Arkadaşlar, televizyonlarınızı dikkatli kullanırsanız yanık olmaz. Fakat LG, Samsung gibi ürünlerle karşılaştırmanız da doğru olmaz. Bunların pahalı olmasının sebebi sadece markadan kaynaklı değil. Yerli üretim Oled'lerde LG'nin eski panelleri kullanılıyor yani tv 2023 model olsa bile içindeki panel LG 2020 üretimi veya daha eski bile olabilir. Yazılım ve malzeme kalitesi daha kötü olur. Ayrıca Oled'lerin de hepsi aynı kalitede değil. Örneğin LG G serisi ile B serisi arasında ciddi farklar var. Fakat sonuçta Oled bu, görüntü tabi ki tatmin eder. Üzüleceğiniz tek konu parlaklık olur. |
Grundig gho 9700 & 9900 F/p Oled Kullanıcı Deneyimleri (13. sayfa)
-
-
Konuya bile girmek istemiyorum bu tip insanlardan bıktığım için. Konu başlığının açılmasını ben önerdim zaten, dedim bilgi almak isteyen kullanıcısından alsın, tabi müsait ve zamanı var ise herkes bildiğini yazar. işin aslı ben alırken çok da fazla bilgi yoktu ortalık da.
herkesin dediği gibi firma adam akıllı bir bir bilgi yazmamış tv hakkında,yani insan kızıyor aslında bu kadar da vurdumduymaz olunmaz, yaz kardeşim bütün özeliklerini, niye vermiyorsun bilgiyi.
Ben tv den memnunum, almak isteyenlere tavsiye ederim, şu ana kadar çok şükür bir eksiği olmadı,pixsel temizlemesini yapıyor ve ekran yanığı belirtisi hiç olmadı,parlaklığını da kısmanızı tavsiye ediyorlar,yüzde yüz yapmayın 65-70 aralığı kafi, bu paralara alınabilecek en uygun ürün. Tabi ki daha iyileri var piyasada, parası olan da onlara yönelebilir.
-
vrr desteğini bilmiyorum,zaten ben 9700 model kullanıyorum,9900 model 2.1 hdmi çıkışlı ve konsollar için daha uygun. kullanan arkadaşlar biliyor ise yazacaktır.
-
Hayırlı olsun,güzel seçim. yazınız arasında gurundig tv de 2 yıl garanti demişsiniz,ama ben sorduğumda onunda 3 yıl olduğu söylendi,bu sebep ile ek garantiye girişmedim.
-
Siz ve diğer yeni alan kullanıcılara hayırlı olsun. keyifle kullanın.
-
Merhaba hayırlı olsun,şu kumanda tuş atama işini nasıl yapıldığını biraz daha detaylı anlatırmısınız,ben ve diğer arkadaşlara faydası dokunur.
-
1 haftada 20 k zammı gelmiş bu tv ye . Birde 4k da da 120hz mi 9900 modeli
-
Merhaba.Arçeliğin 65a950b almıştım.Bir çok zaafiyetine fiyattan ötürü ses etmemiştim ancak 1,5 ay önce ekrenın üstünden sanki bir kat ayrılarak sararmaya başladı tv.1-1,5 cm civarında üstte sararma var akıntı gibi.Sanki bir katman ayrıldı ışık sızdırıyor.Garanti bitti tv ninde işi bitti amiane tabirle.10 yıllık philips 46 inç design line 200hz tv çalışıyor yerlide durum bu.Aynısı aynı dönem alım yapan başka bir arkadaştada olmuş.Fiyat tv parası olarak tamir taklif etmekte servis.Kıssadan hisse alın.
-
Genel olarak piyasada adı olan ve un yapmis markalarin tercih edilmesi beklenendir. Ancak bu durum kore/japonlari ariza yapmadigi ya da yerlinin hep arizalanacagi anlamina gelmez. Asil problem yerli mali ile ithal urunin fiyatlarinin daha cok yerli tercih edilecek kadar acik olmamasi.
