< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Şarj edilebilir hibrit otomobillere ÖTV indirimi geliyor: TBMM'ye sunuldu! (4. sayfa)
-
-
Cc uygulamasına devam etsinler lakin plugin araçlarda bu oran yarı olarak uygulanır deyip geçsinler. Mesela 2500 cc lik plugin araç 1250 cc gibi vergilendirilsin. Zor bişey değil şu ya.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Kartal imamhatip Türkiye'deki sayılı eğitim mekanlarından biri. Nepotizm ve hükümetin vasatlığını bir kenara bırakırsak birçok üniversite sınavı birincisi Kartal'dan geçmiştir. Siyasi görüş olarak da mezunlar derneğinin Kılıçdaroğlu'nu destekleyen açıklama yapması belli bir miktarda yapısına dair bilgi verir. İngilizce ve akademik eğitim olarak Çapa Fen gibi yerlerden hiç uzak değil. Ki zaten puanı da inanılmaz yakındır, İstanbul'da ilk 6-7 okul arasında giriş puanı açısından.
Cemaatçiler, tarikatlar geçti piyasadan, hiçbiri yiyemedi Kartal'ı.
İmam hatiplere oldum olası karşıyım, ama iki albayrakçının kayırması yüzünden tüm okulun isminin kötüye kullanılması beni üzüyor. Bina yapısı olarak inanılmaz büyük, fırsatlar açısından çok geniş bir yer.
-
Öyle zaten. İki bakanlık, meclis bürokratı cebi dolunca bu tür seçmece yasa çıkıyor. Torba yasaların içini açsak yerli yabancı onlarca firma için özel yapılan istisnalar, yasalar bulunur
-
Konu dışına çıkmayalım.
Bu düzenlemeden etkilenecek araçların listesini oluşturan varmı?
-
İmamhatipe karşı bile değilim ben. Anlamadıkları işlere atanmalarına karşıyım. Şu mevzuatı hazırlayanların seceresine baksak alayı vasat eğitimlidir.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Ekonomin iyi olduğu 2008,2012 yıllarında bile kalkmadı. Böyle güzel bir sistemi kimse değiştirmez
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Portraitclub -- 6 Temmuz 2024; 23:25:22 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Hükümeti bir öven çıkmamış. Çin’e vergi indirimi olunca gömen tayfa bunla yere göğe sığdıramaması gerekiyordu.
Ben ise kesinlikle desteklemiyorum bu kararı hükümet yanlış yapıyor. Hibrit yerine tamamen elektriklilerde daha fazla indirim uygulamalı, hatta sübvansiyona gitmeli.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Şu sorunun cevabına arıyorum yok kartal ihl yok liyakat yok bilmem ne. Bunları bu konuda konuşup herşey düzelsin isteyen garip Bi kitle.
Byd seal ne kadar oluyor acaba bu durumda merak ettim
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Teklifi sunan iktidarın ağırlıklı olduğu meclis komisyonu sanırsam yani çok büyük süpriz olmaz ise geçer gibime geliyor. Yada son dakika bazı çıkar grupları engellemezse. Kim olduğunu bilmem çıkar grubu ne filan her kanun teklifinde bir şey çıkabiliyor.
Pazartesi günü BYD'nin Manisa için 1 Milyar dolarlık fabrika yatırımını açıklayacağına dair bir söylenti var. Eğer o söylenti gerçekse bu yasa tamamen dünyanın en büyük Plug in Hybrid üreticisi BYD'ye özel demektir. Zamanında Toyota CHR yatırımında anlaşma sağlanması için Toyota'ya özel hibrit vergisi çıkarılmıştı. Bu vergi indirimi de bir firmanın yatırım için belli, BYD değilse bile bir başkası için. BYD Plug in Hybrid'leri genellikle 1500 cc hacme sahipler.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bloodin -- 7 Temmuz 2024; 00:53:00 >
-
BYD Seal U DMI için bu düzenleme
Chery de phevler 1.5 litre.
