ne var ki ? Bu fiyat bantlarında.
Çinlilere gel gel indirimi gibi geldi bana. İleride Türkiye'de böyle araçlar üretsinler diye. Hem ÖTV'yi düşür hem Türkiye'de fabrika kur bak ek yüzde 40 gümrük vergisi yeme hem ithalat vergisi yeme sana güzel kıyaklarda yaparız gibisinden.
Ayrıca bu araçlar TOGG'a da rakip değil sonuç olarak %100 elektirikli statüsündede değiller.
Ama bakınca Türk haklının sevebileceği araçlar ilerleyen dönemde gelirse. Açıkçası %100 elektirikli araç alıp 300-350 km menzil derdi çekeceğine bu tarz alır insanlar hem 1.5 benzinli motor olur hemde sıkıştığında elektiriklide kullanırsın evden normal priz ile geceleri uyguna şarjını doldurursun flan.
-
asıl mesele motor hacmi değil zaten, onu anlamamışsın. amaç pahalı araçlardan daha fazla vergi almak. 2.0 dizeller bence 1.6 benzinlilerle aynı olmalı. lüks olmayan bir çok dizel araç 1.6 motor yetersiz kalırken 1.6 dizellere mahkum kalıyor veya dizelleri türkiye'ye hiç gelemiyor. mesela tiguan.
biz gelişmiş dünya ülkesi değiliz. bunun farkına varsa iyi olur forum zevatı.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi beyinsis -- 8 Temmuz 2024; 20:23:30 > -
hangi kriterlere göre bakılıyor hocam ?
-
40 kuruş evden şarj olmalı ,dışarıdan şarj fiyatlarının yüksek olduğunu duyuyoruz .Acaba uzun yol DC şarjı kaç TL ye tam şarj oluyor
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vezir -- 8 Temmuz 2024; 22:48:7 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X