Arkadaslar bende wdigital 80 gb serial sata harddisk war su an win xp kurulu ben bu makinaya xp kurmak istiyorum makina guzel baslıyor bastaki driverleri yüklüyor ve daha sonra bilgisayara baglı bir hdd bulamıyor.Ben xp cd sini cıkarıp yeniden baslattıgım da hdd de bulunan xp acılıyor . Muhtemelen dos ta hdd de tanımıyor. Hdd modeli bu wd800 corvair. Bu makinaya nasıl Xp kurabilirim yardımcı olursanız sevinirim
hepinize şimdiden teşekkür
xp pro kurmak için, hdd nin dirver i lazım, onu diskete atıp, hdd yi pc ye tanıtıp, sonra kurabilirsin, pro yu kurmaya calışıyorsun galiba, eger home u kurarsan bole bi sorunun olmaz...
sinan_sinan1010 arkadaşım bahsetitğin olay bendede oldu ama hiç bir alaksı yok sadece bios lardan Sata ları açman yeterli :)
quote:
Orjinalden alıntı: fsn
sinan_sinan1010 arkadaşım bahsetitğin olay bendede oldu ama hiç bir alaksı yok sadece bios lardan Sata ları açman yeterli :)
baya anlıyosun bu işten
Şimdi arkadaşım SATA HDD aldın sisteme taktın. Öncelikle biosa girip HDD sata portları açacaksın kapalıysa. Daha sonra Boot sırasında CDROMu ön sıraya alacaksın ve pcyi XP cdsinden boot edeceksin. mavi ekranda kur dosyaları yüklerken altta yazar SCSI driver vs o sırada F6 ya bas. Kur dosyaları yüklerken böylece SCSI cihazları arayacak. Senin SATA HDDyi bulduğunda SATA controllerın driverını isteyecek sende anakartın verdiği yada internetten kendin indirip yapacağın SATA driveri disket sürücüye takacaksın. Daha sonra kurun ilerleyen bölümlerinde HDDler gözükecek XPyi kurduktan sonra CDROMu boot sırasında disable edip SATA hddleri başa alırsan sistemin sorunsuz şekilde çalışmaya dvm eder
xpress anlıyorum demedim sdece söyledim banada aynı sorun olmuştu bende raid leri tanıtmak için Disket oluşturmuştum ama Gel görki Biostan sata'ları açmamışım sadece olabilir demek istedim terslenmek istemezdim.