Windows kurulumu yaparken kurulum yapılacak bir SATA diskim var. F6 ile tanıtmak gerekiyor yoksa disk gorunmuyor. F6 ile tanınıyor cunku disketten driverını yukluyoruz.Drver bilgisi BIOS a yazılamaz, nereye yazılıyorda bir dahakiacılısta sistem diski tanıyor ve sonra Windows u diskten yukleyebiliyor,yani SATA diski goruyor. Yoksa sistem tanıyorda Windows kurulum asamasında tanıyamadıgı icinmi ilk basta tanıtmak gerekiyor Harddiski goren BIOS sistemimizmi, Windows mu ? SATA diske kurulu olan Windows un başlayabilmesi için önce sistemin bu diski gormesi gerekiyor, sistemde nasıl bir değişiklik oluyorda bir dahaki açılışta disk tanınıp Windows yuklenebiliyor. Biraz kafam karıştı işi bilen arkadaşlardan cevap bekliyorum. Teşekkurler
Zamanında XP yi yaparlarken SATA yı bir aksesuar olarak gördükleri için hala disket gerektiriyor.
peki f6 ile tanıtma geregi nerden kaynaklanıyor kurulumun cekirdegimi bunu o esnada tanısın diye. cunku sonra format atılacak ve diskte bunun driver ı tabiki olmayacak.?
Sistem tanır fakat winsetup tanımayabilir.Onu da windows için gerken 8mblık bölümlendirilemeyen alan içine atıyor olablir.
DOS DENEN BİR OLAY VAR ÖNCELİKLE SÜRÜCÜLER ORAYA KAYIT EDİLİYOR SONRA WİN XP ORDAN BU SÜRÜCÜLERİ VE KURULUMU YAPIYOR .. FARKINDAYSAN CDROM'UN İÇİN DEKİ LERİ İLK ÖNCE KURULUM KLASÖRÜNE KOPYALIYOR ORDAN YÜKLEME VE EN SONUNDADA BU KLASÖRÜ TEMİZLİK SADECE İŞLETİM SİSTEMİ KALIYOR BUNUDA BU DOS DEDİKLERİ SİSTEMDE GERÇEKLEŞTİRİLİYOR..
bunu windows cd sini bir sekilde editleyerek tanitma imkanimiz yok mu?
Hüküm isimli arkadaşım teşekkür ederim tatmin edici bir acıklamaydı x_bytar_x isimli arkaşımızın bahsettiği 8mb lık alan ile ilgisi varmı bu DOS un yoksa bu 8 mb lık alanın sırrı nedir acaba
bunu windows cd sini bir sekilde editleyerek tanitma imkanimiz yok mu?
VAR GEÇEN GÜN NETEN BÖYLE BİR XP KURULUM İSO DOSYASI İNDİRDİM .. BUNU XP - SP2 VS ENTEGRE KENDİSİ YAPANLARDA VAR . VE YAZILIM BÖLÜMÜNDE DAHA ÖNCE NASIL YAPILACAĞIDA ÇEŞİTLİ TOPİCLERLE ANLATILMIŞ VE KAYNAK LİNKLERDİDE VERİLMİŞTİ..
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme