Merhabalar Ben de Vatan Bilgisayardan 65GHO9900 için ödeme yaptım. İl dışından İstanbul'a gelmesini bekliyorum. 2 hafta falan sürebilir dediler. Tv yi neredeyse hiç bilmeden çok hızlı karar vererek aldım. Ellerindeki kampanyalı son ürün olduğu söylediler ve gün içinde aldın aldın baskısıyla aldırdı satış temsilcisi arkadaş. 46.890 TL +1900 TL artı 2 yıl garanti uzatma. Niyetim aslında 75 inç bir Led Tv almaktı. Eski tvim de 65 inç Philips ti. Aldıktan sonra biraz araştırınca Oled lerin gündüz ışık alan ortamlarda fazlaca yansıma yaptığını ve karasal yayınları sürekli izlediğinde ekranda iz yapması gibi sorunları olduğunu okudum ve duydum. Kullanım amacım %20 karasal yayın,%80 Netflix dizi ve film izlemek için. Oyun konsolu bağlamak ya da maç izlemeyi düşünmüyorum. Aldığım cihaz doğru bir tercih midir? Henüz cihazı teslim almamışken iade de edebilirim. Bunun yerine 45-50 bin TL arasında 75 inç bir cihaz önerir misiniz? |
Grundig gho 9700 & 9900 F/p Oled Kullanıcı Deneyimleri (11. sayfa)
-
-
Eski teknoloji olduğunu ucuz olduğu için derken kanıtınız varmı, aynı uyarıyı diğerleri de yapıyor, Üstelik tv panelinin otamatik yıkayarak ekran yanığı olmasına çözüm bulmuş. Ama siz gidin pahalı cihaz alın. Ucuz ise vardır bir üçkağıt, yabancı modeller pahalı olunca,marka ismini bize para olarak yansıtmaları gerek ki,o zaman kaliteli ürün oluyor, yani marka değerine para ödememiz lazım. Lütfen almayın gurindig..
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Hocam hiç bir sıkıntı olmaz ,ben tv de haber dizi,mkv film, alt da ve üste siyah şeritli filimler izliyorum, cihazı kapatığında elektiriğini fişten çekmeyin. O kendini otamatik yaklaşık 10dk temizliyor,isterseniz kendiniz de manüel ekran temizlemesi yapabilirsiniz. Oled başka bir dünya,keyfini çıkarın.
Ama yinede sadece karsal yayın izleyecek iseniz oled yerine mini led alın derim,karasal yayınlarda çok oled etkisi olmuyor. Oled kaliteli yayın verirseniz 4k gibi,çok iyi renkler ve ayrıntı alırsınız.
Cümlemin sonuna geldiğinizde başını unutmuşsunuz sanırım, kılavuzda önleyici özelliklerin hiçbiri yazmıyor diyip tek yazan şeyin görselini paylaştım ve hangi paneli kullandıklarının belli olmadığını yazdım. (Bilen varsa yazsın da demişim) Buna rağmen siz hala cımbızla bir cümleyi çekip grundig sahibi gibi konuşmuşsunuz. Marka takıntım olsa bu başlıkta ne işim var?
-
Marka takıntısı olup, diğer başlıklarda takılan ve oraları karıştıran,kafalarda soru işareti bırakan bir sürü insan tanıdım ben bu formda. Peki neden ben başka marka başlığın da gidip yazmıyorum, kafa karıştırmıyorum.
Bana ne isteyen istediğini alsın,az para değil araştırsın biraz. Almışım tv yi oldukca da memnunum, tepkim buna,sıkıntı var ise zaten bende yazarım burada.
Son olarak keşke Gurundig sahibi olsaydım. Ne işim vardı buralarda, gider para yerdim.
Ne sahibiyim ne de çalışanı,sadece kullanıcı, konu sahibi de değilim..
O kadar işsiz değilim :) Tv ihtiyacımdan önce en son ne zaman, ne yazdım hatırlamıyorum bile, profilimden görülüyordur:)) Araştırdığımız tv ile ilgili endişemizi yazamayacak mıyız? Zaten ben karar verene kadar sağlam zam yedi tv, bu da ayrı mesele.
Yazdığım şey de şu (araya görsel girdiği için belki üstteki kısım arada kaynamıştır diye):
Bu aralar tv arayışındayım birkaç gündür gho9900'ü araştırıyordum. Tam olarak hangi panel olduğu belli değil (belki de ben bulamadım bilen yazabilir) ve oled yanığı önleme konusunda hiçbir yazılım önlemi kılavuzda özellik olarak yazmıyor çözüm olarak aynı kanalı izlemeyin demişler :) (görsel ekte) Bu 2 konuyu aşamadım. Bu konularda teknoloji olarak geride kaldıklarını düşünüyorum. Aradaki fiyat farkı bunlardan kaynaklanıyor olabilir. Eski teknolojiyi yeni diye satınca fiyat doğal olarak daha uygun olur. Yanılıyor olmayı isterim çünkü gerçekten diğer markalara göre uygun fiyatı.