Bir cok markaya fason uretim yapan markalarimizin kendi markalarinda kalite algisini olusturamamalari buyuk sorun olsa da bunun asil nedeni aslinda icerde detay aramayan ve buyuk iller disinda ciddi bir pazarlari olmasi diye dusunuyorum. Bayide gorup alabilecekleri ve servisini bulabileceklerini tercih eden tuketicilere satilan urunler yerli markalarin asil hedefini olsuturyor. Ust segment ve yenilikci musteriye odaklanmadiklari icin detayci musteri aradigini bulamiyor. Ayrica ayni model icerisinde farkli bilesenleri kullabmalari en buyuk sorun. Bayide hosunu,a giden bir tv evde bayideki gibi cikmiyor. Nedenini arastiriyorsunuz farkli panel kullanilmis deniyor gibi riskler de mevcut.
Ben kampanyadan aldigim tv'nin fiyatina oled bulamayacagim icin bu tercihi kolayca yaptim. Hatta dedigim gibi bir de qled vestel aldim. Benim ihtiyaclarim ve kullanim senaryomu bu modeller karsiliyor. Evde bahsettiginiz sekilde ekrani akmis gibi olan samsung'da var, mutfakta ondan once alinan ve sapasaglam calisan grundig'de. 20 senedir her yeni cikan modelde cok daha iyi goruntu verdigini iddia eden lcd,led,mini led, q led gibi tv'lerin karasal yayinlarda kaliteli goruntu vermemeleri de cabasi. 20 senedir ayni konular konusuluyor ama mukemmel denebilecek goruntu oledlerle ortaya cikti. Eger garanti suresinde ariza cikarsa yapilir cikmazsa devam edilir, sure soneasi bozulursa kadere razi olunur. Yoksa kendi butceme gore oled almak icin cok daha fazlasini hicbir zaman ayirmayacaktim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eiskent -- 18 Kasım 2024; 13:32:43 >
-
Arıza durumları hepsinde oluyor, hani Samsung aldım taş gibi çıkacak diye bir şey yok artık. 90'lı yıllarda öyleydi ama, Sony veya Toshiba aldığınız zaman evladiyelik olurdu, tüpü bitene kadar kullanırdınız. Hatta bende 86 model 37 ekran Toshiba var, tüpü bile bitmedi. Ve servis konusunda her şeye rağmen Vestel ve Arçelik daha iyi.
Bu tv'de VRR olmaz, bırakın VRR'ı 120 hz bile (4K'da) olmaz. PS5'de 4K dahi alamayabilirsiniz. VRR görüntü işlemcisini çok yoran bir şey. Global markaların 9 serisi modelleri bile VRR oynatırken zorlanıyor. VRR olsa burada 48-120 hz yazardı,
Grundig Alman ile alakası yok, Arçelik olarak düşünülmeli.
-
Merhaba.Ben belirttiğinizi söylemiyorum.Üretim kalitesi ve malzemenin gerçekten yani panelin Lg nin daha low cost parça rafından olması sonucu aynı tarihte alına 2 aynı üründe aynı arıza meydana geldi.arada 15 gün fark var.
-
Merhaba.Yalnızca niye markayı koruyorsunuz.Bende iyi niyetle aldım.Eksikliklerinin farkında idim.Görüntü olarak daha geride motion olarakta .Yanık riskini kabullendim ancak böyle katman ayrılır gibi durum olup tüm ekran boyunca siyah fonda sapsarı ışık oluşması kabul edilemez.
Benim derdim vrr değil hepsini kabullenip aldık ancak bu olmaz.Şimdi hava hoş size ancak 3. yıl bitsin benzer durum oluşsun bu kadar romantik ve hümanist olabilecekmisiniz.Tv çöp şu an.
Umarım anlatabilmişimdir.
-
Yok ben sizi anladım, sadece televizyon işinde arıza ve dayanıklılığın artık daha çok şans işi olduğunu anlatmaya çalışıyorum. Motion olarak elbette geride, bu nedenle daha ucuza satılıyor. Zaten en baştaki yorumumda büyük markaların ürünleri ile kıyasa girmeyin diye belirttim.
Arçelik ile iletişime geçin belki yardımcı olurlar. Uygun fiyat panel değişimi teklif edebilirler, bir şansınızı deneyin. Fotoğraf çekip direkt müşteri hizmetlerine e-mail atın. Veya Linkedin üzerinden yetkili birini bulup ona mesaj gönderin ya da mail atın.
