Şimdi Ara

SATA II ve işletim sistemi yükleme hatası

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
1.633
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Yeni almış oldugum Asus M2NPV-MX Anakart ve Western Digital 250 GB SATA II harddisk ile XP yi kurmaya calıstıgımda Kurulum dosyalarını kopyalama kısmından sonrakı ılk restartta " İşletim Sistemi Yükleme Hatası " Alıyorum daha once samsung 250 GB harddıkte bu hatayı almıstım onu ıade edıp western dıgıtal aldım. Fakat hala aynı noktadayım yapmadıgım sey kalmadı bıos update ını yaptım anakartın kurum dısketıyle kurmaya calıstım. Aklıma elen herseyı yaptım fakat sonuc aynı İşletim Sistemi yukleme hatası alıyorum. Harddıskı windows ortamında gorebılıyorum partıtıonlara ayırıp formatlayabılıyorum dosya kopyalama silme her seyı yapabılıyorum ama boot edılırken hatayı tekrar alıyorum.. Bu konuda bana yardımcı olabılı mısınız???

• xp cd sınde sorun olabilir başka bir cd ile yuklemeyı denedın mı?
  • Şu anda XP çalışyoyr mu ? Anladığım kadarı ile format atmaya çalışırken oluyor değil mi ?

Eğer öyleyse şu anda aynı problem bende de var...

Anakart DS3(rev 3.3 F10 bios)+Pent D915+2x512 DDR2 800mhz Geil Ultra(4-4-4-12 2.1V)....

FDisk attım tekrar 3 e böldüm...C ye hiçbirtürlü kurulamadı....Arkadaşın dediği hatanın aynını aynı yerde alıyorum...E ye kurduğumda ise kuruldu(3. denememde ! )

Bunun çözümü nedir arkadaşlar ? Bende yukarıdaki arkadaş gibi HDD yi değiştirmeyi düşünüyorum...

@travatan Kardeş

Bi foırumda okumuştum,eğer ram slotlarının 2 tanesi doluysa çıkar birini...Tek slot takılı halde dene...Olmazsa ; Pc de ses kartı,modem kartı,vb anakartta elektrilk çekebilecek ek donanım ne varsa çıkar bi de öyle dene....Bazen ÖZELLİKLE ramlerin birini çıkardığında düzeliyormuş...Xp yi kurduktan sonra tekrar takarsın...

Fakat bende yine olmadı...Şu anda E de kurulu XP...

Bir çözüm arkadaşlar Lütfen...

Yaptıklarımı Söyliyeyim...

Ramin birini çıkarıp denedim...Olmadı...
    Ses kartını çıkardım,bazı fanları iptal ettim...Olmadı...
    4 defa Fdisk attım C ye denedim...Olmadı...
    3 defa daha Fdisk attım E ye kurdum...3.de oldu....(XP e de şu an...)

Hatayı tekrarlıyorum...HDD ler biçimlendirildikten sonra Kur dosyaları kopyalıyor ekranı bitince 15 sn içinde bilgisayarınız yeniden başlatılacaktık yazısı geçip,pc kendi boot atıyor.....Boot sonlanınca KALAN SÜRE 39 DK ekranına(xp kurulumu ilk ekranı)gelemeden hemen önce mavi ekran htası ve

" 0xc00002(tam hatırlamııyorum) Onarılmaz Sistem hatası...Sistem kapatıldı gibi bir hata veriyor...

Arkadaşlar yardım....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EmirogluBilal -- 21 Nisan 2007; 0:17:35 >

• 1. iki farklı Xp cd si ve 1 adet Norton Ghost İmage ile denedım.

2. Eski harddıskım sata I dı onda ısletımsıstemı yuklu . evet format atarken karsılasıyorum. tek ram kullanıyorum 800 mhz 1 GB sadece webcam takılı makınaya cıldırmaya az kaldı ama senın dedıgın gıbı e surucusune kurmayı denemedım.
  • Anakart pilini çıkar,webCam i de çıkar.Ses kartı varsa onu da çıkar...Fdisk atma imkanın varsa(bilgilerini yedeklediysen) Fdisk at tekrar C yi dene.Olmazsa bir de E yi dene...

Bunların en sonunda E ye kurduğumda çalıştı.Ama böyle gitmez.Başka bişy yapmak lazım.E de olmuyor,sinir bozuyor...

Bu arada sistem nedir kardeş ?

Yok mu başka arkadaşlar yardımcı olacak ?
  • 250gb wd sata2 hdd ile asus m2npv-mx anakartı sorunsuz kullandım ben.
    önerim;
    windows kurarken tün partitionları sil ardından yeniden başlat.
    yeniden kurulum sırasında sadece "c" yi oluştur. c ye kurmaya çalış. eğer kurulum sorunsuz tamamlanırsa windows ortamında diğer bölümleri oluşturabilirsin.
  • windows kurarken tün partitionları sil ardından yeniden başlat

Bunu açarmısın biraz kardeş anlamadım da ?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • tün =tüm olacak :)

windows cd sini boot ettikten sonra partition seçme ekranında "c" "d" ... olan kısmı tamamen kaldır. sonra sadece "c" yi oluştur
  • Fdisk atiym yani tekrar dan,Ama tekrar bölümlendirirken Sadece C yi oluşturayım ?

Not : Tamam tüm :)
  • ne yazık ki olmadı yine...

Var mı başka fikri olan arkadaşlar ?
  • O nu da denedım Tum parıtıonları kaldırdım. 250 gb tek parca olarak yavas format attım ntfs olarak ama sonuc degısmedı.
  • Bugun Telefonla yaptıgım gorusmelerde sorunun ramden kaynaklanabilecegi soylendi 1 gb twinmos ddr2 800 mhz ram kullanıyorum. acaba dogruluk payı olabılır mı?
  • Rami değişip dene bi kardeş...Ben tek ram ile denedim yine olmadı....

FORUMDA YARDIMCI OLACAK BAŞKA Bİ ARKADAŞ YOK MU YAAA !!!!!!!!!!1

ALOOOOOOOOOOOOOOOOOO !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • quote:

Orjinalden alıntı: AAAragorn

xp cd sınde sorun olabilir başka bir cd ile yuklemeyı denedın mı?

kardes bendede s100 var qtek suan cıhaz acılıyor ekranı tanımak ıcın carpılar gelıyor okı lıyorum nex dıorum dr jhonson dıye bısı cıkıyor bıde en ustte popup menus cıkıyor ne yapmam gereklı
    yardım lutfen
  • bazı anakartlar bios ayarları ideye göre ayarlı oluyor eğer sata hdd kullanıyorsan bios ayarlarına bir gir dene bence birde xp cdnin sata-raid yamalı olanını bul birde onu dene
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.