Şimdi Ara

Grundig gho 9700 & 9900 F/p Oled Kullanıcı Deneyimleri (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
300
Cevap
21
Favori
24.662
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
Giriş

TV'den maksimum verim almak isteyenler varsa Apple TV 4K kutu kullanmalarını tavsiye ederim. Kare eşitleme, Apple kalitesinde resim, hareket işleme ve upscale etme gibi özellikler ile böyle sorunlar yaşamazsınız. Üstelik ara yüz de çok akıcı olur. Iphone varsa görüntü kalibrasyonu da yapıyor.

Kare eşitleme özelliği sayesinde oynatılan içeriğin hangi kare hızında çekildiğini algılayıp, içerik ile tv'nin kare hızını eşitler. Bu sayede televizyonun pull down yapmasına gerek kalmaz ve daha akıcı görüntüler elde edersiniz.

• tortuqaa2 T kullanıcısına yanıt

İnternet uzerinden mi yayin aliyorsunuz yoksa kendi uydu alicisinda mi bu problemi yasadiniz? Bu tarz atlamalar yayin kaynakli olabilir, tv’nin upscale yaparken de bir zorlanma olabilir. Tv’de goruntu ayarlarinda memc en ust seviyede ise dusurerek bakin derim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • unforgotten kullanıcısına yanıt

Apple 4k tv bagli bende. Ancak apple acildiginda sesi tv’ye alamamak problemli. Soundbari kapatinca apple tv kapaniyor. Apple tv acilinca soundbar aciliyor. Cec’i de kapattim ama ise yaramadi. Aslinda google tv hic istemedim ama maalesef secenegimiz yok. Su ana kadar tv’de gordugum problemler aslinda google tv ile alakali. Bu postta olumsuz yonleri paylasmis olayim.

1. bein connect uygulamasinda kanal gecisleri cok uzun suruyor. Seyredilebilir degil. Vestel smart tv’de 2 sn suren kanal gecisi, google tv’de 10 sn.’yi geciyor. Apple tv burada kurtarici oluyor.
    2. Tv’nin ses ayarlarindan atmosu kapatmadan tv’nin bas tiz ayari yapilmiyor. Atmosu kapatip tekrar acinca ise atmos icerikleri goremiyor. Simdilik tv’yi kapatip, tekrar acmaktan baska care bulamadim.
    3. uygulama hizi bence biraz gecikmeli. Muhtemelen ilk acildiginda internet baglantisi bit miktar uzun suruyor cunki ilk1 dakikalik tepkiler biraz yavas.
    4. Bugun ilk defa usb bagladim ama usb’yi gormeme ragmen icerikleri sadece boyut olarak gorebildim. Sonra kayboldu. Mac gunu oldugu icin baska bir usb ile denemedim.
    5. Tv’yi acmak icin zorlaniyorum. Acma dugmesine kac sn basmam gerektigini tam cozemedim. Bazen hemen aciliyor bazen de grundig acilisi ile. Eskiden aldigim cihazin kullanim klavuzunu okuma aliskanligim vardi. Simdi deneme yanilma yontemine daha yatkinim galiba.
    6. kumanda dugmeleri cok ufak. Kumanda kotu degil ama surekli ayni tv’yi kullananlar icin sorun olmayan bu durum farkli odalarda farkli televizyin kullanan benim icin biraz pratik gerektiriyor.
    7. netflix’in ilk acilisi samsung tizen ve vestel smart tv’ye gore yavas.
    8. Ses cikisi icin basit bir tv hoparloru, optik cikis, hdmi cikis menusu yok. Niye yok? Google ne dusundu bilmiyorum. Tizende de vestelde de cok basit bir sekilde bu islem yapilir.

Bunlarin bazilari android tv kullananlar icin normal olabilir belki ama nvidia shield marka media player kullanicisiyim ayni zamanda ve android yazilim(google tv degil) gayet hizli ve problemsiz. Kaldi ki 2018’da cikmis bir cihaz. Yazilim/ana kart uyumsuzlugu mu yoksa yazilim hatasi mi bunlari bize zaman gosterecek.

saygilarimla.

