Şimdi Ara

Sata HDD'ye Format Hatası

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.596
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Sata hdd'li bir pc'im var ona format atıcam sürekli format kurulumunda donanım bağlama hatası veriyor bir disket takılarak ön kurulum yapıldığını öğrendim bu olayı nasıl yapabilirim yani ne disketi kullanıcam ?

Teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DincHost -- 31 Mart 2008; 18:55:53 >

• anakartınızın modeline göre kullandığınız sata raid controller i bulup onun işletim sisteminize göre uygun versionunu xp ise diskete vista ise cd dvd usb belleğe kayıt edip xp de başlangıçta f6 ya basıp vistada ise sürücü yükle seçeneğini kullanarak tanıtmanız gerekiyor hdd i.
  • sata raid controller 'i nasıl bulcam ?
  • quote:

Orjinalden alıntı: ©oolermaste®

anakartınızın modeline göre kullandığınız sata raid controller i bulup onun işletim sisteminize göre uygun versionunu xp ise diskete vista ise cd dvd usb belleğe kayıt edip xp de başlangıçta f6 ya basıp vistada ise sürücü yükle seçeneğini kullanarak tanıtmanız gerekiyor hdd i.

+
    N-lite adlı yazılımla xp kuruna bu sürücülerini entegre edebilirsin.
    http://www.cshtr.com/nlite-programiyla-xp-cdsine-sata-driveri-gommek-t12387.html?s=09bd73ea0894e565c08328e7969d54ad&

Vista için de Vlite var ama onunlada bu iş oluyormu bilmiyorum.
    Eğer disketle yapmak istiyorsan anakart cd nin içerisinde disket oluşturman için yazılım büyük ihtimal vardır......

• anakartınızın kitapçığında veya internet sitesine girerseniz özelliklerini okuyup kullandığı sata raid kontrol sistemini ögrenebilirsiniz.
  • SATA diske işletim sistemi kurmadan önce bir sürücü disketi oluşturmak gerekmektedir. Sürücü disketi, anakart CD’si içindeki “\\\\Drivers\\\\SATA” dizinindeki dosyaların boş bir bir disket içine kopyalanması ile hazırlanabilir.. Daha sonra Windows kurulumu başlangıcında “Üçüncü parti bir SCSI ya da RAID sürücüsü yüklemek isterseniz F6’ya basın…” ibaresi belirdiğinde F6’ya basarak (birkaç kez basmak gerekebilir) SCSI RAID tanıtma menüsünün gelmesi sağlanır. Menü geldiğinde “S” tuşuna basarak ek aygıt belirtme aşamasına gelinir. Bu aşamada hazırlanmış olan disket yerleştirilip “Enter” ile devam edilir.
    Uli Sata Raid Driver'i hazır halde indirmek sorununu çözebilir, buradan indirebilirsin.

Sata2 Harddisklerde "Sata1 (150mb/s)" olarak kullanabilmek için Jumper Switch bulunur.
    Sata1 Modu için : 150Mb/saniye ve veriyolu hızı 1.5Ghz
    Sata2 Modu için : 300Mb/saniye ve veriyolu hızı 3.0Ghz

Windows xp kurarken yaşanan Sata sorununa çözüm.http://forum.donanimhaber.com/m_19629307/tm.htm
    Disket sürücü kullanmadan SATA'ya XP kurulumuhttp://forum.donanimhaber.com/m_9356538/tm.htm

• ghostgece arkadaşımızın verdiği Uli Sata Raid Driver'i indirdim diskete attım okutmaya geldim bekleyin diyor sonra gene aynı ekran geliyor
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Samsung 1TB HDD MBR SORUNU
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: DincHost

ghostgece arkadaşımızın verdiği Uli Sata Raid Driver'i indirdim diskete attım okutmaya geldim bekleyin diyor sonra gene aynı ekran geliyor

O diskette birçok anakarta uyumlu Sata Raid Driver'ları bulunmakta, Windows XP CD'si boot etikten sonra F6’ya basarak SCSI RAID tanıtma menüsü gelince 'S' tuşuna basarak ek aygıt belirtme aşamasına gelinir.

"Enter'le devam edilir...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nihat35nihat -- 1 Nisan 2008; 0:56:17 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.