100.000 TL'ye Samsung tv alıp daha senesini doldurmadan arızalanan ve servis ile uğraşanlar biliyorum.
-
Ben bile isteye aldım tv yi.Ancak bu şekilde bir zaafiyet kimse beklemez beklememelide.MM de tam aldığım ücret olan 10.000tl ye 2 ay önce mağaza müdürü sony Sony XG9505 kapalı kutuyu son kalan bu ,hiç bu fiyata vermedim,sonye soralım destek verirse veririz demişti.sonyde destek verdi ancak almamıştım.
Yazdım arçeliğe ve ücretli tamir teklif ettiler ama vurucu nokta aynı zamanda alınan aynı 2 tv de 15 gün ara ile aynı arızanın olması.
-
Gece kampanyalarını takip edin,bu aralar var yine kampanya..9900 model 4k da 120hz deniyor..
-
Teşekkür ederim Aras kargo yüzünden 8 gündür şubede bekliyor. Buradaki şube 3.kez yer değişti araçları küçük Tv büyük diye getirmiyorlar. Kaç tane şikayet kaydı açtım hala gelmedi. Deli olacağım orada başına bir şey gelirse diye. Çünkü ben alıp hemen kullanamayacağım bi tık çeyizlik aldım . Garanti süresi de kurulumdan başlıyor. Açamadan bekleyecek bir süre :/
Garanti süresi için şef benim bildiğim Arçelik-Beko Türkiye olduğu için 3 yıl , Grundig servisi Arçelik olsa da 2 yıl garanti diye demişti Arçelikin normal bayisine gittiğimde. Ama çok bilgili biri gibi de değildi zira ben OLED diyorum görevli bana normal panelde büyük ekran satmaya çalışıyordu. 3 yılsa bende memnun olurum. Hatam varsa kusura bakmayın.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jerrykerim -- 20 Kasım 2024; 1:5:31 > -
Aras kargo bana da ayni sekilde getirmedi, kapidan alin dedibkabul etmedim, suneden alirsiniz diyerek subeye goturdu. 3. Gunde geldi ama muhtemelen sube getirmedi. Ancak Aras Kargo'nun Ankara bolge mudurlugu bana cok yardimci oldu. Onlarin Baskisi olmasa muhtemelen uzun sure beklerdim. Konuyu Hepsiburada'da yazdim urun yorumuna omlar da yayinlamislar. Bu tip cihazlarin ulastirilmasinda, lojistik firmasi cok daha iyi hizmet veriyor.
-
Dun tv’nin kurulumu yapildi. Ana yerine tasimadigim icin cok yakin mesafeden uygulama kurulumlarini ve ayarlarini yaptim, biraz test etmeye calistim. 1 hafta once de vestel q9900 q led almistim. Yillarin Samsung aliskanligini ekonomik kosullarin da etkisi ile yerli markalarla degisim yapmis oldum. Samsung haric hicbir menuyu, ayari yaklasik 15 senedir yapmamistim.
Aslinda genel kanaat olarak İsletim sistemi android ya da google olan tv’ler ilginalanim disindaydi. Vestel q9900 da bu nedenle eski bir model olmasina ragmen, kendi isletim sisteminden dolayi tercihim olmustu. Q990 yerine QG9840 tv icin bir sekilde tercih sansim oldugu halde istemedim. Grundig Gho9900 cok cazip olarak indirime girdiginde en cok dusunduren konu bu olmasina ragmen buradaki degerli arkadaslarimin da yorumlarina guvenerek almaya karar verdim.
Tv’ye gelecek olursam, oled siyahi diye bir gercek var ve bu derin siyah tum algiyi ve begeniyo degistiriyor. Kurulum yapilirken esimin de dikkatini bu konu cektiginden odalar icin tv degisimi yapsak konusu da gecti. Cok yakin izleme alanimda oldugum icin ekrandaki tum prosesleri de gorme durumum oldu. Tv’nin panel parlakligi bana dusuk gelmedi. Hatta kistim arka isigi. Ancak daha parlak bir oled ile mukayese etmedigim icin cok iyi, iyi diyemesem de onemli olan benim kullanim sartlarinda bana yetmesiydi. Netflix icin atmos sesi cok zor ayarladim ve ayni ayarlarda uzun sure stereo/5.1 yazarken kapatip acinca atmos olarak degismesi google tv surprizi sanirim. Vestelde gerekli ayari yaptigimda atmos direm gelmisti. Hem avr hem de soundbar kurulumlarim oldugu icin tv’lerden gelen ses veya atmos ses vazgecilmezim degil ama iki tv’yi de tercih ederken, Vestel’de Jbl, grundig’de Elac ses sistemi bu modelleri secmemde onemli bir rol oynadi. Atmos desteklemeleri onemliyken bir de ses konusuna ortalama ustunde onem verilmesi modellerin kaliesi hakkinda da bazen ipucu veriyor.
