Şimdi Ara

Sata hdd biosta kayboldu.ve vista açılmıyor.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
1.286
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Akşamdan normal bir biçimde kapattığım pc ertesi sabah açılmadı .Araştırınca .bios da sata hdd görünmüyor.nette buna benzer çok sorun var.genelde sata driverlarından olduğu söyleniyor.ve yeniden kurarken f6 dan giderek diskete alınan driverları disketle kurulum sırasında yükleme tavsiye ediliyor.
    Yeniden kurmadan kurtaramazmıyım.
    Yeniden kurarken 2 partitiona ayrılmış hdd tamamen mi siliniyor yoksa salt c:bölümü silinip üste yeniden mi yazılıyor ?
    Yada tamamen kurtarma örneğin : sata driverları vistayı kurarken f6 dan disketle sata driverları yükleyip.kurulumu yarım bıraksam hdd de varolan eski vistayı kullanabilirmiyim.
    Ne yapmalıyım.
    asus PQ5 anakart .500 gb sata segate 16mb.vista ultimate.2gb ram
    teşekkürler.

• Seagate diskinin modelini yazarmısın ?
  • diskin detayları:
    Seagate 500 GB 32 Mb NCQ 7200.11 sata2 seri no:ST3500320AS
  • Üzülerek söyleyeyim ki sen de 7200.11 mağdurusun. Yapabileceğin tek şey diski değişim için aldığın yere götürmen. Acaba diskin üretim yerini de yazabilirmisin ?
  • product of thailand.
    "7200.11 mağdurları " mümkünse açabilirmisin.
  • Biosta görmüyorsa o disk bozulmuştur yani tanıtma fln yapamazsın.
  • quote:

Orjinalden alıntı: alonestalker

product of thailand.
    "7200.11 mağdurları " mümkünse açabilirmisin.

diskin yandı demek istiyor. verilerini unut yani
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bios hdd görmüyor
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Benzer bir durum bende de var. depolama alanı olarak kullandıgım 640 gb lık ST3640323AS yi Bios da HDD yi göremıyorum fakat windows ortamında görüp kullanabiliyorum. Sizce bende bir 7200.11 magdurumuyum?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nox4949 -- 11 Ocak 2009; 6:19:13 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: nox4949

Benzer bir durum bende de var. depolama alanı olarak kullandıgım 640 gb lık ST3640323AS yi Bios da HDD yi göremıyorum fakat windows ortamında görüp kullanabiliyorum. Sizce bende bir 7200.11 magdurumuyum?

tamamı ile aynısı bendede var
  • Sadece biz değil dünya üzerinde bu olayı yaşayan nice mağdurlar var şu son günlerde. Ben de aynı olayı maxtor'da yaşadım. Seagate firması buna bir çözüm bulmazasa eğer geleceklerini pek parlak görmüyorum. Bu kadar mağdura karşı tepkisiz kalamazlar. Harddiskleri henüz bozulmamış olanlar için sitelerinde bazı modeller için birtakım firmware çıkarmışlar. Ama iş işten geçenler için ne yapacaklar peki şimdi? Şu an ben de bir şey yapamıyorum, tüm verilerim harddiskte kaldı. Ha ver garantiye yenisi ile değişsinler diyorlar. Şayet bu firma kullanıcılara bu kadar ucuz tavsiyede bulunuyorsa benden bu marka ile buraya kadar...
  • Geçmiş olsun arkadaşım garantiye gönderdinizmi sonuç ne oldu?
  • serviste tam bir turkiye klasiği olan; seta girişindeki plastik parça kırığı yüzünden garanti kapsamına kabul edilmedi.Ama gerçek sorun şu günlerde firmware'ri yayınlanan 7200.11 hatası idi. bozuk disklere firmware uygulanamıyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.