Madem kullanıcısınız bana laf atmak yerine oled yanığını önleyici hangi özellikler var, hangileri yok (bunu bana cevap yazan başka arkadaşa da sordum bu başlıkta ama henüz cevap gelmedi) bunlardan bahsedin öğrenelim.
-
Bahsetmek istemiyorum,kendin araştır öğren,..
-
Yazsan da umrumda olmazdı zaten, olması gerekeni anla diye öyle yazdım.
Ayrıca tv işini halletim, başka marka modele karar verdim.
Başarılar herkese :)
-
Merhaba arkadaşlar,
Grundig 65 inç GHO 9900 şu anda 53 bin, TLC 65C755 de 47 bin fiyat bandında bulunabiliyor. İki model arasında sizce hangisi daha iyi? Grundig OLED olduğundan renkleri daha iyi olabilir ama işlemcisi, görüntü işleme performansı, upscale gibi konular hakkında yorum çok göremedim. İki markadan da daha önce bir ürünüm olmadı hep üst model Samsung alırız ama maalesef artık fiyatlar gittikçe artıyor ve alt segmente geçmeye başlıyoruz
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Krugby -- 25 Ekim 2024; 22:0:24 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Umrunda değil ise, o zaman neden kalabalık yapıyorsun.Başka tv aldıysan da bak önüne. Burada kimse senin uşağın değil.
Biri oled, diğeri miniled. Farklı TV'ler. Elektronik marketlere gidip iki tv'nin görüntüsünü dikkatle inceleyin. En çok ne seyredeceksniz o görüntüleri oynattırın. Sonra karar verin.
-
Boş boş konuşup bana laf atma o zaman!
Ayrıca 15 gün önce kapanmış mevzuyu, boş cevapla hortlatıp kalabalık yapan da sensin.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi strangelet -- 26 Ekim 2024; 0:55:3 > -
Panel tipi konusu geçmiş. Paneli anlama yollarını daha önce yazmıştım:
https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/159238780
https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/159238916
Kesin yol ilk yöntem. Makro çekim gerektiriyor.
İkinci yöntemle de anlaşılır. Ekranda komple beyaz görüntü açın. Solda hafif pembeleşme oluyorsa %99 Evo panel.
Bence Arçelik de, 2024 yılında Evo kullanmıştır. Hatta 9900'de EX (Evo v2) bile olabilir.
Evo panel, standart panelden çok daha dayanıklı. Kafa rahat kullanılır. Sadece, haber kanallarında parlaklığı azaltın yeter :)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Castle Bravo -- 26 Ekim 2024; 20:39:53 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Hocam bu bahsettiğiniz ilk yöntemle tüm paneller anlaşılıyor mu? Mesela dediğiniz şekilde fotoğraf çektim, bu hangi panel?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Burn in konusunda ve servis konusunda deneyiminiz nasıl? Garantisi kaç yıl ve burn-in kapsıyor mu acaba,
Zaman aşımınamı uğradı cevap hakkım,konuya gelip bize uşak muamelesi yapan sensin,burada bu tv yi kullanan ve elimizden geldiği kadar bildiklerimizi paylaşan biziz,kimi kimin yerinden kovuyorsun,bak konuda kaçtane yazım var. Aldığın tv nin başlığına git,kalabalık yapma..
-
Okuduğunu anlama sorunun var herhalde! Sanki düzgün cevap yazmışsın gibi konuşuyorsun boş yapma ötede oyna bana laf atıp durma!
Cevap hakkına bak :)) baya kalabalık yapmışsın.
https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/159852533
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi strangelet -- 27 Ekim 2024; 21:45:36 > -
Anlama,idrak etme sorunu kim de o çok belli oluyor ,aldığın tv nin başlığın da tırmala, git sorularını orada sor, hadi bak önüne..
-
Aynen çok belli! Diyeceğimi dedim laf atıp durma muhatabım değilsin!
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi strangelet -- 28 Ekim 2024; 17:44:39 > -
Arkadaşlar selamlar dünden beridir grundig 65GHO9900 modelini almak için araştırma yapıyorum fakat logo yanığı , burn-in , kanal geçişleri çok yavaş veya sürekli bekleme moduna geçiyor muhabbetleri canımı sıkıyor sonuçta bir televizyon 2 senede değiştirilecek bir şey değil önceki televizyonumuz 15 yıllık :).Bu tarz sorunları yaşayan var mı? Ailemle yaşadığım için sabah olsun öğlenleri 1 2 saat olsun(bu vakitlerde normal kanallar kullanılıyor) akşamlarıda benim dizi film izlemem olsun uzun bir süre açık kalacak ve daha yeni alınmış televizyonda logo yanığı gibi bir problemle karşılaşmak istemiyorum.Sizin tavsiyeleriniz nelerdir , kimisi televizyonu fişten çekmeyin , kimisi orta parlaklıkta kullanın diyor , aynı fiyata lgnin soluk renkli televizyonunuda almak istemiyorum fakat bu problemler kesinse mecbur diğer modellerle ilgilenicem , yardımcı olursanız sevinirim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emrenanthate -- 29 Ekim 2024; 11:11:50 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X