Ses konusunda Vestel daha tok ve siddetli, grundik ise daha tiz ama daha detayli bir ses veriyor. Ses sinema sistemlerinin apartman kullaniminda derinlik icin kullndigi subwoofer tabi ki cok buyuk katki sagliyor ama diyaloglar geride kalabilirken, ses yukselmedigi zaman keyif vermiyor. İste bu moktada tv’lerde cok dusuge inmeyen ama derinlik yaratan kucuk subwooferlar oda ortaminda guzel bir deneyim sunuyor. Ezcunle grundig’de ses cok guzel, ses sistemsiz kullanim icin kullanici dostu diyebiliriz.
Tv’nin bana gore eksigi google tv olmasi. Tabi ki android bir telefon ile kullanimda avantajlari var ama ne de olsa bir yazilim. Kendi ayarlari ile tv ayarlari cakisabiliyor. Nerflix uygulamasi guzel calisiyor mesela ama beinconnect ilginc sekilde vestelde uydu alicisina yakin bir deneyim sunuyor.
Kumanda bence cok ergonomik ve yerli bir markada genelde ozen gosterilmeyen ayrinti bu tv’de basarili. Metal parlak bolum mat veya kumlu olarak tasarlansa daha ist sinif gozukebilirdi. Dugmelerin hissiyati basarimi guxel. Sanirim bt kumanda ki bu da onemli. Sadece tuslar biraz kucun tasarlanmis ama ses, program tuslarinin cubuk tasarimi samsunga yakin. Vestel’in kumandasi malzeme olarak cok daha sert bir plastik ve buyuk. Bir bolumunde yer alan isik bir ise yaramasa da turk tuketicisi icin gerekli albeniyi sagliyor. Tuslari basarili ve atanabilir hizli erisim tuslari da kolayliklari beraberinde getiriyor. Toblorene formlu olmasi da ergonomiyi biraz arttiriyor.
Grundig 65GHO9900 benim kullanim senaryomda artilari daha fazla bir model ve aldigim kampanyali fiyatindan kaynakli olarak da iyi ki almisim diyecegim bir model oldu. Ekran yanar mi? Bozulur mu bunu ileride gorecegim ama su an icin butceme gore en iyi tecihi yaptigim icin mutluyum. Acikcasi oledler yuksek fiyatlari nedeniyle ilgi alanim disindayken grundig beni oled sahibi yapti.
Vestel 65q9900 ise bence cok basarili bir model ama Vestel’in uretim yapisinda farkli panelleri kullanmak normal oldugundan biraz sansinizin yaver gitmesi gerekiyor. Benim 65 inc olcusunde istedigin panel lg idi ve bu denk geldi. Panelin isik sizmasi yok denecek kadar az. Gecici bir 65q9900 evde 2 hafta kullanildi. Onda da yoktu. Ancak iki tv de lg panel olmasina tagemn goruntu farki var ve dedigim gibi vestelde gordugunuz goruntu evdeki ile uyusmayabilir. Ben goruntusunden cok memnun kaldim. Evdeki mu9000, ks8500 ve modelini su an unuttugum full aray 3b samsung’dan cok daha basarili. Tabi yillar teknolojik olarak ustunlukler getirdi ve oyun oynamayan kullanici icin verdigi degerler, parlaklik hiz yeterli oluyor.
İnsallah uzun vadede urunlerden memnun kalirim Bu arada Vestel markasi, servisi, musteri hizmetleri urunlerinin arkasinda cok guclu duruyorlar. Bu da guven veriyor. Yabanci markalara gore bu avantajlari var.
Saygilarimla.
-
Grundig GHO 9900 Kaç nits parlaklığa sahip acaba ?
-
Vestel in görüntüsü nasıl hocam. q9900 . Oled olamaz ama size göre nasıl. İyi demişsiniz ama fiyatını hak ediyor mu
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mu5tafa -- 22 Kasım 2024; 9:14:21 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X