• eiskent E kullanıcısına yanıt

Ses konusu için Apple tv ayarlarına bakın, kumandalar ve aygıtlar kısmındaki ''TV ve alıcı'' kontrolünü kapatın.

4. USB'den içerik açacağınız zaman Kodi uygulamasını indirip onu kullanın.

5. Grundig açılışı ile açıldığı zaman tv kendini yeniden başlatmış yani resetlemiş oluyor. Ara sıra benim Sony tv de yapıyor. Bunun sebebi bence televizyonun donanım olarak yetersiz olması ve Android olmasından kaynaklanıyor.

7. Üstteki maddede belirttiğim gibi, Android olması ve donanım yetersizliği.

Öncelikle, Türkiye'de satılan Grundig cihazların artık Almanlar ile uzaktan veya yakından alakası yok, tamamen Arçelik gözü ile bakmalısınız. İkincisi, bu tv'nin öne çıkan yanı fiyatının ucuz olması. Eğer Samsung, LG gibi markalar ile aynı fiyata satılsaydı Grundig tercih etmek için çok fantastik bir sebebinizin olması gerekirdi.

Televizyonlarda zaten çok yüksek donanımlar kullanılmıyor, 1-2 yıl öncesine kadar en babasında 2 gb ram kullanılıyordu. Söz konusu yerli üretimler olunca bu donanımlar iyice kısılıyor. Mesela Vestel grubunda 1.25 Gb Ram'e sahip modeller var halen. 1 Gb ram ile ne yapabilirsin ki ? Üstüne Android gibi kabız bir sistem kullanılınca, performans düşüklüğü, gecikme, takılma, donma gibi şeyler kaçınılmaz oluyor.

Shield tabi ki hızlı olur çünkü arkasında Nvidia var. Fakat onun bile hızı Apple TV ile yarışamaz. Apple TV 2022 Antutu'dan 814.000 puan almış, Shield ise 238.000. Fakat Shield'in farkı bir takım avantajları var, özellikle ses konusunda.

Grundig'in yerli firma oldugunu bilerek aldim. Burada bir problem yok. Hatta ikinci tv icin de Vestel 65q9900ile grundig ghq9900 arasinda kalmistim ama Vestel'in kendi isletim sistemi olmasi agir basti. Bu tv'nin fiyati emsallerine gore cok ucuzdu ben aldigimda ve acikcasi 10 sene mutfak icin aldigimiz bir grundig'in beklenenden fazlasini verdigini dusundugum icin Grundig hakkinda tek soru isareti google tv olarak aklimda kaldi.

Aslinda oled tv alirken fiyat/performans iliskisi led/qled/mini q led kadar karisik degil. Cuni alinacak tum tv'ler zaten %90 lg panel lullaniyor. Geriye tv'nin panelinin jenerasyonu hakkinda muallak bir durum olussa da bundan 2 yil once cikan oledler dahi ledlerin karsinda zaten iyi performans veriyorlardi diyerek bu muallaklik da ortadan kalkiyor. Daha once de yazmistim aldigim donemdeki fiyatlarda bir oled gormesem hicbir zaman oled kullanmayi tercih etmezdim.

Tv konusunda ailecek cok memnunuz. Konuda bir de olumsuz yanlari iceren bir post olsun diye aklimda kalanlari yazdim. Onceki tv'lerimi aldigim donemde atmos ozelligi olmadigi icin 2 apple tv ve 1 nvidia shield edonmistim. Nvdia true atmos icin alindi. Bu aksam apple'in tv ko trolunu kapatirim ama bu sefer de kumanda tv kumandasi devreden cikacak.

Tv'leri uyduya baglmayi dusunmuyordum ama tv olarak digiturk kullandigim icin bein connect uygulamasi hizi beni yariyolda birakti. Digiturk uydu alicisini kurabilirim ama o da hdmi arc baglantisini kesen demode bir cihaz. Cihazda sorun olmadan yenisini alamiyoruz. Modul digiturkte yok. En son ihtimal merkezi uydu ile karasal yayinlara devam edecegim.

Saygilarimla.

Daha önce yazdığım gibi, bu tv'den en iyi verimi almak için Apple TV ile birlikte kullanılmasını öneriyorum. Shield TV, Homatics gibi cihazlar da olur tabi ki. Ona rağmen yine arada bir tv'yi yeniden başlatmanız gerekiyor performans alabilmeniz için. Aksi halde menüler kasmaya başlıyor, her Android/Google TV'de olduğu gibi.

