Şimdi Ara

Grundig gho 9700 & 9900 F/p Oled Kullanıcı Deneyimleri (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
283
Cevap
20
Favori
20.657
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Merhaba, bende dün vatan gece indiriminden 65gho9900 40.500 tl ye sipariş verdim. Aklımda bazı sorular var. Yardımcı olabilirseniz sevinirim. Ona göre kullanacağım ya da iade edeceğim.

-Attığınız resimlerde yenileme hızı 60hz yazıyor tv 120hz veremiyor mu?

-Hareketli görüntülerde bozukluk var mı? Judder vs. Motionflow tarzı birşey var mı görüntüyü 120hz e yükseltme gibi. Varsa kapatılabiliyor mu?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 55 GGO 9900 kullanıcısıyım geçen sene ekim ayında 25 450 TL ya almistim teknosadan. O zamanda simdiki gibi Qled almak yerine neden Oled almayayim mantigiyla hareket esip almistim .
    Normal kanal izlemem sadece 4k filmler (Stremio real debrid eklentisi ile )dizi Youtube gunluk 3 4 saati geçmez.
    Panel lg C1 panel . Goruntu Oled ten beklendigi gibi cok basarili..Tv nin sesi etkileyici. Fiyat performans acisindan memnun kaldim herkesin Tv leri hayirli olsun.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • caution C kullanıcısına yanıt

Amin teşekkürler. Ben de sizin gibi genelde stremiodan 4k dizi-film ve maç yayını izlemek için alıyorum. Hareketli görüntüde nasıl tv kesik kesik hareket etme vs. sorun var mı?

• Mechanic_33 M kullanıcısına yanıt

gayet iyi sorunu yok güncel bir cevap olması açısından Ronin filminin kovalamacalı sahnelerini şimdi tekrar açtım gayet akıcı.

Teşekkür ederim hocam çok sağolun. Son olarak bu Grundig lerde akıcı görüntü için Motion Picture Improvement (MPI) teknolojisi varmış. Ayarlardan açılıp kapatılabiliyor mu? Bir de internette sürekli kalibrasyona girme sorunlarından bahsedilmiş siz yaşadınız mı bu sorunu?

bu ayar menüde yok MEMC olarak geçiyor benim tv de..açılıp kapanabiliyor. Kalibrasyon ayarları bende manuel bir kere yaptım bir daha yapmadım aldığımdan beri onun dışında piksel kaydırma otomatik açık. her kapanıştan sonra kendi bir süre piksel kaydırma yapıyor.. ayrıca piksel düzeltme diye bir menüde var bu da manuel. tercihen başlatılabiliyor.

Hocam bir de panel detayını nereden öğrenebiliyoruz?

Tv den buna ulasmaya imkan yok ya da ben bilmiyorum

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Siz lg c1 panel diye yazınca ondan sormuştum. Tamamdır hocam çok teşekkürler 🖐🏻

• Cihazı alacak kişilere ilk tavsiyem cihazdan ziyade cihazın satın alım süreci ile alakalı. Tavsiyem, doğrudan satıcıdan almaları. Satıcıların farklı platformlarını kullanmamaya çalışın. İnanılmaz can sıkıcı olabiliyorlar.

60 hz olayı uygulamanın eksikliği. Tv 120 hz. açıkçası bunu doğrulayacak bi işlemde yapmadım ama öyle olduğunu düşünerek aldık :)

Bu modelin paneli 120hz zaten. 9700 olan model de120 hz ama harici cihazdan 120 hz oynatmıyor. 9900 modelinde hdmi 2.1 olduğu için hdmi 'dan da 120 hz verebiliyor.

Cihazın bariz bir eksiği bulunmuyor. Yoğunluktan çok fazla deneyimleme şansım olmadığı için derinlemesine bilgi veremiyorum şimdilik ancak bir olumsuzluk yaşamadım.

Şimdiye kadar edindiğim tecrübeler şöyle..

Benim için önceki tv den en bariz farkı ışık sensörü olması ve ortam ışığına göre ekran parlaklığını ayarlaması. Gün içinde bunu manuel yapmak zorunda kalmak zahmetli ve saçma geliyordu.

Hazır değinmişken Tv 'nin göz alıcı bir parlaklığı yok ama pencerenin yanında durmasına rağmen gün ışığında da görüntü de herhangi bir sorun olmadı. Gayet tatminkar.

Tv kapalı iken biraz yansıma var ama görüntü geldiğinde yansıma olmuyor.