imam hatiplileri aşagılamıyorum.diyen sen değilmiydin :) ne ara lise ile oxford kıyaslar olduk.hangi liseden olursan ol aynı sınava giriyorsun.kazandığın üniversiteye gidiyorsun torpille mi bitirdin aynı kpss ye giriyorsun yine eleniyorsun ayrıca çoğu kurumda devlet memuru mu oldun belli aralıklarla egitime ve sınava tabi tutuluyorsun eskiden olmayan yükümlülükler getirildi içinde olmadan bilemezsin atıp sıkılarsın işte böyle .bu arada fen bilimleri lisesi sayısal derslerine ağırlık verir öğrencileride sayısal bölümlere yönlendirir aldıkları eğitim becerilerine göre sonradan açılan yada parlakken hevesi aniden sönen öğrenciler var imamhatipten de en yüksek verim alabileceğin öğrenci çıkabilir.Mesela oxforda giden imamhatiplide var sen daha lise ile üni arasındaki farkı bilmiyorsun oxforda uzanan yolda bir öğreninin hangi kademelerden gectiginden haberin yok gibi öyle sadece fen lisesi sayısal bir bölüm kazanacak bölümünde başarılı olacak sonra yüksek için yurt dısına gitmeyi kafaya koyacak belkide doktorası için erteleyecek.Sende gelmis burda lise ile oxford kıyaslaması yapiyorsun akedemik bilgin olduğun konum kadar kısıtlı.Bir yorum yapacaksan o konu hakkında bilgiye sahip olacaksın hatta bu bilgiyi bizzat o işin içinde olmadan öğrendiysen konuştuklarını bi tartacaksın ters köşe olmadan.akademisyen olmuş projeden projeye koşuyor imamhatipli öğrenci puaniyla özel ünilere burslu girmiş bide bunlara soruları çalmıştır diyenler var eğitim üni sınavını kazanınca bitiyor sanıyorlar :). zaten o sınavları birşey bilmeden kazanan beceremez o işi.o işte kontenjan açılırsa becerebilen girer .Milli piyangomu bu tuttu bitti diyecek kadar.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
sesini duydum sana vergisiz mersedes veriyoruz nickini yazarak telefonunla birlikte cimere gönderirsen yardımcı olacağız mağduriyetinizi gidereceğiz.
ya belli bir emisyon standardı var onun üstünde kalan satış yapamıyor dolayısıyla bu emisyon standardı motor hacmine oranla hesaplaniyor herhangi bir eşitlikte çarpanı sabit birakirsan eşitliğin diğer tarafınla diğer çarpan doğru orantılı olur. ayrıca bazı ülkelerde yol vergisi çöp vergisi o vergisi bu vergisi ayrı olarak kesiliyor.ben ülkenin başında olsam daha çok gezene daha çok vergi dayardım.hatta fabrikadaki işçiyi savunduğunu sanıyorsun onları daha erken emekli ettiğimiz için rahat işlerle daha çok para kazananin maaşıma vergi yansıtacağız deseler çıldırırsınız :).zaten bu vergilere çıldıranlar belli.gerçekten benden daha kötü durumdaki bir vatandaş benim vergimle ayakta duracaksa kessinler.Bunun doğru yönetilmesi lazım burda hak veririm ama gelipte ben niye daha iyi arabayı aynı vergiyle almıyorum dersen ben buna bencillik derim.
Ancak chery fabrika kurmazsa ek gümrük vergisine devam edilecek. Byd hem çin vergisinden kurtuluyor hem de ötvsi %80 den 30 a düşüyor. Hesaplayan var mı bilmiyorum ama byd seal phev tiggolardan ucuza satılacak gibi duruyor
Chery ispanyaya kurduğu fabrikadan ülkeye gönderirse o da tüm vergilerden muaf olacak. Fabrika kurmasa da olur.
Lojistık ve işçilikten ötürü maliyet farkı olacaktır. Byd çinden yolladığı araçtan da muaf olacak, önemli bir fark bence
Mevcut ÖTV oranlarını da yazsaydınız keşke. Teklifte %30 olan araçların şu anki ÖTV oranı nedir? Ne kadarlık bir indirime tekabül edecek mesela?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X