Oled'ler, özellikle eski Oled'ler yine lcd'ye göre önde fakat parlaklık konusunda çok kötüler. Özellikle oyun oynarken biraz sıkıntı oluyor.

Grundig tamamen Arçelik. Türkiyesi Avrupası yok

• Yok hocam, kablo üzerinden değil direk bilgisayardan hdmi üzerinden bağlandığımda sorun yaşıyorum. 2.0 ve ya 2.1 olarak baglayamiyorum ekran otomatik kapanıyor. Destekliyor diye aldım ama desteklemiyor sanırım. Bu durumda ne yapmam gerekiyor?

• tortuqaa2 T kullanıcısına yanıt

Hdmi kablonuz 2.1 desteklemiyor olabilir mi?

• Herkese merhaba ben de 55lik 9900 serisi ile aranıza katıldım. Önceki yazılanların hepsini okumaya çalıştım ama atladığım sanırım anlamadığım bir kısım var. Ben xbox series s 2.1 i destekler diye aldım hdmi kablosu ile bağladım ama konsol ayarlarında 4K 60 hz yada 1080 120 hz destekler yazıyor. Ekranınız 4K 120hz desteklemiyor diyor. Ben mi bir şeyleri yanlıs yapıyorum yoksa gerçekten bu böyle mi acaba

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi celebib -- 21 Aralık 2024; 23:36:25 >
  • Merhaba arkadaşlar bizim televizyonun rusyada satılan versiyonunu buldum , orda vvr gibi teklonojik özellikler var gösteriyor sayfa bu https://grundig.ru/product/televizor-65-oled-gh-9700,bizimkindede var mı acaba burda gh9700 diye geçen model benim tahminim bizdeki gho 9900 çünkü hdmi 2.1 var

Grundig gho 9700 & 9900 F/p Oled Kullanıcı Deneyimleri

• celebib C kullanıcısına yanıt

120hz olayinin 4k’da olmamasi normal gibi geldi bana.

• game83 G kullanıcısına yanıt

9700 kutusunun ustunde de 2.1 yaziyor denilmisti.

Karşılaştırma sitelerinde 2.0 diye belirtiyor ben arayım müşteri hizmetlerine sordum , onlarda 2 sinede 2.1 dedi ne farkı var diye sordum sadece ayak tasarım diyor ,kesin bir incelemede yok , ne fark olduğunu bende anlamadım 9900 söyledim o yüzden gece indirimlerinde aralarında 7 bin tl vardı deydimi bilmiyorum ama nasip

Ben de 9900 aldim. Ancak aradaki fiyat farki sadece estetik kaynakli degilfir diye dusunuyorum. Maalesef Türk markalarinda elektronik cihaz reklam, gorsel, logo, dikkat cekici lisans isimleri cok kullanilmiyor. Internet sitrsinde camasir makinesinin daha fazla ozelligini goruyoruz. Sanirim perakende satis konusunda hedefleri yuksek degil.

bu fiyata başka oled yok ramle işlemci zayıf gibi ama ilerde ne olur bakıcaz artık . ram hiç değilde 3 gb olsaymış iyi olurdu

Ekran guzel olduktan sonra islemci cok sorun degil. Herhangi bir multimedya cihazi ile yola devam edilir.

Zaten farkını anlayabilir misin desen asla anlayamam da önceki yorumlarda görünce madem böyle bir özellik var nasıl kullanırım acaba diye sormuştum

• Gho 9900 ile 9700 arasında çok bariz bir fark anti glare kaplaması farklı 9900 de en üst düzey ekran yansıtma var bu da hem izleme keyfini hem netliği hemde görünür resim aydınlığını (nit) çok etkiliyor. Bir de 9700 de çerçeve daha kalın. Mağaza da birebir inceledim uzun süre. Grundig bir kaç senedir harika oledler yapıyor resim işleme detay ve genel resim çok üst düzey izlerken büyük bir zevk veriyor tebrik ediyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mühendis26 -- 11 Ocak 2025; 23:18:4 >
  • 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.