Ses kalitesi "bir tv için" oldukça iyi. Ancak ses sistemini devreye alınca aradaki fark çok net anlaşılıyor. Arada çok fark var. (Ki bu çok normal) Aradaki fark sadece ses yüksekliği değil sesin çözünürlüğü. Soundbar'ı devreye alınca tv deki ses çözünürlüğün pekte tatmin edici olmadığını anlıyorsunuz.

Bu arada şöyle bir sorun yaşıyorum. Gerçi bu bir sorun mu tam emin değilim ama, LG Soundbar, tv ye optic kablo ile bağlı. Tv nin kumandasından sesi açıp kapadığımda soundbar'a mudahale etmiyor. Sadece tv nin sesi kumanda ediliyor. Bunun birşekilde senkronize edilmesi gerekiyor diye düşünüyorum. Ayrıca seste senkronizasyon sorunu var. Ama bunun içinde ayrı bir ayar var. Manuel senkronize edebiliyoruz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi itsthehallowman -- 22 Eylül 2024; 22:34:48 >

• Bu aralar tv arayışındayım birkaç gündür gho9900'ü araştırıyordum. Tam olarak hangi panel olduğu belli değil (belki de ben bulamadım bilen yazabilir) ve oled yanığı önleme konusunda hiçbir yazılım önlemi kılavuzda özellik olarak yazmıyor çözüm olarak aynı kanalı izlemeyin demişler :) (görsel ekte)

Grundig gho 9700 & 9900 F/p Oled Kullanıcı Deneyimleri

Bu 2 konuyu aşamadım. Bu konularda teknoloji olarak geride kaldıklarını düşünüyorum. Aradaki fiyat farkı bunlardan kaynaklanıyor olabilir. Eski teknolojiyi yeni diye satınca fiyat doğal olarak daha uygun olur. Yanılıyor olmayı isterim çünkü gerçekten diğer markalara göre uygun fiyatı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi strangelet -- 23 Eylül 2024; 11:39:24 >

• strangelet kullanıcısına yanıt

Henüz kurulum yaptırmadım ama bildiğim kadarıyla cevaplıyım. Panel kesin olarak lg başka şansı yok çünkü oled. Oled koruması olarak da yazılımsal piksel kaydırma filan yüklü geliyormuş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mechanic_33 -- 24 Eylül 2024; 22:27:9 >

Eklediğim görsel kullanma kılavuzundan, orada yazmıyor. Sonradan güncellemeyle bu özellik eklendiyse kurulumdan sonra yazarsanız sevinirim. Panel konusunda, lg panel olsa bile hangi yıla ait teknolojiyle üretilen paneller olduğu belli değil. Lgden yeni panel alıp daha ucuza satabileceklerini sanmıyorum. Bu da oled yanığı riskini arttıran bir durum.

• Merhaba Arkadaşlar,

Grundig gho 9900 aldım ve bugün kurulum gerçekleşti. Ekranı biraz inceleyim dedim ama hoş olmayan bir durum oldu. Emin olamadım size sorayım dedim.

Yukardan alta şerit halinde çizikler var. Solda ve sağda. Bu durum normal mi? Açıkçası çok göze batıyor. Fotoğrafını ekliyorum. Yorumlarınız benim için değerli

Grundig gho 9700 & 9900 F/p Oled Kullanıcı Deneyimleri

• strangelet kullanıcısına yanıt

Oled yanığı riski hepsinde var en güncel panelde bile olunca ben de ucuz olan oledi seçtim en azından yanınca içim daha az acır diye 😁

• no nick no comment N kullanıcısına yanıt

Hocam geçmiş olsun, oled de bu tarz problem hiç normal değil hemen servise başvurun bence. İnşallah bendeki de böyle çıkmaz 🤦🏻

• no nick no comment N kullanıcısına yanıt

TV'yi 4 saat kullandıktan sonra kapatın. 5-10 dk süren piksel tazeleme yapar. Tazeleme o şeritleri düzeltir.

Düzelmezse, menüden manuel tazeleme çalıştırınca düzelir.

• evet kapalı kaldıktan sonra düzeldi. teşekkür ediyorum @Castle Bravo @Mechanic_33

• Arkadaşlar 9900 alıp TV yi duvara monte ettiren ve TV ayağını kullanmayacak olan varsa makul bir ücret karşılığı almak istiyorum. İrtibat 5322723165

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bilge Ronin -- 1 Ekim 2024; 13:56:1 >
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.